ΚΙΝΑΛ: Αυτοί είναι οι 411 που εξελέγησαν στην ΚΕ – Η Στέλλα Σούλη από την Κω με 217 ψήφους

4
1350

Ανακοινώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας τα ονόματα που εξελέγησαν στην Κεντρική Επιτροπή του ΠαΣοΚ, μετά το συνέδριο του Σαββατοκύριακου

Το νέο όργανο θα αποτελείται από 251 εκλεγμένα μέλη, συν τους βουλευτές, ευρωβουλευτές και προέδρους τριτοβάθμιων οργανώσεων.

Η ΚΕ θα εκλέξει τις επόμενες ημέρες την 21μελης Εκτελεστική Γραμματεία, ένα ευέλικτο όργανο το οποίο θα μπορεί να συνεδριάζει κάθε εβδομάδα και τον νέο γραμματέα το κόμματος.

Οι νέοι σχηματισμοί που διαμορφώνονται… είναι παλιοί καθώς στην ΚΕ σε ποσοστό 90%, εκλέγονται στελέχη του προεδρικού μπλοκ καθώς και του ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη, των δύο ισχυρών πόλων δηλαδή του Κινήματος.

Ενδιαφέρον είναι ότι τις δύο πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν ο νυν γραμματέας, Μανώλης Χριστοδουλάκης και ο εκπρόσωπος τύπου Παύλος Χρηστίδης. Τρίτος εξελέγη ο στενός συνεργάτης της Φ. Γεννηματά Μανώλης Οθωνας, τέταρτος ο παλαιός συνδικαλιστής Χρήστος Πολυζωγόπουλος, πέμπτος ο Κώστας Πανταζής.

Ενδιαφέρον είναι επίσης το γεγονός ότι επανακάμπτει ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Ξεκαλάκης που εξελέγη στην όγδοη θέση, παρά το γεγονός ότι από το στρατόπεδο Ανδρουλάκη δεν υπήρχε γραμμή για να εκλεγούν ψηλά στελέχη που είναι κοντά του.

Εντυπωσιακή η θέση που πήρε (12η) ο δημοσιογράφος Σταμάτης Μαλέλης, γραμματέας επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ ο οποίος για πρώτη φορά εκλέγεται και μάλιστα σε τόσο υψηλή θέση. Ο κ. Μαλέλης είναι υποψήφιος στη Β’ Πειραιά.

Διαβάστε ολόκληρη τη λίστα των εκλεγέντων στη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ.

Η τελική κατάταξη θα διαμορφωθεί, αφού πρώτα υπολογιστή η ποσόστωση των γυναικών που είναι 33%.

Βίντεο: 100 χρόνια από τη γέννηση του Ανδρέα Παπανδρέου – Συγκίνηση στο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ

kinal_ekato_xronia

Εικόνες από τις σημαντικότερες πτυχές της διαδρομής του πολιτικού που «σφράγισε» τη νεότερη ελληνική πολιτική ιστορία

Με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την γέννηση του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου, το Κίνημα Αλλαγής παρουσίασε χθες ένα βίντεο με τις σημαντικότερες πτυχές της διαδρομής του πολιτικού που «σφράγισε», με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, τη νεότερη ελληνική πολιτική ιστορία.

Παρόντων των παιδιών του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Νίκου και Αντρίκου, και των εγγονιών του, η εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την γέννηση του Ανδρέα Παπανδρέου ξεκίνησε με την ορχήστρα και χορωδία Μαντολινάτα Ελλάδος και τους λυρικούς καλλιτέχνες Ε. Δάββου, Α. Κορωναίο και Π. Κοντό, που απέδωσαν αποσπάσματα από το Μαουτχάουζεν, και γνωστά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.

Το καλλιτεχνικό μέρος, με το οποίο ολοκληρώθηκε και το συνέδριο του ΚΙΝΑΛ, έκλεισε με την «Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης» και τον Μανώλη Μητσιά με λαϊκά τραγούδια του συνθέτη.

Η ακτινογραφία της νέας Κεντρικής Επιτροπής στο ΚΙΝΑΛ -Ποιοι εκλέγονται, πώς διαμορφώνονται οι συσχετισμοί

Η ακτινογραφία της νέας Κεντρικής Επιτροπής στο ΚΙΝΑΛ -Ποιοι εκλέγονται, πώς διαμορφώνονται οι συσχετισμοί /Φωτογραφία: EUROKINISSI
Η ακτινογραφία της νέας Κεντρικής Επιτροπής στο ΚΙΝΑΛ -Ποιοι εκλέγονται, πώς διαμορφώνονται οι συσχετισμοί /Φωτογραφία: EUROKINISSI

Ενιαία όργανα πλέον αποκτά το Κίνημα Αλλαγής όπως αποφασίστηκε στο 2ο Συνέδριο που ολοκληρώθηκε την Κυριακή.

Νέος γραμματέας θα επανεκλεγεί ο νυν Μανώλης Χριστοδουλάκης ο οποίος “σάρωσε” στην ψηφοφορία και ήρθε πρώτος στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής με 1753 ψήφους.

Το επόμενο διάστημα θα εκλεγεί το νέο Πολιτικό Συμβούλιο του ΚΙΝΑΛ στο οποίο μετέχουν εκτός από την πρόεδρο του κόμματος Φώφη Γεννηματά και τον γραμματέα 21 άτομα συν τον γραμματέα της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ Βασίλη Κεγκέρογλου που μετέχει ec oficcio.

Δεύτερος στην ψηφοφορία για την Κεντρική Επιτροπή, ήρθε ο νυν εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης με 1153 ψήφους και την τριάδα συμπληρώνει ο διευθυντής του πολιτικού γραφείο της Φώφης Γεννηματά, Μανώλης Οθωνας με 965 ψήφους.

Το παλαιόθεν “γεννηματικό” στέλεχος, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, ο Κώστας Πανταζής, ο πολύπειρος Χρήστος Πρωτόπαπας και ο δημοσιογράφος και γραμαμτέας του Τομέα Επικοινωνίας, Σταμάτης Μαλέλης, εξελέγησαν επίσης πολύ ψηλά στην πρώτη δεκάδα.

Σε πολύ καλή θέση εξελέγησαν επίσης οι εκλεκτοί του Νίκου Ανδρουλάκη, Στέφανος Ξεκαλάκης (8ος) και Ανδρέας Σπυρόπουλος (13ος).

Η Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής, αποτελείται από 251 μέλη συν τους δύο ευρωβουλευτές, συν τους 18 βουλευτές και τους 5 αποδήμους, σύνολο 276 άτομα.

Την τελική σύνθεση του οργάνου της Κεντρικής Επιτροπής θα ανακοινώσει το βράδυ η εφορευτική επιτροπή καθώς πρέπει να συμπεριλάβει την ποσόστωση των γυναικών (33%) αλλά και 10% των νεών (κάτω των 35 ετών).

Με τους μέχρι τώρα υπολογισμούς η Φώφη Γεννηματά συγκεντρώνει περί τους 145 (μαζί με τους απόδημους) Το μπλοκ του Νίκου ανδρουλάκη από 90-100, το ΚΙΔΗΣΟ περί τους 20-22, η ΔΗΜΑΡ (τα στελέχη που έμειναν) περί τους 15 (οι 4 εξελέγησαν με το μπλοκ Ανδρουλάκη και οι 11 με την Γεννηματά), 3 τα στελέχη του Ποταμιού (Μεϊμάρογλου, Βλάχος, Καρκατσούλης), άλλοι 7 εξελέγησαν με το μπλοκ του Γ. Καμίνη ενώ εκπροσώπους έβγαλαν και οι κινήσεις (Πόντας τη ΕΔΕΜ).

Σημειωτέον ότι στην “κεντρική γραμμή σταυροδοσίας” του μπλοκ Γεννηματά, περιελήφθησαν και εκπρόσωποι των μικρότερων σχηματισμών που συναποτελούν το ΚΙΝΑΛ.

Πριμοδοτήθηκε το ΚΙΔΗΣΟ, από το οποίο εξελέγησαν πολύ ψηλά ο Μιχάλης Καρχιμάκης, (ήρθε 7ος με 660 ψήφους αποδεικνύοντας ότι είναι διαχρονική αξία) και ο επίσης έμπειρος Φίλιππος Σαχινίδης (εξελέγη 10ος με 621 ψήφους).

Επίσης πριμοδοτήθηκαν τα στελέχη που προέρχονται από την ΔΗΜΑΡ που έδωσαν μάχη να μην αποχωρήσει ο Θ. Θεοχαρόπουλος από το ΚΙΝΑΛ. Το ιστορικό στέλεχος Θοδ. Μαργαρίτης  επιβραβεύτηκε γι’ αυτή του τη στάση ερχόμενος 11ος με 618 ψήφους, όπως και ο Σταμάτης Μαλλέλης που ήρθς 12ος με 612 ψήφους.

Τέλος, στη “γραμμή” Γεννηματά μπήκαν και τα στελέχη του Ποταμιού που παρέμειναν στο ΚΙΝΑΛ όπως και Κινήσεων, π.χ. ο  Απόστολος Πόντας της ΕΔΕΜ, που κατετάγη 29ος με 477 ψήφους), η Κίνηση για την Σοσιαλδημοκρατία κ.λπ.

Η μάχη των γυναικών

Στην “μάχη” των γυναικών πρώτευσε η Τόνια Αντωνίου, εκ των πλέον ιστορικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ. Η Τόνια Αντωνίου είναι υποψήφια βουλευτής στον νότιο τομέα της Β’ Αθηνών. Είναι υπάλληλος του ΟΤΕ, έχει σπουδάσει Κοινωνιολογία και μιλά Ιταλικά και Αγγλικά.

Εχει εκλεγεί στο παρελθόν βουλευτής Φθιώτιδας με το ΠΑΣΟΚ,  μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου και του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Υπήρξε μεταξύ των υποστηρικτών του Ευάγγελου Βενιζέλου αλλά στήριξε την εκλογή της Φώφης Γεννηματά στην ηγεσία του κόμματος και συνδράμει στα «ανοίγματα» του ΠΑΣΟΚ προς τον κεντροαριστερό χώρο. Με ιδιαίτερα καλές σχέσεις με την Νεολαία του κόμματος καθώς υπήρξε γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ η ίδια στο παρελθόν.

Δεύτερη στη μάχη του σταυρού ανάμεσα στις γυναίκες ήρθε η Εφη Χαλάτση. Προερχόμενη από τον χώρο της ανανεωτικής Αριστεράς  (αποχώρησε από το ΚΚΕ εσ. με την ΕΑΡ το 1986) και έχει διατελέσει υποψήφια Ευρωβουλευτής με την «Ελιά», στις προηγούμενες εκλογές. Υπήρξε στενή συνεργάτης του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη ως Διευθύντρια του στο υπ. Εμπορίου και Ανάπτυξης (1994-1998) και στο υπ. Δημόσιας Τάξης (1999-2003). Είναι αναπληρώτρια γραμματέας του Τομέα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΚΙΝΑΛ και γραμματέας του Τομέα Ναυτιλίας του ΠΑΣΟΚ. Ως μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου ήταν υπεύθυνη για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για την Παιδεία ενώ διετέλεσε γραμματέας Ισότητας. Είχε στηρίξει τον Γ. Παπανδρέου στις εσωκομματικές εκλογές αλλά δεν τον ακολούθησε στο ΚΙΔΗΣΟ. Η Εφη Χαλάτση, είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με master στη Διοίκηση Επιχειρήσεων καθώς και Πτυχιούχος του τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τσοχατζόπουλος, τσουκατοσ μαντελης Παπαντωνίου Σημίτης και τα Σ…. που έφυγαν και πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ σαβούρεσ

  2. ΚΑΠΟΤΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΗΤΑΝ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Ο ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ Ο ΛΑΛΙΩΤΗΣ Ο ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ Ο ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ Η ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΚΛΠ. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙΟ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ Ο ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΚΛΠ… ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΗΤΩ

  3. ..Τρεις γενιές «δολοφόνων» !!!
    Από τον «Ανένδοτο» στην «Αλλαγή»
    και από εκεί στην «Άβυσσο».Η Ιδρυτική Διακήρυξη του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος ήταν το «συμβόλαιο θανάτου» εις βάρος των Ελλήνων. Με αυτό ως «διαβατήριο» – και τις «ευχές» της αμερικανικής πρεσβείας – μπόρεσαν και άρπαξαν την εξουσία εις βάρος του λαού.http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2014/09/to-symbolaio-thanatou-enos-ethnous.html

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ