25ης Μαρτίου σε μεγέθυνση: 60-40, 50-50 ή… τα φαινόμενα απατούν;

17
2652
«Ποια η άποψη σου για την καγκελόπορτα στην 25ης Μαρτίου;» Μας ρώτησε φίλος, ψύχραιμος παρατηρητής της επικαιρότητας. Του απάντησα ότι οι απόψεις διίστανται και ζήτησα την προσωπική του γνώμη. Ο ίδιος μου είπε ότι αυτό που διαπιστώνει είναι ότι λόγω κακής νοοτροπίας και έλλειψης σεβασμού στη λειτουργία πεζοδρόμων χρειαζόταν ένα δραστικό μέτρο, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι οι διαφωνούντες είναι αυτοί που δεν ψήφισαν την δημοτική αρχή (σε ένα ποσοστό 60-40 πάνω-κάτω) και αυτό είναι εύλογο, όπως και οι αντιδράσεις τους.
Με αυτό το σκεπτικό θα μπορούσε να πει κανείς ότι το ίδιο συνέβη με τις αντιδράσεις για την ανάπλαση στην πλατεία της Καρδάμαινας (οι οποίες δεν βγήκαν με υπογραφές για ευνόητους λόγους αλλά πέρασαν μέσω ΣΕΠΕ που είναι και ο επίσημος φορέας των επαγγελματιών) ή ενδεχομένως να γίνει αύριο-μεθαύριο με την σχεδιαζόμενη ανάπλαση στην πλατεία του ξεν. Κως μέσα στη σεζόν.

Είναι μια ανάλυση η οποία εξετάζει τα πράγματα λίγο στατικά, στην φαινομενική τους πραγματικότητα. Μόνο που κάποιες φορές, όπως λέει ο σοφός λαός τα φαινόμενα απατούν.

Το λέμε αυτό γιατί αυτή είναι η συνήθης οπτική στην οποία βασίζει το επικοινωνιακό της οπλοστάσιο κάθε εξουσία, είτε είναι κυβέρνηση, είτε, περιφέρεια-δήμος κλπ.

Οπότε, έρχεται ξαφινικά το αποτέλεσμα των εκλογών και …σε περιπτώσεις «ανατροπής» όλοι ‘πέφτουν από τα σύννεφα’ (όπως έπεσαν για παράδειγμα η προηγούμενη δημοτική ή περιφερειακή αρχή).

Ο λόγος είναι -όπως γράφαμε αντίστοιχα και στην ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος- ότι πέρα από ένα «ευμετάβλητο ποσοστό» ψηφοφόρων που κάνει κάθε φορά τη διαφορά σε μια εκλογική αναμέτρηση, έπειτα από τόσες απογοητεύσεις, τελευταία το εκλογικό σώμα δεν «χαρίζεται» πλέον τόσο εύκολα. Από τη στιγμή που δεν έγιναν αυτά που περίμενε (ή του υποσχέθηκαν) το πρώτο που κοιτάει είναι να «τιμωρήσει» δηλ. να «καταψηφίσει» και κατά δεύτερο λόγο να βασίσει τις ελπίδες του σε κάτι άλλο.

Αν λοιπόν ξεκινήσουμε με την παραδοχή ότι σε κάθε εξουσία (δημοτική, βουλευτική κλπ) υπάρχει η φυσιολογική φθορά, συν το ποσοστό των δυσαρεστημένων επειδή δεν έγινε το προσωπικό ρουσφέτι που τους υποσχέθηκαν, είτε γιατί είχαν  βασιστεί σε προεκλογικές υποσχέσεις που ήλπιζαν σε οικονομική τόνωση των μικρομεσαίων (βλέπε: Ryanair-κρουαζιερόπλοια-μόλο κλπ) τότε εύκολα γίνεται κατανοητό ότι τα πράγματα δεν είναι σε καμία περίπτωση στατικά, αλλά δυναμικά και εξελισσόμενα.

Προσθέστε επιπλέον (αυτό που γράφαμε σε προηγούμενο σημείωμά μας) για «το πραγματικό ταμείο» που θα γίνει στο τέλος της σαιζόν και ήδη όλοι κάνουν τις συγκρίσεις τους από το πρώτο δίμηνο Απριλίου-Μαΐου όπου οι αριθμοί ευημερούν και «το ταμείον είναι μείον» (το τόνισε μάλιστα σε συνέντευξή της σε τουριστικό σάιτ και η Ντίνα η οποία «ετοιμάζεται» και σε πολιτικό επίπεδο…) και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

Για τα κρουαζιερόπλοια η δημοτική αρχή προανήγγειλε, μετά την έκθεση «Ποσειδώνια¨,ένα βαρύγδουπο «Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης της Κρουαζιέρας»  (και όποιος κατάλαβε…)που μας γεμίζει αγωνία για την συνέχεια (τον μόλο τον ξεχνάμε προς το παρόν από τη νυν δημ. αρχή ως «φαραωνικού τύπου» έργο που δεν συμβαδίζει με τα οικονομικά δεδομένα του δήμου, αν και το Όραμα κάνει παιχνίδι με αυτόν και θα το επαναφέρει προεκλογικά).

Για δε τη Ryanair δεν φαίνεται να βγαίνει ‘άσπρος (ούτε μαύρος) καπνός’ τελικά. Τελευταία μαθαίνουμε μάλιστα ότι η ίδια η εταιρεία (η οποία πρόσφατα παρουσίασε στην Αθήνα σχέδιο αύξησης κατά 10% του πτητικού της έργου το 2018) έστειλε επιστολή σε τοπικό τακτικό συνομιλητή της από τα παλιά, ζητώντας επαναπροσέγγιση με τον δήμο για επανάκαμψή της, όμως ελήφθη ως «φωνή βοώντος εν τη ερήμω» καθώς η επιστολή αυτή εστάλη στον ιδιώτη και όχι στον δήμαρχο…

Ναι, αλλά οι «μικροί» περιμένουν… (Και όσο βλέπουν την πίτα να μοιράζεται ολόκληρη στους μεγάλους «φορτώνουν»,  αγανακτούν και κάποια στιγμή θα κρεπάρουν..)

17 ΣΧΟΛΙΑ

  1. 26.000.000 για αποχετευτικο πυλιου,17.000.000 για αποχευτικο κεφαλου και 10.000.00 για χοτ σποτ-προαναχωρησιακο συνολο 53.000.000 εκατομμυρια

    για να εχουν μελι οι υπουργοι,περιφερειαρχες,δημαρχοι κλπ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ,ΨΕΥΤΕΣ 6.000.000 ΓΙΑ ΜΟΛΟ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΩΝ!!!!!!!!!!! ΚΑΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΡΗΜΑΔΙΟ!!!!ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ!!!ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΕΝΑΚΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ.ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ.ο κυριτσης ρημαξε το νησι.εκλεισε τον εφτ,εδιωξε την RYANAIR ,εδιωξε τα κρουαζιεροπλοια ,εριξε φορους στις επιχειρησεις νοικοκυρια,
    ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ

  2. κυριτση 3 χρονια εργο μηδεν στο νησι.διωχνεις την RYANAIR διωχνεις τα κρουαζιεροπλοια εκλεισες τον ΕΦΤ

    ΕΦΕΡΕΣ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ

  3. ΟΛΠ: Νέα προβλήτα κρουαζιεροπλοίων 280 ΜΕΤΡΑ στον Πειραια Αγ. Νικόλαο ΑΞΙΑΣ 3.720.000 εκατ.ευρω.

    Ένα σημαντικό έργο κρουαζιέρας παίρνει το δρόμο της ολοκλήρωσης με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Ο ΟΛΠ ενέκρινε το αποτέλεσμα του πρόσφατου διαγωνισμού (21.07.2015) για την ανάδειξη αναδόχου του έργου «Ολοκλήρωση του έργου: Κατασκευή νέου κρηπιδότοιχου 280 μετρα εξυπηρέτησης κρουαζιερόπλοιωνπεριοχής Αγ. Νικολάου Κεντρικού Λιμένα Πειραιά», προϋπολογισμού μελέτης 3.720.000,00 ευρώ με Φ.Π.Α. Ανάδοχος αναδείχθηκε η ΤΕΚΑΛ ΑΤΕ. Το εργοθα αυξήσει τη δυνατότητα πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων καθιστώντας τον Πειραιά ένα μεγάλο και σύγχρονο κόμβο στη Μεσόγειο στον τομέα εξυπηρέτησης κρουαζιερόπλοιων.ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ 2015-2016 ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ 3 ΟΚΤ 2016!

  4. Ο ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΕΦΕΡΑΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑ!!!!!ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!

    ΕΝΑ ΠΟΥΛΑΚΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ΕΦΕΡΑΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ!!!!!

  5. Ο ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΕΦΕΡΑΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑ!!!!!ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!

    ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΑΓΑΛΜΑΤΑ!!ΚΑΜΕΡΕΣ!!ΠΡΟΣΚΡΟΥΣΤΗΡΕΣ!!!

  6. 60 – 40, 50 με 50 τι λες τωρα… Και όλοι όσοι παραπονιούνται είναι πολέμιοι της δημοτικής αρχης…. Τι ψύχραιμοι παρατηρητής είναι αυτοί της δημοτικής αρχής. Ελπίζω μετά αυτό το σχόλιο να μην πάνε να κλαφτούν στη μαμά τους. Υπερανάλυση!

  7. Καλά μας κάνουν αφού είμαστε κότες ,σε λίγο θα κυλήσουν κ η μικρές επιχείρησης να δούμε που θα δουλεύουν τα παιδιά μας κ με τι μισθό , νομιμοπιοισε σε ένα βράδι μεγαθηρια κολλητων….,και ο ιδιοκτήτης του ,,,,,,, ποιος είναι εδώ σε θέλω………….

  8. Είναι πραγματικά απίστευτο το γεγονός ότι όλες οι «μεγάλες» δυνάμεις(ΗΠΑ, Γερμανία, Αγγλία κτλ) χρωστούν τρισεκατομμύρια. Δείτε περισσότερες λεπτομέρεις στο ρολόϊ του παγκόσμιου χρέους του «Economist»
    Κάποιοι λοιπόν έχουν υποθηκεύσει μέσω δανείων την ανθρωπότητα και προσπαθούν να την υποδουλώσουν φέρνοντας την Νέα Τάξη Πραγμάτων και την Παγκόσμια Διακυβέρνηση.Αυτή τη στιγμή τα σχέδιά τους βρίσκονται σε τελικό στάδιο,το οποίο περιλαμβάνει την απαξίωση στα μάτια των ανθρώπων, των απανταχού εθνικών κυβερνήσεων.Οι τραπεζίτες στους οποίους χρωστάει η ανθρωπότητα είναι γνωστοί σε κύκλους οικονομολόγων και έχουμε δημοσιεύσει τα ονόματα στο παρελθόν. Δείτε τα ξανά:
    Rothschilds of London
    Lazar Brothers of Paris
    Israel Moses Seif of Italy
    Warburg Bros of Hamburg
    Lehman Brothers of New York
    Kuhn Loeb of New York
    Chase Manhattan of New York(Morgan)
    Goldman Sachs of New York http://paspartoy.blogspot.gr/2011/07/40.html

  9. Τι κοινό έχουν όλοι αυτοί οι Διεθνείς Τραπεζίτες; Είναι όλοι τους Εβραίοι στην καταγωγή.Για αυτό κανείς οικονομολόγος δεν τολμά να πεί ποιοί αποτελούν στην πραγματικότητα τις αγορές. Για να μην ξεσηκωθούν οι λαοί εναντίον τους μόλις καταλάβουν το βρώμικο παιχνίδι που έχουν παίξει εις βάρος της ανθρωπότητας.Μάλιστα πριν ένα χρόνο περίπου ο πρώην διοικητής της τράπεζας της Ελλάδας είχε μιλήσει στην ΝΕΤ για το ποιοί αποτελούν τις αγορές. Δεν μίλησε βέβαια για την καταγωγή τους.http://paspartoy.blogspot.gr/2011/07/40.html

  10. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ ΣΕ 580.000 ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ… ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

    Με τις επόμενες δημοτικές εκλογές ασχολείται τον τελευταίο καιρό η συγκυβέρνηση, ετοιμάζοντας αλλαγές. Ήδη έχει γίνει γνωστή η πρόθεσή της για καθιέρωση της απλής αναλογικής, με τις έδρες των δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων να μοιράζονται αναλογικά βάσει των αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου – που θα οδηγήσει σε πλήρη «ακυβερνησία» δήμους και περιφέρειες.
    Ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτό, καθώς στην πρόταση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων που έχει συστήσει ο Σκουρλέτης, περιέχεται και το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι στους περίπου 580.000 αλλοδαπούς τρίτων χωρών (εκτός Ε.Ε.), που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα, καθώς επίσης και η συμμετοχή τους σε όργανα όπως το Συμβούλιο Εντάξεως Μεταναστών!

  11. ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΓΙΑ ΡΩΤΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΤΣΗ ΟΤΑΝ ΔΩΣΕΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑΤΙ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ

  12. ΠΡΟΣ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΤΣΗ -ΚΑΙΣΕΡΛΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑ ΣΤΟ ΔΛΤ

    ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΛΤ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΑΣΕΠ.ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ Η ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΛΤ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΠΟΨΙΕΣ ΓΙΑ ΜΑΥΡΕΣ ΣΥΝΑΛΑΓΕΣ.ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΨΙΧΟΥΛΑ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΡΟΥΦΑ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΙ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΗ.ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΑΠΙΑ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΛΤ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΒΟΑ.ΣΑΣ ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ.ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΕΛΙ ΝΑ ΓΛΥΦΕΤΕ.

  13. Στην αρχή της οικονομικής κρίσης, όταν ο ελληνικός λαός ζητούσε την «κεφαλή» των κλεφτών και των απατεώνων «επί πίνακι», το κατεστημένο του «πρόσφερε» -για να εξιλεωθεί- ένα πολιτικό πτώμα, τον Άκη Τσοχατζόπουλο! Όχι βεβαίως πως ήταν αθώα περιστερά, όμως ο Άκης ήταν ένας από τους πολλούς που έβαλαν το χέρι –ή μάλλον τη… χούφτα- στο μέλι. Αλλά, όχι ο μόνος…Τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ και τα ψεκασμένα τσίρκουλα που συνοδοιπορούν μαζί του κάνουν τη δική τους «κάθαρση», βρήκαν ένα άλλο πολιτικό πτώμα για να «σκοτώσουν», τον Γιάννο Παπαντωνίου. Για τον οποίο ισχύει ότι και για τον Τσοχατζόπουλο: ήταν ένας απ’ αυτούς που έκλεψαν, αλλά όχι ο μόνος!
    Με τους υπόλοιπους άρπαγες, που ακόμα είναι πολιτικά «ζωντανοί», τι θα γίνει; Πότε θα πληρώσουν για τα ανομήματά τους, σύντροφοι… Αρχάγγελοι (της… κάθαρσης); Στις… 32 Αυγούστου;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ