Αρχική Ειδήσεις Εν Δωδεκανήσω Πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου επανεξελέγη ο Αντώνης Γιαννικουρής

Πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου επανεξελέγη ο Αντώνης Γιαννικουρής

0
599

Ο κ. Αντώνης Γιαννικουρής, επικεφαλής της παρατάξεως “Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών” επανεξελέγη πρόεδρος στο ΤΕΕ Δωδεκανήσου στις αρχαιρεσίες που έλαβαν χώρα το απόγευμα του Σαββάτου.
Θυμίζουμε ότι ο κ. Γιαννικουρής είχε παραιτηθεί από την θέση του ενόψει κωλύματος που υφίστατο λόγω της υποψηφιότητάς του στις βουλευτικές εκλογές με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.
Πιο συγκεκριμένα από τα 33 μέλη της διοίκησης του ΤΕΕ Δωδεκανήσου εμφανίστηκαν για να ψηφίσουν οι 27. Απείχε ο κ. Κλεόβουλος Παπακωνσταντίνου από την παράταξη «Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών» ενώ η παράταξη «Συνεργασία Μηχανικών Δωδεκανήσου», με επικεφαλής τον πρώην πρόεδρο κ. Ιάκωβο Γρύλλη, που απαριθμεί 10 μέλη (8 ήταν παρόντες), πρότεινε ως υποψήφιο τον κ. Βασίλη Μωραϊτη.
Ο κ. Γιαννικουρής έλαβε το σύνολο των ψήφων των υπόλοιπων παρατάξεων και συγκεκριμένα της “Δωδεκανησιακής Πρωτοβουλίας Μηχανικών”, με επικεφαλής τον Γιάννη Γλυνό και της παράταξης “Μηχανικών Ένωσις” με επικεφαλής τον κ. Μιχάλη Μπράτιτση.
Ο κ. Αντώνης Γιαννικουρής συγκεκριμένα, με την υποβολή της υποψηφιότητάς του στις βουλευτικές εκλογές, την 18η Ιουνίου 2019, υπέβαλε και την παραίτησή του από την θέση του προέδρου του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, λόγω κωλύματος που προβλέπει ο εκλογικός νόμος.
Θυμίζουμε ότι το ενδεχόμενο να υποβάλει εκ νέου υποψηφιότητα ο πρώην πρόεδρος κ. Γιάννης Γλυνός, με την παράταξη του οποίου είχε συμπράξει ο κ. Γιαννικουρής και “μοιράστηκαν” την θητεία, είχε προκαλέσει θόρυβο στις τάξεις των μηχανικών.
Θυμίζουμε επίσης ότι τα 11 μέλη της παράταξης “Δωδεκανησιακή Πρωτοβουλία Μηχανικών”, με επικεφαλής τον Γιάννη Γλυνό και 8 μέλη της παράταξης “Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών” με επικεφαλής τον Αντώνη Γιαννικουρή, στις αρχαιρεσίες της 10ης Μαρτίου 2017 για την εκλογή της νέας διοίκησης του παραρτήματος Δωδ/σου του ΤΕΕ είχαν συμπράξει.
Πρόεδρος για το πρώτο μισό της 3ετούς θητείας είχε εκλεγεί ο κ. Γιάννης Γλυνός, αντιπρόεδρος ο κ. Αντ. Γιαννικουρής, γραμματέας ο κ. Κ. Τρέχας, πρόεδρος αντιπροσωπείας ο κ. Γ. Λάκουρας, αντιπρόεδρος αντιπροσωπείας η κ. Μ. Χατζηλαζάρου και γραμματέας αντιπροσωπείας ο κ. Κλήμης Σαββάκης.
Οι ανωτέρω συγκέντρωσαν 19 ψήφους έκαστος όσο δηλαδή ήταν το σύνολο των ψήφων των δύο παρατάξεων.
Από 10 ψήφους έλαβαν τα μέλη της παράταξης “Συνεργασία Μηχανικών Δωδεκανήσου”, με επικεφαλής τον πρώην πρόεδρο κ. Ιάκωβο Γρύλλη, ενώ 3 μέλη ψήφισαν λευκό.
Οι δύο παρατάξεις είχαν ανακοινώσει ότι έχοντας σύγκλιση προγραμματικών αρχών προχώρησαν στην ισότιμη συνεργασία για την ανάδειξη των νέων οργάνων διοίκησης, συναποφασίζοντας την αναλογική θητεία του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής μεταξύ των επικεφαλής των δύο παρατάξεων, Γιάννη Γλυνού και Αντώνη Γιαννικουρή αντίστοιχα.
Μετά από την παραίτηση του Προέδρου της Δ.Ε. του Π.Τ. Δωδεκανήσου κ. Ιωάννη Γλυνού και συνολικά των Προεδρείων της Δ.Ε. και της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Π.Τ. Δωδεκανήσου, κατά την Ειδική Συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Π.Τ. Δωδεκανήσου την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της νέας δίοικησης του ΤΕΕ Π.Τ. Δωδεκανήσου.
Η νέα συνθέση του Προεδρείου της Δ.Ε. και του Προεδρείου της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Π.Τ. Δωδεκανήσου όπως πρόεκυψε από την εκλογική διαδικασία έχει ως κάτωθι:

Δ.Ε. ΤΕΕ Π.Τ. Δωδεκανήσου
Πρόεδρος: Γιαννικουρής Αντώνιος
Αντιπρόεδρος: Ράμμος Νικόλαος
Γεν. Γραμματέας: Καμπαστάνας Εμμανουήλ
Αντιπροσωπεία ΤΕΕ Π.Τ. Δωδεκανήσου
Πρόεδρος: Χατζηλαζάρου Μαρίζα
Αντιπρόεδρος: Γιαννακόπουλος Ανδρέας
Γεν. Γραμματέας: Σφυρίου Σταύρος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ