ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Ήταν όλοι εκεί! Δυναμική & αισθαντική συναυλία – αφιέρωμα της 80 ΑΔΤΕ στην Σ. Βέμπο & την επέτειο του ΟΧΙ, με την υψίφωνο Ε. Ζαράκη

12
2059

φωτό-ρεπ. Κατερίνα Χατζημανώλη katerina_xatzimanomh_aegeanews – Γιάννης Κιάρης giannisk

Μια εξαιρετική συναυλία – αφιέρωμα στην Σοφία Βέμπο και την ιστορική επέτειο του ΟΧΙ παρουσίασε απόψε στην κατάμεστη αίθουσα «Κολοσσός», τους ξεν. Κυπριώτης Πανόραμα, η Στρατιωτική μουσική της 80 ΑΔΤΕ.

Τόσο η στρατιωτική μουσική η οποία αποτελείται από ιδιαίτερα ταλαντούχους μουσικούς, υπό την διεύθυνση του μαέστρου – αρχιμουσικού Ράλλη Σχοινάκη, όσο και η υψίφωνος Ελευθερία Ζαράκη, καταχειροκροτήθηκαν από το πολυπληθές κοινό για την πολύ αισθαντική ερμηνεία τους.

Την εκδήλωση άνοιξε με σύντομο καλωσόρισμα-χαιρετισμό ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ, Ταξίαρχος Σ. Σεργεντάνης και ακολούθησε η παρουσίαση του προγράμματος με παράλληλη προβολή οπτικού (και σε κάποιο σημείο και ακουστικού) ιστορικού υλικού.

Η μουσική εκδήλωση πλαισιώθηκε επίσης από μικρή έκθεση πολεμικών κειμηλίων.

Την συναυλία της 80 ΑΔΤΕ τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Κώου και Νισύρου π. Χρυσόστομος ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου, ο βουλευτής Η. Καματερός, ο τ. βουλευτής Β. Υψηλάντης, ο έπαρχος Κω Γ. Χαλκιδιός, ο δήμαρχος Κω Γ. Κυρίτσης, ο πολιτευτής Γ. Κρητικός, περιφερειακοί, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, απόστρατοι και εν ενεργεία αξιωματικοί και στελέχη της 80 ΑΔΤΕ και πολύς κόσμος.

Στο τέλος δόθηκαν πολλά συγχαρητήρια και ανθοδέσμες στην υψίφωνο, στον αρχιμουσικό και στους μουσικούς.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η απόλυτη ξεφτίλα, εκατοντάδες Κώοι στην ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟ για τριήμερο και ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ απειλεί καθημερινά τα νησιά μας...

    Όλοι αυτοί οι χωρίς μυαλό και τσίπα πάνε να αφήσουν τα Ευρώ τους στον φασίστα Σουλτάνο που ονειρεύεται την αναβίωση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Όλα αυτά τα ζώα στηρίζουν τα άρρωστα όνειρα του και τρέχουν να κάνουν τα λεφτά τους σφαίρες για τον Έλληνα.

    • ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ... ΔΕΙΤΕ ΤΟ .... ΜΕ ΛΕΝΕ ΕΛΛΑΔΑ... https://www.youtube.com/watch?v=cxIywbh6Cjk

      ΤΟ ΛΕΩ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΔΑ ΑΣΧΕΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ πχ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΑ ΣΤΟ ΜΑΡΜΑΡΩΤΟ η ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ ΜΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΗΜΕΡΑ. ΠΟΛΥ ΚΡΙΜΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΤΑΤΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΧΩΡΙΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΡΙΜΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΑΝ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. ΚΡΙΜΑ, ΠΟΛΥ ΚΡΙΜΑ…

  2. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ.ΠΟΙΟΤΗΚΗ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΒΡΑΔΙΑ.

    ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ!

  3. Τα τελευταια λογια του τελευταιου τραγουδιου της βραδιας. ΚΑΝΕ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ. ΣΗΜΑΔΙΑΚΟ? Το αφιερωνω για καποιους ΑΘΕΟΥΣ που ΝΟΜΙΖΟΥΝ οτι ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΡΑΣ ΜΑΣ…

  4. Η βόθρο-κυβέρνηση των τραμπούκων, της ψευτιάς και του λαϊκισμού τώρα θέλει δεν θέλει θα κάτσει σούζα στα τέσσερα...

    Συμπεριφορά φασιστική των γιαλατζί δήθεν αριστερών, γαβγίζουν σαν λυσσασμένα κοπρόσκυλα μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας λαϊκίζοντας δήθεν για 4.000 νοσηλευτές που δεν θα προσληφθούν στα νοσοκομεία και 15.000 παιδάκια που θα διώξουν από τους παιδικούς σταθμούς… Γιατί η ΧΟΎΝΤΑ ΤΣΙΠρΑ δεν διώχνει δικαστές και όσους όπως έκανε ο δικτάτορας ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ;;;;

    • H οργή των πολιτών θα σε καταδιώκει για την ανεργία των νέων ΑΛΕΞΗ ανιψιέ του ΠΑΤΑΚΟΥ που ούτε στην κηδεία του δεν πήγες...

      Θα σας καταδιώκει με συσσωρευμένο μίσος όλους εσάς τους κολοτούμπες ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τους ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΝΕΟΥΣ που η εξαθλίωση τους στέλνει στην ξενιτιά. Συνέχισες όπως οι προηγούμενοι τις αξιοκρατικές κομματικές προσλήψεις στο διεφθαρμένο πελατειακό κράτος με παράδειγμα τα φρόκαλα τύπου ΚΑΡΑΝΙΚΑ. Μόνο πολιτικά ανόητοι δεν μπορούν να διακρίνουν το οικονομικό ολοκαύτωμα που έρχεται εξαιτίας της θανάσιμης επιλογής όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων και του ΣφΥΡΙΖΑ να υπερασπισθούν το χυδαίο πελατειακό κράτος με κάθε τρόπο για να βολέψουν τα δικά τους παιδιά ΜΟΝΟ….

  5. Η 28η Οκτωβρίου 1940 είναι μία ημέρα που δόξασε την Ιστορία του Έθνους, μια ημέρα που ολόκληρος ο Ελληνισμός μέσω του Εθνικού κυβερνήτη Ιωάννη Μεταξά είπε το μεγάλο ΟΧΙ στον εισβολέα.
    Είναι τραγικό να τιμούν αυτό το ΟΧΙ σήμερα οι ξενόδουλοι που εξουσιάζουν την Πατρίδα μας και λένε «ναι» σε κάθε ξένο τοκογλύφο, ο οποίος έχει επιβάλει κατ΄ ουσίαν στην Ελλάδα ένα καθεστώς κατοχής.

  6. Πολλοί ισχυρίστηκαν επίσης ότι ο Μεταξάς λόγω «ιδεολογικών συμπαθειών» δεν θα πολεμούσε τους Ιταλούς. Αγνοούσαν και αγνοούν φαίνεται οι αφελείς ότι για τους Εθνικιστές Υπέρτατη Αξία είναι το ΕΘΝΟΣ και η αυτού Ανεξαρτησία και Αξιοπρέπεια. Και όταν η Πατρίδα κινδυνεύει δεν υπάρχουν φίλοι, δεν υπάρχουν συμπάθειες! Δεν καταλαβαίνουν ότι σε αυτή ακριβώς τη συμπεριφορά έγκειται το μεγαλείο και η ανωτερότητα του Εθνικισμού. Δεν καταλαβαίνουν, όντας οι ίδιοι διεφθαρμένοι προδότες και διεθνιστές, ότι για τους πατριώτες φιλικά καθεστώτα και σύμμαχες χώρες υπάρχουν μόνον όταν δεν θίγεται ούτε στο ελάχιστο το συμφέρον του Έθνους, αλλά αντιθέτως εξυπηρετείται!

  7. Όσο και αν ισχυρίζονται λοιπόν όλοι αυτοί ότι η νίκη του 1940 ήταν ένα τυχαίο γεγονός, η πραγματικότητα είναι άλλη. Η νίκη της Πατρίδος μας το 1940 υπήρξε αποτέλεσμα καταλλήλου προετοιμασίας. Ο Μεταξάς παρέταξε στρατό 710.000 ανδρών, για πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία μας. Ο στρατός αυτός νίκησε έναν από τους καλύτερα εξοπλισμένους στρατούς της Ευρώπης. Ήτο ηθικώς προετοιμασμένος διότι ο Μεταξάς αφαίρεσε από το λαό την περίσπαση σε κομματικές έριδες και διέυθηνε τη φλόγα των προς ότι ήταν εθνικώς ωφέλιμο. Ποτέ άλλοτε η ψυχική ενότητα του λαού μας δεν ήταν καλύτερη! Ήτο υλικώς προετοιμασμένος διότι ο Ι. Μεταξάς διέκοψε τη σπατάλη του εθνικού χρήματος σε εκλογές και την σύνταξη του προϋπολογισμού σύμφωνα με τα κομματικά συμφέροντα και διέθεσε τεράστια ποσά για τη διασφάλιση του Έθνους, δηλαδή εκεί ακριβώς όπου , μη δυνάμενοι να πάρουν ψήφους οι κοινοβουλευτικοί, δεν έγραφαν ούτε ένα κονδύλιο… στο στρατό.

  8. Κάποιοι άλλοι κατηγόρησαν τον Μεταξά ότι δεν εξόπλισε καλώς τον στρατό μας. Τον κατηγόρησαν αυτοί που το 1935 δεν είχαν να δώσουν στολές σε 40.000 άνδρες, αυτοί που «εδανείζοντο εν (1) αεροπλάνο»!Το 1936, ο Ι. Μεταξάς είδε την βουλγαρική απειλή και ξεκίνησε την κατασκευή μεγάλων οχυρωματικών έργων, της περίφημης «Γραμμής Μεταξά», που κάλυπτε όλη την μεθόριο με την Βουλγαρία. Η κατασκευή της «Γραμμής Μεταξά» αποπερατώθηκε το 1939. «Εντός δύο και ημίσεος ετών κατορθώσαμεν να δαπανήσωμεν δια την πολεμικήν μας παρασκευήν 9 ½ δισεκατομμύρια δραχμών δια να οπλίσωμεν την Ελλάδα κατά ξηράν, θάλασσαν και αέραν, κατά τρόπον, ώστε υπερήφανα πλέον να δύναται να υπερασπίσει την ακεραιότητάν της και την τιμήν της», διακήρυττε το 1939 ο Ι. Μεταξάς. Έναν χρόνο αργότερα τα λόγια του εκείνα δικαιώθηκαν στα βορειοηπειρωτικά βουνά.

  9. Τα τραγούδια της Βέμπο μόνο ρίγη και συγκίνηση μας προκαλούν ακόμη και σήμερα…
    Ας παραδειγματιστούμε στο άκουσμά τους και ας αντηδράσουμε σαν έθνος…
    Πολλά συγχαρητήρια στην 80 ΑΔΤΕ για την όμορφη και τόσο επιτυχημένη μουσική βραδιά στην μνήμη της
    Σοφίας Βέμπο για το έπος του »40»…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ