ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με λαμπρότητα & μεγαλοπρέπεια ο πανηγυρικός εσπερινός του Πολιούχου της Κω, Αγ. Νικολάου – Συγκινητική ομιλία του Σεβασμιωτάτου για ένα από τα πολλά θαύματά του

0
2954
Ψαλίδι / Άγ. Γαβριήλ / Εξοχή, Κως

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Ρεπ Ξ. Αγρέλλη – Γ. Κιάρης

Με τη δέουσα λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εψάλη απόψε στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό ΙΝ του Αγίου Νικολάου Κω ο εσπερινός του Πολιούχου της Κω και προστάτη των θαλασσιών μας,  χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Γ. Κυρίτσης, ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Σ. Σεργεντάνης,  ο Διοικητής του ΝΑΣ Κω ΙΓ Καρδαράς, οι Δημ. σύμβουλοι Ν. Κανταρζής, Β. Παντελίκιζη, ο  Αντιπρόεδρος της Δημ. Κοινότητας Κω Α. Βαβλάς, Αξιωματικοί του λιμενικού και του στρατού, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πολλοί  προσκυνητές.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τον Άγιο Νικόλαο κι ένα πολλά θαύματά του, που συνέβη στην Κωνσταντινούπολη, με  έναν ευσεβή λαουτιέρη ο οποίος έπαιζε καθημερινά το λαούτο του έξω από τον ΙΝ του Προδρόμου για να τον ευχαριστήσει επειδή ήταν φτωχός κι ο Τίμιος Πρόδρομος ζήτησε από τον Άγιο Νικόλαο να του το ανταποδώσει, όπως αναφέρεται στο συναξάρι. Τελικά, ο Άγιος Νικόλαος πήρε ένα πουγκί με χρυσά νομίσματα από το θησαυροφυλάκιο του Αυτοκράτορα κι έδωσε στον ευσεβή μουσικό. Όταν οι φρουροί είδαν  ότι έλειπε το πουγγί και το είπαν στον Αυτοκράτορα και ανακάλυψαν  έπειτα από μαρτυρίες αυτός ο άνθρωπος από τη μία μέρα στην άλλη απέκτησε χρυσά νομίσματα, τον οδήγησαν στον Αυτοκράτορα για εξηγήσεις.

Μόλις ο λαουτιέρης του εξιστόρησε το θαύμα του Αγίου Νικολάου,  ο Αυτοκράτορας – ο οποίος πίστευε- ζήτησε από τον φτωχό μουσικό να κρατήσει τα νομίσματα και να του επιστρέψει μόνο το άδειο πουγγί το οποίο άγγιξε με τα χέρια του ο Άγιος Νικόλαος. ΒΙΝΤΕΟ (η ομιλία του Σεβασμιωτάτου).

Αύριο το πρωί αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία (γύρω στις 10:30) θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου (στο εγκόλπιο που φαίνεται μπροστά του υπάρχει τμήμα του Ιερού Λειψάνου του).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ