ΙΜΙΑ: Η μάχη της τσιπούρας έφερε επεισόδιο μεταξύ της Κανονιοφόρου ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ και τουρκικού σκάφους |ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντο: Η στιγμή της σύγκρουσης

0
2469

Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή της σύγκρουσης της κανονιοφόρου «Νικηφόρος» με τουρκική ακταιωρό

Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή της σύγκρουσης της κανονιοφόρου «Νικηφόρος» με τουρκική ακταιωρό

«Ψάχνονται» για «θερμό» επεισόδιο οι Τούρκοι

Ξεφεύγουν από κάθε όριο οι τουρκικές προκλήσεις στο ανατολικό Αιγαίο, με το ενδεχόμενο «ατυχήματος» να είναι πλέον πολύ πιθανό.

Το μεσημέρι της Τετάρτης (17/01) η κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ» και σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής συγκρούστηκαν στα Ίμια.

Το περιστατικό σημειώθηκε όταν κατά τη διέλευση του «Νικηφόρου», η τουρκική ακταιωρός προχώρησε σε έναν επικίνδυνο ελιγμό, ο οποίος οδήγησε στην επαφή με το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού.

Είναι προφανές πως οι Τούρκοι «παίζουν με τη φωτιά», προκαλώντας καθημερινά τους Έλληνες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν με ψυχραιμία και απόλυτο επαγγελματισμό τους τουρκικούς τσαμπουκάδες.

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε η hurriyet:

Διαβάστε εδώ το χρονικό

Π. Καρβουνόπουλος

“Ακούμπησαν” για να μην χρησιμοποιήσουμε το πιο δραματικό “συγκρούστηκαν” η Κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ και τουρκική ακτοφυλακίδα στα Ίμια! Γύρω από τις βραχονησίδες έχει ξεκινήσει μέρες τώρα η “ναυμαχία της τσιπούρας”, με ελληνικά και τουρκικά αλιευτικά να προσπαθούν να ψαρέψουν όσο το δυνατόν πιο κοντά στην περιοχή.

Οι Τούρκοι εκμεταλλεύονται το γεγονός για να κάνουν επίδειξη δύναμης. Σήμερα η κατάσταση ξέφυγε και στην περιοχή εμφανίστηκε η Κανονιοφόρος ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ. Κατά τη διάρκεια των ελιγμών, η Κανονιοφόρος “ακούμπησε” με τουρκική ακτοφυλακίδα, χωρίς κανένα από τα δύο σκάφη να υποστούν ζημιές.

Το κυνηγητό συνεχίζεται και στο ΓΕΝ επικρατεί συναγερμός, για παν ενδεχόμενο.

Για το περιστατικό ενημερώνεται από το πρώτο λεπτό ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος, ενώ αναμένονται και τα διπλωματικά αντίμετρα στην ακραία τουρκική πρόκληση.

militaire.gr

Μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα η τουρκική πρόκληση

Επεισόδιο στα Ίμια: Κανονιοφόρος ακούμπησε με σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής

Επεισόδιο στα Ίμια: Κανονιοφόρος ακούμπησε με σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής

Περιστατικό «επακούμβησης» της Κ/Φ «Νικηφόρος» με σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής – Στα Ίμια και το τουρκικό περιπολικό «Köyceğiz»

Επεισόδιο που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε θερμή αντιπαράθεση μεταξύ ενός ελληνικού πολεμικού πλοίου και δύο τουρκικών πολεμικών πλοίων σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στα Ίμια.

Μια τουρκική ακτοφυλακίδα -SG αναφέρεται στη ναυτική ορολογία- που κινούνταν εντός ελληνικών χωρικών υδάτων συγκρούστηκε με την κανονιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού «Νικηφόρος» η οποία έκανε προγραμματισμένη περιπολία στην περιοχή και προσέγγισε στα Ίμια ακολουθώντας το περιπολικό του τουρκικού πολεμικού ναυτικού «Köyceğiz».

H κανονιοφόρος «Νικηφόρος»

Όταν το ανθυποβρυχιακό περιπολικό του τουρκικού πολεμικού ναυτικού «Köyceğiz» προσέγγισε τα Ίμια, η κανονιοφόρος «Νικηφόρος» ακολούθησε το τουρκικό πλοίο. Τότε όμως εμφανίστηκε ακόμη ένα σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής το οποίο έκανε ελιγμούς γύρω από την ελληνική κανονιοφόρο και σε μικρή απόσταση, περίπου 1-1,5 μίλι από τα Ίμια. Ενώ έκανε μανούβρες γύρω από την κανονιοφόρο, η τουρκική ακτοφυλακίδα έπεσε πάνω στο ελληνικό πολεμικό πλοίο.

Το τουρκικό περιπολικό «Köyceğiz» ακούμπησε την κανονιοφόρο «Νικηφόρος» στην αριστερή πλευρά. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ελληνικό πολεμικό δεν έχει υποστεί βλάβη ή άλλες αβαρείες και ούτε έχουν σημειωθεί τραυματισμοί.

Το τουρκικό περιπολικό TCG Köyceğiz

Αυτή την ώρα, το τουρκικό περιπολικό «Köyceğiz» έχει απομακρυνθεί από τα Ίμια και κινείται με κατεύθυνση προς βορρά και προς τα εκεί πλέει και η κανονιοφόρος «Νικηφόρος» που έχει απομακρυνθεί από τις νησίδες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ