Σκάνδαλο Folli Follie: Ο Κουτσολιούτσος σπάει την εταιρεία σε «καλή» και «κακή»

0
598

ΤΟ ΚΟΛΠΟ GROSSO ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΥΠΑΡΚΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΤΟΥΝ ΣΤΟ… ΧΙΟΝΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ

Σκάνδαλο Folli Follie:  Oι τελευταίες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την τύχη της Folli Follie, δυστυχώς επιβεβαιώνουν πλήρως το Newsbomb.gr και τις εκτιμήσεις μας ότι η υπόθεση θα μετεξελιχθεί σε  ένα νέο σκάνδαλο τύπου «Λαυρεντιάδη»… Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο και ενώ το σύστημα Δικαιοσύνης και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου, η οικογένεια Κουτσολιούτσου (Δημήτρης και Τζώρτζης) με τη βοήθεια διεθνών οίκων και συμβούλων επιχειρεί να σπάσει την εταιρεία σε δυο κομμάτια: Στην «καλή F.F.» και στην «κακή F.F.» 

Τι σημαίνει αυτό;

Σημαίνει πώς την ώρα που ξεκινούν τα μπάνια του λαού, υπογείως, γίνονται όλες οι ενέργειες, προκειμένου η Folli Follie να εμφανίσει «κεφάλαια» και όχι «αέρα» και να συνεχίσει τις συνεργασίες της με άλλους μεγάλους ομίλους της ελληνικής αγοράς. Tο έργο της εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή ανέλαβε η Rothschild, ενώ οι ορκωτοί λογιστές θα παρουσιάσουν μια αναθεωρημένη έκθεση για την εταιρεία και μετά θα «εξαφανιστούν». .

Όπως ακριβώς έγινε παλαιότερα και με την Proton Bank του Λαυρεντιάδη που έσπασαν την τράπεζα σε καλή και κακή, το σχέδιο είναι να σπάσει σε Good F.F. και Bad F.F.

Η μεν πρώτη θα «μοσχοπουληθεί», ενώ η δεύτερη με όλα τα χρέη θα μπει σε καθεστώς αδράνειας και όλα θα γραφτούν στο… χιόνι!!!

Το σχέδιο είναι δοκιμασμένο και απόλυτα επιτυχημένο. Μπορείτε άλλωστε να ρωτήσετε και κάποιους από τους πρώην εργαζόμενους του αχτύπητου διδύμου Λαυρεντιάδη – Κυριακίδη που από το 2012 πετάχτηκαν στο δρόμο απλήρωτοι, όπως επίσης και τα εκατοντάδες εκατομμύρια με τα οποία ζημίωσαν τα ασφαλιστικά και τα κρατικά ταμεία.

Άλλωστε δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο Κουτσολιούτσος, προ ημερών, τοποθέτησε στο Δ.Σ. έναν εκ των στενότερων συνεργατών του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, τον κ. Παναγιώτη Αλεξάκη!

Και κάπου εδώ έρχεται το φλέγον ερώτημα:

Ποιος θα πληρώσει τα χρέη και τα θαλασσοδάνεια της οικογένειας Κουτσολιούτσου; 

Μα ποιος άλλος; Ο κυρίαρχος ελληνικός λαός.

Στην υγειά των κορόιδων λοιπόν…

Κανένα πρόστιμο, καμία πειθαρχική διαδικασία, καμία δίωξη!

Όπως έγκαιρα έχουμε επισημάνει από το Newsbomb.gr, από τις αρχές Μάϊου που έσκασε η υπόθεση στη δημοσιότητα, άπαντες, ακόμα… ερευνούν, ενώ η οικογένεια Κουτσολιούτσου έχει άπλετο χρόνο να διαμορφώσει ευνοϊκές συνθήκες υπέρ της και να καλύψει «νομικά» και οικονομοτεχνικά όσα περισσότερα ίχνη μπορεί.

Πρόκειται για πρωτοφανείς καταστάσεις και μάλιστα σε μια περίοδο που η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται (κατά τα λεγόμενα των στελεχών της) σε διαρκή πόλεμο με τη διαφθορά και τη διαπλοκή.

Για να αντιληφθεί κάποιος το μέγεθος της απάτης αρκεί να σημειώσουμε ότι ακόμα και η εταιρεία ελεγκτών Ernst & Young – που μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου θα έκαμε τον έλεγχο στα οικονομικά της Folli Follie – έκανε πίσω και αποχώρησε!

Στις 19 Ιουνίου 2018, η Ernst & Young ανακοίνωσε πως ότι «ενημέρωσε έγκαιρα τόσο την εταιρεία, όσο και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ότι δεν είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί έλεγχος».

Γιατί μια τόσο μεγάλη εταιρεία έκανε πίσω;

Διαβάστε επίσης:

Τοξικό το κλίμα με τη Folli Follie: Πετάνε έξω τον Κουτσολιούτσο από παντού

GeorgeKoutsolioutsos 258076337

Τζώρτζης Κουτσολιούτσος: Έδιωξε τον πεθερό του κι έβαλε τον πρώην πρόεδρο του Χ.Α. και φίλο του Λαυρεντιάδη 

Προσέξτε: Στην επιτροπή ελέγχου της εταιρείας πρόεδρος ήταν ο πεθερός του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, ο κ. Δημήτριος Ποταμίτης, ο οποίος προ ολίγων ημερών παραιτήθηκε και από το Δ.Σ. και από την επιτροπή ελέγχου και στη θέση του πηγαίνει – ως εκ θαύματος – ο Παναγιώτης Αλεξάκης πρώην πρόεδρος του χρηματιστηρίου Αθηνών.

Ψάχνοντας θυμηθήκαμε ότι ο κ. Αλεξάκης – ως εκ θαύματος – το 2010 ήταν σημαίνον στέλεχος στην Proton Bank του Λαυρεντιάδη.

Βρέθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας μαζί με Αντώνη Αθανάσογλου, Δημήτρη Σαραμαντή και άλλους που κατηγορήθηκαν και δικάστηκαν για κακουργήματα. Ο ίδιος δεν ήταν εκτελεστικό μέλος και γλίτωσε. Όμως οι σχέσεις με τον Λαυρεντιάδη ήταν πάντοτε άριστες.

Ο κ. Παναγιώτης Αλεξάκης ήταν στην Επιτροπή Αμοιβών της Proton Bank κατόπιν εισηγήσεως του Λαυρεντιάδη, μαζί με την φυγόδικη δικηγόρο Ελένη Σκούρα, την κολλητή του Λαυρέντη.

Ο Αλεξάκης έφθασε να γίνει και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Proton Bank το καλοκαίρι του 2011, δηλαδή λίγες εβδομάδες πριν η Τράπεζα της Ελλάδος πάρει την άδεια της τράπεζας και την οδηγήσει σε εκκαθάριση (Οκτώβριος του 2011).

Πηγαίνοντας τη μνήμη μας ακόμα πιο πίσω, θυμηθήκαμε ότι ο κ. Παναγιώτης Αλεξάκης είναι ο άνθρωπος που το 1998, στο ξεκίνημα της φούσκας του Χρηματιστηρίου Αθηνών, βρέθηκε στο Χρηματιστήριο Παραγώγων.

Ήταν η εποχή του παντοδύναμου ΠΑΣΟΚ με πολιτικό προϊστάμενο τον υπουργό Οικονομικών τον Γιάννο Παπαντωνίου.

Έγινε και πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών τον Αύγουστο του 2000, πάλι επί Γιάννου, όταν «τρύπησε» η φούσκα.

Ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος λοιπόν τοποθετεί στην Επιτροπή Ελέγχου τον Παναγιώτη Αλεξάκη!!!

Εδώ είναι που λέμε «τι κάνει νιάου – νιάου στα κρεμμύδια».

Κερδίζουν χρόνο οι Κουτσολιούτσοι

Πάμε τώρα παρακάτω:

Η διοίκηση της Folli Follie εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση με την οποία μεταθέτει για το φθινόπωρο την ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων!!!

Ενώ η γενική συνέλευση ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στις 29 Ιουνίου, κάτι εντελώς φυσιολογικό με όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα, το Δ.Σ. αποφάσισε να την μεταθέσει για τις 10 Σεπτεμβρίου.

Ενώ, τα οικονομικά αποτελέσματα για το α’ εξάμηνο του 2018, αναμένεται να δημοσιευθούν στις 27 Σεπτεμβρίου!

Για να καταλάβετε τι συμβαίνει, στη γενική συνέλευση των μετόχων της 10ης Σεπτεμβρίου 2018, η διοίκηση θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για τις τεράστιες χρηματιστηριακές ζημιές ύψους 400 εκατ. ευρώ που έχει ήδη προκαλέσει, επιπλέον των ζημιών που υπέστησαν όσοι εμπιστεύθηκαν τις αποταμιεύσεις τους στα ομόλογα του Ομίλου Folli Follie.

Πώς έφτιαχναν fake υπεραξίες

Με βάση τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι πλέον ηλίου φαεινότερο ότι η οικογένεια Κουτσολιούτσου είχε δημιουργήσει έναν πολύπλοκο μηχανισμό παραγωγής ψεύτικων υπεραξιών με τις οποίες κατάφερναν να παίρνουν δάνεια τα οποία απορροφούσαν οι θυγατρικές (ακριβώς ίδια περίπτωση με Proton Bank)

Ο όμιλος παρήγαγε προϊόντα με fake προστιθέμενη αξία, τα οποία πωλούσε στις θυγατρικές του.

Οι θυγατρικές εταιρείες τοποθετούσαν τα προϊόντα στο δίκτυο πωλήσεων και αυτό εγγράφονταν ως τζίρος, ανεξαρτήτως αν τελικά τα προϊόντα κατέληγαν στον καταναλωτή ή όχι.

Η Folli Follie ανέβαζε τζίρους και με βάση τον κύκλο εργασιών έπαιρνε δάνεια.

Ανέβαζε τζίρους και φούσκωνε την «εσωτερική αξία» των μετοχών.

Οι βασικοί μέτοχοι πουλούσαν τις μετοχές με υψηλή υπεραξία και ζούσαν πλουσιοπάροχα.

Κατά τα λοιπά στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και στη Δικαιοσύνη, ακόμα… ερευνούν το όλο ζήτημα. 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ