3 σοβαρές υποθέσεις σεξουαλικών εγκλημάτων τα 2 στην Κω! Πατέρας και γιος στο μικτό ορκωτό Κω για πορνογραφία ανηλίκων

1
3583

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κω κατηγορούμενοι για πορνογραφία ανηλίκων κατ’ επάγγελμα, τελεσθείσα από κοινού, θα καθίσουν δύο κάτοικοι  της Λάρδου, πατέρας και γιος, ηλικίας 52 και 27 ετών.
Η σύλληψη των κατηγορούμενων, τον Μάιο του 2009, έλαβε πανελλήνια δημοσιότητα.
Πώς έχει όμως το ιστορικό της υπόθεσης…
Στο Χαμόγελο του Παιδιού έγινε καταγγελία από άγνωστο πρόσωπο σύμφωνα με την οποία η διαβίωση δύο ανήλικων κοριτσιών 8 και 11 ετών στην οικία των ανωτέρω κατηγορούμενων ήταν άθλια.
Υποβλήθηκε στη συνέχεια σχετική αναφορά στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου και παραγγέλθηκε έρευνα σχετική με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβιούσε η οικογένεια και ανατρέφονταν τα ανήλικα κορίτσια, σε κοινωνική λειτουργό.
Η κοινωνική λειτουργός υπέβαλε αρμοδίως την έκθεσή της, η οποία ωστόσο βασιζόταν σε φήμες και σε πιθανολογήσεις, όπως η ίδια ανέφερε, ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα ότι τα όσα «διαπιστώνει» και «πιθανολογεί» δεν προέρχονται από έρευνα στην οικία, την οποία ουδέποτε επισκέφτηκε.
Η κοινωνική λειτουργός αναφέρει ότι το σπίτι εξωτερικά παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης. Εμαθε ότι σ’ αυτό διαμένουν πέραν του ζευγαριού και των τριών παιδιών τους ο αδελφός του κατηγορούμενου και η σύντροφός του και στο ισόγειο τα πεθερικά.
Αφού τονίζει ότι τα δύο ανήλικα κορίτσια είναι επιμελή στο σχολείο επισημαίνει ότι η μεγαλύτερη κόρη (11 χρονών) δείχνει σημάδια κόπωσης και κοιμάται τελευταία στο θρανίο του σχολείου.
Μιλάει ακόμη για φήμες στο χωριό ότι η σύζυγος του κατηγορούμενου πιθανόν να εκδίδεται διότι… το τελευταίο διάστημα περιποιείται περισσότερο τον εαυτό της!!! Αναφέρεται ακόμη σ’ άλλες απίθανες φήμες που πιθανολογούν ότι το ίδιο παιδί είναι “παρών” σε ερωτικές στιγμές των γονέων της!!! Αναφέρει ακόμη ότι άλλες φήμες (κουτσομπολιά) λένε ότι ο 46χρονος είχε κατηγορηθεί για ασέλγεια σε ανήλικο, υπόθεση που δεν προχώρησε διότι η μήνυση αποσύρθηκε!!!
Εν πάση περιπτώσει η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου ως είχε υποχρέωση διενήργησε επιχείρηση.
Την 14η Μαΐου 2009 και περί ώρα 09.10 πραγματοποιήθηκε νομότυπη κατ’ οίκον έρευνα παρουσία Αντιεισαγγελέως στην οικία των ανωτέρω.
Στην οικία ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηλεκτρονικές συσκευές και υπολογιστές αλλά και 10 φώτος με πορνογραφικό υλικό, 2 πλαστικές απομιμήσεις πέους, 222 cd με πορνογραφικό υλικό και 30 ψηφιακοί δίσκοι με πορνογραφικό υλικό.
Βρέθηκαν επίσης ένα πιστόλι κρότου, ενα αεροβόλο πιστόλι, ένα φυσίγγιο διαμετρήματος, μία εκπαιδευτική οβίδα, 4 ξίφη Ιαπωνικού τύπου και ένα μαχαίρι.
Ο αστυνομικός του ΑΤ Αρχαγγέλου, που κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας ανέφερε ότι μεταξύ του πορνογραφικού υλικού που κατασχέθηκε βρέθηκε και υλικό στο οποίο απεικονίζονται ανήλικες, ενώ προσθέτει ότι βρέθηκε ακόμη και μαγνητοσκοπημένο υλικό στο οποίο απεικονίζεται σε άσεμνες πόζες μια ηλικιωμένη γυναίκα…
Ο γιός υποστήριξε ότι κάποιος φίλος του τον οποίο και κατονομάζει εγκατέστησε στον υπολογιστή του το λογισμικό Line One και στη συνέχεια ο ίδιος έψαξε με το λογισμικό αυτό στο internet υλικό παιδικής πορνογραφίας, το οποίο και αποθήκευσε στο δίσκο του.
Επεσήμανε ότι τις φωτογραφίες που βρέθηκαν τις προμηθεύτηκε από έναν κάτοικο Λάρδου τον οποίο και κατονομάζει, επισημαίνοντας ότι εκείνος κατέχει πορνογραφικό υλικό με ανήλικα αλλά και όπλα, τα οποία έχει σε χωράφι στον Αγιο Λουκά και σε άλλο ακίνητο, στον Αγιο Ιωάννη.
Απολογούμενοι υποστήριξαν ότι η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους είναι ελλιπής, ατελής, ασαφής, αναπόδεικτη και ανεπαρκής, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην έκθεση της κοινωνικής λειτουργού, η οποία, όπως τονίζουν, βασίζεται μόνο σε κουτσομπολιά!
Τονίζουν δε και τα εξής: «Στο γεμάτο ορθογραφικά λάθη κείμενο αποτυπώνεται σε επίπεδο καταγραφής ψιθύρων και αυθαίρετων φημών προερχόμενων μάλιστα από άγνωστα μη κατονομαζόμενα άτομα»!
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, που θα αντιμετωπίσουν, σε εξωτερικό σκληρό δίσκο, που υπήρχε και κατασχέθηκε, υπήρχε  ένα αρχείο εικόνας που απεικονίζει μια ανήλικη η οποία με την απειλή όπλου υποχρεώνεται σε ασελγείς πράξεις από ενήλικο κι ένα βίντεο που απεικονίζει τον βιασμό μίας ανήλικης.
Επιπλέον σε ένα DVD, που κατασχέθηκε, βρέθηκαν 11 βίντεο. Σε αυτά απεικονίζεται ο βιασμός ανήλικης ηλικίας περίπου 12 ετών, ασελγείς πράξεις με ανήλικα, συνουσία με ανήλικα και ομαδική συνουσία τριών αγοριών με ανήλικη.
Βρέθηκε και ένας δεύτερος ψηφιακός δίσκος στον οποίο υπήρχαν πέντε βίντεο, που η ονομασία τους σχετίζεται με πορνογραφία ανηλίκων αλλά τα αρχεία δεν μπόρεσαν να ανακτηθούν.
Τα ίδια αρχεία βρέθηκαν σε ακόμη δύο ψηφιακούς δίσκους.
Ως συνήγορος υπεράσπισής τους παρίσταται ο δικηγόρος κ. Μιχάλης Καντιδενός.

Τρείς σοβαρές υποθέσεις σεξουαλικών εγκλημάτων θα απασχολήσουν συνεδριάσεις του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρόδου, τον Ιούνιο του 2017.
Στην πρώτη υπόθεση, κατηγορούμενος για κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου, θα καθίσει, ένας εκ των πλέον διάσημων τραγουδιστών της Σουηδίας.
Πρόκειται για τον 25χρονο J. P. N. L. P. του P., ο οποίος είχε αφεθεί ελεύθερος µε τον περιοριστικό όρο της καταβολής χρηµατικής εγγύησης ύψους 1.500 ευρώ, µετά την απολογία του.
Θυµίζουµε ότι την 27η Ιουλίου 2011 και περί ώραν 03.30, παρουσιάστηκε ενώπιον των αστυνοµικών αρχών µια 16χρονη και κατήγγειλε βιασµό της.
Ισχυρίστηκε συγκεκριµένα ότι την ίδια µέρα και περί ώραν 01.00 βρισκόταν στην οδό Ορφανίδου και διασκέδαζε σε µπαρ.
Eκεί γνώρισε τον κατηγορούµενο, ο οποίος της πρότεινε να πιουν ένα ποτό σε παρακείµενο µπαρ. Aκολούθως βρέθηκε, χωρίς να θυµάται πώς, έξω από ένα άλλο µπαρ. Όταν επανήλθαν οι αισθήσεις της, κατάλαβε ότι ο τραγουδιστής µε τον οποίο βρισκόταν έξω από το µπαρ, την είχε βιάσει.
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, την 27η Ιουλίου 2011 και ενώ η ανήλικη Σουηδέζα βρισκόταν στο νησί για τουρισμό, συνοδευόμενη από τον πατέρα της είχε μεταβεί το βράδυ στην οδό Ορφανίδου μαζί με φίλες της για διασκέδαση και γνώρισε σε μπαρ τον κατηγορούμενο.
Κατά την παραμονή της στο μπαρ η ανήλικη κατανάλωσε αλκοολούχα ποτά. Στη συνέχεια μαζί με τον κατηγορούμενο μετέβησαν σε άλλο μπαρ, όπου κατανάλωσαν και άλλα αλκοολούχα ποτά και ακολούθως ήρθαν σε συνουσία, στο διαμέρισμα του κατηγορουμένου, ο οποίος χρησιμοποίησε προφυλακτικό και ενώ η ανήλικη τελούσε σε κατάσταση πλήρους μέθης, μη έχοντας τη δυνατότητα να αρνηθεί ή να αντισταθεί.
Από την κατάθεση του πατέρα της ανήλικης αλλά και της φίλης της, καθώς και την απολογία του κατηγορουμένου, προέκυψε ότι εγνώριζε πως η ανήλικη είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και πως δεν ήταν σε θέση να εξουσιάζει τον εαυτό της και να εκφράζει συνειδητά τη βούλησή της.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ενώ η ανήλικη δεν θυμόταν τίποτα από τη συνεύρεσή της με τον κατηγορούμενο, ο ίδιος είπε στην προαναφερόμενη φίλη της ανήλικης, μετά από τη συνεύρεσή τους, πως είχε πιει, αλλά εκείνη περισσότερο.
Απολογούµενος ο 25χρονος pop τραγουδιστής, δήλωσε ότι τυγχάνει ιδιαιτέρως γνωστός στη χώρα του, λόγω της εκτεταµένης προβολής του από τα ΜΜΕ, µέσω της συµµετοχής του σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκποµπές αλλά και λόγω των συχνών δηµοσιευµάτων για την προσωπική και επαγγελµατική ζωή του, ενώ το κοινό, στο οποίο απευθύνεται, είναι κυρίως νεαρής ηλικίας.
Υποστήριξε ότι η µήνυση της 16χρονης έγινε για να εξασφαλίσει αποζηµίωση και προβολή στη Σουηδία. Είπε ότι τον πλησίασε µαζί µε δύο φίλες της σε κέντρο διασκέδασης και δήλωσε θαυµάστριά του, ενώ κάποιοι φίλοι του τον πληροφόρησαν ότι ήταν «ελευθερίων ηθών».
-Στην δεύτερη υπόθεση κατηγορούμενος για ασελγείς πράξεις στις ανήλικες θυγατέρες του στην Κω είναι ένας διαζευγμένος κάτοικος Θεσσαλονίκης.
Κατηγορείται συγκεκριμένα ότι στην Κω κατά το χρονικό διάστημα από Οκτώβριο 2010 έως Δεκέμβριο 2011 με περισσότερες πράξεις τέλεσε πλείονα αληθώς συρρέοντα μεταξύ τους εγκλήματα.
Φέρεται ειδικότερα να ενήργησε ασελγείς πράξεις στις ανήλικες θυγατέρες του, που δεν είχαν συμπληρώσει το 12° έτος της ηλικίας τους, θωπεύοντας αυτές στην περιοχή των γεννητικών οργάνων και στον πρωκτό, προς ικανοποίηση της γενετήσιας ορμής και επιθυμίας του.
Εχει αφεθεί ελεύθερος μετά την απολογία του με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της απαγόρευσης κάθε συναναστροφής του με τα ανήλικα τέκνα του, καθώς και με την οικογένεια της εν διαστάσει συζύγου του, έως την οριστική εκδίκαση των σε βάρος του αποδιδόμενων κατηγοριών.
-Στην τρίτη υπόθεση κατηγορούμενος για βιασμό ανηλίκου είναι ένας Πακιστανός.
Στην Αντιμάχεια της Κω σε μη επακριβώς προσδιορισθέν χρονικό σημείο, πάντως εντός του μηνός Απριλίου 2014, ο κατηγορούμενος φέρεται να παρότρυνε ένα 10χρονο κοριτσάκι, να τον ακολουθήσει, στην οικία του, προσποιούμενος ότι σκόπευε να της προσφέρει μπισκότα και εκεί να την έριξε στο κρεβάτι του υπνοδωματίου του και να την βίασε παρά φύση.
Η ανήλικη προσπαθούσε απεγνωσμένα να καλέσει σε βοήθεια φωνάζοντας, όμως εκείνος της έφραξε το στόμα με το χέρι του, προκειμένου να μην ακουστούν οι κραυγές της.
Στον κατηγορούμενο έχουν επιβληθεί οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα, της εμφάνισης του στο AT του τόπου κατοικίας του την 1η και 15η ημέρα εκάστου μηνός και της απαγόρευσης οποιασδήποτε επικοινωνίας με την ανήλικη, τη μητέρα της και ακόμη έναν κάτοικο Κω.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ