Κυριακή του Τελώνου και του Φαρισαίου, με τον Δεσπότη στον Άγιο Παύλο Κω (ΦΩΤΟ)

10
1796
Ψαλίδι / Άγ. Γαβριήλ / Εξοχή, Κως

Κυριακή του Τελώνου και του Φαρισαίου,

με τον Δεσπότη στον Άγιο Παύλο Κω (5/2/2017)

Πλήθος πιστών προσήλθαν την Κυριακή στο Ιερό Ναό Αγίου Παύλου Κω, για να παρακολουθήσουν την Θεία Αρχιερατική Λειτουργία, που τέλεσε ο Δεσπότης με συλλειτουργούς, τον Ιερομόναχο παπά Νικήτα Παπανικολάου και τον ιερέα παπά Περικλή Κιάρη.

Στο καθιερωμένο Κυριακάτικο κήρυγμα του, ο Μητροπολίτης κ.κ. Ναθαναήλ, αναφέρθηκε στην Επιστολή του Απόστολου Παύλου προς τον Τιμόθεο, όπου του λέγει πως ο Μαθητής του Χριστού, θα αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες, για την διάδοση της διδασκαλίας του Χριστού. Αυτές επικεντρώνονται, στο γεγονός πως οι Χριστιανοί αλλά κι οι Απόστολοι, θα αντιμετωπίσουν με περισσή κακία διάφορους διωγμούς, τόσο σκληρούς, που ακόμη και τα πτώματα των πρώτων μαρτύρων Χριστιανών, τα χρησιμοποιούσαν οι Ρωμαίοι ειδωλολάτρες ως φανοστάτες και πυρσούς, για να φωτίζουν τους σκοτεινούς δρόμους της Ρώμης.

Όμως ο κάθε πιστός Χριστιανός, αποτελεί ζωντανό εκμαγείο της Χάριτος και τρόπο ζωής του Χριστού και τόπο συνάντησης, όλων των Χριστιανών, δηλ είναι μια ζωντανή Εκκλησία.

Αλλά και το Ιερό Ευαγγέλιο του Ευαγγελιστή Λουκά, αναφέρεται στη παραβολή του Τελώνη και του Φαρισαίου, όπου ο Φαρισαίος με περισσή κομπορρημοσύνη και εγωισμό, στέκεται πρώτος, ως άρχοντας, επίσημος στην Εκκλησία και απαριθμεί τις αγαθοεργίες του στον Κύριο. Αντίθετα ο ταπεινός Τελώνης, προσευχόταν για να συγχωρηθούν οι αμαρτίες του. Κλείνοντας τη παραβολή ο Χριστός, λέγει ότι ‘ο υψών εαυτόν ταπεινωθήσσεται ο δε ταπεινών εαυτόν υψωθήσσεται,’ δίνοντας μεγάλη σημασία στην άκρα ταπείνωση και στην ειλικρινή μετάνοια.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, η Ενοριακή Αδελφότης του Αγίου Παύλου, προσέφερε φιλόξενο πρωινό, στον Δεσπότη στους ιερείς, στους υμνωδούς και σε όλο το ευλαβές εκκλησίασμα.

Ξανθίππη Αγρέλλη

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΣΤΗ ΔΑΜΑΣΚΟ! (φωτογραφίες)!!!!!

    Λαμπρά εγκαίνια στη Συρία του Άσαντ
    Στην ιερή ελεύθερη Δαμασκό έγιναν τα εγκαίνια του ναού του Αγίου γέροντος Παϊσίου του Έλληνα. Ο μεγαλοπρεπής ναός που του αφιερώθηκε στη Δαμασκό στην πρωτεύουσα της αντίστασης κατά της νέας τάξης δεν έχει όμοιό του ούτε στην Ελλάδα για την οποία ακόμη αποτελεί σημείο αμφιλεγόμενο. Ανεγέρθηκε στην περιοχή της Jaramana.Παρόντες κατά τα εγκαίνια πλήθος κόσμου o πατριάρχης Αντιοχείας και πάσης Ανατολής Ιωάννης ο 10ος και σύσσωμη σχεδόν η ιεραρχία των ελληνορθόδοξων μητροπόλεων της ιστορικής Συρίας τοποτηρητές άλλων εκκλησιών πολιτικοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι.https://hellasforce.com/2017/02/04/%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%80%CF%81%CE%B5%CF%80%CE%B7%CF%83-%CE%BD%CE%B1%CE%BF%CF%83-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B1%CF%8A%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%85-%CF%83/

  2. Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΝΑΖΗΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΗΝΥΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ATHENS PRIDE!!!

    ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ! ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΦΑΙΔΡΑΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΕΑΣ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΑ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΑΒΕΙ (!!!), ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΗΝΥΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΣΤΗΝ «ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ» ΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ATHENS PRIDE, Η ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΚΗ ΛΕΣΒΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΛΚΕ), ΟΙ ΛΟΑΤ ΑΜΕΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ… ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ!
    Όπως αναφέρει το ΕΠΣΕ (Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών Ελσίνκι) σε σχετική ανακοίνωσή του, η μήνυση κατατέθηκε μετά τις «ομοερωτοφοβικές και αντισημιτικές δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Ε»!
    Χίλιες φορές αίσχος για τους συριζοψεκασμένους διώκτες της Ορθοδοξίας μας! Η σταλινική τρομοκρατία δε θα περάσει! Η Ελλάδα και η Ορθοδοξία θα νικήσουν!

  3. Η Συρία του Άσαντ τιμά την Ορθοδοξία: Εγκαίνια μεγαλοπρεπούς ναού για τον Άγιο Παΐσιο στην ελεύθερη Δαμασκό

    Την στιγμή που στην πατρίδας μας έχουν εισβάλει δεκάδες χιλιάδες «πρόσφυγες» από την Συρία (στην πλειοψηφία τους ισλαμιστές και πολέμιοι της νόμιμης κυβέρνησης Άσαντ) η ορθόδοξη κοινότητα παρά τις διώξεις που υφίσταται από τους τζιχαντιστές και τους «μετριοπαθείς» παραμένει ακλόνητη και σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Συρίας πραγματοποίησε εγκαίνια νέου ιερού ναού για τον Άγιο Παΐσιο.
    Στην ελεύθερη Δαμασκό έγιναν τα εγκαίνια του ναού του Αγίου Γέροντος Παΐσιου. Ο μεγαλοπρεπής ναός που του αφιερώθηκε στη Δαμασκό στην πρωτεύουσα της αντίστασης κατά της νέας τάξης δεν έχει όμοιό του, ούτε στην Ελλάδα για την οποία ακόμη αποτελεί σημείο αμφιλεγόμενο. Ο ναός ανεγέρθηκε στην περιοχή της Jaramana της ελεύθερης Δασμακού.

  4. Με μεγάλη χαρά διάβασα το άρθρο σου αγαπητή εν Χριστώ αδελφή Ξανθίππη. Χαίρομαι που καταπιάνεσαι με τα γνήσια εκκλησιαστικά θέματα και όχι με άρθρα όπως αυτό με τα μπουζούκια και με τις συνήθειες των εθνικών.Τώρα μάλιστα που πλησιάζουν και οι παγανιστικές Αποκριές και οι ειδωλολατρικές μασκαράτες που απομακρύνουν τους πιστούς από την εκκλησία μας.

    • Οπως παράδοση αποτελούν και οι σφαγές προβάτων στις αυλές των εκκλησιών. Και τα σκήπτρα που κρατάνε οι παπάδες μας και τα ασημένια και χρυσά θύματα και οι χρυσές αλυσίδες και σταυροί που φοράνε και τα πολυτελή αυτοκίνητά τους. Και οι εικόνες που στολίζουν τις μεγαλοπρεπείς εκκλησίες μας και η λατρεία μας γι’αυτες και τα κεριά που ανάβουμε και τα λεφτά που αφήνουμε. Ολα αυτα δε βρίσκονται πουθενά στις γραφές, αλλα ειναι παραδόσεις του τόπου μας και τις τιμάμε λαμπρά και περήφανα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ