ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Μεγάλο γλέντι και μαζική προσέλευση προσκυνητών στο ξακουστό πανηγύρι του Άι Γιάννη στην Κέφαλο

5
3047
 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Γιάννης Κιάρης Χαρίκλεια Χριστοφή

Ιδιαίτερα μαζική ήταν για άλλη μια χρονιά η προσέλευση προσκυνητών στο πανηγύρι του Αγίου Ιωάννη του Θυμιανού στην Κέφαλο (από τα παλαιότερα και μεγαλύτερα του νησιού) σε έναν εντυπωσιακά ανακαινισμένο, άνετο και πανέμορφο χώρο (χρόνο με το χρόνο τα έργα αναβάθμισης και ευπρεπισμού από τους Ιερείς της Κεφάλου π. Ιωάννη και π. Στέφανο και τους ενορίτες τους το έχουν μεταμορφώσει).

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ ο οποίος και στη ομιλία του αναφέρθηκε στο φοβερό «ουκ έξεστι» (δεν σου επιτρέπεται-«οὐκ ἔξεστί σοι ἔχειν τὴν γυναῖκα τοῦ ἀδελφοῦ σου») του Προδρόμου προς τον Βασιλιά Ηρώδη χωρίς να φοβηθεί, βάζοντας πάνω κι από τη ζωή του την αλήθεια.

Ακολούθησε το μεγάλο  παραδοσιακό πανηγύρι με άφθονο φαγητό (50-60 γίδες για εκατοντάδες μερίδες κοκκινιστό κρέας), αλλά και πολύ χορό και διασκέδαση με την παραδοσιακή και πάντα δυναμική ορχήστρα των: Αλέκου Κρητικού (βιολόλυρα-τραγούδι), Νίκου Παριανού (λαούτο-τραγούδι), Βασίλη Κοκκαλάκη (λαούτο-τραγούδι) και Μανώλη Μάμμη (τύμπανο).

Παρόντες ήταν επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Α. Κρητικός, ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ Μ. Ζερβός, ο Πρόεδρος της Μαρίνας Σεβ. Μαραγκός, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κεφάλου Γ. Καματερός, ο Ανεξάρτητος Δημ. σύμβουλος Σωτ. Μαραγκός και μεγάλος αριθμός προσκυνητών απ’ όλο το νησί αλλά και επισκέπτες.

ΒΙΝΤΕΟ από Δημοτική Τηλεόραση:

 

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Είδατε οι Κεφαλιανοί λιγούρηδες; Χάσατε, 50-60 κατσίκια, κοκκινιστά, νόστιμα, χώρια τα σαλατικά και άφθονο κρασί.

    Αυτά είναι πανηγύρια σαν τα παλιά χρόνια που δεν είχαμε τα μνημόνια των ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Κάντε σύγκριση με τα All inclusive του Κυρίτση και τους κεφτέδες στην Ευαγγελίστρια. Χαλάλι τα 10 ευρώ, και κερί στον Άγιο και φαγητά μπόλικα.

  2. Η Κεφαλος ξερει κ απο καλα φαγητα κ απο καλα πανυγηρια!!! Τα παντα ειναι πληθωρικα εκει πανω κ ας ειμαστε ξεχασμενοι τα καταφερνουμε εμεις δεν μασαμε!!!!!!!!

  3. ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ…!!! ΚΑΙ ΑΝ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΙ ΕΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ…!

  4. Η εκκοσμίκευση της εκκλησίας σε όλο της το μεγαλείο.τιμη στο Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο και νηστευτη με χορούς και κατσίκες…ο άγιος σίγουρα ήταν απων

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ