«Άστραψαν και βρόντηξαν» τα υψώματα στην Κάλυμνο από τους δυναμίτες για τον εορτασμό του ΠΑΣΧΑ.(video)

0
786

«Άστραψαν και βρόντηξαν» τα υψώματα του Αγίου Σάββα- Αγίου Βασιλείου και το Μαυροβούνι στα υψώματα της Υπαπαντής στην Κάλυμνο, 28 Απριλίου 2019, βράδυ Κυριακής του ΠΑΣΧΑ .

Οι ομοβροντίες από δυναμίτες πρωταγωνίστησαν για μία ακόμη χρονιά στον εορτασμό του Καλύμνικου ΠΑΣΧΑ με  δυναμίτες να πέφτουν τόσο από τα υψώματα που που δεσπόζουν στα Βόρεια και τα Νότια της Πόθιας.

Μετά το πασχαλινό τραπέζι με το πατροπαράδοτο μούουρι,οι κάτοικοι του νησιού και οι επισκέπτες του, κατέκλυσαν την κεντρική πλατεία και τον παραλιακό δρόμο.

Λίγο πριν τις 7:00 το απόγευμα, άρχισαν να πέφτουν οι πρώτες αναγνωριστικές βολές από δυναμίτες. Ο πολύ καλός καιρός επέτρεψε στον κόσμο να γεμίσει την κεντρική πλατεία και στους «δυναμιτιστές» με αμείωτο ρυθμό να εκτοξεύουν τα πυρομαχικά τους. Τα υψώματα του Αγίου Σάββα- Αγίου Βασιλείου και του Μαυροβούνι «άστραψαν και βρόντηξαν». Μόλις άρχισε να νυχτώνει, ο ρυθμός αυξανόταν και για περισσότερο από μία ώρα οι δεκάδες δυναμίτες που έπεφταν ακατάπαυστα δημιούργησαν μία «πολεμική ατμόσφαιρα» που εντυπωσίαζε.

Δείτε 2 ολιγόλεπτα video με αμοντάριστα πλάνα για να πάρετε μία μικρή πρώτη γεύση γι’αυτό που συνέβη σήμερα βράδυ ΚΥΡΙΑΚΗ του ΠΑΣΧΑ στην Κάλυμνο. Το πρώτο από υψώματα Αγίου Σάββα και το δεύτερο από το Μαυροβούνι.

Μάλιστα φέτος, μόλις τελείωσε η ρίψη δυναμιτών, ακολούθησε  ένα φαντασμαγορικό και εντυπωσιακό θέαμα  από βεγγαλικά που εκτοξεύτηκαν φωτίζοντας τον Καλύμνικο ουρανό.
Συγκεκριμένα εκτοξεύτηκαν από την ταράτσα του Ξενοδοχείου «ΟΛΥΜΠΙΚ». Την οργάνωση είχε το Σχολικό Κέντρο του Γιώργου Αχλαδιώτη σε συνεργασία με το Δήμο Καλυμνίων.

Δείτε video από το φαντασμαγορικό θέαμα.

Στη συνέχεια ακολούθησε ρίψη νέων βεγγαλικών με πρωτοβουλία του Θανάση Μαϊλλη από το κατάστημα στην κεντρική πλατεία

Το Αναστάσιμο  Καλύμνικο κονσέρτο, συμπλήρωσε η εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων στην κεντρική πλατεία με τα χορευτικά συγκροτήματα. Νέοι και νέες με με παραδοσιακές στολές γέμισαν την κεντρική πλατεία και εντυπωσίασαν με τους χορούς τους

Δείτε ένα μικρό δείγμα στο ολιγόλεπτο video που ακολουθεί

Η μουσική ,οι δημοτικοί χοροί,οι χαρούμενες φωνές,οι ευχές ,οι ομοβροντίες από δυμαμίτες που έσκαγαν στα γύρω υψώματα,τα βεγγαλικά,συνέθεσαν και το φετινό αναστάσιμο καλύμνικο κονσέρτο.

Με 5 λέξεις μπορούμε να χαρκτηρίσουμε το ΠΑΣΧΑ στην ΚΑΛΥΜΝΟ περικλείοντας απόλυτα το νόημα και την φιλοσοφία του . ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟ– ΜΟΝΑΔΙΚΟ– ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ –ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ-ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ .Οι Καλύμνιοι με το δικό τους τρόπο στέλνουν το αναστάσιμο μήνυμα χρόνια τώρα. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ .

Σε επόμενη ανάρτηση μας θα παρουσιάσουμε ένα πλήρες video που θα συμπεριλαμβάνει όλα τα  δρώμενα, με πολλούς δυναμίτες, σήμερα 28 Απριλίου 2019 ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΣΧΑ στην Κάλυμνο, αφιερωμένο με πολύ αγάπη στους απανταχού Καλυμνίους από το Kalymnos-news.gr και την εκπομπή “Εν Καλύμνω τώρα” που μεταδίδεται από τη συχνότητα της Δημοτικής τηλεόρασης Κω.

Πηγή:kalymnos-news.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ