ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ LIVE H συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου για το Πρόγραμμα Έργων Δήμου Κω 2019 | Γ. Κυρίτσης: Με τον Υπ. Εσωτερικών κ. Χαρίτση εγκαινιάσαμε μια ειλικρινή σχέση και συνεργασία για το καλό της Κω

41
1099
 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ LIVE

Χαρίκλεια Χριστοφή

H συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου για το Πρόγραμμα Έργων Δήμου Κω 2019

Εισήγηση Δημάρχου Κω στην Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κω της 23ης Νοεμβρίου 2018

Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι

Το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου, τα προηγούμενα χρόνια ήταν μια τυπική διαδικασία.

Αυτή η Δημοτική Αρχή μετέτρεψε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου σε μια βαθιά, ανοιχτή και αληθινή δημοκρατική διαδικασία.

Παρουσιάστηκε στους πολίτες σε όλες τις δημοτικές κοινότητες, έγινε αντικείμενο διαλόγου και αντιπροτάσεων. Κάποιες από αυτές τις προτάσεις μας βοήθησαν ουσιαστικά.

Δώσαμε το λόγο στον πολίτη, ακούσαμε τον πολίτη της Κω.

Και αυτό ήταν και είναι μια μεγάλη κατάκτηση.

Έτσι προχωρά μπροστά η Κως, έτσι θα συνεχίσει να προχωρά και στο μέλλον.

Το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2019 στηρίζεται στη δυνατότητα του Δήμου Κω να χρηματοδοτεί έργα με δικά του χρήματα.

Ο Δήμος Κω είναι πλέον ένας Οικονομικά Ισχυρός και Αυτοδύναμος Δήμος, στέκεται γερά στα πόδια του.

Είναι ένα μεγάλο επίτευγμα της δημοτικής αρχής, σε καιρούς δύσκολους με μείωση κατά 60% των ΚΑΠ και με την κατάργηση του ΔΗΦΟΔΩ που στέρησε από το Δήμο Κω έσοδα της τάξης των 4 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο.

Το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Κω, περιλαμβάνει έργα συνολικού προϋπολογισμού 17.119.237 ευρώ.

Το 80% των έργων και αυτού του ποσού προέρχεται από ίδιους πόρους του Δήμου.

Τα έργα που θα υλοποιηθούν με ίδιους πόρους του Δήμου, ανέρχονται στο ποσό των 13.725.863 ενώ τα χρηματοδοτούμενα έργα από τον κρατικό προϋπολογισμό καθώς και από ευρωπαϊκά προγράμματα ανέρχονται στο ποσό των 3.933.374 και αντιπροσωπεύουν το 19,8% του τεχνικού προγράμματος.

Ελάχιστοι δήμοι σε όλη την Ελλάδα έχουν αυτή τη δυνατότητα, να χρηματοδοτούν δηλαδή έργα με δικούς τους πόρους.

Σε ελάχιστους Δήμους το 80% των έργων του Τεχνικού Προγράμματος χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου.

Φαντάζομαι όλοι να αντιλαμβάνονται ότι σε εποχές οικονομικής δυσπραγίας και μείωσης των πόρων προς τους Δήμους, πόσο σημαντικό είναι αυτό.

Και ποια θα ήταν η εξέλιξη και η μορφή του Τεχνικού Προγράμματος αν ο Δήμος Κω δεν είχε εξυγιάνει τα οικονομικά του, αν δεν είχε καταστεί οικονομικά ισχυρός και αυτόνομος.

Είναι δεδομένες οι κατευθύνσεις του Τεχνικού Προγράμματος στο πεδίο των έργων.

Η Κως κλείνει παλιές πληγές, ρίχνουμε το βάρος στη βελτίωση του οδικού δικτύου. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, βελτιώνουμε το οδικό μας δίκτυο.

Ταυτόχρονα το 2019 υλοποιούνται έργα στις υποδομές του νησιού, στους βιολογικούς και στα αποχετευτικά δίκτυα των χωριών.

Παράλληλα υπάρχουν στοχευμένα έργα, που κάνουν πράξη αυτό που θέλουμε όλοι.

Κάθε μέρα, η Κως να γίνεται καλύτερη.

Η κ. Αναγνωστίδου θα αναφερθεί αναλυτικά στο τεχνικό πρόγραμμα.

Εγώ θα επανέλθω στην αναγκαιότητα διαλόγου, δημοσίου ελέγχου και διαβούλευσης με τους πολίτες.

Το θεσμό των ετήσιων λαϊκών συνελεύσεων θα τον συνεχίσουμε, το επιβάλει άλλωστε η μεγάλη συμμετοχή των πολιτών.

Είναι κανόνας της δημοκρατίας ο διάλογος και ο θεσμός των λαϊκών συνελεύσεων.

Οι μόνοι που δεν τον θέλουν είναι όσοι φοβούνται τους πολίτες και οι κουκουλοφόροι.

Οι λαϊκές συνελεύσεις δεν είναι παραταξιακές συγκεντρώσεις, είναι ανοιχτές σε όλους τους Δημότες, κυρίως ανήκουν στο Δήμο ως πρωτοβουλία και έκφραση.

Και ο Δήμος ανήκει σε όλους.

Αυτή η Δημοτική Αρχή δεν φοβάται τους πολίτες , δίνει λόγο και βήμα στον πολίτη, ακούει τον πολίτη. Ακόμα και αν αυτά που λέει ο πολίτης ακούγονται δυσάρεστα.

Όλοι όμως θα αντιλήφθηκαν ότι αυτή η Δημοτική Αρχή μπορεί και συνεργάζεται με όλους για το καλό της Κω.

Με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Χαρίτση εγκαινιάσαμε μια ειλικρινή σχέση και συνεργασία, το ίδιο θα κάνουμε και με όποιον είναι σε αυτή τη θέση μετά τις εκλογές.

Δεν είμαστε δεδομένοι για κανέναν, πέρα και πάνω από όλα βάζουμε την Κω.

Και όταν θίγεται η Κως, η φωνή μας θα ακούγεται πάντα δυνατή.

Δεν λειτουργούμε με ιδεολογικές αγκυλώσεις και αποκλεισμούς, δεν μας ελέγχει και δεν μας κρατάει κανείς, δεν είμαστε ενεργούμενα κανενός κομματικού επιτελείου και χώρου.

Στην παράταξη μας έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους άνθρωποι από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, τους οποίους όμως ενώνει ένα πράγμα: η αγάπη τους για την Κω.

Γιατί όπως έχω πει πολλές φορές, η πιο μεγάλη παράταξη είναι η ίδια η Κως.

Η εφαρμογή του νέου εκλογικού νόμου για τις δημοτικές εκλογές δεν πρέπει να οδηγήσει σε ακυβερνησία τους Δήμους.

Εάν ο στόχος της εφαρμογής του νέου εκλογικού νόμου είναι η συνεργασία, όλοι θα πρέπει να αποδεικνύουν τη διάθεση σύνθεσης, συνεννόησης και συνεργασίας.

Και αυτή εκφράζεται μέσα από διαδικασίες όπως το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός του Δήμου.

Γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος, αν δεν υπάρχει ισχυρή πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο και αντιμετωπίσουμε πρακτικές στείρας άρνησης, ο Δήμος να μην έχει ούτε προϋπολογισμό αλλά ούτε και Τεχνικό Πρόγραμμα.

Και αυτό θα ήταν τραγικό και επιζήμιο για τους ίδιους τους πολίτες.

Δήμαρχος Κω

Γιώργος Κυρίτσης

ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ & ΩΡΑ 18:00, ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ:

  1. Έγκριση του Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων (Νέο Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης) Δήμου Κω, για το έτος 2019 . (Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Γιώργος Κυρίτσης).

  2. Έγκριση της υπ’ αριθμ. 216/2018 Απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Κ.Π.Α.Π.Υ.Α.Σ. περί ψήφισης προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων οικον. έτους 2019 & του Πίνακα Στοχοθεσίας της Κοινωφελούς Επιχείρησης. (Εισηγήτρια: Πρόεδρος του Δ/Σ της Κοινωφελούς Επιχείρησης κα. Βασιλεία Πη).

  3. Έγκριση της υπ’ αριθμ. 217/2018 Απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Κ.Π.Α.Π.Υ.Α.Σ. περί ψήφισης Ετήσιου Προγράμματος Δράσης της Κοινωφελούς Επιχείρησης έτους 2019. (Εισηγήτρια: Πρόεδρος του Δ/Σ της Κοινωφελούς Επιχείρησης κα. Βασιλεία Πη).

  4. Έγκριση της υπ’ αριθμ. 218/2018 Απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Κ.Π.Α.Π.Υ.Α.Σ. περί ψήφισης της Εισηγητικής Έκθεσης για τη τεκμηρίωση εσόδων – εξόδων της Κοινωφελούς Επιχείρησης έτους 2019. (Εισηγήτρια: Πρόεδρος του Δ/Σ της Κοινωφελούς Επιχείρησης κα. Βασιλεία Πη).

  5. Έγκριση της υπ’ αριθμ. 215/2018 Απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Κ.Π.Α.Y.Π.Α.Σ. περί ψήφισης 7ης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων οικον. έτους 2018. (Εισηγήτρια: Πρόεδρος του Δ/Σ της Κοινωφελούς Επιχείρησης κα. Βασιλεία Πη).

  6. Έγκριση αποφάσεων Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κω, περί ψήφισης προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων οικον. έτους 2019 & του Ο.Π.Σ. (Πίνακας Στοχοθεσίας του Ν.Π. έτους 2018). (Εισηγητής: Αντιπρόεδρος Δ/Σ του Δ.Λ.Τ. κ. Γιώργος Κοκκαλάκης).

  7. Έγκριση υπ’ αριθμ. 130/2018 Απόφασης Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κω, περί ψήφισης της έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού Γ’ Τριμήνου οικον. έτους 2018. (Εισηγητής: Αντιπρόεδρος Δ/Σ του Δ.Λ.Τ. κ. Γιώργος Κοκκαλάκης).

  8. Έγκριση αποφάσεων Διοικητικού Συμβουλίου του Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ. περί ψήφισης προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων οικον. έτους 2019 & του Ο.Π.Σ. (Πίνακας Στοχοθεσίας του Ν.Π. έτους 2019). (Εισηγητής: Πρόεδρος Δ/Σ του Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ. κ. Μανώλης Ζερβός).

  9. Έγκριση απόφασης Διοικητικού Συμβουλίου του Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ. περί ψήφισης αναμόρφωσης προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων οικον. έτους 2018. (Εισηγητής: Πρόεδρος Δ/Σ του Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ. κ. Μανώλης Ζερβός).

  10. Έγκριση της υπ’ αριθμ. 188/2018 Απόφασης Δ/Σ του Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ. περί ψήφισης της έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων Β’ Τριμήνου οικον. έτους 2018. (Εισηγητής: Πρόεδρος Δ/Σ του Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ. κ. Μανώλης Ζερβός).

  11. Έγκριση Απόφασης Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΗ.Ρ.Α.Σ.Κ. περί ψήφισης του προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων οικον. έτους 2019 της επιχείρησης & του Πίνακα Στοχοθεσίας έτους 2019. (Εισηγήτρια: Πρόεδρος Δ/Σ του ΔΗ.Ρ.ΑΣ.Κ. κα Βασιλεία Γρηγοριάδη – Παντελίκιζη).

  12. Έγκριση του Ετήσιου Προγράμματος Τουριστικής Προβολής του Δήμου Κω για το έτος 2019. (Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Γιώργος Κυρίτσης).

  13. Έγκριση συμμετοχής του Δήμου Κω στην τουριστική έκθεση της Ουτρέχτης από 9 έως 13/1/2019. (Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Γιώργος Κυρίτσης).

  14. Έγκριση του 1ου Α.Π.Ε. & 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. του έργου: “Συντήρηση – Αποκατάσταση όψεων & μόνωσης κτιριακού συγκροτήματος ΕΠΑΛ ΚΩ”, (Α.Μ.: 54/2016). (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Χατζηκαλύμνιος).

  15. Έγκριση του 1ου Α.Π.Ε. του έργου: “Αποκατάσταση βλαβών από το σεισμικό φαινόμενο της 21ης Ιουλίου 2017 – Αποκατάσταση ζημιών στο σχολικό συγκρότημα του 1ου Ιπποκρατείου Λυκείου Κω, (Α.Μ.: 63/2017)”. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Χατζηκαλύμνιος).

  16. Έγκριση χορήγησης 3ης παράτασης της συμβατικής προθεσμίας εκτέλεσης του έργου: “Κατασκευή προστατευτικού τοιχίου στο Χαρμύλι”, (Α.Μ.: 32/2016). (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Χατζηκαλύμνιος).

  17. Έγκριση χορήγησης 3ης παράτασης συμβατικής προθεσμίας εκτέλεσης του έργου: “Ανάπλαση κεντρικής πλατείας Δημοτικής Κοινότητας Καρδάμαινας”, (Α.Μ.: 65/2016). (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Χατζηκαλύμνιος).

  18. Έγκριση χορήγησης 2ης παράτασης συμβατικής προθεσμίας εκτέλεσης του έργου: “Ανάπλαση πλατείας στην περιοχή του Ηρώου Αντιμάχειας”, (Α.Μ. 19/2017). (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Χατζηκαλύμνιος).

  19. Έγκριση Απολογισμού επιχορήγησης Υπουργείου Εργασίας για την οικονομική ενίσχυση που αφορά στην αποκατάσταση ζημιών της οικοσκευής της κύριας κατοικίας των πληγέντων από τον σεισμό της 21ης Ιουλίου 2017. (Εισηγήτρια: Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής & Πολιτικών Ισότητας των Φύλων κα Βασιλεία Πη).

  20. Λήψη απόφασης για την έγκριση της Τροποποίησης της Πράξης “Λειτουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας Δήμου Κω”. (Εισηγήτρια: Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής & Πολιτικών Ισότητας των Φύλων κα Βασιλεία Πη).

  21. Έγκριση έκτακτης μετάβασης Αντιδημάρχου κ. Χατζηκαλύμνιου Μιχάλη στη Σύρο στις 19-11-2018, για τη συμμετοχή του στο Δίκτυο Αειφόρων Νήσων (ΔΑΦΝΗ). (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Χατζηκαλύμνιος).

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΚΡΗΤΙΚΟΣ Σ. ΑΝΤΩΝΙΟΣ

 

3η πρόσκληση της ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ του δημοτικού συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεών του, στις 25 Νοεμβρίου 2018, ημέρα Κυριακή και ώρα 10:00 π.μ., με δύο (2) θέματα στην ημερήσια διάταξη, όπως αναλυτικά αναγράφονται σ’ αυτήν, (ήτοι, της έγκρισης του Π/Υ εσόδων εξόδων Δήμου Κω οικον. έτους 2019 & του Ο.Π.Δ. Δήμου Κω (Ο.Π.Δ. Δήμου Κω, Ν.Π.Δ.Δ. & επιχειρήσεων).

ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΩ, ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΤΟΥ, ΣΤΙΣ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018, ΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ & ΩΡΑ 10:00 Π.Μ., ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ:

  1. Έγκριση Προϋπολογισμού εσόδων εξόδων Δήμου Κω οικον. έτους 2019. (Εισηγήτρια: Αντιδήμαρχος κα Παπαχρήστου – Ψύρη Ευτέρπη).

  1. Ψήφιση Πινάκων Στοχοθεσίας οικονομικών αποτελεσμάτων έτους 2019 του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ.) Δήμου Κω, των Ν.Π.Δ.Δ. και Επιχειρήσεων <ενταγμένων στο Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης>, (σύνολο Ο.Π.Δ. Δήμου Ν.Π.Δ.Δ. & Επιχειρήσεων). (Εισηγήτρια: Αντιδήμαρχος κα Παπαχρήστου – Ψύρη Ευτέρπη).

41 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Απύθμενο θράσος ΚΥΡΙΤΣΗ, υπερήφανος που.........από το πουθενά την μελέτη κατεδάφισης της ΑΒΙΚΩ...

    Και η συνεργασία θα συνεχιστεί με την στατική μελέτη της υπό ανέγερση οικοδομής όπως δήλωσε… Βρε Γιωργάκη, δεν μας λες, με εκατό άνεργους μηχανικούς με πολλαπλάσιες γνώσεις και περγαμηνές στην Κω, πως οι επενδυτές που τραπέζονες επέλεξαν ………….;;;; !!!!!! Μήπως η ολιγωρία στην υπόθεση των 70 στρεμμάτων του ναυτικού ομίλου οφείλεται στο ενδιαφέρον του ίδιου επενδυτή;;; Μήπως η γνωριμία του με τον Αλέξη ΤΣΙΠρΑ και η ολιγωρία σου ανοίγει τον δρόμο για νέες μελέτες στα 70 στρέμματα ;;;;

    • Αλίμονο, εάν ο Δήμαρχος, ο Έπαρχος και ο βουλευτής που έχουν παιδιά..........πασάρουν μελέτες και κατασκευές..

      Μπορεί να είναι υπερήφανοι … επειδή εξαιτίας τους διασύρονται;;;;;; Εμείς όμως οι δημότες που βλέπουμε ότι μας θεωρούν ζωντανά με τα ψέματα και το κουτόχορτο από τα Ποσειδώνια λιβάδια που μας ταΐζουν θα μας δουν στην κάλπη όταν θα ρίχνουμε ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΔΑΓΚΩΤΟ στους ξετσίποτους….

      • Μες στην έρημο βαθιά, για ΧΑΜΠΙΜΠΙ, για ΛΕΛΕΛΙ, χόρεψε για την Μ@σχ@ρ@κεφαλή της Ευρώπης τσιφτετέλι....

        Που πας Μεμέτη μου που πας,
        αμάν, αμάν,
        βιολιά βαρούν και πα να δω,
        είμαι μεμέτης σεβνταλής
        αμάν, αμάν
        μάγκας στην τρίχα μπελαλής και καλός μελετητής….
        Παραδοσιακό.

    • Τσίπα βρεεεεεεεέ δεν έχουν ..........., δεν τους καίγεται καρφάκι, φτάνει να γεμίζει η τσέπη...

      Είδατε με πόση άνεση και υπερηφάνεια κατάφερε να ξεπετάξει τις καταγγελίες; Του χρόνου εκτός καρέκλας εξουσίας, πρέπει να φροντίσει τα της επιβίωσης.

      • Μπορεί να μην μας έφερε την Ryan Air αλλά θα πλημμυρίσει η αγορά με τα πετροδολάρια των Σεΐχηδων, των χαρεμιών τους με πολλά δώρα....

        Θα έρθουν και επενδύσεις στην αμμώδη παραλία του Ναυτικού Ομίλου και θα ξεσκιστούν οι μηχανικοί της Δημοτικής Αρχής μας στα φράγκα, μελέτες, εργολαβίες, μεσίτες….

    • Στην Καρδάμαινα προσφωνούσαν Αυστριακούς τους τσιγκούνηδες και τους φιλοχρήματους παραδόπιστους..

      Και επειδή η αρρώστιας είναι κολλητική σε όσους έπιναν μικροί νερό Καρδάμαινας μην σας εκπλήσσει εάν μερικοί έχουν χάσει την τσίπα τους και έχουν διαγράψει από το λεξιλόγιο τους την λέξη ΝΤΡΟΠΗ…. Την δόξα πολλοί απερχόμενοι εμίσησαν, τον παρά ουδείς…

    • Τα φράγκα για την ΑΒΙΚΩ ήρθαν από την Αυστραλία, κάποιος Σ@Ρ///////////////////////////////

      Για να δούμε, θα βρεθεί κάποιος εισαγγελέας για το ξεπούλημα του Μπλε Φοίνικα με ζημιά εκατομμυρίων από την τράπεζα;;; Και όμως μερικοί «¥$€ υπερήφανοι €$¥» κυκλοφορούν πιστεύοντας ότι όλοι γύρω τους τρώνε κουτόχορτο από τα Ποσειδώνια λιβάδια…

    • Η Πειραιώς ξεπούλησε χωρίς να πάρει χαμπάρι κανένας, εκτός από τον Κυρίτση, το ακίνητο δίπλα στη ΑΒΙΚΩ 115.000 Ε αντί 3 εκατομμύρια..

      Όπως ξεπούλησε στα σκοτεινά Μπιρ Παρά την ΝΕΑ ΑΒΙΚΩ 15 στρέμματα μέσα σε οικισμό, με κάλυψη του Αλέξη, το ίδιο έκανε η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και για το διπλανό ακίνητο 800 μ2 οικόπεδο στον οικισμό της Λάμπης με το εστιατόριο πάνω στο κύμα στους ίδιους ιδιοκτήτες, φιλαράκια του Αλέξη…. Άραγε θα συγκινηθεί κανένας εισαγγελέας για την κατάντια της φασιστοαριστερής κυβέρνησης του ΣφΥΡΙΖΑ που όλα τα ξεπουλά σε γνωστούς, συνέταιρους;;;;;;;;;;;;;; Πράγματι πρέπει να ερευνηθεί η ύπαρξη ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΟΥ μέσα στην τράπεζα Πειραιώς που πουλάει με τεράστια κέρδη την πρώην περιουσία της Αγροτικής. Την κοινωνία της Κω όμως πρέπει να απασχολήσει και το ποιο τεχνικό γραφείο του νησιού ανέλαβε τη δουλειά κατεδάφισης και των μελετών που θα έρθουν, και τι σκοπό είχαν κάτι τραπεζώματα της Δημοτικής αρχής και συμβούλων του Δήμου με τον επιχειρηματία που αγόρασε την Νέα ΑΒΙΚΩ….

    • Αλέξανδρου Σούτσου παραλλαγή με αφορμή τα καμώματα της δημοτικής αρχής…

      Ώ σπουδαίε Δήμαρχε μου, με τόσα γρόσια θησαυρίζεις;
      -Όσα παίρνεις σ’ ένα μήνα σ’ ένα χρόνο τα κερδίζω;
      Έκτακτα τον μήνα παίρνεις εσύ χίλια βρε ταξιδευτή και εγώ το πιο μ@κρύ!
      Τερερέμ, λαλά, λαλά, η δουλειά πάγει καλά.
      τι ωραία Ευρουλάκια το πουγκί σου κουδουνίζει,
      και το στόμα μου σαμπάνιες και ρυζόγαλο μυρίζει
      χαιρετάτε με, με σέβας, με βαθύν προσκυνισμόν
      επιστάτης, κύριοί μου, έγινα οικοδομών. Τερερέμ, λαλά, λαλά, η δουλειά πάγει καλά. Θα γεμίσω τες πλατείες με ωραία σιντριβάνια και ποτίστρες για τα ζωντανά.
      Τερερέμ, λαλά, λαλά, η δουλειά πάγει καλά. -Κι αν τους είχα τάξει βάση, ο Καμμένος αντιδρά.
      Έχω άλλες ασχολίες, ταξιδάκια – μπον βιβέρ
      Που καιρός για εργασίες, Ryan air; ποια Ryan air;
      Τερερέμ, λαλά, λαλά, η δουλειά πάγει καλά.

  2. ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΡΑΝΙΚΕΣ ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟ ΤΟ 2014 Ε ΡΕ ΜΑΥΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΤΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΟΓΙΟ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΙΝΟ

    • Χαιρομαι γιατι επιτελους και καποιος απο το κομμα των (Σαμαρα, Γεωριαδη και Βοριδη ) υπερασπιζεται και τον «αρχηγο» τον λεγομενο και Κουλη ,το γενος Μητσοτακης !!! Παντως αγαπητε οπαδε του ΝΛ (Νεο Λαος) πειτε στον ………..μελλοντικο πρωθυπουργο οτι ο (μισητος λαικιστης) Τσιπρας….. .μενει στην Κυψελη οχι στο Ψυχικο…..Πηγε ο ..λακας στην Κυψελη και καλεσε τον Τσιπρα να παει στην….Κυψελη να δει πως ζει ο…λαος!!!!Βρε ..λακες το σπιτι που ζει ο ΤΣΙΠΡΑΣ ειναι 200μετρα απο εκει που τον καλουσε ο κουλης ( το ζαβο) να…….παει!!!!!!

      • Πεστα ρε φιλε! Και εγω περναω κάθε πρωί από το γραφείο του Τσίπρα

        και δεν βλέπω ουτε μια κλούβα απο αυτες που δειχνουν τα κανάλια.

  3. Ένα δημοτικό συμβούλιο για γέλια, άλλοι με τα κινητά στα χέρια, άλλοι έφυγαν από την αίθουσα αν και έχουν προεδρική θέση σε αυτό, τόσο γέλιο είχα καιρό να κάνω να είσαστε καλά 10 χρόνια κέρδισα….. πόσο ακόμα δεν ξέρω θα σας ανέχεται ο Κωακός λαός. Το καλό είναι που η Κως κάθε μέρα πάει μπροστά χαχα αχαχαχαχ πολύ καλό,για πείτε μας τα ΚΕΠ και Όχι μόνο γιατί είναι κλειστά στα χωριά;; Μαύρο με πολύ «αγάπη».

  4. ποιος ειναι ο πολιτικος μηχανικος για την κατεδαφιση της αβικω?

    ποιος ειναι ο πολιτικος μηχανικος που θα κτισει την αβικω? ποιος ειναι ο αφανης ιδιοκτητης της εταιρειας που αγορασε την αβικω?

  5. Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΥΛΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ .ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΕΛΙΚΑ 100% !!!

    ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΗΤΑΝ ΤΟ 2014 4.000.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 2018 ΘΑ ΕΙΝΑΙ 8.000.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΥΞΗΣΗ 100%!! ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΕΙ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ.ΜΟΝΟ Η ΠΟΥΓΚΑ.ΜΟΝΟ Η ΜΑΣΑ.ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟ!!!!ΑΓΑΛΜΑΤΑ!!ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ!!ΠΛΑΤΕΙΕΣ!!εργα απερχομενου ΑΜΙΑΝΤΟΣ ,LIDL,TUI ,τρενακια, πλατειες ,αγαλματα , συντριβανια,χωραφια σε συγγενη προεδρου, κλιματιστικα,αιθουσες προκατ, 2 φορες δημαρχος αρκετη ζημια εκανες στο νησι.ο απερχομενος ρημαξε το νησι.εκλεισε τον εφτ,εδιωξε την RYANAIR ,εδιωξε τα κρουαζιεροπλοια ,εριξε φορους στις επιχειρησεις νοικοκυρια,ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ.Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟ INCLUSIVE.

  6. Να μας πουν κάποιοι πόσο πάει το φακελάκι;; Το ξέρετε ότι ο Ιπποκράτης δεν επερνε χρήματα;; Και μάθετε ότι η ελευθερία λόγου είναι για όλο τον κόσμο όχι μόνο για τα λαμόγια.

  7. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΩΣ .........

    ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΗΝ ΑΒΙΚΩ? ΣΥΝΕΣΤΗΘΗ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ 3-1-2018 ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΗΝ ΑΒΙΚΩ 29-1-2018 !!!ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΝΙΑΟΥ ΝΙΑΟΥ ΣΤΑ ΚΕΡΑΜΥΔΙΑ? ΟΙ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΙ!!!!ΟΙ ΦΑΤΑΟΥΛΕΣ !!

  8. ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ!!! ΟΙ ΑΧΟΡΤΑΓΟΙ! ΟΙ ΡΟΥΦΗΧΤΡΕΣ! ΣΑΣ ΠΗΡΕ ΕΙΔΗΣΗ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΙ!

  9. ο Δήμαρχος είναι υπερήφανος για το δικό του …..,μαλιστα δηλωσε μακαρι να παρει και …… να βγαλει κανα φράγκο….
    Του Καισερλη το………… το σταυρωσε όμως όταν αυτό πηγε να μπει σε μια από τις συνεργατικές…..
    Πάμε τωρα για τις οικοδομικες αδειες….

  10. ΟΛΑ ΤΑ ΣΦΑΖΩ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΩΝΩ. ΟΛΑ ΣΕ ΜΙΣΗ ΤΙΜΗ. ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ. ΠΙΟ ΔΡΟΜΑΚΙ ΤΟΥ ΑΚΤΑΙΟΝ ΕΔΩ ΠΟΥΛΗΣΑΜΕ 300 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΆΨΕ ΣΒΗΣΕ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΎΣ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΜΙΑΝΤΟΥΣ ΑΜΑ ΛΑΧΕΙ

  11. ο δήμαρχός μας πλέον δεν έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία. Την έχασε από τις δικές του πράξεις και παραλείψεις. Δεν δείχνει σεβασμό στους ανθρώπους κι αυτό δεν συγχωρείτε. Οι καλοί χριστιανοί είναι ταπεινοί και οχι αλαζόνες. Δεν έχει τίποτα άλλο να προσφέρει στην κοινωνία μας

  12. 1. To 2015 εισβολή μεταναστών
    2. Το 2016 ρεκόρ πτώσης του τουρισμού λόγω της κακής διαχείρισης του μεταναστευτικού από τον Κυρίτση
    3. Αρχή του 2017 παύση της Ryan air μετά από συνεχόμενα χρόνια πτήσεων
    4. Καλοκαίρι του 2017: ο μεγαλύτερος σεισμός στη σύγχρονη ιστορία της Κω
    5. 2018: αρνητικό ρεκόρ όλων των ετών σε αφίξεις κρουαζιεροπλοίων!

    Τι άλλο μας περιμένει με τον δήμαρχο της γκαντεμιάς? θεέ μου βοήθα μας με τον xρουσούζη που μπλέξαμε!

  13. Αυτό το συμβούλιο δεν σου αξίζει. Δεν θα έπρεπε να βρίσκεσαι σε αυτήν την κωμωδία. Λυπάμαι που κάθεσαι ακόμα Φύγε έστω και τώρα.

  14. Εχουν καταδικαστεί ως δόλιοι και συνεχίζουν να μας κυβερνούν. Τέτοια ξευτίλα στην Κω δεν ξανάγινε.

  15. Και ντράπηκα τον εαυτό μου. Αυτό δεν είναι συμβούλιο της μεγάλης Κω του τέταρτου προορισμού. Αυτό είναι χειρότερο και από καφενείο. Άσε τον κομπασμό του Δημάρχου ΞΕΥΤΙΛΑ

    • ΕΓΚΑΊΝΙΑ ΑΚΟΎΩ ΜΙΑΣ ΛΈΕΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΌ ΤΗΣ ΚΩ

      ΚΛΑΊΩ ΑΠΌ ΤΑ ΓΈΛΙΑ ΚΑΙ ΓΕΛΏΝΤΑΣ ΚΛΑΊΩ. ΤΑ ΦΟΝΤΑΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΚΕΡΑΚΙ ΠΟΥ ΉΤΑΝ ΝΑ ΓΙΟΡΤΆΣΟΥΜΕ ΌΛΟΙ ΜΑΖΊ ΤΗΝ ΕΙΛΙΚΡΊΝΕΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΌΤΗΤΑ ΤΗΝ ΟΜΟΝΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΑΔΟΛΗ ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΌΤΕΣ? ΠΟΙΟΣ ΚΟΜΠΑΖΕΙ? ΛΆΘΟΣ ΚΆΝΕΤΕ. ΑΦΉΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΎΘΕΡΗ ΈΚΦΡΑΣΗ ΝΑ ΑΝΑΔΕΊΞΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΥΤΑΛΑΝΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΙ ΜΈΣΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΒΡΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΒΓΑΊΝΕΙ ΑΠΕΞΩ. ΤΗΝ ΏΡΑ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩ. ΤΌΤΕ ΕΊΝΑΙ ΠΟΥ ΠΡΈΠΕΙ ΌΛΟΙ ΝΑ ΑΝΤΑΜΟΙΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΤΟΥ. ΜΕ ΚΆΘΕ ΕΙΛΙΚΡΊΝΕΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ. ΑΝΩΝΥΜΟΣΣ

  16. ΖΟΥΜΕ ΕΠΟΧΕΣ ΠΑΣΟΚΙΚΟΥ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΩ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΓΙΝΑΜΕ ΚΟΛΛΗΤΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΑΣΟΚ ΧΑΡΙΤΣΗ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΠΙΑΝΕΙ…………..

  17. ΣΕ ΚΑΙΕΙ ΠΟΥ Ο ΚΟΥΛΗΣ Σ ΕΧΕΙ ΚΑΤΩ Κ ΣΕ ΒΑΡΑΕΙ ΑΛΥΠΗΤΑ Ε?ΑΝΤΕ ΕΚΛΟΓΕΣ Κ ΤΟΝ ////ΛΟ ΣΤΟ ΜΠΑΟΥΛΟ

  18. Δώσαμε πάνω από πεντακόσια χιλιάρικα για να φτιάξουμε την πλατεία της Κω και να στήσουμε εκείνη την κατασκευή. Και το ερώτημα σε πολλούς είναι αν κάναμε σωστά. Ρωτήσαμε και μάθαμε. Στο σημείο αυτό και μέχρι σχεδόν την είσοδο του παλιού σταδίου Ανταγόρα είναι χωροθετημένη η δεύτερη φάση της Μαρίνας. Η μελέτη για την κατασκευή μαρίνας για μέγα γιωτ έχει γίνει επί διοίκησης Μαρκόγλου και Αθανασίου. Για να την κατασκευάσει και για να την λειτουργήσει ο Δήμος θα πρέπει να παραχωρήσει χερσαίο χώρο που είναι ακριβώς η πλατεία και τα διπλανά πάρκα. Η απάντηση λοιπόν είναι απλή. Οι άνθρωποι είτε δεν βλέπουν ένα βήμα μπροστά είτε θέλανε να ξοδέψουνε λεφτά στο βρόντο, αφού κάποια στιγμή είτε με τον Δήμο είτε με ιδιώτη η επέκταση της μαρίνας μαζί με την πλατεία είναι αναγκαίο να γίνει.

  19. η Κως καταντησε Καλυμνος που κοροιδευαμε τους καλυμνιους οτι τσακωνονταν μεταξυ τους και δεν κανανε τιποτα….

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ