Δημήτρης Γάκης: «Πετάει» το Μεταφορικό Ισοδύναμο – Νιώθω ικανοποιημένος και δικαιωμένος για την πρόταση μου

0
234

Δημήτρης Γάκης: «Πετάει» το Μεταφορικό Ισοδύναμο

Δήλωση του Βουλευτή Δωδεκανήσου Δημήτρη Γάκη για την υπουργική τροπολογία που ψηφίστηκε σήμερα στη Βουλή για το Μεταφορικό Ισοδύναμο (ΜΙ):

«Νιώθω ικανοποιημένος, αλλά και ταυτόχρονα δικαιωμένος, που η πρόταση μου για την επέκταση του Μεταφορικού Ισοδύναμου στις αεροπορικές συγκοινωνίες που με επιμονή ζητούσα τους τελευταίους μήνες έγινε πράξη. Στην αρχή, ήταν μια «μοναχική» ιδέα, στη συνέχεια απέκτησε στήριξη στην κοινωνία, σύντομα υιοθετήθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριο Σαντορινιό και σήμερα υλοποιήθηκε. Μια ιδέα, που αρχικά φαινόταν μακρινό σχέδιο, έγινε πραγματικότητα. Σε όλους όσοι με συνέπεια πιστέψαμε σ’ αυτή τη διευρυμένη πρόταση ουσιαστικής «Νησιωτικότητας» αξίζει αυτή η δικαίωση.

Η επέκταση του Μεταφορικού Ισοδύναμου στις αεροπορικές συγκοινωνίες, που με υπουργική τροπολογία ψηφίστηκε σήμερα στη Βουλή, επιβεβαιώνει την ορθότητα του αγώνα που με συνέπεια δίναμε από μήνες ο καθένας από το δικό του ρόλο, εγώ προσωπικά, μέσα από την αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή Νησιωτικών Περιοχών με την πρόταση που είχα καταθέσει προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Ο συνδυασμός θετικών συγκυριών, τόσο οικονομικών όσο και θεσμικών, μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε για την προοπτική ενός θεσμού που εξαρχής πιστέψαμε στο ΣΥΡΙΖΑ. Η εφαρμογή του ΜΙ στις αεροπορικές συγκοινωνίες ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των νησιωτών, θα καλύψει βασικές ανάγκες μετακίνησης τους, ιδιαίτερα των πιο ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων συμπολιτών μας, όπως είχα τονίσει από την αρχή αυτής της πρωτοβουλίας. Θα παίξει ένα σημαντικό ρόλο στην εξάλειψη των ανισοτήτων που προέρχονται από τα ιδιαίτερα χωρικά και δημογραφικά χαρακτηριστικά της νησιωτικής Ελλάδας. Κάναμε ένα μεγάλο βήμα μπροστά προς το στρατηγικό μας στόχο. Είμαστε, βρίσκομαι, συνεχώς δίπλα στους νησιώτες, αφουγκραζόμαστε τις τοπικές κοινωνίες, αγωνιζόμαστε για να δικαιώσουμε τις προσδοκίες τους για ουσιαστική «Νησιωτική» πολιτική. Με κεκτημένο το ΜΙ και τη τεχνογνωσία που αποκτήσαμε από τους αγώνες για την πλήρη εφαρμογή του, θα συνεχίσω να παλεύω για κάθε κοινωνικό και αναπτυξιακό έργο που οι νησιώτες δικαιούνται».

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ