ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Ο Αγιασμός της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής από τον Σεβασμιώτατο | Το «κρυφό σχολειό» της Αντιμάχειας & η παρότρυνση για το δημοτικό μας τραγούδι

0
1736

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ συμπαραστατούμενος από τον π. Αναστάσιο Τσουκνιά τέλεσε απόψε τον Αγιασμό, με την ευκαιρία έναρξης των μαθημάτων, στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Κώου και Νισύρου.

Η σχολή λειτουργεί στο ανακαινισμένο, μετά τον σεισμό, κτήριο που βρίσκεται δίπλα στα γραφεία του Μητροπολιτικού ΙΝ του Αγίου Νικολάου.

Ο Σεβασμιώτατος έδωσε τις πατρικές ευχές και την ευλογία του στον καθηγή και Πρωτοψάλτη κ. Γεώργιο Σακέλλη, καθώς και στους υπόλοιπους Ιεροψάλτες και μαθητές της σχολής.

Παρευρέθηκαν επίσης η Πρόεδρος Α. Κατσίλλη και μέλη του ΔΣ του Λυκείου Ελληνίδων Κω.

Ο κ. Σακέλλης ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατος και για την ευχή που τους διάβασε τονίζοντας την ανάγκη να πλαισιωθούν τα ψαλτήρια των εκκλησιών μας από νέους ανθρώπους.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε σε μια πολύ ενδιαφέρουσα αποκάλυψη που του είχε κάνει ο αείμνηστος π. Ιωάννης Άμαλλος για το πως στα χρόνια της Ιταλοκρατίας λειτουργούσε «κρυφό σχολειό» στην Αγ. Τριάδα στην Αντιμάχεια και παρότρυνε τον κ. Σακέλλη και τη σχολή να ασχοληθούν επίσης με το δημοτικό τραγούδι που είνει μέρος της παράδοσής μας.

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ