ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ Κω: Αναθεώρηση Συντάγματος & Ουδετερόθρησκο κράτος

41
670

             ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΥΔΕΤΕΡΟΘΡΗΣΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

 • Συνειδητά και χειραγωγημένα βάζουν την ταφόπλακα στον  Ελληνισμό και την Ορθοδοξία
 • Επιδιώκουν να διαμορφώσουν μια άλλη, ξένη προς την Ιστορία και πορεία του Γένους μας κοινωνία και πραγματικότητα

 

Μετά την φτωχοποίηση των Ελλήνων, την εκποίηση των «ασημικών» της χώρας, που υποθήκευσαν για 99 χρόνια, το ξεπούλημα λιμανιών και αεροδρομίων, την παραχώρηση της Ιστορίας και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς στους Σκοπιανούς και πολλά άλλα, ένα βασικό υπολείπεται για να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός της διεθνούς και της εντός της χώρας συνεργούσης οικονομικής ολιγαρχίας, που εκφράζει τα συμφέροντα της γερμανοκρατούμενης Ε.Ε, αυτού του στυγνού επικυρίαρχου και εκμεταλλευτή άλλων χωρών. Να εξαλειφθεί, το μόνο που μας διαφοροποιεί από το δυτικό «πολιτισμό» της απληστίας και του κέρδους, η Ορθοδοξία!

Τα σύνολο του πολιτικού συστήματος με μπροστάρη το Σύριζα βάλθηκαν να αποχριστιανιστεί το Σύνταγμα και να μας μετατρέψουν σε ένα ουδετερόθρησκο κράτος, δηλαδή άθεο κράτος, όταν το 74% των πολιτών αποδέχεται την Ορθοδοξία αρρήκτως συνδεδεμένη με το Έθνος και το Λαό. Πρόσφατη έρευνα της Pew Research που πραγματοποιήθηκε σε 34 Ευρωπαϊκές χώρες δείχνει πως: «…επτά στους δέκα Έλληνες θεωρούν τη θρησκεία αναπόσπαστο κομμάτι της Εθνικής Ταυτότητος». Και συνεχίζει: «Οι νέοι Έλληνες 18-34 ετών ξεπερνώντας ακόμη και «σκληροπυρηνικές» Ορθόδοξες χώρες, όπως η Ρωσία και η Βουλγαρία και ιδίως οι Έλληνες άνω των 35 ετών, φαίνεται να ταυτίζουν τη θρησκεία με την Εθνική Ταυτότητα σε ποσοστό 80%».

ΟΥΔΕΤΕΡΟΘΡΗΣΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

Στην επικείμενη Συνταγματική αναθεώρηση προτείνεται στην αρχή του Άρθρου 3 να προστεθεί: «Η Ελληνική Πολιτεία είναι θρησκευτικά ουδέτερη χώρα». Η προσθήκη αυτή θα επιφέρει καταλυτικές και ανατρεπτικές συνέπειες στην εθνική μας ταυτότητα, την Παιδεία μας και τον Πολιτισμό μας. Τι είναι το ουδετερόθρησκο κράτος; Κάτι σαν ένας χώρος μεταξύ Θεού και διαβόλου. Το καμουφλάρισμα της πλήρους αθεΐας.

Ένα ουδετερόθρησκο κράτος δεν νομιμοποιείται να θεσμοθετεί θρησκευτικές αργίες και εορτές εις βάρος άλλων θρησκευμάτων (Χριστούγεννα, Πάσχα, Μ. Παρασκευή κ.ά.), αντιθέτως υποχρεούται να τις καταργεί. Θα καταργηθούν και θα αφαιρεθούν από το δημόσιο βίο κάθε είδους θρησκευτικά σύμβολα. Δεν θα έχουν πλέον θέση οι Ιερές Εικόνες, ο τίμιος Σταυρός του Κυρίου μας και γενικά τα θρησκευτικά σύμβολα της πίστεως μας στα Σχολεία, στα Δικαστήρια, στα Νοσοκομεία και στις Δημόσιες Υπηρεσίες. Σταδιακά θα δοθεί η δυνατότητα στο νομοθέτη να προχωρήσει στην κατάργηση της λειτουργίας, ακόμη και στην κατεδάφιση των ιερών ναών στα Δημόσια Νοσοκομεία. Πόσοι άραγε ασθενείς δεν καταφεύγουν στις δύσκολες στιγμές της ζωής τους στην πίστη μας, αρχίζουν να προσεύχονται και αναζητούν ιερείς για να εξομολογηθούν και να κοινωνήσουν, προκειμένου να ξεπεράσουν τους φόβους, την αγωνία τους, να βρουν παραμυθία και να απαλύνουν τον πόνο τους! Παράλληλα, το Θρησκευτικό Σώμα στις Ένοπλες Δυνάμεις, στην Αστυνομία και στα λοιπά Σώματα Ασφαλείας θα τεθεί υπό κατάργηση και δεν θα αναγνωρίζονται προστάτες Άγιοι στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας. Τέλος, ο κλήρος θα γίνει υποχείριος των κρατούντων και η Εκκλησία, που σε στιγμές δύσκολες αναδείχτηκε κιβωτός του Έθνους, ποδηγετούμενη από το σκοτεινό παρασκήνιο θα τεθεί στο περιθώριο.

Η ικανοποίηση των μαρξιστικών και αθεϊστικών ιδεολογιών της «αριστερής» κυβέρνησης του Σύριζα μέσω της Αναθεώρησης του Συντάγματος δεν σταματά στο Άρθρο 3! Προβλέπεται η ανατροπή και του Άρθρου 16 το οποίο αναφέρεται σε μια παιδεία που αποβλέπει στην «εθνική, ηθική και θρησκευτική διαπαιδαγώγηση». Η ανατροπή αυτή θα αποτελέσει σκέτη αυτοχειρία αναλογιζόμενοι την απόλυτα εθνικιστική εις βάρος της χώρας μας διαπαιδαγώγηση που παρέχεται στις γειτονικές μας χώρες (Αλβανία, Σκόπια, Τουρκία) που θα οδηγήσει στο μέλλον σε πολλές ανάλογες συμφωνίες ως των Πρεσπών, αφού η νέα γενιά των Ελλήνων θα είναι μια γενιά χωρίς εθνική και  θρησκευτική ταυτότητα!

Αλλά και το Άρθρο 21 του Συντάγματος που ορίζει ότι «η οικογένεια ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Κράτους» θα τροποποιηθεί. Θέλουν να απαλείψουν τις κρίσιμες λέξεις «θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους» και ότι η οικογένεια είναι και «τελεί υπό την προστασία του Κράτους». Έτσι, η φοροαπαλλαγή σε πολύτεκνες οικογένειες, πολυτεκνικά επιδόματα, μόρια σε πολύτεκνες οικογένειες για εξεύρεση εργασίας δεν θα είναι μέτρα άμεσης αναγκαιότητας και σε βάθος χρόνου θα τεθούν εν αμφιβόλω. Άραγε, τι εξυπηρετεί η προτεινόμενη αυτή αλλαγή, όταν η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια τεράστια δημογραφική συρρίκνωση;

ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ;

Δυστυχώς, η για πρώτη φορά στην νεώτερη ελληνική πολιτική ιστορία κυβέρνηση δεδηλωμένων αθέων και εκκλησιομάχων, «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενη» κυρίως των Γερμανών και των Αμερικανών, που επιδιώκουν αλλαγή των συνόρων στα Βαλκάνια με διαμελισμό της Ελλάδας και αλλοίωση του πληθυσμού της, αφού πολέμησε εξ’αρχής  τον ορθόδοξο χριστιανικό γάμο, ευνοώντας στην ουσία τον πολιτικό, προχώρησε στην αποποινικοποίηση της μοιχείας, νομιμοποίησε το γάμο των ομοφυλοφίλων και έφτασε με απίθανη αναισχυντία και ελαφρότητα στην υιοθέτηση τέκνων από ομοφυλόφιλα ζευγάρια και την επιλογή φύλου από τα 15, έρχεται να προωθήσει μια ανιστόρητη, μη αναγκαία και αυτοκτονική Αναθεώρηση του Συντάγματος.

Η ανάγκη για αναθεώρηση του Άρθρου 3 για τον δήθεν εκδημοκρατισμό της κοινωνίας δεν είναι πραγματική, αφού με το  Άρθρο 13 του Συντάγματος ήδη από το 1975 όχι μόνο αναγνωρίζεται αλλά και κατοχυρώνεται πλήρως η θρησκευτική ελευθερία, με αποτέλεσμα ο κάθε πολίτης της Χώρας να μπορεί να εκφράζει τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις και πιστεύω. Με το νόμο δε 590/1977 είναι λυμένο και το θέμα «χωρισμός Εκκλησίας- Πολιτείας», αφού είναι  διακριτοί οι ρόλοι, συνταγματικά κατοχυρωμένοι.

 

Στόχος τους να διαμορφώσουν μια άλλη, ξένη προς την Ιστορία και πορεία του Γένους μας κοινωνία και πραγματικότητα. Μια κοινωνία σε βαθύ πνευματικό λιμό που θα απονεκρώσει τις ψυχές με την επικράτηση της αθεΐας, του άκρατου δικαιωματισμού, της αναρχίας και της τρομοκρατίας, της αχαλίνωτης σαρκολατρείας που απομυζά κάθε ικμάδα αληθινής ζωής και χαράς και γεμίζει τον κόσμο με σωματικά και ψυχικά ναυάγια! Ήδη το ζούμε! Οι διεφθαρμένες κάθε λογής ηγεσίες, που όταν βρίσκονται στην Αντιπολίτευση για λόγους ψηφοθηρίας και κομματικής αντιπαράθεσης αλλάζουν στάση και όταν ασκούν εξουσία, δείχνουν τι πραγματικά είναι και πρεσβεύουν, κόντρα στη λαϊκή βούληση και εθνική απαίτηση της πλειοψηφίας του ελληνικού Λαού, θέλουν να γκρεμίσουν κάθε τι άγιο και ιερό και να μεταβάλουν το λαό σε απεγνωσμένη αγέλη.

Είναι ασυγχώρητη ελαφρότητα, αυτοκτονική συμπεριφορά εσχάτης οδύνης, ελληνική κυβέρνηση να σχεδιάζει τέτοιου είδους Συνταγματική Αναθεώρηση, ενός ακρωτηριασμού των σταθερών που πάνω τους οικοδομήθηκε η ευστάθεια, η αντοχή και η προαγωγή του Ορθόδοξου από την εθνογένεσή του Γένους μας. Η ελληνική Πολιτεία οφείλει να αναγνωρίσει, σεβόμενη την λαϊκή κυριαρχία, την Ορθόδοξη Εκκλησία ως επικρατούσα θρησκεία των Ελλήνων όχι μόνο για ιστορικούς λόγους αλλά και για πρακτικούς. Είναι άμεσα συνδεδεμένη με την πορεία του ελληνικού Έθνους εδώ και είκοσι (20) αιώνες και σε καιρούς δύσκολους στάθηκε πολύτιμος αρωγός του.

Εξάλλου, η κυβέρνηση για ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν έχει την απαιτούμενη πλέον πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Η απόσταση  του Έλληνα Πρωθυπουργού από το λαό είναι, εδώ και καιρό, τόση όση είναι η απόσταση που τον χωρίζουν οι κλούβες των ΜΑΤ από τους πολίτες!

41 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Οι απολύτως απαραίτητες αλλαγές στο Σύνταγμα ήταν μόλις δύο: (α) η πλήρης κατάργηση του άρθρου 86 περί (μη) ευθύνης των υπουργών ακόμη και για ποινικά αδικήματα, καθώς επίσης (β) η θέσπιση συνταγματικού δικαστηρίου που μόνο η Ελλάδα δεν έχει. Τίποτα από τα δύο δεν προτάθηκε.

 2. ΥΠΕΡΜΝΗΜΟΝΙΟ... Τελικά ισχύει Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΗΤΩΤΙΚΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ. (βίντεο)

  Στο παρακάτω κείμενο δημοσιεύεται προς ενημέρωσή σας, για να διαπιστώσετε ποιο είναι το ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ της Παγκόσμιας Διακυβερνήσεως, της ερχομένης Νέας Τάξεως Πραγμάτων καθώς και της ΜΙΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ και ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ, η οποία τελευταία είναι γνωστή ως M.R.A., δηλαδή MUDANA RELIGIO ADUNATA = ΝΕΑ ΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.Με τα τόσα έως σήμερα επιβληθέντα, υπό των Διεθνών Σιωνιστικών Τραπεζών, Διεθνούς Μασονικής Στοάς και ευλογούντος του ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ, Μνημόνια στην Ελλάδα, έρχεται «καπάκι» το υπογραφέν στο Στρασβούργο από 25- 29 Ιουνίου 2014, ΥΠΕΡΜΝΗΜΟΝΙΟ, για να έως το 2016 – 2020. Και να σκεφθεί κανείς ότι αυτό υπεγράφη κυρίως από «Έλληνες» και μάλιστα «Ορθοδόξους» υψηλόβαθμους παράγοντες. https://attikanea.blogspot.com/2019/02/blog-post_315.html?fbclid=IwAR0VH_vy94gkfMMdVwgsyvZErkSaBvxxj7lz42IjA5mtiq9BU-ee52O16Ps

 3. Το άρθρο τα λέει όλα «συνειδητά» και χειραγωγημένα βάζουν ταφοπλακα στην Ορθοδοξία!

 4. Και τι σχέση έχουν οι θρησκείες με Τον τριαδικό Θεό?
  Τύποι σαν και σας δεν έχουν το θεό τους ……… να πάτε σε άλλες χώρες για ιεραποστολές η στο όρος μόνοι σας εκεί όλοι οι κανίβαλοι ουστ

  • Βάλανε τα κανίς- κανείς να αποκαλούν κανίβαλους τώρα τους θερμοπυλαίους αφού πλεον δεν μπορούν να τους αποκαλούν ακροδεξιούς;;;;

 5. Φαίνεται να ζεις ήδη μια κόλαση φίλε μου με βάση το μίσος και την χαιρεκακία που αναδύει ο λόγος σου! Το λεξιλόγιό σου βρίθει ΕΓΩΙΣΜΟ και άκρατη φιλαυτία! Πως να αντιληφθείς κατά συνέπεια αυτό που συμβολίζει ο άγιος Τριαδικός Θεός, την κοινωνία προσώπων τον σεβασμό την ΣΥΝΑΛΛΗΛΙΑ και την άδολη και ανεπιτήδευτη αγάπη . Πάντως, ΝΑΣΑΙ καλά!

 6. Γιατί άραγε πρέπει να αλλάξει το άρθρο 3! Μετά από αυτό το άρθρο ο καθένας μπορεί να καταλάβει! Ευχαριστούμε για την αληθινή ενημέρωση.

 7. ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΆΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΠΩΣ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΎΟΥΝ ΛΈΓΟΝΤΆΣ ΜΑΣ ΑΠΛΑ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΠΛΉ ΑΛΛΑΓΉ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΜΑΣ…

 8. Αυτοί για την καρέκλα μσς πούλησαν οι ξεδιάντροποι! Μπράβο στις θερμοπύλες

  Ντροπή τους τα παίρνουν ΧΟΝΤΡΑ και κσταστρέφουν την Ελλάδα μας την πίστη μας τα ιδανικά τις σξίες μας, εκποιούν την πολιτιστική μας κληρονομιά

 9. ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΔΟΜΉΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΑΙΟΥΣ!!!!

 10. Μπραβο στις θερμοπυλες που κρατανε Θερμοπύλες. Εγω να ρωτησω κατι η εκκλησια τι κανει οι ιερεις? Επιτελους ας ξυπνησουμε χρειαζεται δραση κι οχι λογια πλεον

 11. Αδέλφια αλήτες πτηνά εμπρός για την απελευθέρωση των ανθελλήνων των εθνοκτόνων και των ελεεινών υπάνθρωπων που μας καλούν διά του κατάπτυστου συντάγματος να οδεύσουμεν εις πνευματικόν λιμόν και άκρατον δικαιοματισμόν αλλά και αχαλίνωτον σαρκολαγνείαν που απομυζά τας ικμάδας του θρησκευόμενου λαού και κλήρου. Οφείλομεν να σταματήσουμε τον βιασμό της ψυχής και των σωμάτων μέσα από την αειφόρο ανάπτυξη των εβραιογενών δογμάτων και των παντοειδών διαχωρισμών. Ατενίζομεν το μέλλον από τας πεδιάδας των θερμοπυλών και συγκρατώμεν τον εφιάλτην συριζαίο όστις κατέρχεται από τον Κυθερώνα δια να εμφυσήσει εις τας ψυχάς μας την νίκην τις παντοειδούς αθείας. Ας ασπασθώμεν τα ιερά και τα όργια των ελλάνιων θεών και ας αναφωνήσωμεν Πάνω τους παλικάρια Ορμάτε θερμοπυλιώτες μου. Ζήτω το έθνος της Μαδαγασκάρης.

 12. Είστε χειρότεροι απο τους φανατικούς ισλαμοφασίστες γιατί εσείς το παίζετε και δημοκράτες...

  Οι άνθρωποι είναι ιδεοληπτικοί! Λες και το πρόβλημά μας είναι το άρθρο 3 του Συντάγματος! Καλά λύσατε όλα τα προβλήματα του λαού και βιάζεστε να ξεριζώσετε την Πίστη που του έχει μείνει;

 13. ΣΥΡΙΖΑΊΟΙ αποδομητές άθεοι απάτριδες διεθνιστές της αρπαχτής

  Οταν ήσασταν στην αντιπολίτευση είχαμε όσο και αν δεν συμφωνούσαμε κάποια εκτίμηση απέναντί σας! Δυστυχώς ως κυβέρνηση σας σιχαθήκαμε και το μόνο που επιθυμούμε είναι απλά να ΑΠΕΛΘΕΤΕ!!!

 14. Πολύ Σωστά τα γράφετε. Το πρόβλημα είναι ότι τώρα έχουν το μαχαίρι

  και κόβουν την πίτα όπως τους συμφέρει. Επίσης φαίνεται ότι και η αντιπολίτευση είναι μιά από τα ίδια, αναμενόμενο άλλωστε. Είναι κρίμα που ένα τέτοιο έθνος κυβερνήθηκε και κυβερνάτε ακόμα από τους πιό μεγάλους Ανθέλληνες. Είναι επίσης μεγαλύτερο κρίμα που οι Ελληνες δεν τους έχουν ξεφορτωθεί τόσους αιώνες. Πολύ λυπηρά οδυνηρό.

 15. Λίγοι μήνες απέμειναν ο λαός ας λάβει σοβαρά το πόσο επικίνδυνοι είναι αυτοί που μας κυβερνούν με γνώμονα την καρέκλα τους τη δόξα και τα χιλιάδες ευρώ με τα οποία αμοίβονται για να ξεπουλάνε την χώρα μας! Ελεος πια δεν πάει άλλο φτάνει

 16. Θεωρούν ότι μπορούν να τα βάλουν με τον θεό! Οταν περισσεύει ο εγωισμός και λείπει η διάκριση…

 17. Καιρός να καταλάβουν και οι πολιτικοί αλλά και οι αυτοδιόριστοι αντιπρόσωποι του θεού και όλοι οι θρησκόληπτοι και θρησκομανείς υποκριτές. Ζούμε (τύποις) σε κοσμικό κράτος η ασυδοσία της εκκλησίας κάποτε πρέπει να σταματήσει. Ας πληρώσουν επιτέλους οι πιστοί την εκκλησίας τους. Η φορολογική αντιμετώπιση της Εκκλησίας είναι σκανδαλώδης και παρά τα όσα λένε κατά καιρούς κάποιοι πολιτικοί ποτέ δεν γίνεται κάτι. H Εκκλησία παρεμβαίνει παντού είναι μισθοδοτούμενη και επιχορηγούμενη. Γιατί τα παιδιά να δηλητηριάζονται από μικρά με ανυπόστατους και αντιεπιστημονικούς μύθους μέγα λάθος για τη δημοκρατία για το κράτος πάνω από όλα είναι ο πολίτης και όχι οι ιεράρχες.

 18. Μύθοι είναι αυτά που σας λένε οι πολιτικοί! Γιατί άραγε πολεμούν την Ορθοδοξία και όχι π.χ τον Ισλαμισμό που αποκόπτει κεφαλές; Μα πετάνε πέτρες στην καρυδιά που έχει καρύδια! Γιατί σήμερα μετράμε 2019;;; Ποιος τάφος είναι κενός; Γιατί τόσοι διωγμοί και πόλεμος εναντίον της Ορθοδοξίας και όμως…! ΠΥΛΑΙ ΑΔΟΥ ΟΥ ΚΑΤΙΣΧΥΣΟΥΣΙΝ ΑΥΤΗΣ! ΣΚΛΗΡΟΝ ΠΡΟΣ ΚΕΝΤΡΑ ΛΑΚΤΙΖΕΙΝ! Η όποια ασυδοσία καταδικαστέα!

 19. Προς ενημέρωσή σου:
  Όσες εκκλησίες έκλεισε στη Ρωσία ο κουμουνιστής Στάλιν…
  τόσα ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΑ κρατικά τρελάδικα αναγκάστηκε να ανοίξει!
  Γιατί άραγε ;
  Γιατί προσπαθείς με κάθε τρόπο να το ΞΕΧΑΣΕΙΣ;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.