ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με πολύ κόσμο ο πανηγυρικός Εσπερινός στον Αγ. Νικόλαο των Πτωχών- Ο θαυμαστός τρόπος της μετακομιδής των Λειψάνων του Αγίου

4
3126
Ψαλίδι / Άγ. Γαβριήλ / Εξοχή, Κως

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ναθαναήλ τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής  του Αγ. Νικολάου των Πτωχών στην πόλη της Κω (επί της οδού Αρτεμισίας, απέναντι από το παλαιό στάδιο «Ανταγόρας»), παρουσία του Διοικητή της 80 ΑΔΤΕ, Ταξίαρχου Δ. Χούπηκαι πολλών προσκυνητών.

Πρόκειται για την εορτή της μετακομιδή των ιερών Λειψάνων του Αγ. Νικολάου από τα Μύρα της Λυκίας στο Μπάρι της Ιταλίας στις 20 Μαΐου.

Κατά την παράδοση, ο Άγιος Νικόλαος εμφανίστηκε σε έναν ιερέα στην Ιταλία και του είπε «ελάτε να με πάρετε διότι στα Μύρα (όταν είχε καταπατηθεί ο Ναός του από του αλλόθρησκους) δεν μπορώ να υποφέρω άλλο αλειτούργητος».

Μάλιστα όταν πήγαν εκεί οι ιερείς από την Ιταλία, πήραν με δυσκολία τα λείψανα του Αγίου, καθώς οι εκεί μοναχοί που τα φύλαγαν δεν ήθελαν να τα παραχωρήσουν. Τελικά ζήτησαν ένα σημάδι από τον ίδιο τον Άγιο και τότε άρχισε να τρέχει από τα πόδια του μύρο το οποίο πλημμύρισε  όχι μόνο την λάρνακα αλλά και ολόκληρο τον Ναό.

Στην Ιταλία η ευλάβεια των κατοίκων έκτισε ένα μεγαλοπρεπή ναό του Αγίου και κατά την ημέρα της μετακομιδής των λειψάνων του, αυτά  έτρεχαν μύρο το οποίο έπαιρναν όλοι οι προσκυνητές.

Στην συνέχεια ο Άγιος παραχώρησε να δοθεί τμήμα του Ιερού Λειψάνου του στην Ρωσία όταν εγκαθιδρύθηκε ο χριστιανισμός, όπως και σε άλλα μέρη. Ο κάθε χριστιανός αισθάνεται ζωντανή την παρουσία του Αγ. Νικολάου γαληνεύοντας εκτός από τις θάλασσες και τις καρδιές μας.

Όπως ανακοινώθηκε αύριο το πρωί η Θεία Λειτουργία δεν θα γίνει στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου αλλά σε αυτό το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου των Πτωχών.

 

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η έννοια της οικογένειας, το δικαίωμα της ιδιοκτησίας, τα εθνικά σύνορα, η χριστιανική πίστη, όλες αυτές οι πεποιθήσεις θα καταστραφούν, διότι ο κόσμος πρέπει να αποδεχθεί μια παγκόσμια κυβέρνηση υποστηριζόμενη από τους σχεδιαστές της μέσα στις μυστικές κοινωνίες και τις νέες θρησκευτικές ομάδες. Ο θεσμός της οικογένειας θα δεχθεί επίθεση και θα καταστραφεί. Τα παιδιά θα τα μεγαλώνει η «προοδευτική» κοινωνία μέσω της κυβέρνησης. Το δικαίωμα της ιδιωτικής ιδιοκτησίας θα καταργηθεί. Όλες οι εκτάσεις και τα ακίνητα θα ανήκουν στην κυβέρνηση. Την ίδια ώρα το ίδιο σκοτεινό συνδικάτο θα παρουσιάσει την Παγκόσμια Θρησκεία. Οι πιστοί που δεν θα συμβιβαστούν με αυτό το μοντέλο θα υποστούν κοινωνικό αποκλεισμό, φακέλωμα, διωγμούς, φυλακίσεις μέχρι και θάνατο.Η Νέα Παγκόσμια Τάξη έρχεται…

  2. Σήμερα τιμάμε την γενοκτονία των εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων του Πόντου από τους Τούρκους του Κεμάλ, κανονικά βέβαια θα έπρεπε να μιλάμε και για την Γενοκτονία των Ελλήνων στην Μικρά Ασία.
    Οι Έλληνες, αυτός ο ανυπότακτος λαός, έχει υποστεί δεκάδες εκατομμύρια σφαγές από τα παναρχαία χρόνια. Ενοχλεί το φως της γνώσης, το σκοτάδι του ψεύδους. Ωστόσο πάντα υπάρχουν οι χαραμάδες.
    Ο Ελληνισμός ακόμα υπάρχει και θα υπάρχει καθώς είναι κύκλος σαν τους χορούς του.
    Τους χορούς που χορεύουν και οι Πόντιοι. Τους πολεμικούς χορούς, καθώς εκτός από επιστήμες και πολιτισμό, ο Ελληνισμός δίδαξε και πόλεμο και σύντομα θα ξαναδιδάξει. Όταν βρεθούν ξανά οι Έλληνες!

  3. Γιατί αυτό που είμαστε και αυτό που κάνουμε αντηχεί στην αιωνιότητα…
    Και εύχομαι να μείνω καταραμένος στην αδιάστατη αιωνιότητα αν δεν εκδικηθώ τις φωνές των νηπίων, τους ρόγχους των απαγχονισθέντων, τις πατημασιές των πεταλωμένων, τον αλύγιστο πόνο των βιασμένων, την οργή των χιλιάδων μαρτύρων.
    Εύχομαι να με ακολουθεί για πάντα η κατάρα της γιαγιάς μου, αν σιωπήσω και δεν δικαιώσω το πνεύμα του αδούλωτου Πόντιου Έλληνα.
    Στην λαλιά που φιμώθηκε, στα κόκκαλα που έμειναν πεταμένα, στην πατρίδα που έμεινε πίσω, αν μείνω αμέτοχος και δεν εκδικηθώ, αν χάσω την ζωή μου χωρίς να κάνω τα πάντα για να θυμούνται οι Έλληνες, ας μείνω τώρα βουβός…
    Δεν μου αρμόζει πια ο λόγος…!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ