Ο Ευτύχης Μπλέτσας με την εκπομπή «Happy Traveller» στο Τάρπον Σπρινγκς την «μικρή Κάλυμνο»της Αμερικής

0
843

Ο Ευτύχης Μπλέτσας ο γνωστός παρουσιαστής της εκπομπής «Happy Traveller» που προβάλλεται από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ βρέθηκε για γυρίσματα στο Τάρπον Σπρινγκς την μικρή Κάλυμνο στη δυτική Φλόριντα

Δείτε το γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό του για τις εντυπώσεις του:

Tarpon Springs! Το πιο «ελληνικό μέρος» εκτός Ελλάδος που έχουμε ποτέ επισκεφθεί.

Μια μικρή Κάλυμνος στη δυτική Φλόριντα.

Φτιάχτηκε από Καλυμνιους σφουγγαράδες στις αρχές του 20ου αιώνα και σήμερα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού είναι Έλληνες ομογενείς. Κάποιοι δευτερης-τριτης γεννιας και κάποιοι άλλοι που πρόσφατα πήγαν εκεί από Ελλάδα, όπως ο πάτερ Θεοφάνης που συναντήσαμε στην κυριακάτικη λειτουργία στον ελληνορθόδοξο ναό της πολης, τον Άγιο Νικόλαο.

Άξιο αναφοράς ότι ο δήμαρχος της πόλης είναι Έλληνας γεννημένος στην Κάλυμνο. Λέγεται Chris Alahouzos (Χρυσόστομος Αλαχούζος) και τον είχαμε συναντήσει και στο επεισόδιο μας στην Κάλυμνο αν θυμάστε. Είχαμε πει ότι θα έρθουμε να τον βρούμε στη Φλόριντα και τελικά το κάναμε!

Αν ποτέ βρεθείτε Φλόριντα να πάτε οπωσδήποτε και σεις στο Tarpon Springs.

Είναι στα δυτικά της πολιτείας στις ακτές του κόλπου του Μεξικού δίπλα στην πόλη Τάμπα. Θα νιώσετε πως είστε σε ελληνικό νησί και στα ελληνικά εστιατόρια της πόλης παίζει να φάτε και ελληνική κουζίνα που δύσκολα βρίσκεις ακόμα και Ελλάδα.

Θα δείτε σχετικό αφιέρωμα στο Tarpon Springs στο Happy Traveller.

Πηγή: kalymnos-news.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ