ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ: Το «έλα να δεις» με τη σηματοδότηση στην πιάτσα Ροτόντα

26
4095

Ήθελα να ρωτήσω ποιος/ποιοι είναι οι ειδικοί για την τοποθέτηση πινακίδων στους κόμβους και αν υπάρχει συγκοινωνιακή μελέτη.
Στον κόμβο της πιάτσα ροτόντα από την κατασκευή γίνεται το έλα να δεις…

Στην αρχή έβαλαν stop στην είσοδο του κόμβου από μεγάλου Αλεξάνδρου. Μετά το έβαλαν μέσα στον κόμβο πριν την είσοδο της μεγάλου Αλεξάνδρου.Βγηκε μετά από λίγες με και ξαναμπήκε τώρα.

Καλό θα ήταν να ρωτούσαν έναν συγκοινωνιολόγο,ο οποίος θα τους έλεγε ότι έχει γίνει και σοτυε κόμβους στα φανάρια στα ταξί ,στο πλατάνι και στο Τιγκάκι.Εχει μπει δηλαδή πινακίδα παραχώρησης προτεραιότητας (όπου σε περίπτωση που τα φανάρια είναι σβηστά) υποχρεούται ο οδηγός να δώσει προτεραιότητα δεξιά και αριστερά ΧΩΡΊΣ να είναι υποχρεωμένος να κακινητοποιήσει το όχημα του.
Σε τέτοια σημεία όπως και στον κυκλικό κόμβο στην είσοδο της πόλης η κατεύθυνση από πλατάνι,και αυτοί που είναι μέσα στον Κόμβο και θέλουν να δώσουν προτεραιότητα σε αυτούς που κατεβαίνουν από χωριά ΔΕΝ νοηται να έχουν σήμα Stop αφού έχεις παρά πολύ καλή ορατότητα.Σε τέτοια σημεία μόνο οι σχολές οδηγών σταματούν και με μόνο ώφελος την εχοχληση των υπολοίπων οδηγών.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

26 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Οι κυκλικοί κόμβοι δημιουργούνται σε ένα σημείο που ενώνονται πολλοί δρόμοι για την ομαλοποίηση της κυκλοφορίας.Οχι σε ένα σημείο που ενώνονται μόνο δύο δρόμοι!και εννοείται δεν μπαίνει στοπ στον κυκλικό κόμβο!

    • ΑΥΤΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝ-ΒΟΥΛΟΙ-ΑΒΟΥΛΟΙ,ΚΑΙ ΚΟΛΗΤΟΙ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΟ ΝΗΣΙ

      ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΥ ΠΑΤΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΕ.Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟ ΦΟΥΝΤΑΡΑΝΕ.

    • Ιδέα δεν έχεις. Πρώτον δεν ενώνονται μόνο δύο δρόμοι και δευτερον ποιος σου είπε οτι δεν μπαίνει stop στον κυκλικό κόμβο. Καλά είναι αν δεν ξέρεις να μην μιλάς.

      • Οι δρόμοι που εισέρχεται κυκλοφορία στον κόμβο είναι ΜΟΝΟ δύο!!!Και στοπ στον κόμβο είναι σωστό σε σημεία όπως ο κύκλος του αεροδρομίου που έχουν στονπ αυτοί που βγενουν από ένα στενό δρομάκι της Αντιμάχειας!!!

  2. Επιτελους οποιος μπενει σε κυκλυκο κομβο εχει προτερεοτητα .Ειναι παγκοσμιος νομος,αναγνωστη μου και οχι οποιος εχει καλη ορατοτητα.Ελεος τι αλλο θα πητε για αντιπολητευση.Ναι ειναι λαθος το ΣΤΟΠ στο κυκλο αλλα τι να κανει καποιος οταν κυκλοφορουν οδηγοι σνα τον…αναγνωστη?

    • Στην υπόλοιπη Ευρώπη ισχύει το ανάποδο!οποίος είναι ΜΕΣΑ εχει προτεραιότητα.το οποίο είναι πιο σωστό γιατί αν έχει προτεραιότητα ο εισερχόμενος όπως στην Ελλάδα πρώτον μπενει πλακωμενος και δεύτερον αν μπενουν πολλοί δρόμοι θα γεμίσει ο κομβος!Με αυτό που ισχύει στην Ευρώπη αυτός που μπενει και δίνει προτεραιότητα αναγκάζεται να κόψει ταχύτητα και επειδή έχει προτεραιότητα ο μέσα ποτέ δεν γεμίζει ο κόμβος!!!Και γι’αυτό οι τουρίστες μπενοντας στον κόμβο στην είσοδο της πόλης σταματούν και σφυρανε οι ελληναρες από πίσω.Ασε που βλεπουν και το στοπ που είναι για αυτούς που βγαίνουν από το γυφτοπαρκιγκ

    • Μπες,ψάξε ποιος έχει προτεραιότητα στους κύκλους στην Ευρώπη και μετά μπες και ζητά συγγνώμη που γράφεις μ@λ@κι@ς!;

    • Ο παγκοσμιος νομος ειναι οτι οποιος κινειται εντος του κομβου εχει προτερεοτητα και οποιος εισερχεται σταματαει. !!!!Μονο στην Ελλαδα ειναι αναποδα!!!! και δυστυχως οσοι ενοικιαζουν αυτοκινητα και μηχανακια δεν ενημερωνουν τους πελατες τους

  3. Καμμία διαγραμμιση και καμμία διάβαση δεν ξέρουν να βάψουν,ευρωπαϊκός προορισμός σου λέει μετά

  4. ….Εννοειται πως και πριν γινει κυκλικος κομβος ηταν σκ…. η κατασταση
    αλλα τωρα να μπαινει πινακιδα στοπ ειναι κατι που με ξεπερναει σαν ανθρωπο!!

  5. Ασε που οι τουριστες που δεν ηνωριζουν μπαινουν σε κυκλικη πορεια και ερχονται αντιμέτωποι με την αναποδη κατευθυνση….
    Οτι ναναι η σήμανση οπως και οτι ναναι δημοτικη αρχη.Τα ιδια και χειροτερα στη πλατεια του Κως,πριν ακομη ξεκινησου τα εργα εδωσαν αδεια αφετηριας σε τουριστικο τρενακι,τα δε αυτοκίνητα που βγηκαν απο την πλατεία γεμισαν ρην Β.Γεωργιου.Μα καμια σοβαρη μελετη.

  6. Δεν είναι μόνο η «Ροτόντα» δυστυχώς… σχεδόν όσα σημεία έχουν ανακατασκευάσει τα τελευταία χρόνια είναι για γέλια με κορυφαίο από όλα την διασταύρωση μπροστά από την Τράπεζα Πειραιώς!! Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος συγκοινωνιολόγος για να καταλάβει ότι η διαγράμμιση είναι για γέλια και για κλάματα, ειδικά γι αυτούς που θέλουν να στρίψουν αριστερά… εκεί θέλει φανάρια… (ή απαγόρευση των αριστερών στροφών)
    χθες!! Ακόμα και τα φανάρια στην Γρηγορίου Ε’-Μακρυγιάννη (που ευτυχώς είναι εντάξει η σήμανση και οι διαγραμμίσεις) θα έπρεπε για μένα να είχε γίνει κύκλος, με κατάργηση της εισόδου του πάρκινγκ από εκεί και να γίνεται από την Παπαναστασίου! Και οι ίδιες πινακίδες με το σχεδιάγραμμα πρέπει να μπουν επι τέλους στους κύκλους της Αντιμάχειας… δεν ισχύει πουθενά εδώ και χρόνια εκ δεξιών προτεραιότητα σε κύκλος!!! Έλεος, τόσο δύσκολο κι αυτό?

    • Και δεν βάζουν και μια πινακίδα παραχώρησης μέσα στον κύκλο να ξέρουν οι τουρίστες ότι ήμαστε ανάποδοι και ανώμαλοι (κυκλοφοριακά)!

  7. Δυστυχώς κανένα από όλα τα παραπάνω έργα δεν είναι σωστά δομημένο και κατασκευασμένο και μελετημένο ,όπως στην αγορά εκεί ανεβαίνει ή κατεβαίνει ή έρχεται από την οδό Αργυροκάστρου Λεωφορείο ή φορτηγό κλείνουν όλες τις κατευθύνσεις, εδώ χρειάζεται διαπλάτυνση όχι σμίκρυνση γελούσα πρό τις κατασκευής όταν επισκέφθηκα τις τεχνικές υπηρεσίες ,στην Μαρίνα όταν στρίβεις δεξιά έρχεσαι αντιμέτωπος μέ τα αυτοκίνητα που αναμένουν το.πρασινο τού σηματοδότη ερχόμενοι από Αρτεμησιας και Μακρυγιάννη (γέλια), στην Γρηγορίου η αναμονή στο κόκκινο κλείνει και την Μακρυγιάννη και αντιστρόφως,στην Ροτόντα Μ.Αλεξανδρου πάντα οποίος είναι μέσα παρέχει.
    ΣΥΝΕΧΊΖΕΤΑΙ

  8. ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ… ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΑΣ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΚΑΡΟΥΜΕ ΟΠΟΥ ΕΠΙΤΡΈΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΓΡΑΜΜΈΣ ,ΟΧΙ ΣΕ ΔΙΑΒΆΣΕΙΣ ,ΟΧΙ ΤΗΛΈΦΩΝΟ, ΠΑΙΔΙΑ ΠΊΣΩ ΚΑΙ ΖΩΝΗ , ΟΔΗΓΟΎΜΕ ΔΕΞΙΆ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΡΙΣΤΕΡΆ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΠΛΕΟΝ ΟΤΙ. ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΠΊΟ ΑΡΙΣΤΕΡΆ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΣ ΒΡΕΤΑΝΟΎΣ, ΚΑΙ ΑΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΥ ΚΑΠΟΥ ΠΡΟΤΕΡΑΙΌΤΗΤΑ.
    ΛΟΙΠΟΝ ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΆ ΤΑ ΛΑΘΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΈΣ ΑΛΛΆ ΑΣ ΚΆΝΟΥΜΕ ΕΜΕΊΣ ΤΟ ΣΩΣΤΌ ΚΑΙ ΑΣ ΠΡΟΣΈΧΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΑΩ ,ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΌ ΝΑ ΣΕΒΌΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΆΛΛΟΥΣ .ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ 8ΜΑΣ ….ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΡΈΣΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ
    Μετά τιμής
    Φίλος και καλός

  9. Όλοι έχουν γίνει ειδικοί και σχολιάζουν για τα λάθη των άλλων. Τα δικά του τα λάθη δεν τα βλέπει κανένας.

  10. Βρε παιδια μου καλα, δεν το εχετε παρει αποφαση ακομα? ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ…ΠΑΡ’ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΑ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΙ!!!! Ποσο χειροτερος και επικυνδυνος μπορει να ειναι ενας συνδιασμος?

  11. στην πλατεια της πιατσα ροτοναντας θα βαλουν την ευρωοη ανασκελα για σιματοδοτες εντολη

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ