Επίταξη ακινήτων και εκτάσεων – Πού θα γίνουν τα κλειστά κέντρα (Στρατόπεδο Καπετάν Λαζαρή στην Κω – Ότι και να λέμε εμείς…)

26
2147

Στην έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που εξουσιοδοτεί το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου να επιτάσσει, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, απαραίτητα ακίνητα και εκτάσεις για τη διαχείριση της κρίσης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη αποφυγής της διακινδύνευσης της δημόσιας τάξης και υγείας προχωρά σήμερα το υπουργικό συμβούλιο, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Επίσης, ακολουθεί σήμερα υπουργική απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Ν. Μηταράκη, σύμφωνα με την οποία επιτάσσονται οι ακόλουθες εκτάσεις:

1. Τοποθεσία Καράβας, Δήμος Δυτικής Λέσβου.

2. Τοποθεσία Κρητικού Λάκος / Ψείρα («17»), Δήμος Χίου.

3. Τοποθεσία Ζερβού (παραπλεύρως υπό κατασκευήν δομής), Δήμος Ανατολικής Σάμου.

Αντίστοιχες δομές, παραπλεύρως υφιστάμενων δομών, θα δημιουργηθούν και σε Λέρο και Κω, σε εκτάσεις που ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο, ως ακολούθως:

4. Στρατόπεδο Καπετάν Λαζαρή, τοποθεσία Πυλί, Δήμος Κω.

5. Τοποθεσία Λέπιδα, Δήμος Λέρου.

Στις ως άνω εκτάσεις θα δημιουργηθούν ελεγχόμενες κλειστές δομές φιλοξενίας αιτούντων άσυλο.

Οπως διευκρινίζει ο κ. Πέτσας, ελεγχόμενες κλειστές δομές σημαίνει καθορισμένοι και αυστηροί κανόνες εσωτερικής τάξης, οι οποίοι αφορούν τόσο τη λειτουργία των κέντρων όσο και την κίνηση των φιλοξενούμενων. Στις δομές αυτές, θα διαμένουν πρώτον, οι νέες αφίξεις για διευκόλυνση της ταυτοποίησης και της διαδικασίας ασύλου, δεύτερον, όσοι έχουν παραβατική συμπεριφορά και, τρίτον, όσοι δεν δικαιούνται άσυλο και μπαίνουν στη διαδικασία επιστροφής. Όσοι παραμένουν στις ελεγχόμενες κλειστές δομές, βάσει εσωτερικού κανονισμού θα δικαιούνται ελεγχόμενες εξόδους με κάρτα για ορισμένο χρονικό διάστημα, ενώ οι δομές θα είναι κλειστές τα βράδια. Κάθε παραβίαση κανόνα εσωτερικής τάξης, επηρεάζει αρνητικά το αίτημα για άσυλο και επιταχύνει τη διαδικασία επιστροφής του παραβάτη.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται επίσης ότι το σχέδιο της κυβέρνησης βασίζεται σε τέσσερις άξονες οι οποίοι είναι η φύλαξη των συνόρων μας, η επιτάχυνση διαδικασιών ασύλου, οι αυξημένες επιστροφές και οι κλειστές δομές.

Παράλληλα, όπως επισημαίνεται «δίνεται έμφαση στην αποσυμφόρηση των νησιών, που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος, και στη στήριξη των τοπικών κοινωνιών. Αναλαμβάνουμε, ταυτόχρονα, στοχευμένες δράσεις για τη διεθνοποίηση του προβλήματος και τη διαμόρφωση νέας πολιτικής ευθύνης και αλληλεγγύης από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσθέτει πως «το τελευταίο διάστημα, πραγματοποιήθηκε εξαντλητικός διάλογος με τους αρμόδιους περιφερειακούς και τοπικούς φορείς, ενώ ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κ. Μουτζούρης ζήτησε μέτρα εκτάκτου ανάγκης για τα νησιά, ιδίως μετά τα επεισόδια στη Μόρια».

Πηγή: kathimerini.gr

 

ΚΚΕ: Απαράδεκτη μεθόδευση

Η κυβέρνηση, η οποία βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την απαίτηση των νησιωτών, προχωρά τον επικίνδυνο σχεδιασμό της για τη δημιουργία νέων ελεγχόμενων-κλειστών hotspot, καταδικάζοντας τα νησιά του Αιγαίου να γίνουν οι μόνιμες μεγάλες φυλακές της ΕΕ, εγκλωβίζοντας εκεί χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.

Η μεθόδευσή της είναι απαράδεκτη. Προχωρά με το “αποφασίζουμε και διατάζουμε”, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου κι επιχειρεί να δημιουργήσει τετελεσμένα.

Οι δικαιολογίες, που επικαλείται, αντιστρέφουν πλήρως την πραγματικότητα. Για την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί στα νησιά που έχουν hotspot, την ευθύνη έχει η κυβέρνηση της ΝΔ, καθώς και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον και οι δύο αποδέχονται τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και τον κανονισμό του Δουβλίνου.

Ο εγκλωβισμός δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων σε άθλιες συνθήκες, δημιουργεί προβλήματα στα νησιά, αλλά και στους ίδιους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Επίσης η καταστολή σε βάρος προσφύγων-μεταναστών, καθώς και η ανοχή της κυβέρνησης στη δράση ακροδεξιών ομάδων, οξύνει την κατάσταση και δημιουργεί εντάσεις στα νησιά.

Η κυβέρνηση, χωρίς ντροπή, λέει ότι έχει άλλη πολιτική από αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ, στην πράξη όμως συνεχίζει την υλοποίηση των ίδιων κατευθύνσεων που καθορίζει η πολιτική της ΕΕ. Ο πυρήνας αυτής της πολιτικής προϋποθέτει τα νησιά να είναι ο κύριος χώρος εγκλωβισμού των προσφύγων-μεταναστών, προκειμένου ο μεγαλύτερος όγκος από αυτούς να αναγκάζεται να αποδεχθεί την επαναπροώθησή του σε χώρες, όπου μαίνονται οι φλόγες των πολέμων και των επεμβάσεων. Επίσης και οι δυο συμφωνούν με την εμπλοκή και χρηματοδότηση των ΜΚΟ, ενώ τα όσα ισχυρίζονται περί ελέγχου και εξορθολογισμού τους είναι εντελώς παραπλανητικά.

Η δημιουργία και νέων κέντρων δε σημαίνει ότι θα κλείσουν τα hotspot που υπάρχουν, παρά και ενάντια σε όσα κατά καιρούς ισχυρίζεται η κυβέρνηση.

Ακόμα, η θέση της για ενίσχυση της αποτροπής στα σύνορα, όπως με το αίσχος του φράγματος, δεν σημαίνει τίποτα άλλο από αύξηση των πνιγμένων παιδιών, των προσφύγων και μεταναστών, καθώς οι αιτίες που δημιουργούν τις μεγάλες προσφυγικές ροές παραμένουν και ενισχύονται, εφόσον η κυβέρνηση της ΝΔ -όπως και αυτή του ΣΥΡΙΖΑ- ενισχύει την παραπέρα εμπλοκή της χώρας στα επιθετικά σχέδια και επεμβάσεις των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό των νησιών να απαντήσει στη νέα πρόκληση, εμμένοντας και δυναμώνοντας την απαίτησή του για απεγκλωβισμό εδώ και τώρα όλων των προσφύγων και μεταναστών, για να κλείσουν τα hotspot που ήδη υπάρχουν, να μη δημιουργηθεί κανένα νέο στρατόπεδο πολύχρονου εγκλωβισμού χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών.

26 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μας ΤΟ ΕΧΩΣΕΣ το ΚΛΕΙΣΤΌ ΣΤΡΑΤΌΠΕΔΟ ΘΕΟΔΟΣΗ. Η συμφωνία σου με την κυβέρνηση έχει ουρά;;;;

  Δεν πείθεις με γιαλαντζί διαμαρτυρίες καβάλα στον φορτωτή… Το πρώτο Στρατοπέδο μας το έχωσε ο Κάπτεν Ηλίας ο Μνημονιοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ, το κλειστό ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΩΝ ΛΑΘΡΟ στο Αμανιού ο Τριώφλορος ΤΕΟ με τους συμβούλους της Νουδούλας του ΚΟΥΛΗ….ΠΕΡΑΣΤΙΚΆ ΜΑΣ, ΜΑΣ ΠΟΎΛΗΣΑΝ ΟΙ ΔΟΣΊΛΟΓΟΙ ΝΕΝΕΚΟΙ.

  • ΛΑΪΚΊΖΕΙ Ο ΤΡΙΩΦΛΟΡΟΣ, τα έδωσε όλα, και επέκταση του στρατοπέδου και παραμονή των επικίνδυνων σε ΚΛΕΙΣΤΌ.

   Τρις φορές εν κρυπτώ παζάρευε στα υπουργεία τις αντιπαροχές μια και από την πρώτη συνάντηση ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ σε όλα στα τέσσερα, και την ΔΙΑΤΉΡΗΣΗ ΤΟΥ HOT SPOT και την ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ενός ΚΛΕΙΣΤΟΥ 2.800 ΛΑΘΡΟ ΠΟΥ ΓΡΉΓΟΡΑ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΙΣ 8-10.000… Άβουλος και υποτακτικός ο κοψιμιός, ένα υπάκουο ανθρωπάκι χωρίς προσωπικό που υπακούει σε αυτούς που τον έκαναν Δήμαρχο…

 2. Αν θες να κερδισεις το καλο του τοπου σου….πρεπει να δωσεις μαχη!!!Με την καταλληλη στρατηγικη και τους καταλληλους διπλα σου!!!……..Για να αρχισουν ολοι οι Κωοι να καταλαβαινουν ποσο γρηγορα κατρακυλαει το νησι σε ανεπανορθωτες ζημιες!!!Δυστυχως η Κως οδηγειται σε ολισθηρες ατραπους!!!
  Αγια Βαρβαρα σωσε μας!!

 3. ΧΑΧΑΧΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΣΤΣΕ ΤΟ ΗΟΤ ΣΠΟΤ ΣΤΟ ΠΥΛΙ ΧΑΧΑΧΑ

  • …..Βρε Αχλαδα ο Κυριτσης εφτιαξε το χοτ σποτ η μηπως η κυβερνηση σου του μικρου Αλεξη? Τα ξεχασες που κουβαλουσαν τα σπιτακια με ηλιγγιωδη ταχυτητα στον επαρχιακο με συνοδεια περιπολικων?
   Αχλαδα!!!

 4. Πάλι μας ρίξανε ….η Ρόδος τίποτα ;;;
  Όλους εμείς πια;
  Συγχαρητήρια σε όλους …
  Θα σας ξαναψηφίσουμε…

 5. Υπαρχουν τσουναμι αντιδρασεων απο Περιφερεια και απο τους Δημαρχους στα υπολοιπα νησια,και αρνουνται να συμμορφωθουν!!!!ΕΔΩ;;;Τι εχει να πει η Περιφερεια του κ.Χατζη@@@ρα και η δημοτικη αρχη του κ.ΤΕΟ;;;;Κως-Καληνυχτα!!!!

 6. Α ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΝΕΣ……ΖΗΤΟΥΝ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΜΕ ΘΗΤΕΙΑ ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΟΡΙΕΣ……ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΜΙΣΘΟ 2000 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΤΑΧΑ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΣΕ 2 ΜΗΝΕΣ…..

 7. Που είναι τώρα ο αντιπεριφερειάρχης μας που επί ΣΥΡΙΖΑ έβγαζε λόγους κατά της διαχείρισης του προσφυγικού; Τώρα ΜΟΥΓΚΑ

 8. ΠΡΟΜΑΖΕΜΑ
  ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ να πάρεις μια απόφαση, το καλύτερο πράγμα είναι να κάνεις το σωστό. Το δεύτερο καλύτερο πράγμα είναι να κάνεις λάθος. Το χειρότερο απ’ όλα είναι να μην κάνεις τίποτα».
  Αυτό το είπε μεν ο Αμερικανός Πρόεδρος Θίοντορ Ρούσβελτ, το επιβεβαιώνει με ανάρτηση του ο δήμαρχος Κω κ. Θεοδόσης Νικηταράς.

  Μπροστά στα μεγάλα προβλήματα-προκλήσεις που λαμβάνουν χώρα στον Δήμο Κω και ιδιαίτερα στην Κοινότητα του Πυλιού, ο κ. Νικηταράς, από οτι φαίνεται επιλέγει να μην παραμείνει απλά παρατηρητής των γεγονότων..

 9. Τώρα να σας δω πολεμιστές του Λινοπότη….Άντε άμα έχετε τα κότσια κάνετε κατάληψη στο πρώην 282,βάλτε φωτιές ,πετάτε μπουκάλια στους βουλευτές….Για να σας δω..σουβλακομάχοι και τα λοιπά…..
  Την άλλη μέρα έχει έλεγχο….Τι νομίζετε..

 10. αντι να λυσετε τα δημαρχειακα σας δραστηριοποιηθητε ρεεε ξυπνατε ολοι στο κολπο ειναι κανενας δν θα πει οχι ειναι πολλα τα λεφταα…..

 11. ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΗΟΤΣΠΟΤ.ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΝ ΞΥΠΝΑΤΕ ΤΑ ΕΔΩΣΑΝ ΟΛΑ Κ ΕΚΤΑΣΗ Κ ΟΤΙ ΖΗΤΗΣΑΝ

 12. είναι γνωστό ότι πολλοί «υπεργολάβοι» χρεοκοπημένοι πριν χωρίς καν φορολογική ενημερότητα πήραν δουλειές στα χοτ σποτ και πολλοί από τους αργόμισθους μετατάξεις με αύξηση. τώρα το ίδιο γίνεται …ίδιοι και οι ίδιοι πρόθυμοι για υπερτιμολογήσεις , προμήθειες , σίτιση, σεκιούριτι, κλπ κλπ. εδώ που τα λέμε όλοι μαζί τα φάγανε τα ευρωπαϊκά κονδύλια για το προσφυγικό. Κι εμείς την ώρα που επιτάσσουν εκτάσεις για την επέκταση , πληρώνουμε για το οικόπεδο του νέου πάρκινγκ «κοινής ωφέλειας» γιατί το υπουργείο πολιτισμού δεν προχώρησε στις απαλλοτριώσεις της αρχαιολογικής ζώνης….ο χρόνος παρήλθε και οι ιδιοκτήτες ξεκινούν διαδικασίες για να πουλήσουν …τι όχι?

 13. Ολοι να ενωθειτε μην μαλωνετε ποιος φταει και ποιος οχι. Ενα ειναι το προβλημα η λαθρομεταναστευση σε λιγο καιρο αυτοι θα ειναι περισσοτεροι απο εμας . Ολοι μαζι σε αυτο που οι ανικανοι πανε να μας φορτωσουνε

 14. Να χαιρόμαστε το /////// τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου η σημερινή δήλωση του για την επίταξη στο λαθρομεταναστευτικό αντικατοπτρίζει απόλυτα τον Δωδεκανησιακό λαό.. Αυτοί είμαστε αυτοί μας αρμόζουν (να μας αντιπροσωπεύουν)

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.