Δύσκολο να συγχωρήσει κανείς, δύο φορές το ίδιο λάθος…

23
3141

Σαν να μην έφταναν όλα τα άλλα, μας ήρθε «ουρανοκατέβατο» και το προαναχωρησιακό (φυσικά, για το καλό μας κι αυτό!)
«Λόγω έκτακτων συνθηκών». Έτσι προβλέπεται λέει από την συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας. Κι αν αύριο μεθαύριο -όπως απειλεί ο Ερντογάν- καταργηθεί στην πράξη η συμφωνία; Θα μας μείνει αμανάτι κι αυτό; και ποιος ξέρει πως  θα λειτουργήσει και πως θα καταλήξει στο τέλος.
Άλλωστε και το hot spot όταν κατασκευαζόταν, οι διαβεβαιώσεις, σε όλους τους τόνους, ήταν ότι θα λειτουργήσει ως χώρος προσωρινής φιλοξενίας και ταυτοποίησης. Μέχρι να ξεκινήσει όμως η λειτουργία του «οι συνθήκες άλλαξαν» κι έγινε χώρος (αποθήκη) εγκλωβισμένων. Για να μην πούμε δε πόσο τυχεροί σταθήκαμε, όλο αυτό το διάστημα, που δεν είχαμε τους ξεσηκωμούς  και τα επεισόδια που έγιναν σε Λέσβο, Χίο, Σάμο και την βγάλαμε ανώδυνα μόνο με 2-3 καμμένα κοντέινερ και κάτι ψιλά (καρέκλες, στρώματα κλπ).
Άρα λοιπόν οι διαβεβαιώσεις και τώρα, όσο καλές προθέσεις και να έχουν η κατά τα άλλα αγαπητή κ. Τσιριγώτη και οι υπόλοιποι του κλιμακίου («θα φεύγουν το πολύ σε δέκα μέρες…» «η χωρητικότητα θα είναι μόνο για 100-150 άτομα…» «Θα έρθει ικανή αστυνομική δύναμη…»), δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να ληφθούν τοις μετρητοίς (το είπαν εγκαίρως και τα συνδικαλιστικά όργανα των αστυνομικών), γιατί σίγουρα μέχρι να λειτουργήσει οι συνθήκες για άλλη μια φορά θα έχουν αλλάξει.
Αρκεί για παράδειγμα να δει κανείς πως λειτουργούν αλλού τα αντίστοιχα προαναχωρησιακά  κέντρα κράτησης (Διαβάστε πχ πρόσφατο ρεπορτάζ του Έθνους για τους όρους και τις συνθήκες λειτουργίας τους: «Σε τραγικές συνθήκες εξακολουθούν να κρατούνται οι μετανάστες που βρίσκονται στα προαναχωρησιακά κέντρα κράτησης. Σύμφωνα με την έκθεση της ΜΚΟ «Αίτημα», οι περισσότεροι χώροι είναι ακατάλληλοι, ενώ παρατηρούνται ελλείψεις σε υποδομές και υπηρεσίες.
«Στα προαναχωρησιακά κέντρα κρατούνται αυτή τη στιγμή περίπου 2.000 άτομα, ενώ πέρυσι ο αριθμός δεν ξεπερνούσε τις λίγες εκατοντάδες. Εκτιμώ ότι το επόμενο διάστημα, οι κρατούμενοι θα αυξηθούν «, σημείωσε ο συντονιστής της οργάνωσης Σπύρος Ριζάκος, που το τελευταίο διάστημα, πραγματοποίησε επιτόπια έρευνα στα κέντρα κράτησης.
Παρά τις βελτιώσεις που έχουν επέλθει από το 2015, εξακολουθούν να υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις, που αφορούν στις συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων μεταναστών. «Πολλοί κρατούνται για πολλές ημέρες σε αστυνομικά τμήματα, που δεν έχουν υποδομές, ενώ ορισμένοι χώροι είναι παντελώς ακατάλληλοι για χρήση», ανέφερε ο κ. Ριζάκος. Ιδιαίτερα κακές είναι οι συνθήκες στην Αμυγδαλέζα, στο Αστυνομικό Τμήμα Δραπετσώνας, και στις Διευθύνσης Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη και τη Θεσσαλονίκη, όπου οι κρατούμενοι δεν έχουν καν τη δυνατότητα προαυλισμού. Αντίθετα, στην Ξάνθη και τη Δράμα διαπιστώθηκε ότι οι συνθήκες είναι πιο ικανοποιητικές, καθώς παρέχεται η δυνατότητα άσκησης δραστηριοτήτων.
Ιδιαίτερα σημαντικές είναι οι ελλείψεις που αφορούν στη σίτιση, την ένδυση και υπόδηση, αλλά και στην πρόσβαση στις ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες. Στην Αμυγδαλέζα και στην Κόρινθο, όπου πλέον οδηγείται μεγάλος όγκος των υπό κράτηση μεταναστών, δεν γίνεται ιατρικός έλεγχος κατά την εισαγωγή, αντίθετα με ότι προβλέπεται, ενώ δεν παρέχεται ψυχοκοινωνική υποστήριξη. Την ίδια ώρα, το μέτρο της παρατεταμένης κράτησης έχει περιοριστεί, ωστόσο δεν έχει εκλείψει, γεγονός που αποδόθηκε στα συστημικά προβλήματα της Αστυνομίας.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους ασυνόδευτους ανήλικους, που λόγω της έλλειψης χώρων φιλοξενίας, αλλά και των ελλείψεων που υπάρχουν, παραμένουν κρατούμενοι σε δύσκολες συνθήκες, μέχρι να γίνει εφικτή η μεταφορά τους σε κάποια δομή. «Πολλές φορές, οι ανήλικοι είναι κάτω από το ραντάρ, ενώ εξακολουθεί να παρουσιάζει προβλήματα η διαδικασία διαπίστωσης της ανηλικότητάς τους»»).

Αλλά και την σημερινή παραδοχή της κ. Τσιριγώτη ότι ο μόνος λόγος που δεν σημειώθηκαν εξεγέρσεις και επεισόδια μεταξύ αλλοδαπών στην Κω είναι ότι μέχρι στιγμής το 90% είναι της ίδιας εθνικότητας (Πακιστανοί). Και αν αύριο-μεθαύριο δηλ. αυτός ο συσχετισμός αλλάξει τι θα γίνει; (Το «έλα να δεις» στον τουρισμό;)

Το μόνο θετικό στην όλη ιστορία, σε μας εδώ, είναι ότι βλέπει κανείς πως τα παθήματα, λίγο ως πολύ, έγιναν μαθήματα σε όλους.
Και όλοι (αρχές, φορείς, πολίτες) φαίνεται ότι έκαναν ένα κλικ τουλάχιστον πιο δω από τις όποιες κάθετες ή σκληροπυρηνικές θέσεις/απόψεις τους. Σίγουρα, έπαιξε σημαντικό ρόλο και το θετικό έως υπεραισιόδοξο κλίμα των κρατήσεων στον τουρισμό και η ανάγκη να διατηρηθεί το ήρεμο κλίμα ως κόρη οφθαλμού για να μην το «τινάξουμε», με νέες απερισκεψίες και ανώφελες συγκρούσεις, στον αέρα.
Συν ότι ο κόσμος, δηλαδή όλοι μας,  δύσκολα θα συγχωρήσουμε δύο φορές το ίδιο λάθος… απ’ όπου κι αν προέρχεται.

23 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ

  ΠΟΥ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΕΠΙΛΥΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ.η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν εχει σχεση με πολιτικαντηδες του δημοκρατικου κλεπτοκρατικου ληστρικου τοξου. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.http://www.xryshaygh.com/kinima/thesis

  • Αλεξίκακος- Κυρίτση, προσγειώσου, ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΑΙΟ, το παίζεις νταής, θα το πληρώσουμε ξανά, όμως να δεις τι σου `χω για μετά…

   με άλλα λόγια θα στο πω,
   κι έναν ανάπηρο σκοπό,
   απ’ το ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ και μετά
   μας έχουν πνίξει τα ΣΚΑΤΑ
   αλλά να δεις τι σου `χω για μετά…
   Καβάλα πάεις ΔΕΞΙΑ
   καβάλα, ταξιδάκια όλο χαρά,
   με λουκουμάδες μπακλαβά γεια σου βρε Γιώργο χαλουβά.
   Με άλλα λόγια θα στο πω
   κι έναν ανάπηρο σκοπό
   απ’ το ΔΕΚΑΕΠΤΑ και μετά
   θα γεμίσουμε ΤΣΑΝΤΙΡΙΑ και ΣΚΑΤΑ
   αλλά να δεις τι σου `χω για μετά…
   Εδώ και τώρα χρειάζεται αλλαγή
   μα πανταχού τεμπέληδες αραχτοί
   λαϊκιστές από τα out και τα in
   βγήκανε γιάπηδες με φραπέ και τζην
   Θεέ μου πως φτάσαμε ως εδώ
   με ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φασιστοαριστερούς τον ΚΟΥΛΗ τον χαζοχαρούμενο καγκά
   ΡΟΥΦΑ, #ΓΙΑΝΝΑΚΗ#, ΤΕΛΗ τοπικά και τα Χρυσά Αυγά στα σύνορα του κερατά…
   Με άλλα λόγια ΚΥΡΙΤΣΗ ΘΑ ΣΤΟ ΠΩ
   κι έναν ανάπηρο για εγωιστές σκοπό
   απ’ το ΔΕΚΑΕΝΝΕΑ και μετά
   να δεις τι σου `χω για μετά…
   να δεις τι σου `ρχεται μετά…

 2. ΑΝ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΒΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΥΝΑΙΚΟΠΑΙΔΑ

  ΘΑ ΦΑΝΕ ΟΛΟ ΤΟ…………..ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΡΘΟΥΝΕ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΑΣ, ΟΙ ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΕΣ……………….

 3. Η ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΑΠΕΛΑΣΕ 40.000 ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΕ 4 ΜΗΝΕΣ… ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ;

  Μαζικές απελάσεις (ομοθρήσκων της…) Πακιστανών πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας. Σύμφωνα με τα επίσημα κυβερνητικά στοιχεία, μόνο τους τελευταίους 4 μήνες έχουν απελαθεί πάνω από 40.000 μετανάστες.Μάλιστα, οι απελαθέντες Πακιστανοί είχαν άδειες παραμονής στην χώρα, αλλά η κυβέρνηση τις ακύρωσε με απόφασή της.Σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο, οι Πακιστανοί που απελάθηκαν συνδέοταν με το τρομοκρατικό δίκτυο του Ισλαμικού Κράτους. Κάποιοι άλλοι απελάθηκαν ως διακινητές ναρκωτικών, αλλά και για άλλα αδικήματα, όπως κλοπές και διαρρήξεις.
  Εύλογη απορία: γιατί δεν κάνει το ίδιο και η Ελλάδα – κι όχι μόνο με τους Πακιστανούς; Τόσο δύσκολο είναι;

 4. Πολύ καλά τα λες φίλε Γιάννη. Αλλά ας κάνουμε μια υπόθεση εργασίας. Έστω ότι ο χ πολιτευτής του ψ κόμματος υποσχεθεί ότι στο νέο hot spot θα προσληφθούν 50 «δικά μας παιδιά» με καλούς μισθούς, πενθήμερο, δουλειά χειμώνα καλοκαίρι και δυνατότητα μονιμοποίησης σε 2-3 χρόνια. Τι πιστεύεις ότι θα γίνει; Δεν θα υπάρξουν 100 – 150 οικογένειες που θα το δουν με θετικό μάτι το εγχείρημα; Και το ερώτημα είναι με το αν μας γίνονται μαθήματα κάποια πράγματα ή αν απλά κοιτάμε την τσέπη μας και μόνο αυτή.

 5. «Ο Σαμαράς τους έκλεισε στη φυλακή και οι Αριστεροί τους κρατάνε έξω»!!!
  ( Σημείωση: Για τους Χρυσαυγίτες πρόκειται)
  Ο παραπάνω, εντός εισαγωγικών τίτλος , είναι τίτλος άρθρου και είναι παρμένος από την Ιστοσελίδα » Antinews » η οποία από την σύστασή της μέχρι σήμερα ( για όσους την παρακολουθούν) έχει κύριο σκοπό να λιβανίζει τη αυτού εξοχότητα τον Σαμαρά.
  Όπως αντιλαμβάνεται ο αναγνώστης το θέμα του άρθρου είναι το….γνωστό….ποιό άλλο;
  Μα βέβαια! καλά υποθέσατε, η «κακιά» χρυσή Αυγή !
  Μέσα από τις γραμμές ενός άρθρολίβελου ο λιβελογράφος δημοσιοκάφρος, ο οποίος δεν έχει και τον στοιχειώδη ανδρισμό να υπογράψει το κείμενο, χύνει μέσα από τις γραμμές του ατελείωτη χολή και περνά γενεές δεκατέσσερις τους » φασίστες» τους » ναζιστές » και τους «δολοφόνους» της Χρυσής Αυγής, λες και είναι αυτοί το απόλυτο κακό αυτής της Χώρας, λες και είναι αυτοί οι μεγάλοι ένοχοι της κατάντιας και της υποδούλωσής της στους διεθνείς τοκογλύφους.

 6. Και ο πλέον ανυποψίαστος αναγνώστης, όταν διαβάσει τη φράση: «ο Σαμαράς τους έκλεισε στη φυλακή «, αναφωνεί μονολογώντας » καλά βρε παιδιά, η Δικαιοσύνη κρίνει ποιος θα φυλακιστεί, ή ο Σαμαράς και ο κάθε Σα(χλα)μαράς;
  Η Ελληνική Δικαιοσύνη δεν είναι ανεξάρτητη;
  Αν όχι, τότε γιατί οι Πολιτικάντηδες σε κάθε ευκαιρεία διατυμπανίζουν την ελευθερία της και γιατί άραγε το λένε και το επαναλαμβάνουν σε κάθε περίπτωση;
  Μήπως επειδή προσδοκούν, οι αποφάσεις της να είναι σύμφωνες, μόνο με τα συμφέροντά τους;
  Διαβάζοντας το εν λόγω κατάπτυστο κείμενο, αυτόματα μας ήρθε στο μυαλό εκείνο το περιβόητο ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο ακούγεται καθαρά η τηλεφωνική εντολή με τη φωνή Σαμαρά προς γνωστό σκευωρό Δικαστή, διώκτη της Χρυσής Αυγής, να λέει: «πες στον ψηλό τον Παναθηναϊκάκια, όταν έρθουν οι τρεις να τους γα..σει » !!!
  Ιδού η Δημοκρατία τους!

 7. Πρόσφατα, υπήρχε μία πρόταση από τον οίκο μόδας GUCCI προς τις αρμόδιες αρχές, ώστε ο διάσημος οίκος να χρησιμοποιήσει το χώρο της Ακρόπολης για να διαφημίσει τα προϊόντα του, με τις τελευταίες να καταθέτουν την άρνησή τους για το διαφημιστικό. Μάλιστα υπήρχαν και τα ανάλογα ανταλλάγματα για το ελληνικό δημόσιο που μεταφράζονται σε δύο εκατομμύρια ευρώ.Η απάντηση που έδωσε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο δια της προϊσταμένης κ. Μπάνου είναι η εξής: «Τελικά αυτό το υπέρτατο μνημείο θα καταντήσει ένα σκηνικό, κάτι που δεν θα ήθελε κανείς να δει έτσι».Βέβαια για την κ. Μπάνου και τους ομοϊδεάτες της όταν αναρτά πανό το ΠΑΜΕ στην Ακρόπολη, τότε προφανώς το μνημείο παύει να είναι σκηνικό, και μεταμορφώνεται σε αρωγό της… πάλης των τάξεων. Άλλο παράδειγμα υποκρισίας.Δεν μπορεί από τη μία να επιτρέπεις σε κάθε λετσαρία της αριστεράς να τραγουδά και να χορεύει στο θέατρο Ηρώδου του Αττικού, και από την άλλη να αντιδράς, επειδή η GUCCI ζήτησε να κάνει διαφήμιση στην Ακρόπολη.

 8. Μετανάστης από το Μπαγκλαντές βιάζει μια τυφλή, μαχαιρώνει και σκορπά το τρόμο στη Νέα Μανωλάδα

  Παράνομος μετανάστης από το Μπαγκλαντές, μαχαίρωσε αποπειράθηκε να βιάσει μια τυφλή και την κόρη της στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας και εν συνεχεία μαχαίρωσε ένα άτομο που επιχείρησε να τις βοηθήσεις!
  Ο αλλοδαπός κρατώντας ένα μεγάλο μαχαίρι μπήκε μέσα στο σπίτι των δύο γυναικών τις έκλεισε σε ένα δωμάτιο και τους ζήτησε να βγάλουν τα ρούχα τους. Επεσε σαν «άγριο θηρίο» επάνω στη τυφλή, αλλά τότε το μικρό κορίτσι άρχισε να ουρλιάζει από τη τρόμο της βλέποντας το βασανιστήριο της τυφλής μητέρας της
  . Ατομα που άκουσαν την φασαρία έσπευσαν στο σπίτι, αλλά όμως εκείνος τραυμάτισε με το μαχαίρι στην κοιλιά έναν από αυτούς, που διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Βάρδας.
  Ενας αστυνομικός που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας έσπευσε στην οικία που διαδραματίζονταν τα γεγονότα και με την βοήθεια άλλων δύο Ελλήνων κατάφερε να αφοπλίσει τον Μπαγκλαντεσιανό επίδοξο βιαστή.

 9. Χρυσαυγιάδα made in USA! Περιοδικό Newsweek: «Κίνδυνος η ραγδαία άνοδος της Χρυσής Αυγής» 1

  Η νέα «Χρυσαυγιάδα» που ξέσπασε στα εγχώρια ΜΜΕ της διαπλοκής τις τελευταίες ημέρες δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Την ίδια ώρα, η ναυαρχίδα του διεθνούς οικονομικοπολιτικού κατεστημένου, το περιβόητο Newsweek της Νέας Υόρκης, αφιερώνει δύο σελίδες στην Χρυσή Αυγή, σε ένα τεύχος οχετό κατά του Donald Trump και των ανερχόμενων Πατριωτικών Κινημάτων.
  Πιο συγκεκριμένα, στην τελευταία ειδική έκδοσή του, το περιοδικό Newsweek δημοσιεύεται ένα εκτεταμένο αφιέρωμα στην συνεχή ενίσχυση του εθνικισμού σε χώρες της Ευρώπης και πολιτείες της Βόρειας Αμερικής. Το συγκεκριμένο περιοδικό, όχι τυχαία επιχειρεί έναν άστοχο συσχετισμό με την περίοδο του Β’ ΠΠ σε μία προφανή προσπάθεια να δαιμονοποιήσει οποιαδήποτε εθνική ή πατριωτική φωνή ανά τον κόσμο. Κατάσταση σίγουρα οικεία σε εμάς αφού τις ίδιες ακριβώς μεθόδους χοντροκομμένης προπαγάνδας χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια το εγχώριο σύστημα μαζικής εξαπάτησης και διαπλοκής.

 10. Χρυσαυγιάδα made in USA! Περιοδικό Newsweek: «Κίνδυνος η ραγδαία άνοδος της Χρυσής Αυγής» 2

  Είναι γνωστό ότι το περιοδικό Newsweek αποτελεί ένα εκ των βασικών εντύπων που προάγουν σε ακραίο βαθμό την πολυπολιτισμικότητα και την λογική των ανοιχτών συνόρων. Επίσης αδιαμφισβήτητα εξυπηρετεί τα συμφέροντα συγκεκριμένων σιωνιστικών ομάδων πίεσης. Τα κίνητρα για την συγκεκριμένη έκδοση καθίστανται λοιπόν σαφή. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι υπήρξε το μοναδικό περιοδικό στις ΗΠΑ, το οποίο την επαύριο των προεδρικών εκλογών «εκ παραδρομής» διένειμε αρκετές δεκάδες χιλιάδες τεύχη που παρουσίαζαν την Κλίντον ως νέα Πρόεδρο. Ακόμα αξίζει να σημειωθεί ότι προσφάτως το ίδιο περιοδικό δημοσίευσε εκτενές ρεπορτάζ που παρομοίαζε τον Πρόεδρο Trump με τον Αδόλφο Χίτλερ.
  Ένα γεγονός που χρήζει όμως ιδιαίτερης προσοχής είναι ότι η έκδοση που εξετάσαμε παραπάνω χρονικά συνέπεσε με την ευρεία αναπαραγωγή κάποιων κατασκευασμένων δήθεν ντοκουμέντων από τα εγχώρια ΜΜΕ που αποκλειστικό σκοπό είχαν την δυσφήμιση της Χρυσής Αυγής

 11. Χρυσαυγιάδα made in USA! Περιοδικό Newsweek: «Κίνδυνος η ραγδαία άνοδος της Χρυσής Αυγής» 3

  Ένα κακομονταρισμένο βίντεο που διακίνησε η γνωστή «Εφημερίδα των φωτομοντάζ» αρκούσε για να γίνουμε μάρτυρες νέων λιβελογραφημάτων και πρακτικών καθεστωτικής διαστρέβλωσης της αλήθειας. Για ποιο λόγο όμως η συγκεκριμένη εφημερίδα να διαλέξει την δεδομένη χρονική στιγμή για την δημοσίευση αυτού του υλικού; Λαμβάνοντας υπόψιν τις άριστες σχέσεις που η ΕΦΣΥΝ διατηρεί με την κυβέρνηση Μέρκελ και το γερμανικό ΥΠΕΞ και την τεράστια χρηματοδότηση που λαμβάνει από αυτό μέσω τρίτων «πολιτισμικών ιδρυμάτων», σε συνδυασμό με την ειδική έκδοση του Newsweek συμπεραίνουμε ασφαλώς την αγωνία που διακατέχει το διεθνές κατεστημένο της διαφθοράς όσον αφορά τον εθνικιστικό άνεμο που πνέει στην Ευρώπη.
  Δεν μιλάμε λοιπόν απλά για μία ακόμα περίπτωση προπαγάνδας και συκοφαντίας κατά του κινήματος μας αλλά για μία συντονισμένη διεθνή εκστρατεία ενάντια σε κάθε εθνική και πατριωτική πολιτική.

 12. 1.285 λαθρομετανάστες μας... προτίμησαν τον χιονισμένο Ιανουάριο

  Σύμφωνα με τα στοιχεία των μετεωρολόγων, ο φετινός Ιανουάριος στην Ελλάδα ήταν ο χειρότερος των τελευταίων 100 ετών, με χιόνια σ’ ολόκληρη τη χώρα και πολικές θερμοκρασίες.
  Παρ’ όλα αυτά, 1.285 «προσφυγάκια» μας… προτίμησαν, ακόμα και υπ’ αυτές τις συνθήκες, σύμφωνα με στοιχεία του κλάδου ασφαλείας και αστυνόμευσης του Λιμενικού Σώματος, που δόθηκαν στην δημοσιότητα.
  Τα στοιχεία αυτά, αφορούν μόνο τους δια θαλάσσης απρόσκλητους…
  Φανταστείτε τι «πανηγύρι» έχει να γίνει όταν θ’ αρχίσει να φτιάχνει ο καιρός!

 13. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΠΑΝΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ: ΑΝ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ Ή ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΥΑΛΩΤΟΙ ΣΕ ΝΕΕΣ ΡΟΕΣ… ΦΥΣΙΚΑ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ… ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΑΝΤΡΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΥΣ Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΩΡΑΙΟΥΣ ΟΠΩΣ ΤΟ 2015?? ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑΝΝΗ… ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΞΕΧΝΑΣ ΤΗΝ ΣΥΜΠΝΟΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ…

 14. Το 80% των Ελλήνων δεν θέλει τους μουσουλμάνους λαθρομετανάστες!

  Αντίθετα λοιπόν με την προπαγάνδα των «αλληλέγγυων» και των λοιπών προπαγανδιστικών οργάνων του Σόρος η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων δεν επιθυμεί την παρουσία των ισλαμιστώς λαθρομεταναστών στην Πατρίδα μας.Ο ερευνητής Α. Τραμουντάνης παρουσιάζοντας σχετική έρευνα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών δηλώνει πως: «το γενικό συμπέρασμα είναι ότι οι Έλληνες είναι επιφυλακτικοί τόσο ως προς τς οικονομικές συνέπειες της μετανάστευσης όσο και με τις συνέπειες σε ζητήματα εθνικής ταυτότητας και πολιτισμικής ομοιογένειας. Οι ερωτώμενοι θεωρούν ότι η χώρα ΔΕΝ γίνεται καλύτερη λόγω της παρουσίας προσφύγων και μεταναστών».Στην συνέχεια ο κ. Τραμουντάνης προσθέτει: «Κυριαρχεί το στερεότυπο ότι οι μετανάστες δεν συμβάλλουν θετικά στην οικονομία της χώρας και ότι παίρνουν δουλειές από τους γηγενείς».

 15. ΥΠΟΔΟΧΕΣ «ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΩΝ»… ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΛΑΪΚΩΝ ΓΕΙΤΟΝΙΩΝ

  Έχουμε και λέμε, μέχρι τώρα: Σεπόλια, Νίκαια, Πέραμα, Κερατσίνι, Αιγάλεω, Περιστέρι. Και τώρα: Δραπετσώνα και Χαϊδάρι.Αναφερόμαστε στα σχολεία γειτονιών της Αθήνας και του Πειραιά, που «υποδέχονται» τα «εμβολιασμένα προσφυγόπουλα». Οι οποίες γειτονιές, είναι πάντα αυτό που λέμε «λαϊκές» – ούτε καν «μεσοαστικές», πόσω δε «μεγαλοαστικές». Τυχαίο; Δε νομίζουμε!
  Ξελιγώθηκαν, λοιπόν, εχθές Παρασκευή οι επαγγελματίες κομμουνιστές (τελευταία «συμπαραστάτες» και «αλληλέγγυοι»…), να τρέχουν από τη Δραπετσώνα στο Χαϊδάρι, για να στήνουν σκηνικά υποδοχής, κρατώντας πλακάτ σε διάφορες γλώσσες και χειροκροτώντας τα «εμβολιασμένα».
  Τι να κάνουμε; Η δουλειά τους είναι και πρέπει να την κάνουν σωστά και να δείχνουν πάντα… ενθουσιασμένοι (μέχρις… εκστασιασμού), αν θέλουν να ξηλώνεται ο μπάρμπα-Σόρος!
  (ΥΓ): Που θα γίνουν οι επόμενες υποδοχές «εμβολιασμένων προσφυγόπουλων»; Όχι πάντως στο Ψυχικό, ούτε καν στο Χαλάνδρι. Τι θα λέγατε για Κυψέλη και Πατήσια – Άνω και Κάτω;

 16. Το «Έθνος» του Μπόμπολα «αποκάλυψε» την... τεθωρακισμένη μεραρχία της Χρυσής Αυγής!!!!!!!! 1

  Σήμερα, λοιπόν, στο «Έθνος» έχουμε την «αποκάλυψη» της «τεθωρακισμένης μεραρχίας» της Χρυσής Αυγής, η οποία είναι βεβαίως και πάλι… φωτογραφική. Όπως αναφέρει η φυλλάδα, ένας κατηγορούμενος για ληστεία που υποτίθεται ότι υπήρξε στέλεχος της Χρυσής Αυγής και διώχθηκε αμέσως αφότου αποδείχτηκε τι είναι, έδωσε στο «Έθνος» φωτογραφίες που φαίνεται ο ίδιος και άλλοι να φωτογραφίζονται πάνω σε ένα άρμα μάχης.
  Αντί, λοιπόν, να δοθούν συγχαρητήρια στην ηγεσία της Χρυσής Αυγής που αμέσως διέγραψε ένα τέτοιο κακοποιό στοιχείο χρησιμοποιούν τις μπουρδολογίες του για να κατηγορήσουν το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών. Δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από αυτούς που αποθεώνουν τον Μητσοτάκη, ο οποίος επιμένει να μην διαγράφει σύμβουλό του κατηγορούμενο για παιδεραστία.
  Όπως αναφέρει ο ληστής, ένας λοχαγός επέτρεψε στον ίδιο και στους φίλους του να μπουν σε ένα στρατόπεδο και να φωτογραφηθούν στο άρμα μαζί με ελληνικές σημαίες και μία σημαία της Χρυσής Αυγής.

 17. Το «Έθνος» του Μπόμπολα «αποκάλυψε» την... τεθωρακισμένη μεραρχία της Χρυσής Αυγής!!!!!!!! 2

  Ακολούθως, ο γνωστός λασπολόγος δημοσιογράφος που υπογράφει το άρθρο, αναρωτιέται για την «διείσδυση της Χρυσής Αυγής στον στρατό», για το αν «υπάρχουν και άλλοι λοχαγοί» και άλλα τέτοια φαιδρά.
  Πάντως, αντιλαμβανόμαστε την απελπισία του αμαρτωλού κατεστημένου της κλεπτοκρατίας εμπρός στην τεράστια άνοδο της εκλογικής επιρροής του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος. Φαίνεται, μάλιστα, ότι στα ποιοτικά στοιχεία των πραγματικών δημοσκοπήσεων (γιατί τις μαϊμούδες δεν τις πιστεύουν ούτε οι ίδιοι)βλέπουν μεγάλη άνοδο και στους στρατιωτικούς. Γι’ αυτό, σε συνεργασία με την πολιτική εξουσία, προσπαθούν να στήσουν ένα πογκρόμ στα στρατόπεδα της χώρας, όπως τότε που ο Δένδιας έγδυνε αστυνομικούς για να δει αν έχουν… τατουάζ.
  Αν νομίζουν ότι με τέτοια «στοιχεία» θα σταματήσουν την άνοδο του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος και την αποκάλυψη (με πραγματικά στοιχεία) των εγκλημάτων τους κατά του Ελληνισμού είναι βαθιά νυχτωμένοι.

 18. Το «Έθνος» του Μπόμπολα «αποκάλυψε» την... τεθωρακισμένη μεραρχία της Χρυσής Αυγής!!!!!!!! 3

  Υ.Γ.: Αμέσως μετά τις… αποκαλύψεις μία ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού ήρθε να γελοιοποιήσει τους λασπολόγους. Σας την παραθέτουμε αυτούσια:
  Αναφορικά με δημοσίευμα Κυριακάτικης Εφημερίδας της 19ης Φεβρουαρίου 2017, με τίτλο «Οι Πόζες της Ντροπής στα Τανκς της Χρυσής Αυγής», ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:
  – Οι φωτογραφίες του δημοσιεύματος παρουσιάζουν οπλικό σύστημα, συγκεκριμένα Αντιαεροπορικό Πυροβόλο τύπου Μ-42, το οποίο έχει αποσυρθεί από το οπλοστάσιο του Στρατού Ξηρας εδώ και 30 χρόνια περίπου και δεν υπάρχει σε κανένα στρατόπεδο του Ελληνικού Στρατού.
  – Τέτοιου είδους οπλικά συστήματα, ευρίσκονται ως εκθέματα σε ανοικτούς χώρους σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και κατά συνέπεια η πρόσβαση σε αυτά είναι ελεύθερη.

 19. μπηκαν στην πολη οι οχτροι.μπηκαν στην πολη οι Θεσμοι. ξυπνατε ραγιαδες!

  «Μπήκαν στην πόλη οι Θεσμοί
  μοιράσαν δώρα οι Θεσμοί
  κι εμείς φωνάζαμε ζήτω και γεια
  σαν κάθε μέρα. »
  Ξυπνηστε Ραγιάδες, εγινε ξεπουλημα δις ευρω, της ελληνικης γης !

 20. Δυστυχώς κ πάλι θα γίνει το ίδιο λάθος , λίγοι θα πουν την αλήθεια κ οι περισσότεροι θα δώσουν συχωροχάρτι στους πολιτικάντηδες μιας κ η διαφθορά έχει βαθιές ρίζες χρόνια τώρα. Μέχρι τα ανθρωπάκια να γίνουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ τελικά…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ