Βρέθηκε η νεαρή Αγγλίδα επισκέπτρια η οποία είχε χαθεί στην περιοχή του Αγ. Θεολόγου στην Κέφαλο | Μεγάλη επιχείρηση για την ανεύρεσή της! (Pics)

9
8316

Σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση η κοπέλα, δεν ήθελε να ακούσει κανέναν, παραμένοντας αμετακίνητη στην ίδια περιοχή έως τα μεσάνυχτα!

Εντοπίστηκε τελικά (σώα και αβλαβής) λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα, από κάποιον διερχόμενο κάτοικο της περιοχής, (πίσω από κάτι βράχια) η νεαρή Αγγλίδας τουρίστρια (περίπου 30ετών) η οποία είχε χαθεί γύρω στις 5 το απόγευμα στην περιοχή του Αγίου Θεολόγου στην Κέφαλο.

Η κοπέλα είχε πάει εκεί με την παρέα της, με ενοικιαζόμενα τζιπ.

Γύρω στις 5 το απόγευμα χάθηκαν τα ίχνη της και οι φίλοι της κάλεσαν σε βοήθεια, μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης, κινητοποιώντας αστυνομία (5 άνδρες από το ΑΤ Ηρακλειδών), πυροσβεστική (7 άνδρες) και  7 εθελοντές της ΕΟΔ Κω για την ανεύρεσή της.

Τέλος καλό, όλα καλά, ευτυχώς!

  • To μόνο πρόβλημα ήταν ότι η κοπέλα ευρισκόμενη σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση δεν δεχόταν με τίποτα να επιστρέψει στο ξενοδοχείο όπου διαμένει και δεν ακούει κανέναν… με συνέπεια να περιμένουν όλοι επί ποδός στην περιοχή σχεδόν έως τα μεσάνυχτα, οπότε και τελικά πείστηκε…

    Σε επιχείρηση έρευνας αγνοουμένου έσπευσε η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης της Κω έπειτα από ενημέρωση που είχε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κω και την Ελληνική Αστυνομία.
    Η ΕΟΔ ενημερώθηκε στις 17:50 και αφίχθη στο συμβάν στις 18:56 με 7 εθελοντές διασώστες και παράλληλα ενημερώθηκε η Πολιτική προατασία της Κω.
    Η άτυχη Βρετανίδα με νοητική στέρηση βρέθηκε με τη δύση του ήλιου από περαστικό ο οποίος ενημέρωσε άμεσα τις ομάδες έρευνας.
    Λόγω της άσχημης ψυχολογικής κατάστασης της (δεν ήταν συνεργάσιμη) 3 μέλη της ΕΟΔ εσπευσαν για ψυχολογική υποστήριξη.
    Έπειτα από 2,5 ώρες διαπραγματεύσεων εν τέλει τα μέλη της ΕΟΔ έπεισαν την Βρετανίδα να ανεβεί προς το δρόμο.
    Η άτυχη γυναίκα παρουσίασε άρχικά στάδια υποθερμίας και είχε αρκετές εκδορές στα πόδια.
    Λήξη επιχείρησης 23:40.

    Φωτογραφία του χρήστη Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Κω - Hellenic Rescue Team branch of Kos.
    Φωτογραφία του χρήστη Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Κω - Hellenic Rescue Team branch of Kos.
    Φωτογραφία του χρήστη Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Κω - Hellenic Rescue Team branch of Kos.
    Φωτογραφία του χρήστη Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Κω - Hellenic Rescue Team branch of Kos.
    +2

9 ΣΧΟΛΙΑ

    • Πω, πω, πω, κάνατε πρώτο θέμα την εξαφάνιση.... Έψαχνε την αρκούδα της Κεφάλου και χάθηκε στο δάσος...

      Αχ αυτά τα ψυχολογικά προβλήματα και η ζέστη που ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους…

  1. ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΡΓΙΕΣ ΕΚΤΟΣ ΩΡΑΡΙΟΥ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΗΣΟΥΝ

  2. Τα all inclusive τώρα δικαιώνονται με τις μπόμπες που τους ποτίζουν. Έχουμε να δούμε πολλά ακόμη……………..

  3. Μπράβο σε ολους! Μπράβο στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης που με την υπομονή τους βοήθησαν κ στήριξαν την κοπέλα ψυχολογικά …που διάβασα ηταν με νοητική στέρηση. Η ανθρωπιά είναι προσόν πλεον.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ