«Σε όποιο τόπο κι αν πατήσω μόνο ετούτο τον τόπο αγαπώ» Συγκίνηση & θερμές ευχαριστίες στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση για τον Δημήτρη Χούπη

2
1798

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Σε κλίμα συγκίνησης και με ανάμεικτα συναισθήματα πραγματοποιήθηκε απόψε στη Λέσχη Αξιωματικών Κω η αποχαιρετιστήρια-ευχαριστήρια εκδήλωση στον αποχωρούντα Διοικητή της 80 ΑΔΤΕ, Ταξίαρχο Δ. Χούπη.

Παρόντες ήταν ο νέος Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ, Ταξίαρχος Λ. Ναζίφης, ο πρ. Διοικητής υποστράτηγος ε.α. Β. Μπαλντούμης, οι Διοικητές μονάδων και τα στελέχη της Ταξιαρχίας, οι έφεδροι Εθνοφύλακες, ο εκπρόσωπος του συνδέσμου Εθελοντών παλαιών πολεμιστών και απογόνων Μ. Καζαμίας και αρκετοί προσωπικοί φίλοι και συνεργάτες του κ. Χούπη.

Με πολύ συγκίνηση οι Διοικητές των μονάδων της Ταξιαρχίας  με τα καλύτερα λόγια και τα ανάλογα συμβολικά δώρα αποχαιρέτησαν τον αποχωρούντα Ταξίαρχο ως Διοικητής αλλά και ως Άνθρωπο,  τονίζοντας ότι το μεγαλύτερο μάθημα που έδωσε σε όλους ήταν πως η επιτυχία της διοίκησης «επιβάλλεται» με ηρεμία, πραότητα, αλληλοκατανόηση και αλληλοσεβασμό. Ως Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ πέτυχε αθόρυβα αλλά ουσιαστικά και συστηματικά, χάρη στην σπάνια προσωπικότητα και τις αρετές του,  όλους τους στόχους που είχε θέσει εξαρχής (και οι οποίοι σε κάποιους φάνταζαν «βουνό», όπως τόνισαν χαρακτηριστικά). Του έδωσαν μάλιστα και στολή με σωσίβιο, τζάκετ και ότι φορούσε κατά τις επισκέψεις του στις βραχονησίδες, με την ευχή να επιστρέψει σύντομα ως ΑΣΔΕΝάρχης.

Βαθύτατα συγκινημένος ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ ευχαρίστησε από καρδιάς όλους τους συνεργάτες και φίλους του, τονίζοντας για άλλη μια φορά «τη μοναδική αύρα που βγάζει ο τόπος αυτός και η άνθρωποι του που αγαπάνε χωρίς καμία υστεροβουλία. Θα ήθελα είτε φοράω τη στολή είτε όχι να ξαναέρθω να συναντήσω γνωστούς και φίλους φεύγοντας με τις καλύτερες  αναμνήσεις. Σε όποιο τόπο κι αν πατήσω μόνο αυτό τον τόπο αγαπώ. Κάθε νησιάκι ή βραχονήσι υπάρχει εδώ είναι ένα κομμάτι από τη ζωή μας και από τη ζωή σας, γι’ αυτό και το «Γαίαν και ύδωρ ου δίδομεν» που αναγράφεται στο έμβλημα της Ταξιαρχίας, είναι στάση ζωής όλων μας…»

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.