Σπεύδουν να καταργήσουν τα λειτουργούντα εδώ και 90 χρόνια μοναδικά Κτηματολόγια Κω & Ρόδου – Ισοπέδωση

6
939

Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΚΩ.

ΕΡΓΟ ΜΑΚΡΑΣ ΠΝΟΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑΣ.

Άρθρο του κ. Βασίλη Χατζηβασιλείου, Ιστορικού Συγγραφέα-Νομικού

Με ένα νομοθέτημα γενικό, ατελές και αμφιλεγόμενο σπεύδουν να καταργήσουν τα λειτουργούντα εδώ και 90 χρόνια Κτηματολόγια της Ρόδου και της Κω, που αποτέλεσαν έργα μακράς πνοής των Ιταλών και μοναδικότητας σε όλη την Ελλάδα. Αντί να μιμηθούν τις εφαρμοζόμενες με επιτυχία μέχρι σήμερα διατάξεις των Κτηματολογίων μας, να τις ενσωματώσουν σε νέο νομοθετικό πλαίσιο και να τις καθιερώσουν και στον υπόλοιπο Ελλαδικό χώρο, απλώνουν χέρι ισοπέδωσης, που μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει στους πολίτες. Οι Σύλλογοι Δικηγόρων και Μηχανικών Ρόδου και Κω και τα κατά τόπους ΤΕΕ οφείλουν να αντιδράσουν δυναμικά για το αλαλούμ, που θα προκληθεί στα νησιά μας.

Με αφορμή τα τεκταινόμενα γύρω από το θέμα και για την καλύτερη ενημέρωση των αναγνωστών ως προς το τι είναι το Κτηματολόγιο (της Κω, μάλιστα, θεωρείται πληρέστερο της Ρόδου, καθώς ιδρύθηκε λίγο μεταγενέστερα και με πρόσθετες βελτιώσεις) σπεύδω να δημοσιεύσω το ακόλουθο απόσπασμα από το βιβλίο της Ιστορίας μου (σελ.474-476):

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Χιλιάδες είναι τα λάθη του κτηματολόγιου, ασυμφωνία οικοπέδων που ίσως με την αλλαγή διορθωθούν.

    Μεγάλη η προσφορά του στην ανάπτυξη της Κω αλλά και μεγάλη η κατάντια του τα τελευταία χρόνια.

  2. Αρριστερα φιλε μου.Αυτο δεν ηθελε ο λαος?Ετσι λειτουργει η αρριστερα παντου.Τα διαλυει ολα και δινει ψιχουλα να ελεγχει το λαο.Οτι περασαν λαοι πρην απο χρονια εμεις το εχουμε το 2017…τοσο ηλιθιος λαος ειμαστε.

  3. Χαίρετε κ. Βασίλη.
    Παρακαλώ θερμά, μήπως θα μπορούσατε συνοπτικά να μάς επισημάνετε τις κύριες συνέπειες τής κατάργησης αυτής;
    Και αν είναι δυνατόν, για ποιόν λόγο προέβησαν σε τέτοια κίνηση εν μέσω προχωρημένης κρίσης και άρα έλλειψης σθεναρής αντίστασης;
    Και πού είσαι ακόμα;

  4. Νίκος Π. Ιερομνήμων
    Αγαπητέ Βασίλη, συμφωνώ απόλυτα με την ενστασή σου και θέλω να δω αν οι συμπατριώτες μας βουλευτές όλων των κομμάτων αντιδράσουν και αποτρέψουν την κατάργηση των Κτηματολογίων Κω και Ρόδου.

  5. Κτηματολογιο= σουλα φωνες και ολα ηταν παντα σωστα.Ο κοσμος παει μπροστα κυριε βασιλη

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ