Yπ. Τουρισμού: Συνεργασία με το Ανοικτό Πανεπιστήμιο – νέες δομές εκπαίδευσης στην Αρχαία Ολυμπία και στην Κω! (Δημιουργία έδρας ή παραρτήματος του ΠΜΣ »Διοίκηση Μονάδων Υγείας»)

19
1779

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας, με τη διοίκηση του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Από την πλευρά του ΕΑΠ συμμετείχαν ο Πρόεδρος, κ. Οδυσσέας-Ιωάννης Ζώρας, ο Αντιπρόεδρος Διοικητικών Υποθέσεων, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, κ. Ευστάθιος Ευσταθόπουλoς, ο Αντιπρόεδρος Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης, κ. Κωνσταντίνος Καραμάνης και ο κ. Ηλίας Γκοτσόπουλος Διευθυντής Διοικητικών Υπηρεσιών.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα, συμφωνήθηκε η συνέχιση λειτουργίας της ηλεκτρονικής εκπαιδευτικής πλατφόρμας που υποστηρίζει τις δομές τουριστικής εκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού, η οποία δημιουργήθηκε μέσα από το πρωτόκολλο συνεργασίας που υπεγράφη ανάμεσα στο Υπουργείο Τουρισμού και το ΕΑΠ.

Την περίοδο της πανδημίας η ηλεκτρονική πλατφόρμα έδωσε τη δυνατότητα στους σπουδαστές των δομών τουριστικής εκπαίδευσης του Υπουργείου να συνεχίσουν να παρακολουθούν απρόσκοπτα και χωρίς διακοπή τα μαθήματα των σχολών τους από το δικό τους χώρο.

Στη συνάντηση τέθηκαν δύο ακόμα ζητήματα που αφορούν στην πρόθεση δημιουργίας δύο νέων δομών εκπαίδευσης, μία στην Αρχαία Ολυμπία και μία στην Κω.

Στην Αρχαία Ολυμπία, η δομή εκπαίδευσης κρίνεται αναγκαία λόγω του μεγέθους του ιστορικού και πολιτιστικού της κεφαλαίου, ενώ για την Κω υπάρχει πρόθεση δημιουργίας έδρας ή παραρτήματος του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών  »Διοίκηση Μονάδων Υγείας» προκειμένου να υπάρξει αναδειχθεί η Ιπποκρατική ταυτότητα του νησιού.

Συμφωνήθηκε, επίσης, η ενδυνάμωση της συνεργασίας ανάμεσα στο Υπουργείου Τουρισμού και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο για θέματα τουριστικής εκπαίδευσης.

19 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Παράρτημα ενός εξ αποστάσεως μεταπτυχιακού;; Και αυτό υπό σκέψη, γιατί πρέπει να αλλάξει το καταστατικό του ΕΑΠ. Καταπληκτικά πράγματα….. (πόσο σανό ακόμα;;)

  2. Μια ζωή αυτός ο τόπος κυλιόταν στο ΠΑΣΟΚικο ψέμα ενός μπεκρή πλάι στη Μιμή!
    Ένα ΤΕΙ με τμήματα Τουρισμού, Πληροφορικής, Λογιστικής χρειαζόμαστε , ούτε ιατρικές ούτε φαρμακευτικές ούτε λοιπές ονειρώξεις. Μην κοροϊδεύετε τον κόσμο , πιο μεταπτυχιακό τμήμα να έρθει εδώ?
    Κανείς δεν θα πάει να πληρώσει για να εκπαιδευτεί στη «Διοίκηση Μονάδων Υγείας» στην Κω. Θα έχει τα δίδακτρα , θα πρέπει να φύγει από τον τόπο του, να αφήσει και τη δουλειά του,εκτός αν είναι δημόσιος υπάλληλος. Εναλλακτικά μπορεί να κάνει το ίδιο μεταπτυχιακό στο Πα.Πει .Σοβαρευτείτε!
    Ζητήστε από το πανεπιστήμιο Αιγαίου να γίνει τμήμα Τουρισμού ή και μεταπτυχιακό πρόγραμμα για τον Τουρισμό στην Κω. Εδώ να εκπαιδευτούν οι φοιτητές , εδώ να επανδρώσουν τα ξενοδοχεία,έτσι να ανεβάσουμε το τουριστικό προϊόν μας. Υπάρχει έλλειψη καταρτισμένου προσωπικού, υπάρχει έλλειμμα εκπαίδευσης στο νησί. Δεν γίνεται να βασιζόμαστε μόνο στα ΙΕΚ…

  3. Ρε δεν κοβετε τις μπαρουφες λεω εγω.Για ποσο ηλιθιους μας περνατε?Ολες αυτες οι δηλωσεις του τυπου,το εξεταζουμε,υπαρχει προθεση, ειμαστε σε καλο,θα κανουμε το καλυτερο δυνατο κλπ,κλπ τα εχουμε φαει στη μαπα απο γεννησιμιου μας.

  4. πήγα παραλία και ήταν και πολλοί «πρόσφυγες» που περιμένοντας τα γεμιστά της κυρα-τασιας λιαζόντουσαν στις ξαπλώστρες και πληρώναμε εμείς οι υπόλοιποι ……

  5. Οι θεραπείες του Ιπποκράτη βασίζονταν στα βότανα.
    Προτείνω την ίδρυση πανεπιστημιακού τμήματος με αντικείμενο την Ιατρική Βοτανολογία και Φυτοθεραπεία.
    Παραθέτω σχετικό άρθρο :
    http://edujob.gr/node/21723

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ