Συλλήψεις Τούρκων ψαράδων στα Ίμια πριν από 60 χρόνια!

1
662

Ένα “άγνωστο” εν πολλοίς περιστατικό στις νησίδες των Ιμίων, φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η “Ροδιακή”.

Πρόκειται για περιστατικό που συνέβη πριν 60 ακριβώς χρόνια, τον Αύγουστο του 1959. Τότε δύο τουρκικά σκάφη, βρέθηκαν στην περιοχή των Ιμίων, αλλά επειδή τότε δεν ήταν “γκρίζα ζώνη” συνελήφθησαν από όργανα του Τελωνείου και του Λιμεναρχείου της Κω, στη διάρκεια τακτικής περιπολίας.

Επί του θέματος, σε δημοσίευμά της η “Ροδιακή” στις 23 Αυγούστου 1959, έγραφε τα εξής:

“Yπό Λιμενικών Οργάνων
ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ 2 ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΙΝΗΤΑ ΕΙΣ ΝΗΣΙΔΑ ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΗΣ ΚΩ

Κως (του ανταποκριτού μας)

Κατά την διάρκειαν περιπολίας οργάνων του Τελωνείου Κω και του Λιμεναρχείου διά σκάφους της υπηρεσίας, συνελήφθησαν δύο τουρκικά πετρελαιοκίνητα εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Η σύλληψις των Τουρκικών σκαφών εγένετο πλησίον της νησίδας Ιμία όπου οι Τούρκοι ναυτικοί είχον αποβιβασθή.

Ως διεπιστώθη, κατόπιν των διεξαχθεισών ανακρίσεων τόσον υπό του Λιμεναρχείου όσον και υπό του Τελωνείου, το εν λόγω τουρκικά σκάφη διεξήγον λαθραίαν εισαγωγήν ιχθύων και παραλλήλως είχον παραβιάσει τα ελληνικά χωρικά ύδατα”.

ΠΗΓΗ: ΡΟΔΙΑΚΗ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η Κυβέρνηση Κωνσταντίνου Γ. Καραμανλή 1958 (17 Μαΐου 1958 – 20 Σεπτεμβρίου 1961) ανέλαβε μετά από τις βουλευτικές εκλογές 1958, διαδεχόμενη την Υπηρεσιακή κυβέρνηση Κωνσταντίνου Γεωργακόπουλου 1958 η οποία είχε διεξάγει τις εκλογές.

    Την κυβέρνηση αποτελούσαν οι[1]:

    Κωνσταντίνος Καραμανλήςπρωθυπουργός και Υπουργός Εθνικής Αμύνης, Αριστείδης ΠρωτοπαπαδάκηςΥπουργός ΣυντονισμούΕυάγγελος Αβέρωφ – ΤοσίτσαςΥπουργός Εξωτερικών ( πηγή Wikipedia )

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.