ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: Η Παιδεία κορυφαία προτεραιότητα για τη χώρα μας

1
81

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Η Παιδεία κορυφαία προτεραιότητα για τη χώρα μας»

«Η Ισχυρή και Αυτοδύναμη Ελλάδα περνάει μέσα από την Παιδεία», επισήμανε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και υπ. Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Έκανε ειδική αναφορά στην προγραμματική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας που περιλαμβάνει μεγάλες τομές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Ο κ. Κόνσολας έκανε λόγο για ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας στα Πανεπιστήμια με αυτόνομους και αποτελεσματικούς θεσμούς διοίκησης και αξιολόγηση σε όλα τα επίπεδα.

Αναφέρθηκε στην ίδρυση ξενόγλωσσων προπτυχιακών προγραμμάτων, κάποια εκ των οποίων μπορούν να ιδρυθούν στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και να λειτουργήσουν στη Ρόδο.

Αναφερόμενος στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ο Μάνος Κόνσολας αναφέρθηκε στις μεγάλες αλλαγές που θα προωθήσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και περιλαμβάνουν:

– Πρότυπο σχολείο στα Δωδεκάνησα αλλά και σε κάθε νομό, στο οποίο όλοι οι μαθητές θα μπορούν να έχουν πρόσβαση μέσα από εξετάσεις.

– Ενίσχυση της εκμάθησης ξένης γλώσσας στο σχολείο, οι μαθητές ολοκληρώνοντας τις σπουδές τους στο Λύκειο θα γνωρίζουν καλά μια ξένη γλώσσα με κρατική πιστοποίηση.

– Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια που θα είναι συνδεδεμένα με την τοπική αγορά και οικονομία για να γίνει η επαγγελματική εκπαίδευση ένα ουσιαστικό διαβατήριο για την αγορά εργασίας.

– Ενίσχυση του θεσμού του ολοήμερου σχολείου.

«Οι ανεπτυγμένες χώρες στήριξαν την ανάπτυξή τους πάνω σε πολύ καλά εκπαιδευτικά συστήματα. Μας δείχνουν το δρόμο για το τι πρέπει να κάνουμε και εμείς. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα επενδύσει στην Παιδεία», τόνισε ο Μάνος Κόνσολας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ