ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Γ. ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ στον αγώνα για την Ευρωβουλή: Δυναμικά απέναντι στις συντηρητικές δυνάμεις που πήραν την Ευρώπη σε λάθος κατεύθυνση | Εμπόδιο στο λαϊκισμό της ακροδεξιάς και της αριστεράς

14
709

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Κάλεσμα προς τους κατοίκους της περιοχής μας να στηρίξουν το Κίνημα Αλλαγής στις εκλογές της 26ης Μαΐου λέγοντας ότι, το ΚΙΝΑΛ έχει ένα ψηφοδέλτιο αξιόμαχο και θα πρέπει να στηριχτούν οι προτάσεις του για να δοθεί η δυνατότητα στους βουλευτές του να σταθούν απέναντι στις συντηρητικές δυνάμεις που πήραν την Ευρώπη σε λάθος κατεύθυνση και από την άλλη να σταθούν εμπόδιο στο λαϊκισμό της ακροδεξιάς και της αριστεράς, απηύθυνε από την Μαρίνα της Κω ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γ. Νικητιάδης, πλαισιωμένος από τα τοπικά στελέχη του ΚΙΝΑΛ: Γ. Καρπαθάκη, Ν. Κανταρζή (Υπ. Περιφ. σύμβουλο) και τους Υπ. Βουλευτές Κ. Γαβαλά και Β. Χατζηγιακουμή.

Τον Γ. Νικητιάδη προλόγισε με θερμά λόγια ο Ν. Κανταρζής.

Ο Γ. Νικητιάδης τόνισε ότι μετά τη Ρόδο και την Κω θα επισκεφτεί όχι μόνο και τα 16 νησιά της Δωδεκανήσου αλλά και πολές μεγάλες πόλεις στην Ελλάδα στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι έχει μεγάλη σημασία τι θα ψηφίσει ο κάθε πολίτης και τόνισε ότι κακώς γίνονται ταυτόχρονα με τις εκλογές της αυτοδιοίκησης.

Ειδικότερα μιλώντας για την υποψηφιότητά του και για την απόφασή του να ενταχθεί στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ ο κ. Νικητιάδης δήλωσε τα εξής: «Ήταν τιμητική η πρόταση για εμένα, άλλωστε έχω μάθει να είμαι διαρκώς παρών στους αγώνες και για το Κίνημα Αλλαγής οι ευρωεκλογές είναι μία πολύ σημαντική μάχη.

Είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε για να πάνε καλά οι σοσιαλιστικές δυνάμεις στην Ευρώπη.
Η Ευρώπη τα τελευταία χρόνια περνά μία κρίση, που τη βλέπει κανείς δια γυμνού οφθαλμού. Διάφορα γεγονότα την έχουν οδηγήσει σε μεγάλα αδιέξοδα. Αυτό σημαίνει ότι εμείς πρέπει να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτή την κρίση γιατί θέλουμε μία ενωμένη Ευρώπη που θα λειτουργεί προς το συμφέρον των πολιτών της και η χώρα μας και τα νησιά μας έχουν πολύ περισσότερους λόγους για να θέλουμε να συμμετέχουμε σε αυτό το μεγάλο γκρουπ δυνάμεων» .

Μιλώντας για τη σημερινή Ευρώπη, είπε ότι πρέπει να αλλάξει και να δοθεί βάρος στους πολίτες της και ιδιαίτερα αυτούς των χαμηλών οικονομικών στρωμάτων δηλώνοντας συγκεκριμένα τα εξής:

«Η πρόκληση για εμάς είναι μεγάλη, αλλά η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει για να σταματήσει αυτή η πορεία αμφισβήτησης.

Αντί δηλαδή η Ευρώπη να προχωρά περισσότερο στην ενοποίηση και να φροντίζει περισσότερο για το κοινωνικό κράτος έχουμε μία διαφορετική Ευρώπη και δυστυχώς οι δυνάμεις που επικρατούν δεν κάνουν τίποτα για να ανατραπεί αυτή η κακή πορεία. Εκείνο που γίνεται σήμερα είναι να διευρύνονται συνεχώς ο ανισότητες, φτωχαίνει ο κόσμος…

Βγαίνουμε εμείς μπροστά, εμείς με το ΚΙΝΑΛ και προτείνουμε όλοι οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο μεταξύ των λαών της Ευρώπης και των νέων ηγεσιών που θα αναδειχθούν. Με τη διασφάλιση ενός κατώτατου αξιοπρεπούς μισθού, ενός σταθερού επιδόματος ανεργίας, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής κλπ»

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο θέμα της κοινής άμυνας ένα θέμα που μας αφορά, καθώς, όπως είπε, αν υπήρχε, όλα αυτά τα ζητήματα με τις απειλές της Τουρκίας θα αντιμετωπίζονταν πολύ πιο εύκολα. «Η Κως υπέστη τεράστια ζημιά με τα κέντρα προσφύγων. Βλέπουμε τι γίνεται στη Μόρια. Όσα συμβαίνουν εκεί είναι ντροπή για τον πολιτισμό. Δεν είμαστε λαός που χαρακτηρίζεται για έλλειψη αλληλεγγύης στους μετανάστες. Το παράδειγμα του αείμνηστου Αρβανιτάκη στην Κω δείχνει τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τους ανθρώπους αυτούς. Εμείς δεν θέλουμε να εναντιωθούμε στη μετανάστευση. Το βάρος αυτό όμως δεν μπορούν να σηκώσουν μόνο τα δικά μας νησιά και η χώρα. Υπάρχουν ζητήματα με την ΕΕ και για αυτό το τεράστιο θέμα. Είναι τεράστιο θέμα η άμυνα. Αν η ΕΕ αποφασίσει να θωρακίσει τα σύνορα της αυτό σημαίνει ότι θωρακίζεται και η Ελλάδα και τα νησιά μας», τόνισε ο κ. Νικητιάδης

Ο κ. Νικητιάδης έκανε επίσης αναφορά και στους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ για τους οποίους είπε ότι ήταν ένα μικρό βοήθημα, μία υποχρέωση της ΕΕ να προστατεύει τα νησιά της όπως προβλέπουν οι συνθήκες. «Εμείς αντί αυτές τις συνθήκες να τις ισχυροποιήσουμε και να επεκταθεί ο μειωμένος ΦΠΑ και σε άλλα νησιά, φτάσαμε στο σημείο η σημερινή κυβέρνηση να τους καταργήσει και να τους διατηρεί μόνο σε πέντε νησιά συνδέοντάς τους με το πόσους μετανάστες θα έχει κάθε νησί, χαρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή «εγκληματική». Τα βάρη της μετανάστευσης δεν μπορεί να τα αναλάβει μόνο η χώρα μας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά την άμυνα, τόνισε ότι αν η ΕΕ αποφασίσει να θωρακίσει τα σύνορά της, αυτό σημαίνει ότι θωρακίζεται και η Ελλάδα και τα νησιά μας και το ΚΙΝΑΛ είναι υπέρ της θέσης αυτής ενώ και το ευρωπαϊκό σοσιαλιστικό κόμμα έχει στο πρόγραμμά του την κοινή άμυνα της ΕΕ.

Παράλληλα ο κ. Νικητιάδης υπογράμμισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ουδέποτε είχε μία στρατηγική για τον τουρισμό. Όπως υποστήριξε, οι όποιες προβλέψεις της είναι τα μέτρα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. «Δεν υπάρχει ένας επίτροπος για τον τουρισμό και τι κάνουμε εμείς σαν τουριστική χώρα;

«Οποιεσδήποτε προβλέψεις μπορούν να συσχετιστούν για τον τουρισμό είναι τα μέτρα για τις ΜΜΕ επιχειρήσεις. Η Ευρώπη έχει το 52% του παγκόσμιου τουρισμού. Πως εξηγείται ότι δεν υπάρχει ειδική διεύθυνση και ένας επίτροπος για τον τουρισμό; Τι κάνουμε εμείς για αυτό; Τι κάνουν οι χώρες του νότου που έχει μεγάλα τουριστικά ρεύματα; Πιστεύω ότι οι μεγάλες οικονομικές δυνάμεις της Ευρώπης εισπράττουν δισεκατομμύρια από το δικό μας προϊόν. Άλλοι πλουτίζουν αλλά το τουριστικό προϊόν το δικό μας δεν προστατεύεται» Φέρνοντας χαρακτηριστικά το παράδειγμα των πτωχεύσεων τουριστικών πρακτορείων με τα μικρά ξενοδοχεία να μένουν εντελώς απροστάτευτα.

Με αφορμή ερώτηση για το Brexit και κατά πόσο θα επηρεάσει τον τουρισμό μας τόνισε ότι το Υπ. Τουρισμού δεν έκανε καμία κίνηση είτε στρεφόμενο προς άλλες αγορές είτε με κίνητρα προς τους βρετανούς επισκέπτες που είναι η δεύτερη τουριστική δύναμη στη χώρα μας μετά τους Γερμανούς για να μην υποστούμε πλήγμα. Άσκησε επίσης κριτική στην κυβέρνηση αλλά και την Περιφερειακή αρχή του κ. Χατζημάρκου που ενώ προεκλογικά είχε υποσχεθεί γραφείο στις Βρυξέλλες για αξιοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων δεν έκανε τίποτα στον τομέα αυτό.

Τέλος, σε ερώτηση για το τι θα γίνει τελικά με την επιβεβλημένη αλλαγή στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στα Δωδ/σα όπου με την ποσόστωση θα πρέπει να αντικατασταθεί ένας άντρας υποψήφιος με μια γυναίκα απάντησε ότι μέχρι το φθινόπωρο που θα γίνουν οι εκλογές υπάρχει χρόνος να διευθετηθεί ομαλά.

Σε ερώτησή μας για την ευτυχή συγκυρία η Κως να έχει τρεις υποψήφιους Ευρωβουλευτές (τον ίδιο, την Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου με τη ΝΔ και την Κωνσταντίνα Τζάνου-Ψαρομπά) σχολίασε ότι είναι μια ευκαιρία να αναδειχθούν τα Ευρωπαϊκά θέματα που επηρεάζουν τη ζωή μας και οι πολίτες δεν τα γνωρίζουν μέσα σε ένα ευρύ διάλογο ανάπτυξης θέσεων και προτάσεων.

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Νικητιαδη εισαι στο ιδο ψηφοδελτιο με Αλβανους υποψηφιους..ΝΤΡΟΠΗ…Αλλωστε εισαμε χτες τα συντροφια σου στην ευρωβουλη την γραψανε στα παπακια τους την γενοκτονια των Ποντιων…ΜΑΥΡΟΟΟΟΟΟΟΟ

  2. Τώρα με όλους αυτούς σωθήκαμε….Πόσα χρόνια πια..Πτωχεύσατε μια χώρα δεν σας φτάνει?
    Καλή είναι κι σύνταξη,κανένα παγκάκι στο κάστρο,λίγο μάτι στην παραλία,καμιά ζεστή σοκολάτα,τσάι και χαμάδες…

  3. Σήμερα γάμους-βαφτίσια δεν έχουμε, θα μπορούσατε να περάσετε από το γηροκομείο. Αλλά να ξέρετε ότι από κει μη περιμένετε ψήφους. (το ξέρω, κανένας δεν θα πάει).

  4. Κι όμως ο Νικητιάδης ειναι λαικο παιδι και εχει δουλεψει για τον τοπο.Την ιστορια με τον Μενεντεζ,ο Νικητιάδης την ειχε προωθησει απο τοτε που ηταν υπουργος,και αλλα πολλα που μαλλον ξεχασαμε.

  5. Το ΚΙΝΑΛ στην Κω στηρίζει τον Κυριτση για δήμαρχο. Νικητιάδης και Χατζηγιακουμης στηρίζετε τον Κυριτση για δήμαρχο και θέλετε και ψήφους….θα πάρετε

  6. Τώρα κατηγορείτε για λαϊκισμό , θέλετε και ασυλία φρέσκα ευρώπουλα σε λογαριασμούς εξωτερικού. Ως εδώ ήταν τα ψωμιά σας…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.