Γιάννης Βάσσος: Πάντα μας ήθελαν μικρούς

14
853

Πάντα μας ήθελαν μικρούς.

<<Έμαθα πως. Σε μια φτωχημένη χώρα υπάρχουν οι δυνατοί που παίρνουν διπλό μισθό [σαν κομματικοί ιμπρεσάριοι] και ο απλός λαός που τον οδηγούν σε μισθούς και συντάξεις πείνας. Το σκεπτικό τους είναι, από λίγα ο λαός για να φτάσει για όλους. Λατινική Αμερική, ή, χώρα μαφιόζων; Ο νόμος 4387/2016 εξαιρεί τους βουλευτές από τις προτεινόμενες μειώσεις. Ένας Βουλευτής με 8 χρόνια θητεία θα πάρει βουλευτική σύνταξη 2.952.Με 12 χρόνια 3.971. Με 16 χρόνια θητεία η σύνταξη του είναι 4560. Αν ο νόμος 4387 ισχύσει και για τους βουλευτές, με 16 χρόνια θα έπρεπε να πάρει 1027 ευρώ, και με 8 χρόνια 363. Για τους άλλους, αν ένας εργάτης δουλέψει 14 χρόνια, δεν δικαιούται σύνταξη. Με 40 χρόνια εργασία και μισθό 2500 τον μήνα, ένας εργαζόμενος θα έπαιρνε σύνταξη 1476, όσο ένας βουλευτής με θητεία 4 χρόνια – μέχρι το 2007-. Αυτά για την φτωχημένη αριστερή Ελλάδα, που η αριστερά τα κρίνει δίκαια .

Η σύνταξη μετά από 40 χρόνια εργασίας θα πρέπει να είναι 450 ευρώ τον μήνα σύμφωνα με τον νόμο 4387 Κατρούγκαλου, για να παίρνουν όλοι. Αυτό μου είπε προχθές ένας αριστερός. >>

[[Ο Χίτλερ είπε να σκοτώνουν τους συνταξιούχους. Άραγε καλύτερα σύνταξη πείνας. ]]

Άλλος ένας φίλος ,μου είπε πως ο ΑΕΠ σύμφωνα με τις προβλέψεις θα αυξηθεί φέτος 2% και άλλα 2% το 2019.Να θυμίσω στον φίλο μου πως οι προβλέψεις του 2014, αν συνέχιζε η τότε κυβέρνηση μέχρι το 2017 θα ήταν . Το 2015 188,3 δις με αύξηση 5,6 δις ευρώ , το 2016, 197,4 δις με αύξηση 8,9 δις ευρώ, και το 2017, 206,9 δις, με αύξηση 9,3 δις ευρώ. Ενώ μετά τις εκλογές το 2015 το ΑΕΠ από 182,7 βρέθηκε στο 175,1 δις, η πρόβλεψη ήταν το 2016 ήταν 175,9 δις, το τελικό ήταν 174,2 δις ευρώ, και με μέτρα 7,4 δις ευρώ[4,2 ΑΕΠ.] Το 2017 η πρόβλεψη ήταν 181,2 δίς, όμως το τελικό ήταν 177,7 δίς ευρώ, και με μέτρα 7,5 δις ευρώ [4,2 ΑΕΠ.] [ Μεσ. Πρόγρ. 2015-2018 ΕΛΣΤΑΤ.] – Στις δικές τις προβλέψεις για τον ΑΕΠ, η κυβέρνηση έπεσε έξω 3,5 δις ευρώ . Ενώ στο μεσοπρόθεσμο 2014-2017 ο εξοστρακισμός είναι 29 δις ευρώ. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να προγραμματίσει κάποιον στόχο και να έχει επιτυχία. Είναι θέμα ικανότητας, και, ανικανότητας . Μόνο αύξηση φορολογίας , και μείωση συντάξεων και μισθών μπορεί. Και αυτό με αυτόματο πιλότο. Υπολόγισε 2,2 πλεόνασμα, και ήρθε 4,5, και αντί να κλαίει, πανηγυρίζει. Με το αίμα του λαού.

Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ανακοίνωσε ότι η ανάπτυξη από τον στόχο πρόβλεψης του 2018 που ήταν 2,50, έπεσε στο πρώτο τρίμηνο στο 1,9, δείχνοντας πρόβλημα ανησυχίας. Όσο για τις δηλώσεις του αξιωματούχου κ. Γκούρια στην συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό οικονομικών, είπε πως αν συνεχίσει η Ελλάδα τις μεταρρυθμίσεις θα έχουμε αύξηση το 2060 στο ΑΕΠ, 15%. Μάλιστα. Το 2060. Σε 42 χρόνια. Ούτε Ζαΐρ να ήμασταν τότε που είχε αφεντικά και επενδυτές τους Βέλγους. Αλήθεια; Πόσο είχε αυξηθεί στο Ζαΐρ το ΑΕΠ τότε, σε 42 χρόνια; Για την ιστορία. Το ΑΕΠ το 2007 ήταν 230 δις ευρώ, και με την επισήμανση Γκούρια το 2060 θα είναι 206 δις ευρώ. Όσο ήταν η πρόβλεψη του μεσοπρόθεσμου του 2014, για το τέλος του μνημονίου το 2017. 24 δις ευρώ λιγότερα από το 2007. Και τον ακούμε, και τον χαϊδεύουμε. Μας βαλαν στον αυτόματο πιλότο, με αύξηση του ΑΕΠ που την ρυθμίζουν εκείνοι 0,15% τον χρόνο, μέχρι το 2060. Όλα τα κέρδη από την Ελλάδας εκείνοι, και μείς την φτώχια και τα σκληρά μέτρα της αριστεράς .

Έχουν καταλάβει μερικοί, ότι υπάρχουν ευρωπαίοι που θέλουν μικρή την Ελλάδα; Όλα αυτά τα κάνουν από αφέλεια, ή συνειδητά; Πως μας θέλουν αποικία το ξέρουν; Έχουν καταλάβει μερικοί, ότι με την σημερινή τους πολιτική κάνουν την Ελλάδα μικρή; Είπε ο Βάσος Λυσσαρίδης.., <Μου είπαν. Είσαι μικρός αν κάνεις ένα βήμα ακόμα θα σε αφανίσουν !!!Είπα. Αν δεν το κάνω θα είμαι ακόμα πιο μικρός!!! >

ΒΑΣΣΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τά ντοκουμέντα τῆς φτώχειας μας … ΤΙ ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΕΠΙ ΕΠΑΡΑΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ

    ὁ φόρος εἰσοδήματός μου γιά τό ἒτος 1973 (ἐπί ἐπάρατης χούντας, γιατί τό ἑπόμενο ἒτος ἒγινε ἡ μεταπολίτευση μέ τόν Κ. Καραμανλῆ) ἦταν μόλις…75 δραχμές, τίς ὁποῖες εἶχα ἐξοφλήσει καί δέν χρωστοῦσα τίποτα. ᾶ.Ἐκείνη τήν ἐποχή ἐργαζόμουν σέ δύο ἐφημερίδες, στόν ΕΘΝΙΚΟ ΚΗΡΥΚΑ καί στήν ΗΜΕΡΗΣΙΑ τῶν ἀδελφῶν Ἀμοργιανοῦ, πού ἀγόρασε στήν συνέχεια ὁ Ἀνδρέας Μοθονιός, ἰδιαίτερος τοῦ Γεωρ. Παπανδρέου, καί στήν συνέχεια ὁ Μπόμπολας.Οἱ μέσες μηνιαῖες ἀποδοχές ἦταν 3.000 δραχμές (τῶν βουλευτῶν καί τῶν ὑπουργῶν 33.000 δραχμές), ἢτοι ἐγώ εἰσέπραττα ἀπό τίς δύο ἐφημερίδες 6.000 δραχμές μηνιαίως. Ὁ μισθός αὐτός πολλαπλασιαζόμενος μέ τό 14 (τότε παίρναμε δῶρα καί ἐπίδομα ἀδείας), ἒδινε σύνολο 84.000 δραχμές. Ἐπί τοῦ ποσοῦ τούτου, τό κράτος μοῦ ζητοῦσε νά πληρώσω φόρο εἰσοδήματος τό 0,108% τοῦ εἰσοδήματός μου.http://www.triklopodia.gr/%CF%84%CE%AC-%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B1-%CF%84%E1%BF%86%CF%82-%CF%86%CF%84%CF%8E%CF%87%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%B9-%CF%80%CE%BB/#

  2. Τά ντοκουμέντα τῆς φτώχειας μας … ΤΙ ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΕΠΙ ΕΠΑΡΑΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ

    Ἐκείνη τήν ἐποχή τό ἐνοίκιο ἑνός διαμερίσματος δύο δωματίων ἦταν 1.200 δραχμές, καί ἓνα καινούργιο γερμανικό αὐτοκίνητο 1.000 κυβικῶν στοίχιζε 87.000 δραχμές, δηλαδή οἱ ἀποδοχές ἑνός ἒτους, ὃπως συμβαίνει ἀκριβῶς καί σήμερα. Μέ 10.000 ἓως 15.000 εὐρώ ἐτήσιο εἰσόδημα ἀγοράζεις ἓνα αὐτοκίνητο αὐτοῦ τοῦ κυβισμοῦ. Ἀλλά μέ τραπεζικό δάνειο καί μεγάλο ἐπιτόκιο. Τό ἲδιο συμβαίνει καί μέ τά νοίκια. Τότε πληρώναμε μαζί μέ τά κοινόχρηστα τίς μισές μηνιαῖες ἀποδοχές μας στό σπίτι. Σήμερα, ἲσως κάτι λιγώτερο, λόγω τῆς κρίσης. Ἀλλά τότε μποροῦσες νά ἀγοράσεις αὐτοκίνητο μέ δόσεις, ὑπογράφοντας ἁπλές διατακτικές χωρίς ἐπιτόκιο. Ὃσο γιά τήν βενζίνη, ἦταν πολύ φθηνή. Τήν ἀγοράζαμε μέ τό γαλόνι, πού ἰσοδυναμοῦσε μέ πέντε λίτρα.

  3. Τά ντοκουμέντα τῆς φτώχειας μας … ΤΙ ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΕΠΙ ΕΠΑΡΑΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ

    Σήμερα ἡ ἀναλογία τοῦ φόρου εἰσοδήματος τῶν φορομπηχτῶν κυμαίνεται μεταξύ 30% καί 45% τοῦ εἰσοδήματος, ἂν λάβουμε ὑπ᾽ ὂψη καί τούς ἀβάστακτους ἒμμεσους φόρους μέ τούς ὑψηλούς συντελεστές ΦΠΑ, τόν ΕΝΦΙΑ, τήν κατάργηση δώρων, τίς συνεχεῖς μειώσεις μισθῶν καί συντάξεων, τήν εἰσφορά ἀλληλεγγύης, τήν κατάργηση ὡριμάνσεων κλπ., κάτι πού ἒχει ἐξαντλήσει τήν φοροδοτική ἱκανότητα τοῦ Ἓλληνος καί τά πρός τό δημόσιο διευρύνονται συνεχῶς.
    Τότε λοιπόν ζούσαμε φτωχά, ἀλλά ζούσαμε, χωρίς τήν δαμόκλεια φορολογική σπάθη τοῦ κράτους. Μπορέσαμε μέ χαμηλότοκα δάνεια νά χτίσουμε τό σπίτι μας καί νά σπουδάσουμε τά παιδιά μας στά κατοπινά χρόνια.
    Ποῦ 0,107 καί ποῦ 45%. Μέ σημερινά κριτήρια τό κράτος θά μοῦ ἒπαιρνε σάν φόρο είσοδήματος γύρω στίς 15.000 δραχμές. Καί ὃμως, μοῦ πῆρε μόνο 75 δραχμές.

  4. κυριε βασσο εισαι ανημερωτος περι χιτλερ.ενημερωσου για το προγραμμα του χιτλερ υπερ των εργατων ,φτωχων 19933-1939.

    το σφαλμα ηταν που εξαπελυσε τον πολεμο ενω τωρα οι ναζι εφαρμοζουν το προγραμμα του χιτλερ με οικονομικο τροπο.

  5. ΧΑΧΑΧΑ κοροιδο ψηφισε συριζα νδ πασοκ ανελ ποταμι λεβεντη κλπ και να πεθανεις της πεινας.

    και τα 300 γουρουνια να σκανε απο το φαι.μεγαλο κοροιδο.

  6. ΤΣΙΤΣΙΔΟΣ «ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ» ΒΓΗΚΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΡΗΜΑΔΙΟ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΑΛΛΑ ΒΡΗΚΕ ΤΟΝ ΜΑΣΤΟΡΑ ΤΟΥ! ΒΙΝΤΕΟ

    Ό,τι του φανεί του λωλοστεφανή, πού αλλού; Στη χώρα της ασυδοσίας και της ανωμαλίας, τη Γερμανία.
    «Κατατρεγμένος» μετανάστης αποφάσισε , όπως και όλοι οι όμοιοί του, να κάνει ό,τι γουστάρει κι έτσι, θέλησε να επιδείξει τα… προσόντα του σε μια κεντρική πόλη της Γερμανίας. Έτσι τσιτσιδώθηκε, πήρε ένα καδρόνι και άρχισε να χτυπά τα αυτοκίνητα και όποιον βρει ο χάρος.
    Βρήκε, φυσικά, τον μάστορά του από τους αστυνομικούς στο τέλος και αφού είχε ήδη προξενήσει ζημιές σε αυτοκίνητα ανυποψίαστων ανθρώπων.
    Αν γινόταν αυτό στη χώρα μας, το πιθανότερο θα ήταν οι «συμπαραστάτες» και «αλληλέγγυοι» του κάθε ξαναμμένου «πρόσφυγα» να έκαναν και παρατήρηση στους αστυνομικούς που δεν του… έκατσαν!
    Στα τσακίδια και αυτοί και ο πολυπολιτισμός τους! https://ethnikismos.net/2018/05/06/τσιτσιδο-προσφυγακι-βγηκε-να-τα-κανε/

  7. ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΤΩΝ!

    Στο πλευρό όλων των σφαγέων και μανιασμένων εχθρών της ανθρωπότητας είναι τα εμπαθή συντρόφια του ΣΥΡΙΖΑ. Όχι μόνο των δικών τους (Στάλιν, Μάο, Τσαουσέσκου, κ.λπ.), αλλά ακόμα και των ισλαμιστών-αποκεφαλιστών!

    Δεν πρέπει, λοιπόν, να προκαλεί καμμιά έκπληξη η τοποθέτηση του «κατρουλή» (κατά δήλωσή του κατουρήθηκε απάνω του όταν ψήφιζε το Μνημόνιο…) βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κυρίτση, στο Twitter, υπέρ των ισλαμιστών σφαγέων:
    «Ο δυτικός πολιτισμός έστειλε εκατομμύρια παιδιά στους θαλάμους αερίων και οι δυτικές κοινωνίες ψηφίζουν τους πολιτικούς απογόνους αυτών που το έκαναν. Για τους ισλαμιστές δεν υπάρχει κάτι ανάλογο καταγεγραμμένο».
    Δικαιολογούν ακόμα και τα πιο φρικτά εγκλήματα, γιατί είναι κομπλεξικοί και μισάνθρωποι. Και είναι κομπλεξικοί και μισάνθρωποι, γιατί είναι κομμουνιστές!

  8. ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ ΔΕΝ ΕΙΠΑΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ… ΑΓΙΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥ ΤΗΣ ΜΑΡΦΙΝ. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;

    Είθισται, όταν υπάρχει μια σημαντική επέτειος, τα κόμματα να βγάζουν ανακοινώσεις.

    Αυτές τις μέρες ήταν η επέτειος του εμπρησμού της Μαρφίν, με τρία (συν ένα αγέννητο παιδί) θύματα της σύγχρονης κομμουνιστικής θηριωδίας.

    Κι όπως ήταν αναμενόμενο, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το πρωθυπουργικό γραφείο (σύντροφος Καρτερός, πρώην διευθυντής του «Ριζοσπάστη», που στις… δόξες του εμφάνιζε την ρύπανση από το Τσερνόμπιλ… «προπαγάνδα των ιμπεριαλιστών»), ούτε το… τιμημένο κουκουέ, ούτε τα κόμματα της λεγόμενης «εξωκοινοβουλευτικής» αριστεράς, είπαν έστω και μία λέξη!

    Γιατί άραγε; Έχουν ενοχές, καθότι δικοί τους ήταν αυτοί που έκαψαν τους ανθρώπους ζωντανούς ή μήπως δεν συμφέρει την «υπόθεση» να γίνεται λόγος για τα εγκλήματα της… αγίας αριστεράς; Προφανώς, ισχύει το δεύτερο!

  9. «ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ» ΤΗΝ ΕΠΕΣΑΝ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΗ ΜΕ ΠΙΣΤΟΛΙ ΚΑΙ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ! ΑΚΟΥΝ ΟΙ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ»;

    Περιμένουμε να μας σκοτώνουν σαν τα σκυλιά για 2 ευρώ για να αντιδράσουμε;
    Μέρα – μεσημέρι δυο «κατατρεγμένοι πρόσφυγες» επιτέθηκαν σε φοιτητή στο κέντρο της Αθήνας!
    Συγκεκριμένα, ο νεαρός βρισκόταν στη συμβολή της Σπ. Τρικούπη με την Αλεξάνδρας όταν δυο αλλοδαποί που μιλούσαν σπαστά ελληνικά τον πλησιάζουν και του ζητούν ένα τσιγάρο. Ο φοιτητής τους είπε ότι δεν είχε και πήγε να τους προσπεράσει για να συνεχίσει το δρόμο του. Τότε, το δίδυμο των ληστών, έβγαλε ένα μαχαίρι και πιστόλι και αφού τον απείλησαν του άρπαξαν το πορτοφόλι που περιείχε 45 ευρώ και το κινητό του τηλέφωνο και χάθηκαν στα στενά της περιοχής.
    Άλλη μια είδηση που θα «παιχτεί» ελάχιστα έως καθόλου, καθ’ όσον το θύμα είναι Έλληνας και όχι «κατατρεγμένος».
    Οι «συμπαραστάτες» και «αλληλέγγυοι» που τόσο τους «πονάνε», να τους πάρουν στα σπίτια τους…..

  10. το ακριβοτερο οικοπεδο του πλανητη με τους πιο ηλιθιους κατοικους(και προδοτες πολιτικους που τους ψηφιζουν οι ηλιθιοι κατοικοι)

  11. ΚΑΠΟΤΕ ΛΕΓΑΜΕ ΠΩΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΕΦΤΑΙΓΕ Η ΔΕΞΙΑ (ΦΤΩΧΙΑ ΠΕΙΝΑ ΞΕΝΗΤΙΑ ) ΦΕΡΑΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΥΤΟΙ ΕΚΛΕΨΑΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΜΟΛΑ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΑΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟΥΣ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΗΡΘΕ !!!!! ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΠ ΤΟ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΑΔΕΛΦΙΑ .

  12. Σε αυτην εδω την χωρα που παλεψε για την ελευθερια ,εχουν καταπατηθει με προστυχο τροπο τα ανθρωπινα δικαιωματα και η εννοια της ανθρωπινης υπαρξης χανει το νοημα της.
    Ανθρωποι περηφανοι απλα προσπαθουν να επιβιωσουν μιας καταστασης που νεκρωνει τελικα το κοινωνικο συνολο..αλλα πριν να το νεκρωσει προσπαθει να του αφαιρεσει αξιες και ιδανικα.Μετατρεπουν εναν ολοκληρο λαο σε αποικια για να κρατησει το κεφαλαιο τα λεφτα του και υστερα μεσα απο τα μεσα μαζικης εξημερωσης προσπαθουν να πεισουν οτι ολα ειναι καλα , απλα μερικοι »φτωχοι» διαμαρτυρονται αλλα δεν αξιζει να τους δωσουμε σημασια γιατι φτωχοι υπηρχαν παντα και παντα θα υπαρχουν.Πειθουν επισης τον κοσμο οτι εχει ευθυνη για την κατασταση την οποια βιωνει , (την οποια και ευθυη εχει μονο για το οτι αφησε καποια αρπακτικα να το αφαιμαξουν και υστερα να του πουν πληρωνε).
    Δεν φταιει κανεις πολιτης για την κατασταση την οποια βρισκεται η χωρα.Φταιει η ψηφος του και η παθητικη σταση που εχει απεναντι σε εναν ανοιχτο ταξικο πολεμο.
    Η χωρα εχει πωληθει σε τιμη ευκαιριας αλλα ας μην αφησουμε να πουλησουν και εμας τους ιδιους..!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ