ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με πολύ κόσμο & μεγάλο ενδιαφέρον η βασιλόπιτα & η (προεκλογική) γενική συνέλευση στο ΔΙΙΚ

13
1287

 

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και με αισθητή την παρουσία νέων παιδιών (αλλά και υποψηφίων καθώς μπήκαμε σε προεκλογική περίοδο) πραγματοποιήθηκε απόψε στο Ιπποκράτειο Μέλαθρο Κω η Γενική συνέλευση του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος.

Αρχικά έγινε ο ταμιακός απολογισμός, ο απολογισμός πεπραγμένων αλλά και ενημέρωση για τον προγραμματισμό δράσεων από τα μέλη του ΔΣ Φ. Καλλούδη, Ν. Παπαντωνίου και Ν. Μανούση.

Αυτό που σχολιάστηκε στη συνέχεια από τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών, τον καθηγητή Στ. Γερουλάνο και τον Πρόεδρο του ΔΙΙΚ Αρ. Παυλίδη ήταν το ταμειακό υπόλοιπο των μόλις… 27ευρώ, το οποίο παρόλα αυτά είναι με θετικό πρόσημο, με αισιοδοξία για την συνέχεια αναλογιζόμενοι τα χρέη των προηγούμενων ετών που αποπληρώθηκαν.

Στο χαιρετισμό των τοπικών αρχών ο Δήμαρχος Κω Γ. Κυρίτσης τόνισε ιδιαίτερα τις επαφές που έχουν γίνει με την Κινέζικη πρεσβεία στην Αθήνα και η πρόσκληση της Κινέζικης αντιπροσωπείας τέλη του καλοκαιριού-αρχές φθινοπώρου (θεωρώντας δεδομένη την επανεκλογή του).

Με λύπη ανακοίνωσε ότι τελευταία στιγμή -λόγω προεκλογικών υποχρεώσεων των άλλων συναδέλφων του Δημάρχων-αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για αύριο συνάντηση στην Κω των Δημάρχων του δικτύου Δήμων με Ασκληπιείο.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αγκύρας κ. Ιερεμία (ο Σεβασμιώτατος κ. Ναθαναήλ ο οποίος ήταν επίσης παρών έφυγε λίγο νωρίτερα για μια άλλη ανειλημμένη υποχρέωση).

Αμέσως μετά ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Η. Καματερός χαρακτήρισε ως θετική τη συμφωνία χρηματοδότησης δράσεων στο ΔΙΙΚ από την Περιφέρεια και τόνισε ότι αναμένει προτάσεις για άυλες δράσεις (και κυρίως δράσεις προβολής) ώστε να βοηθήσει από την πλευρά του να προωθηθούν μέσω ΕΣΠΑ (η αιχμή από τον Αρ. Παυλίδη ήταν ότι και στην κ. Κονιόρδου όταν είχε έρθει Κω ως Υπ. Πολιτισμού είχαν καταθέσει σειρά προτάσεων «και αν είχατε εσείς καμία απάντηση, είχαμε κι εμείς…»

Ο καθηγητής Στ. Γερουλάνος αναφέρθηκε στην σημαντική απόφαση ένταξης στο δίκτυο πόλεων με Ασκληπιείο που είναι πάνω από 400 παγκοσμίως και στο πρόγραμμα “Ευρωπαϊκές Πολιτιστικές Διαδρομές”που διαχειρίζεται το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Μέσα από αυτό το πρόγραμμα θα αναδειχθεί σε ευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο το πολιτιστικό κεφάλαιο της Κω αλλά και η Ιπποκρατική Ιδέα.

Εταίροι στο πρόγραμμα είναι οι Δήμοι Κω και Σαλέρνο, το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα της Κω, ο Ιπποκρατικός Βοτανικός κήπος του Σαλέρνο, το Πανεπιστήμιο της Ουψάλα στη Σουηδία και το Πανεπιστήμιο της Κόρντοβα στην Ισπανία, ανοίγοντας σημαντικές προοπτικές εξωστρέφειας και ανάδειξης διεθνώς του ΔΙΙΚ.

Ακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Γ. Χατζημάρκου για την υλοποίηση της δράσης δημιουργίας περιβαλλοντικού πάρκου στο ΔΙΙΚ την οποία χρηματοδοτεί με 500.000,00 ευρώ, από ίδιους πόρους, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με σκοπό την ίδρυση ενός παγκόσμιας εμβέλειας κέντρου κατανόησης και διάδοσης της Ιπποκράτειας θεραπευτικής φιλοσοφίας.

Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν στον 35 στρεμμάτων χώρο του Ιπποκρατείου Ιδρύματος , για την επίτευξη του παραπάνω στόχου, σύμφωνα με τη μελέτη που έχει εκπονηθεί, είναι:

• Δημιουργία υποδομών υποστήριξης της επισκεψιμότητας του Πάρκου και χώρων υπαίθριας αναψυχής (μονοπάτια, καθιστικά, πέργκολες, κρήνες κλπ).
• Συστηματικά οργανωμένο και μεγάλης έκτασης Ιπποκράτειο Θεραπευτικό Κήπο, που θα περιλαμβάνει τα θεραπευτικά φυτά του Ιπποκράτη.
• Στοιχεία πληροφόρησης του κοινού για την Ιπποκράτειο Ιατρική
• Πρόβλεψη χώρου μελλοντικής δημιουργίας οικολογικής Παιδικής χαράς
• Ποδηλατόδρομο
• Αναβάθμιση του υπάρχοντος Ιπποκρατείου Μελάθρου.

Το μέλος του ΔΣ του ΔΙΙΚ Σ. Πράπας τόνισε ότι «ο Ιπποκράτης ανήκει στη διεθνή ιστορία της Ιατρικής και μην κολλάμε σε μικροζητήματα για τις άλλες πόλεις που διοργανώνουν εκδηλώσεις ανάδειξής του» (όπως η Λάρισα). Τόνισε ακόμη ότι του έκανε εντύπωση που όταν ρώτησε για το ΔΙΙΚ ασθενείς του από την Κω δεν το γνώριζαν καν… Προσθέτοντας ότι θέλει πρωτίστως δράσεις ενημέρωσης στα σχολεία και την τοπική κοινωνία.

Ο Ν. Κανταρζής στάθηκε κριτικά και αυτοκριτικά με αφορμή ένα δημοσίευμα του 1978 για την ανάδειξη της Ιπποκρατικής Κω λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «πολλές φορές το ΔΙΙΚ έκανε προσπάθειες να πετάξει ψηλά αλλά έκανε πολλές χαμηλές πτήσεις…» Τόνισε χαρακτηριστικά ότι άνθρωποι της εμβέλειας του κ. Γερουλάνου δεν  μπορούν να ασχολούνται με τα κτιριακά και τις συντηρήσεις… Πρότεινε μάλιστα καταχειροκροτούμενος αυτά να ενταχθούν στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων του δήμου, αν ο δήμος θέλει να λέει ότι στηρίζει έμπρακτα το ΔΙΙΚ.

Ακόμα και οι εκδηλώσεις που διοργανώνει το ΔΙΙΚ θα πρέπει να είναι ενταγμένες στο πρόγραμμα του Πνευματικού κέντρου όπως γίνονταν παλιά (επί Προεδρίας του).

Πάντως στην συνέχεια σε παρέμβασή του ο κ. Πράπας τόνισε ότι έκαναν σχετικές προτάσεις χωρίς ποτέ να πάρουν απάντηση.

«Να επικεντρώσουμε τις δυνάμεις μας σε αυτά που μπορούν να γίνουν, γιατί άκουσα προηγουμένως για Κινέζους, για Γιαπωνέζους, δεν ξέρω ποιους άλλους. Να υλοποιούμε και να ολοκληρώνουμε πρώτα αυτα που έχουμε μπροστά μας και μετά να πηγαίνουμε στο επόμενο. Όχι να λέμε διάφορα και να μην ολοκληρώνεται τίποτα.»  Στην συνέχεια μίλησε για το Σαλέρνο και το πρόγραμμα “Ευρωπαϊκές Πολιτιστικές Διαδρομές”που διαχειρίζεται το Συμβούλιο της Ευρώπης λέγοντας ότι είναι «μια πολύ σοβαρή υπόθεση».

Τέλος, ο Ν. Κανταρζής τόνισε ότι μεγάλο κεφάλαιο για την ανάδειξη της Ιπποκρατικής Κω είναι ο συμπατριώτης μας Νίκος Καστανός ο οποίος και θα πρέπει να αξιοποιηθεί αναλόγως από το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα.

Η γενική συνέλευση έκλεισε με μια συνόψιση όλων των δράσεων και του προγραμματισμού για την συνέχεια με τις δράσεις που θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με την Περιφέρεια από τον Πρόεδρο Αρ. Παυλίδη.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερεμίας έδωσε τις ευχές του και ευλόγησε τη βασιλόπιτα καλώντας τον Πρόεδρο, τον Βουλευτή, τον Περιφερειάρχη και τον Έπαρχο να την κόψουν από κοινού.

Παρών στην εκδήλωση ήταν ακόμη ο Πρόεδρος του Δημ. συμβουλίου Α. Κρητικός, Δημοτικοί και Περιφερειακοί σύμβουλοι, ο υποψήφιος Δήμαρχος Θ. Νικηταράς (τον οποίο ο Αρ. Παυλίδης ευχαρίστησε επίσης ονομαστικά μαζί και με τους πρώην Δημάρχους Κ. Καϊσερλη και Μ. Φάκκο για την προσφορά τους, διαχρονικά, στο ίδρυμα) και αρκετοί υποψήφιοι, αλλά και μέλη του ΔΙΙΚ.

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. …..που διώχτηκαν για ……, βρήκαν αποκούμπι και δωρεάν περιουσία πνευματική και άλλη για να ξαναβγούν στην επιφάνεια Μπράβο Έλληνες της πλάκας

  2. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΗΣ ΚΩ ,
    ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ Η ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ

  3. Η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος από τώρα κατέλαβε την θέση του επάρχου. Βλέπε έπαρχε πια θα σε αντικαταστήσει.

  4. Η κυρία …… από τώρα πήρε την θέση του επάρχου, δε χρειάζεται να γίνουν εκλογές, της την παραχώρησε ο Χαλκιδιός.

  5. ΡΩΤΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ, ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΑΝ ,ΤΟΝ ΚΑΜΑΤΕΡΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ/?????????ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΩΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΙΚΗ ΙΔΕΑ!!!

  6. ΚΑΛΑ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΜΙΑ ΩΡΑ ΜΙΛΑΓΕ,,,,,,,,, ΕΛΕΩΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

  7. Όσοι συναγελάζονται με τον προδότη κομιτατζή συριζαιο βουλευτή του δίνει άδεια να προχωρήσει στο ξεπούλημα της Δωδεκανήσου…ΝΡΟΠΗ ΣΑΣ

  8. Ψηφουλακια εδώ ψηφουλακια παρά πέρα…… Πάρτε παράδειγμα ξεπουλημενοι Κωοι μας έφαγαν λάχανο οι Λαρισαίοι. Έχουμε το ισχυρότερο brand name στην Ελλάδα να μην πω και στον κόσμο και ψηφίζουμε αυτους τους άχρηστους που ενδιαφέρονται για την καρέκλα και την τσέπη τους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.