Μπράβο στην Κάλυμνο, στην Κω όμως οι καθυστερήσεις παραμένουν… (Η απάντηση του Η. Καματερού)

26
1378

Μπράβο στην Κάλυμνο, στην Κω όμως οι καθυστερήσεις παραμένουν…

Καλή και ωφέλιμη για την Κάλυμνο η επίσκεψη του Πρωθυπουργού και όλα όσα προσπάθησαν οι τοπικοί παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ (και όχι μόνο) να του «περάσουν» και για… τη διπλανή Κω, όμως κάποια πράγματα όσο κυλά ο χρόνος δεν περνάνε καθόλου «αμάσητα».

Ο τοπικός Βουλευτής Η. Καματερός έχοντας αντιληφθεί την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, τα έθεσε από μόνος του στην πρόσφατη ομιλία Χαρίτση στο Χάνι, απαντώντας ταυτόχρονα ο ίδιος (άλλωστε τι μπορούσε να γνωρίζει ο ΥΠΕΣ για τα καθαρά τοπικά ζητήματα) ότι η αποκατάσταση του λιμανιού -λόγω ενστάσεων και διαδικασιών- θα ξεκινήσει (εκτός νέου απροόπτου) περί τα τέλη του χρόνου. Ενώ, η αποκατάσταση των μνημείων λόγω «εξειδικευμένων μελετών» θα πάρουν τον χρόνο τους…

Από την άλλη ο Γ. Κυρίτσης που δεν μίλησε εκείνο το βράδυ (για να μην χαλάσει μάλλον την «ωραία ατμόσφαιρα» της βραδιάς) τόνισε σε συνέντευξη του στο skyrodos ότι αν είχαν επιτρέψει στο Δήμο να αναλάβει τα έργα αποκατάστασης στη χερσαία ζώνη στο εσωτερικό λιμάνι, τα έργα αυτά θα είχαν ολοκληρωθεί. Αδυνατώντας να δικαιολογήσει αυτή τη μεγάλη καθυστέρηση μιας και έχουν περάσει ήδη 17 μήνες από τον σεισμό της 21ης Ιουλίου του 2017.

«Και ο Δήμος το απέδειξε αυτό με την ολοκλήρωση των έργων στα τρία σχολεία της πόλης της Κω που κρίθηκαν ακατάλληλα. Τα δύο σχολεία είναι ήδη έτοιμα ενώ το τρίτο τελειώνει το Μάρτιο. Είναι έργα που χρηματοδότησε ο Δήμος Κω με δικούς του πόρους, με τις δικές του δυνάμεις», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Για δεν τα μνημεία ο Δήμαρχος Κω δήλωσε ότι «υπάρχει πλήρης αδιαφορία από την Πολιτεία και το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων που εισπράττει εκατομμύρια ευρώ από την Κω , από τα εισιτήρια των αρχαιολογικών χώρων», που σημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένα φως στο ορίζοντα.

Το ίδιο «θύματα των διαδικασιών» έπεσαν και οι δύο μεγάλες εκκλησίες της Κω, του Αγίου Νικολάου (για 2η χρονιά η λιτανεία πέρασε από τον κλειστό Ναό με το κατεστραμμένο ιερό) και την Αγία Παρασκευή (γιατί στους Άγιους Πάντες, μάλλον έγινε «θαύμα» και αποκαταστάθηκαν μέσα σε μερικές μέρες χωρίς μελέτες και διαδικασίες «ναοδομίας» και δεν συμμαζεύεται… όπου εμπλέκονται «πολλοί κοκόροι…»)

Το μεγάλο ερώτημα λοιπόν με βάση το πως κάποια πράγματα «κολλάνε» έτσι ανεξήγητα και κάποια  άλλα που ζήσαμε όλοι προχώρησαν σε χρόνο ρεκόρ με fast track διαδικασίες (* διαμόρφωση νέας Σέγκεν και χώρου πίσω από τη ΔΕΗ, που δεν θα γινόταν ούτε σε δέκα χρόνια αν δεν λειτουργούσαν υπό την πίεση του σεισμού, *αποκατάσταση λειτουργίας λιμανιού μέσα σε 20μέρες με τον Σπίρτζη να φέρνει την ΕΡΤ για να το διατυμπανίσει, *αποκατάσταση ΙΝ Αγ. Πάντων με χρηματοδότη μεγάλης διεθνούς εταιρείας που έκανε το συνέδριο της στην Κω, έπειτα από σχετική διαμεσολάβηση του Κ. Κυπριώτη, *αποκατάσταση τριών σχολείων της Κω μέσα σε 7 μήνες το ένα και σχεδόν ένα χρόνο τα άλλα δύο, *για να μην πάμε λίγο πιο πίσω με τα hot spot – ΠΡΟΚΕΚΑ που έγιναν σε χρόνο dt);;

Επομένως, οι «χρονοβόρες διαδικασίες» και οι «εξειδικευμένες μελέτες» που θέλουν τον χρόνο τους… μάλλον δεν πείθουν κανέναν.

Μήπως, δεν έχουν εξασφαλισθεί οι απαιτούμενες χρηματοδοτήσεις και το πραγματικό πρόβλημα είναι το «δει δη χρημάτων»;; Για παράδειγμα για την αποκατάσταση στα τεμένη το ΒΑΚΟΥΦ το λέει καθαρά ότι δεν υπάρχουν χρήματα… Πρέπει, λοιπόν να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις. Είναι η περίοδος που έπρεπε να γίνονται τα έργα αποκατάστασης και εκτός από τα σχολεία δεν έχει γίνει τίποτα πουθενά αλλού. Σε 3-4 μήνες θα ξεκινήσει η σεζόν και θα λέμε πάλι τα ίδια.

Η Απάντηση του Ηλία Καματερού: …Μόνο και μόνο για να καλλιεργούν αντικυβερνητικά σχόλια

Φίλε Γιάννη,

Εσύ καλά βάζεις τα ερωτήματα στο άρθρο σου, αλλά ήθελα να τοποθετηθώ και να ενημερώσω για κάποια θέματα, ώστε οι συμπολίτες μας να έχουν ευρύτερη πληροφόρηση για να μπορούν να κρίνουν.

–       Για το λιμάνι

Έγινε η ράμπα σε χρόνο-ρεκόρ και αποκαταστήσαμε την ακτοπλοϊκή συνέχεια έστω και με προβλήματα. Παραδόθηκε όσο πιο σύντομα γινόταν η μελέτη τον Μάρτιο, παρόλο που χρειαζόταν γεωλογική μελέτη και εγκρίσεις από πολλές δυσκίνητες υπηρεσίες. Θα ήταν όλα έτοιμα για να ξεκινήσουν οι εργασίες, αν ο δεύτερος μειοδότης δεν έκανε δύο συνεχόμενες ενστάσεις – τυχαία; την τελευταία ημέρα της προθεσμίας;  (βλέπε και  σχετικές δηλώσεις του κ. Δημάρχου τον Αύγουστο ότι οι εργασίες θα ξεκινούσαν τον Οκτώβριο)

Δεν έχουν λοιπόν βάση οι ισχυρισμοί ότι αν είχε αναλάβει ο δήμος το εσωτερικό λιμάνι τώρα θα είχε τελειώσει. Τι θα είχε κάνει δηλαδή; πώς θα απέφευγε τις ενστάσεις; πώς θα ξεχώριζε η μελέτη; δεν ήθελε χρόνο; πώς θα έκανε την προκήρυξη; με ποιους μηχανικούς και ποιοι θα επέβλεπαν; Το λιμενικό ταμείο έχει έναν υπομηχανικό. Με εξωτερικές αναθέσεις; Πώς; χωρίς διαγωνισμό; Παραπάνω χρόνος δηλαδή!!! Όχι λοιπόν μόνο δεν θα γινόταν γρηγορότερα, αλλά ακόμα κι αν με ένα μαγικό τρόπο όλα αυτά είχαν γίνει πριν το καλοκαίρι, πότε θα γίνονταν οι εργασίες στο εσωτερικό λιμάνι; Μέσα στη σεζόν; Το φαντάζεστε; Δείτε τώρα τι γίνεται με το τοιχίο στον παραλιακό, που είναι ένα εργάκι μπροστά στο μεγάλο έργο του λιμανιού. (και πόσα χρόνια έκανε για να ξεκινήσει)

Αφήστε το άλλο. Πήγα στο δημοτικό συμβούλιο τον Μάρτιο για να ενημερώσω και πρότεινα να γίνει κάποια μελέτη για μεταβατική παρέμβαση στο εσωτερικό λιμάνι για το καλοκαίρι και είπα σαν παράδειγμα τη χαλικόστρωση μετά την απομάκρυνση των σαθρών. Ακόμα και την επιστημονική μου κατάρτιση προσπάθησαν να αμφισβητήσουν, λέγοντας πως…. τα χαλίκια θα έφευγαν στη θάλασσα. Λες και δεν υπάρχει τρόπος εγκιβωτισμού εκεί όπου χρειάζεται. Προτίμησαν όμως να αφήσουν απείραχτες τελείως τις σπασμένες από το σεισμό πλάκες όλο το καλοκαίρι για φωτογραφίες με όποια δυσφήμηση αλλά και επικινδυνότητα, μόνο και μόνο για να καλλιεργούν αντικυβερνητικά σχόλια. Η χρηματοδότηση έχει εξασφαλιστεί με 29 εκατομμύρια από το Μάρτιο και μάλιστα θα περισσέψουν πάνω από 10 εκατομμύρια που θα διατεθούν για λιμενικές εγκαταστάσεις στην Κω.

Όσο για τα υπόλοιπα, δεν υπάρχει πρόβλημα χρηματοδότησης. Για τα μνημεία έχουν διατεθεί ως τώρα 1,2 εκατομμύρια και ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες στην Ιπποκράτους, στην Καμάρα, στην αγορά και γίνονται μελέτες και για το Κάστρο με προσπάθεια να ανοίξει έστω ένα μέρος του το καλοκαίρι. Έχω ζητήσει πρόσθετη χρηματοδότηση και ήδη από 30/11/2018 με έγγραφο του Υπουργείου προς τις υπηρεσίες θα γίνει αξιοποίηση των 2,5 εκατομμυρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να μην επιστραφούν στο κράτος για την κάλυψη των 29 εκατομμυρίων που ήδη έχει δώσει στο λιμάνι.

Αυτές τις μέρες παίρνουν τις τελευταίες εγκρίσεις οι μελέτες για τις εκκλησίες και μετά η Περιφέρεια θα προχωρήσει σε διαγωνισμό, αφού έχει αναλάβει και το κόστος. Θα υπάρχει σε ένα ποσοστό και συμμετοχή του Υπουργείου.

Για τα τζαμιά θα υπάρχει χρηματοδότηση μέσω του Υπουργείου Πολιτισμού. Θα συμμετέχει και το Βακούφ, όσο μπορεί, γιατί το κόστος είναι μεγάλο. Υπήρχε πρόβλημα σε λάθος διαδικασίες ανάθεσης μελετών από το Βακούφ, αλλά τώρα προχωρούν.

Καλό είναι να ξέρουμε ότι οι μελέτες αυτές είναι εξειδικευμένες και χρειάζονται χρόνο. Δεν είναι απλά οικοδομικά έργα. Ξέρετε π.χ. τι προβλήματα εδάφους άρα και θεμελίωσης ανέδειξε η γεωλογική μελέτη στην πλατεία Ελευθερίας;

Λόγω χώρου δεν μπορώ να επεκταθώ. Όμως είμαι διατεθειμένος να βοηθήσω σε έναν καλόπιστο διάλογο αν χρειαστεί, χωρίς προκαταλήψεις και μικροπολιτικές σκοπιμότητες. (Γενικά αναφέρομαι )

Ευχαριστώ

Ηλίας Καματερός

26 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΝΑ ΡΩΤΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ.ΓΙΑ ΑΒΙΚΩ ΑΜΙΑΝΤΟ

  ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΕΡΤΑ?ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ?Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ.ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ.ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ.ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ.

  • Ο ΤΣΙΠρΑΣ δεν ήρθε στην Κω όχι φοβούμενος τα ΙΠΤΆΜΕΝΑ ΑΥΓΆ ΑΛΑΝΙΑΡΑΣ ΠΟΥΛΑΣ, ΞΈΜΕΙΝΕ ΑΠΌ ΚΟΥΤΌΧΟΡΤΟ....

   Τι να προκάμει να τάξει όταν όλοι έχουν πάρει χαμπάρι τον ΜΈΓΑ ΨΕΥΤΗ ΛΑΪΚΙΣΤΗ της ΚΩΛΟΤΟΎΜΠΑΣ; Το λιμάνι που έταξαν την άμεση αποκατάσταση ίσως τα έργα αρχίσουν λίγο πριν τις εκλογές και θα τα πληρώσουν οι επόμενοι… Νέο νοσοκομείο; Ιατρική σχολής Αγροτική Ακαδημία στον ΛΙΝΟΠΟΤΗ;;; μας τα έχουν τάξει και άλλοι πολλοί παραμονές των εκλογών…. Το μόνο έργο της φασιστοαριστερής κυβέρνησης ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι το στρατόπεδο μόνιμης διαμονής ΛΑΘΡΟ ΣΤΟ ΑΜΑΝΙΟΥ και η επέκταση του… Τα σοβαρά προβλήματα του νησιού θα τα επιλύσει ο Δήμος μας με το παραδάκι των δημοτών.

  • ΠΑΠΑΛΑ η ηθική ανωτερότητα της Γιαλατζί «ΑΠΙΣΤΕΡΑΣ», τον ΣΒΩΚΟ ο ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ τον ΠΕΤΣΙΤΗ ο ΠΑΠΑΣ-ΤΣΙΠρΑΣ, από σερβιτόρος ΜΙΔΑΣ…

   Ότι φάνε, ότι πιούνε και ότι αρπάξει ο κ@λος τους.. Ποιες οι σχέσεις που είχε ο «κολλητός- συμμαθητής» το Παππά, Μανώλης Πετσίτης με τον υπόδικο Λαυρέντη Λαυρεντιάδη που φέσωσε με 120 εκατομμύρια την ΔΕΗ κατά την διάρηει της φασιστοαριστερής διακυβέρνησης ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΛΕΛ και με την παρέμβαση υπουργών δεν του έκοβαν το ρεύμα;;;; Πως ένας σερβιτόρος με ετήσιο εισόδημα 4.911,87 ευρώ κατάφερε να διοριστεί στην ELFE ΤΟΥ Λαυρεντιάδη ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΣΌΔΗΜΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΚΤΟΞΕΎΕΤΑΙ σε 204.160 ευρώ και σύνολο απολαβών στην διετία 206-2017 σε 380.000 ΕΥΡΩ;;;

 2. ΧΑΧΑΧΑ ΟΛΑ ΘΑ ΠΟΥΛΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ //////// ΧΑΧΑΧΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ!!!

  ΑΛΛΑ ……..ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΙΣ ,ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΝΕΓΕΡΣΕΙΣ ΚΤΗΡΙΩΝ ΧΑΧΑΧΑ ΜΕΤΑ ΠΑΚΕΤΟ Ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΧΑΧΑΧΑ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΣΑΣ ΠΗΡΑΝ ΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ ΤΙ ΚΟΡΑΚΙΑ ΕΙΣΤΕ.ΧΑΧΑΧΑ. ΑΙΓΙΑΛΟΣ -ΡΙΒΙΕΡΑ….. ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ!!! ΟΙ ΑΧΟΡΤΑΓΟΙ! ΟΙ ΡΟΥΦΗΧΤΡΕΣ! ΧΑΧΑΧΑ
  ΣΑΣ ΠΗΡΕ ΕΙΔΗΣΗ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΙ!
  Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΠΑΧΤΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ.ΟΙ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ ΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΤΗΣ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ
  ΤΗΣ ΜΑΣΑΣ ΤΟΥ ΑΙΓΙΑΛΟΥ ΤΗΣ ΡΙΒΙΕΡΑΣ.ΧΑΧΑΧΑ

 3. οι δημαρχοι ληστευουν τα ακινητα των δημων σε συνεργασια με τις τοπικες μαφιες

  του πασοκ συριζα νδ και της εκαστοτε κυβερνησης.δυστυχως αυτα γινονται στην ελλαδα

 4. Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΥΛΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ .ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΕΛΙΚΑ 100% !!!

  ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΕΛΙΚΑ 100% !!! .ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ?ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ!!
  ΚΑΙ ΜΕΤΑ?ΣΤΗΝ ΠΟΥΓΚΑ ΤΟΥ…!ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΗΤΑΝ ΤΟ 2014 4.000.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 2018 ΘΑ ΕΙΝΑΙ 8.000.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΥΞΗΣΗ 100%!! ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΕΙ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ.ΜΟΝΟ Η ΠΟΥΓΚΑ.ΜΟΝΟ Η ΜΑΣΑ.ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟ!!!!ΑΓΑΛΜΑΤΑ!!ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ!!ΠΛΑΤΕΙΕΣ!!εργα απερχομενου LIDL,TUI ,τρενακια, πλατειες ,αγαλματα , συντριβανια,χωραφια σε συγγενη προεδρου, κλιματιστικα,αιθουσες προκατ, 2 φορες δημαρχος αρκετη ζημια εκανες στο νησι.ο απερχομενος ρημαξε το νησι.εκλεισε τον εφτ,εδιωξε την RYANAIR ,εδιωξε τα κρουαζιεροπλοια ,εριξε φορους στις επιχειρησεις νοικοκυρια,ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ.Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟ INCLUSIVE.

 5. ο απερχομενος ενδιαφερεται για τις μεσιτιες εργολαλαβιες στην αβικω

  αμιαντο απευθειας αναθεσεις .τα θελει ολα για την παρτη του.θελει ολα τα κονδυλια εν λευκω για διαχειριση με τους κολλητους εργολαβους.για αυτο καταντησε ετσι το νησι μας

 6. ΟΙ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ ΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΤΗΣ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ

  ΤΟΥ ΑΜΙΑΝΤΟΥΤΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΤΩΝ ΤΡΕΝΩΝ ΤΩΝ ΑΓΑΛΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΩΝ ΤΩΝ ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΤΩΝ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΚΤΑΙΟΝ ΑΒΙΚΩ 300 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΛΑΜΠΗΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΜΑΤΩΝ ΟΤΙ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΡΠΑΞΟΥΜΕ.ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΣΑΣ ΠΗΡΕ ΕΙΔΗΣΗ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ .ΜΟΝΟ ΑΡΠΑΧΤΕΣ. ΧΑΧΑΧΑΧΑ Η Κως κοιτάζει μπροστά, κοιτάζει ψηλά.ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΕ!!
  ΟΙ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΡΗΜΑΞΑΝΕ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ.ΜΟΝΟ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΟΥΓΚΕΣ.

 7. Ποια ήταν η πρώτη απόφαση που έλαβε ως πρόεδρος της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ τον Σεπτέμβριο του 2014;;
  Τροποποίησε τον προϋπολογισμό του 2014 για να εξασφαλίσει τον μηνιαίο μισθό της!
  Δεν διανοείτο να χάσει τους 4 μήνες του 2014! (θυμίζουμε ότι ανέλαβαν Σεπτέμβριο του 2014 και ότι η προηγούμενη πρόεδρος της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ ήταν άμισθη άρα η τροποποίηση ήταν . )
  Ποια ήταν η δεύτερη απόφαση που έλαβε;
  Ψήφισε την ωριαία αποζημίωση τόσο τη δική της όσο και των μελών του δ/σ για τις παρουσίες της στα διοικητικά συμβούλια!Αυτά είναι τα νέα ήθη που εισήγαγε στο χώρο της Πρόνοιας. Οι Κώοι πολίτες άραγε μπορούν να είναι υπερήφανοι και να δικαιολογήσουν τα 42.000 ευρώ μισθούς της θητείας σας ,τις ωριαίες αποζημιώσεις σας, και προπάντων τα ήθη που εισάγατε στην πολιτική ζωή του τόπου;https://www.aegeanews.gr/news/ta-en-dimo/193576/orama-echei-taftistei-psema-giati-den-irthe-sto-rantevou-pou-tin-kalesame-savvato/

 8. 1.000.000 !! ευρω εδωσε ο δημαρχος απο το ταμειο του δημου για αγορα των ερειπιων πισω απο την δεη

  πο τον μεγαλοξενοδοχο.αλλα το ακινητο της αβικω ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ? ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΔΗΜΑΡΧΕ.

 9. Ο ΤΣΙΠρΑΣ δεν ήρθε στην Κω όχι φοβούμενος τα ΙΠΤΆΜΕΝΑ ΑΥΓΆ ΑΛΑΝΙΑΡΑΣ ΠΟΥΛΑΣ, ΞΈΜΕΙΝΕ ΑΠΌ ΚΟΥΤΌΧΟΡΤΟ....

  Τι να προκάμει να τάξει όταν όλοι έχουν πάρει χαμπάρι τον ΜΈΓΑ ΨΕΥΤΗ ΛΑΪΚΙΣΤΗ της ΚΩΛΟΤΟΎΜΠΑΣ; Το λιμάνι που έταξαν την άμεση αποκατάσταση ίσως τα έργα αρχίσουν λίγο πριν τις εκλογές και θα τα πληρώσουν οι επόμενοι… Νέο νοσοκομείο; Ιατρική σχολής Αγροτική Ακαδημία στον ΛΙΝΟΠΟΤΗ;;; μας τα έχουν τάξει και άλλοι πολλοί παραμονές των εκλογών…. Το μόνο έργο της φασιστοαριστερής κυβέρνησης ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι το στρατόπεδο μόνιμης διαμονής ΛΑΘΡΟ ΣΤΟ ΑΜΑΝΙΟΥ και η επέκταση του… Τα σοβαρά προβλήματα του νησιού θα τα επιλύσει ο Δήμος μας με το παραδάκι των δημοτών.

 10. Kυριε Κιαρη ειμαστε παλι στα ιδια και τα ιδια τα ‘ανεξηγητα’.τα ‘παραξενα’, κλπ.κλπ.ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ που συνειδητα ή ασυνειδητα κανετε ΛΑΘΟΣ αναλυση κυριως του 2015, χρησιμοποιειτε συνεχως τα ιδια ΑΣΤΟΧΑ ερωτηματα και επιχειρηματα. ‘ΕΜΠΑΘΕΙΑ’ του Τσιπρα [;;;;;] λεει ο ενας., ΜΙΣΟΣ [;;;;;] του Τσιπρα λεει ο αλλος, ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ του Καματερου λεεει ο παραλλος !!!!!! ΟΛΑ αυτα ειναι απο γελοια εως ….πολυ γελοια !!! ΟΛΑ αυτα θελουν να κρυψουν το ΒΑΣΙΚΟ….το μονο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ γεγονος και αυτο ειναι το ΜΙΣΟΣ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ κατα του Τσιπρα και του ΣΥΡΙΖΑ !! Ανακαλυπτουν διαφορες ΜΠΟΥΡΔΕΣ για να ΚΑΛΥΨΟΥΝ το ΜΙΣΟΣ τους. Ο Τσιπρας δεν εχει κανενα λογο να μισει την ΚΩ και τους Κωους. Ο Κτηματομεσιτης και οι περι αυτον ΜΙΣΟΥΝ τον Τσιπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ…ΑΥΤΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ το οποιο προβλημα και οι ιδιοι τροφοδοτουν τις μπουρδες και σημερα περι ΜΙΣΟΥΣ του Τσιπρα με την Κω….

 11. οι απερχομενοι ειναι μεγαλα αρπακτικα.ραδιουργοι αλλα λενε αλλα σκεφτονται και αλλα πρατουν.ειναι

  ασυνενοητοι αναγωγοι αμιαντοι

 12. Μοναδική ελπίδα πλέον της Ευρώπης που καλύπτεται πια από τα μαύρα σύννεφα του οικονομικού ναζισμού, είναι οι Γάλλοι Πολίτες (όχι η κυβέρνηση τους), οι οποίοι έχουν καταλάβει τι συμβαίνει, καθώς επίσης οι Βρετανοί – εάν δεν καμφθούν βέβαια και οι δικές τους αντιδράσεις, λόγω της προοπτικής να τις πληρώσουν πανάκριβα.

  analyst.gr

 13. Για τα σχολεία υπήρχαν χρήματα και για τις εκκλησίες και το λιμάνι δεν υπάρχουν. ΑΛΛΑ για τα σχολεία έγιναν απευθείας αναθέσεις στους δικούς μας και για τα άλλα γίνονται κανονικές μελέτες και διαγωνισμοί που περνάνε και από το ελεγκτικό συνέδριο. Αυτό να ψάξεις.

 14. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ…

  Δημοσιοποιήθηκε η ετήσια έρευνα της Public Issue με τίτλο «Πως η δεκαετία του Μνημονίου άλλαξε τις στάσεις των Ελλήνων πολιτών», που καταγράφει την στάση των Ελλήνων απέναντι στους θεσμούς και τα αποτελέσματά της αποτελούν κόλαφο για το σάπιο μεταπολιτευτικό κατεστημένο!
  Έτσι, στην κορυφή της λίστας των θεσμών που εμπιστεύονται οι Έλληνες είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις, με 89% και ακολουθούν τα Σώματα Ασφαλείας με 72%, τα σχολεία και η Εκκλησία.
  Στον «πάτο» της εμπιστοσύνης του λαού βρίσκονται τα κόμματα, με μόλις 12%, οι ΜΚΟ με 13%, τα κανάλια με 22%, οι εφημερίδες με 24%, οι τράπεζες με 28% και η βουλή με 30%.
  Ομολογουμένως, δύσκολοι οι καιροί για τους λάτρεις της… πολιτικής ορθότητας! Και στο μέλλον προβλέπονται ακόμα δυσκολότεροι… Βέβαια, το μόνο που είναι απρόβλεπτο, είναι το πότε η σπίθα θα γίνει φωτιά και θα τους «κάψει». Μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή και με οποιαδήποτε αφορμή! Οι απαραίτητες προϋποθέσεις πλέον υπάρχουν, κι αυτό έχει σημασία!

 15. Λίγες είναι η ώρες των συριζαιων …Σύντομα θα πάρει ο σύριζα αυτό που του ταιριάζει…..

 16. Η απάντηση στον κύριο Χόινδρο και η σημερινή δείχνουν τον δρόμο. Αλλά και από το σημερινό σου κείμενο βλέπω ότι αληθορίζεις. Συνεχίζεις ακόμα και σήμερα να πιστεύεις ότι ο Κυρίτσης μπορεί να γίνει φίλος σου και υποστηρικτής σου. Μάλλον δεν έμαθες ακόμα ότι εάν είσαι έντιμος στις πράξεις σου τότε τα καθαρά λόγια και η συγκρούσεις είναι αναπόφευκτες. Μόνο τότε κερδίζεις. Διαφορετικά οι πάντες θα σε ξεράσουν. Το χλιαρό κανείς δεν το θέλει . Η κρύο ή Ζεστό. Ειδικά με τον Κυρίτση.

 17. Το 1ο γυμνάσιο πότε θα είναι έτοιμο;;; Δεκέμβρη έλεγαν δήμαρχος και αντιδημαρχος…Έτσι θα έφτιαχναν και το λιμάνι;;;;

 18. όταν λεηλάτησαν τα ταμεία και τα μέλια….περνούσαν πάνω από το κεφάλι τους και μέσα στις τσέπες τους.

 19. to limani ine to telefteo pou prepei na sas noiazei koroida…

  ksipnate sas …..o kathe tsipreos k alloi 299 oso pate k psifizete tha sas ………

  alla etsi iste paralia kafe k @@ mas ola…

  a re ellada tha zodanepsoun aftoi pou pou polemisan giafth th xwra k tha sas fthnoun..

  dropi sas

 20. Είναι να λυπάτε κανείς για τους ναθρώπους που μας εκπροσωπούν. Φίλε Ηλία, όποιον ισχυρισμό κι αν επιστρατεύσεις, δεν μπορείς να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα. Το κράτος, που η παράταξή σας σήμερα διεθύνει σαν να ήταν ιδιοτικό μαγαζί, όπως παλιά, έτσι και σήμερα, τα έχει φορτώσει στον κόκορα και πέρα βρέχει. Αυτή την ΑΛΛΑΓΗ θέλατε; Μόνο που σε καμιά περίπτωση δεν είναι αλλαγή μα μια απ’ τα ίδια, με χειρότερη έκφραση. Να γιατί δεν φέρατε τον Τσίπρα στην Κω. Γι αυτό σας αξίζει να σας στείθλει ο λαός στο περιθώριο…

  • Βλεπω με μεγαλη χαρα οτι ‘ΓΥΡΙΣΕ’ ο αδελφος του ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΗ και επιασε αμεσως δουλεια…Το περιφημο παραμυθακι του ΣΚΑΙ. του Αδωνι. του Κουλη ; ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ……..ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΧΑ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ !!!!!!Δεν λενε οτι ΑΥΤΟΙ ειναι ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ …..ΟΧΙ ,το θεμα ειναι οτι οι Συριζαιοι ειναι σκ….οπως ΕΜΕΙΣ ….αυτο ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΟΥΝ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ…Αφου δεν μπορουσαν να πεισουν τον Ελληνικο λαο οτι δεν ειναι αχρηστοι κλεφτες που φτωχευσαν την Ελλαδα το μονο που τους εμενε ητανε να πεισουν τον λαο ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ και επιπλεον και ΑΝΙΚΑΝΟΙ ….ΑΥΤΟ το ΠΑΡΑΜΥΘΙ πουλανε χρονια τωρα απο τα αισχρα βοθροκαναλα τους..ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΤΕ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΚΛΕΦΤΕΣ ΑΛΛΑ ΙΚΑΝΟΙ !!!!!! ΤΕΤΟΙΑ ΞΕΦΤΙΛΑ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.