ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Θεία Λειτουργία με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ στον ΙΝ Αγίων Πάντων Κω

0
1358

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Παρά την πρόσφατη περιπέτεια με την υγεία του και το πρόβλημα στο πόδι, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας με τον π. Αναστάσιο Τσουκνιά, σήμερα, στον ΙΝ των Αγίων Πάντων Κω.

Δ’ Κυριακής Λουκά. Εορτή της Ορθοδοξίας. Η Μνήμη (των θεοφόρων πατέρων) της Ζ’ Οικουμενικής Συνόδου εν Νικαία.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ομιλία του στη σημερινή παραβολή του καλού σπορέα: Ο σπόρος είναι ο λόγος του Θεού.
Οι σπόροι δίπλα στην οδό είναι εκείνοι που άκουσαν. Έπειτα έρχεται ο Διάβολος και αφαιρεί το λόγο από την καρδιά τους, για να μην πιστέψουν και σωθούν.
Εκείνοι που έπεσαν πάνω στην πέτρα είναι αυτοί που, όταν ακούσουν, με χαρά δέχονται το λόγο, αλλά αυτοί δεν έχουν ρίζα, οι οποίοι πιστεύουν πρόσκαιρα και απομακρύνονται σε καιρό πειρασμού.
Εκείνο όμως που έπεσε στα αγκάθια, αυτοί είναι όσοι άκουσαν, αλλά επειδή πορεύονται κάτω από τις μέριμνες και τον πλούτο και τις ηδονές του βίου, συμπνίγονται και δε φέρουν καρπό σε πλήρη ωριμότητα.
Εκείνο που έπεσε στην καλή γη είναι αυτοί οι οποίοι με καρδιά καλή και αγαθή, όταν ακούσουν το λόγο, τον κατέχουν και καρποφορούν με υπομονή»

Ο σκοπός των παραβολών: Τον ρωτούσαν λοιπόν οι μαθητές του τι μπορεί να σημαίνει αυτή η παραβολή.
Εκείνος είπε: «Σ’ εσάς έχει δοθεί να γνωρίσετε τα μυστήρια της βασιλείας του Θεού, αλλά στους λοιπούς λέγονται με παραβολές, για να μη βλέπουν βλέποντας και να μην καταλαβαίνουν ακούγοντας».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ