Νίκη από την πρώτη Κυριακή ή μήπως όχι καλύτερα;

18
1378

Νίκη από την πρώτη Κυριακή ή μήπως όχι καλύτερα;

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία προς τις εκλογές βλέπουμε ότι και οι τρεις βασικοί διεκδικητές θέτουν ως στόχο την «νίκη από την πρώτη Κυριακή», την «καθαρή εντολή» ή την «αυτοδύναμη πλειοψηφία».

Ο λόγος είναι προφανής. Εντούτοις, διαφέρουν οι εκτιμήσεις πολλών για το εάν θα επιτευχθεί ή όχι ένας τέτοιος στόχος (ακόμα και από υποψήφιους συμβούλους των ιδίων παρατάξεων).

Για να υπάρξει εκλογή από την πρώτη Κυριακή θα πρέπει να συνεκτιμήσει κανείς όχι μόνο τα ποσοστά των δύο πρώτων διεκδικητών ή τη μεταξύ τους διαφορά, αλλά και το ποσοστό που θα φτάσει η τρίτη παράταξη.

Επιμένουμε, στην άποψη, ότι αν είχε καταγραφεί μια τέτοια τάση από την πρόσφατη δημοσκόπηση (όποιος κι αν ήταν ο εντολέας της) θα είχε πάρει ευρεία δημοσιότητα από την πρώτη στιγμή είτε από την ίδια, είτε από την αντίθετη πλευρά που θα λειτουργούσε αντανακλαστικά.

Κάποιοι, θέλουν να πιστεύουν ότι την έλλειψη κουλτούρας συνεργασίας (στην Ελλάδα γενικά και ακόμα περισσότερο με στην τοπική πολιτική σκηνή) θα την ανατρέψει μια σοφή λαϊκή εντολή η οποία θα φέρνει στο φώτο φίνις τις τρεις παρατάξεις σε αρκετά κοντινά ποσοστά.

Η σύγκλιση, η οποία φαίνεται να ενώνει προεκλογικά εντελώς αντίθετες φωνές (δεξιών-αριστερών κλπ) και στις τρεις παρατάξεις -την συνύπαρξη των οποίων λίγους μήνες νωρίτερα δεν μπορούσαμε καν να τη φανταστούμε- είναι δυνατόν να υπάρξει και μετεκλογικά με μια σοφή λαϊκή ετυμηγορία για το καλό του τόπου.

Ειδάλλως, μια αυτοδύναμη δημοτική αρχή δεν θα μπορέσει να ξεφύγει από την κακοδαιμονία της αλαζονίας και της ασυνεννοησίας, λειτουργώντας έτσι εις βάρος του τόπου και της πληθώρας των ανεπίλυτων προβλημάτων του.

Παράλληλα, επειδή την (πολύ πιθανή) δεύτερη Κυριακή κρίνονται και πρόσωπα θα παραφράσσουμε μια πολύ εύστοχη παρατήρηση που γράφτηκε για την κεντρική πολιτική σκηνή: «ηγέτης ενός τόπου δεν πρέπει να είναι «ένας από τους πολλούς», «ένας από εμάς», αλλά «ένας καλύτερος από εμάς», που θα αποτελεί πρότυπο και πηγή έμπνευσης».

18 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αντιγραφή….
  Οι ημερομηνίες τρέχουν και το ερώτημα είναι αμείλικτο για τον κύριο Κυρίτση. Θα αντικατασταθούν οι θέσεις όσων αποχώρησαν με ισάξιους νέους υποψήφιους ή θα οδηγηθεί στις εκλογές με τους εναπομείναντες κουρασμένους συμβούλους του με κίνδυνο την συντριβή.

  Αυτό είναι το σωστό ερώτημα για να δούμε ποιος θα εκλεγεί στις 26 Μαΐου..

 2. Αγαπητέ κύριε Κιάρη ενώ ο προβληματισμός σου είναι σωστός εξ αιτίας της εφαρμογής της απλής αναλογικής στην κατανομή των συμβούλων της κάθε παράταξης αγνοείς τρία δεδομένα που είναι καθοριστικά. Το ένα είναι ότι παραμένει το συγκεντρωτικό σύστημα διακυβέρνησης που σημαίνει ότι κυρίαρχος στην διακυβέρνηση του Δήμου είναι ο Δήμαρχος. Το δεύτερο είναι ότι ο Δήμαρχος λαμβάνει την εντολή με καθολικές εκλογές έστω και την δεύτερη Κυριακή και όχι από τους συμβούλους. Και το τρίτο είναι ότι στην δημοκρατία μας δεν υπάρχουν αδιέξοδα ή ακυβερνησία ειδικά στην ελεγχόμενη από την εκάστοτε Κυβέρνηση Αυτοδιοίκηση. Να είσαι βέβαιος ότι θα βρεθεί τρόπος λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου χωρίς να απαιτούνται αγοραπωλησίες. Η απλή αναλογική εφαρμόστηκε για να ακούγονται ισότιμα και ανάλογα με την τους ψήφους όλες οι παρατάξεις με στόχο απλά την σύγκλιση των απόψεων.

 3. Αγαπητέ κύριε Κιάρη ενώ ο προβληματισμός σου είναι σωστός εξ αιτίας της εφαρμογής της απλής αναλογικής στην κατανομή των συμβούλων της κάθε παράταξης αγνοείς τρία δεδομένα που είναι καθοριστικά. Το ένα είναι ότι παραμένει το συγκεντρωτικό σύστημα διακυβέρνησης που σημαίνει ότι κυρίαρχος στην διακυβέρνηση του Δήμου είναι ο Δήμαρχος. Το δεύτερο είναι ότι ο Δήμαρχος λαμβάνει την εντολή με καθολικές εκλογές έστω και την δεύτερη Κυριακή και όχι από τους συμβούλους. Και το τρίτο είναι ότι στην δημοκρατία μας δεν υπάρχουν αδιέξοδα ή ακυβερνησία ειδικά στην ελεγχόμενη από την εκάστοτε Κυβέρνηση Αυτοδιοίκηση. Να είσαι βέβαιος ότι θα βρεθεί τρόπος λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου χωρίς να απαιτούνται αγοραπωλησίες. Η απλή αναλογική εφαρμόστηκε για να ακούγονται ισότιμα και ανάλογα με την τους ψήφους όλες οι παρατάξεις με στόχο απλά την σύγκλιση των απόψεων.

 4. Ο Κυριτσης και η παρέα του που νόμιζαν ότι οι καρέκλες του Δήμου τους ανήκουν έχουν πάθει πανικό μπροστά στην βέβαιη ήττα

 5. ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΕΛΙΚΑ 125% !!! .ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ?ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ!!
  ΚΑΙ ΜΕΤΑ?ΣΤΗΝ ΠΟΥΓΚΑ ΤΟΥ…!ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΗΤΑΝ ΤΟ 2014 3.500.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 2018 ΘΑ ΕΙΝΑΙ 8.000.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΥΞΗΣΗ 125%!! ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΕΙ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ.ΜΟΝΟ Η ΠΟΥΓΚΑ.ΜΟΝΟ Η ΜΑΣΑ.ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟ!!!!ΑΓΑΛΜΑΤΑ!!ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ!!ΠΛΑΤΕΙΕΣ!!εργα απερχομενου ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ, ΑΒΙΚΩ,ΑΜΙΑΝΤΟΣ, LIDL,TUI ,τρενακια, πλατειες ,αγαλματα , συντριβανια,χωραφια σε συγγενη προεδρου, κλιματιστικα,αιθουσες προκατ, 2 φορες δημαρχος αρκετη ζημια εκανες στο νησι.ο απερχομενος ρημαξε το νησι.εκλεισε τον εφτ,εδιωξε την RYANAIR ,εδιωξε τα κρουαζιεροπλοια ,εριξε φορους στις επιχειρησεις νοικοκυρια,ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ.Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟ INCLUSIVE.

  • Ξέχασες και τα μέλια των Duty Free στο Λιμάνι . Με ειδική άδεια δημοτική και αυτή όπως και του LIDL . Το μελλον των παιδιων μας υπαλλήλοι των πολυεθνικών !!

 6. Σε λίγες μέρες θα καταλάβετε ποιος θα είναι ονικητης.η ανατροπή έχει γινει. Πιθανόν και από πρώτη κυριακη.

 7. Τα προβλήματα και τα Θέματα που πρέπει να λυθούν είναι πολλά. .
  Σωστός σχεδιασμός και έργα ουσιαστικά χρειάζεται ο τόπος. .
  Όλοι οι υποψήφιοι έχουν υπηρετήσει τον Δήμο και Πριν Από διάφορες θέσεις εξουσίας και σίγουρα έχουν κριθεί για το έργο τους..
  Το ταβάνι τού τρίτου είναι maximum το 18 -25 τοις εκατό ..
  Την επόμενη μέρα Όμως αυτοί που θα κυβερνήσουν με τι κριτήρια θα βάλουνε τα έργα σε μία σειρά και Πώς θα διαχειριστούν την καθημερινότητα. .
  Το βασικότερο όλων είναι εμείς οι ψηφοφόροι με τι κριτήρια θα τούς δώσουμε την ψήφο μας..
  Έλα και οι μέρες πλησιάζουν. .

 8. Γιαννη γράψε από τώρα τον αριθμό συμβουλων: πόλη : 9-6-3-1. Δικαιος: 3-2-2-0 Ηρακλειδεις:3-2-1-1.φωτογράφησε τον και τα ξαναλέμε στις 27 μαιου.

  • Να πω κύριε να πω?
   ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 1302- ΚΑΡΑΘΩΜΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 769- ΦΡΑΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 549
   ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΤΣΕΛΙΟΥ ΧΡΥΣΗ του ΙΩΑΝΝΗ 480- ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ 433
   ΑΓΑΠΟΠΟΥΛΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ 400- ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΘΑΝΟΣ) 590
   ΚΑΝΤΑΡΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 619 -ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 1107- ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 277
   ΜΑΝΙΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ 166- ΓΕΡΑΚΙΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΣ (ΣΑΚΗΣ) 123
   Νικηταράς Δήμαρχος……

 9. ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 1302- ΚΑΡΑΘΩΜΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 769- ΦΡΑΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 549
  ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΤΣΕΛΙΟΥ ΧΡΥΣΗ του ΙΩΑΝΝΗ 480- ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ 433
  ΑΓΑΠΟΠΟΥΛΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ 400- ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΘΑΝΟΣ) 590
  ΚΑΝΤΑΡΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 619 -ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 1107- ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 277
  ΜΑΝΙΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ 166- ΓΕΡΑΚΙΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΣ (ΣΑΚΗΣ) 123
  Όλοι αυτοί λείπουν…Πότε και με ποιους θα αντικατασταθούν?
  Λείπουν κι άλλοι….SOS…

 10. Με τέτοιες υποψηφιότητες δύσκολα τα βλέπω. Ο Νικηταράς ξεκίνησε δυναμικά και τώρα στο τέλος κατεβάζει ότι να ναι. Ειδικά στα χωριά. Κρίμα . Θεοδόση άκου λίγο τον κόσμο και λιγότερο τους συμβουλάτορές σου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.