Νέος Πρωτοσύγκελλος στην Ιερά Μητρόπολη Ελβετίας ο Ρόδιος Αρχιμανδρίτης Φανούριος

0
1201

Την ανακοίνωση και παράλληλα τον διορισμό του νέου Πρωτοσυγκέλλου έκανε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελβετίας κ. Μάξιμος.

Ο Αρχιμ. Φανούριος, υπηρετεί αθόρυβα τα τελευταία δυο χρόνια τη Ιερά Μητρόπολη Ελβετίας,ως αποσπασμένος κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, με σύνεση και αφοσίωση στον ποιμενάρχη του, αγωνιζόμενος πάντα για το καλό της Εκκλησίας και την πνευματική οικοδομή των πιστών, που με αυταπάρνηση διακονεί.

Εκάρη μοναχός το 1996 στην Ιερά Μονή Ταξιάρχου Μιχαήλ του θάρρι στην Ρόδο από τον ηγούμενο της Μονής Αρχιμ. Αμφιλόχιο Τσούκο (νυν Μητροπολίτη Γάνου και Χώρας), διάκονος χειροτονήθηκε το έτος 2003 και πρεσβύτερος το έτος 2004 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Ρόδου κ.Απόστολο, το ετος 2005 ελαβε το οφίκκιο του Αρχιμανδρίτου από τον νυν Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο.

Υπηρέτησε στις ενορίες Αγίας Μαρίνης Απολακκιάς νοτίας Ρόδου, Αναλήψεως του Κυρίου πόλεως Ρόδου και Αγίου Ιωάννου του θεολόγου Βατίου νοτίας Ρόδου.

Στην Ελβετία ο π. Φανούριος βρέθηκε ως μεταπτυχιακός φοιτητής του Ινστιτούτου Μεταπτυχιακών Σπουδών Ορθοδόξου Θεολογίας στο Σαμπεζύ της Γενεύης.

Στον νέο Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Ελβετίας ευχόμαστε να φανεί αντάξιος της αγάπης τόσο του μητροπολίτου Ρόδου κ. Κυρίλλου, όσο και του Σεβ. Μητροπολίτου Ελβετίας κ. Μαξίμου, διότι το έργο που αναλαμβάνει είναι μεγάλο και υψηλό.

Άξιος!

Πηγή: romfea.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ