ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Η επίσκεψη στην Κάλυμνο της Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως για τον καθιερωμένο αγιασμό στα Σχολεία με την έναρξη του σχολικού έτους

0
646

Σχολικές μονάδες της Λέρου και της Καλύμνου επισκέφθηκε χθες Τρίτη και σήμερα Τετάρτη 10-11 Σεπτεμβρίου 2019 η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως για τον καθιερωμένο αγιασμό με την έναρξη του σχολικού έτους.

Στην Κάλυμνο η Υπουργός ήλθε  σήμερα Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019  προερχόμενη από Λέρο με σκάφος του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ και συνοδευόμενη από τους βουλευτές Δωδεκανήσου ΝΔ Βασίλη Υψηλάντη, Μίκα Ιατρίδη και Γιάννη Παπά. Μαζί ήταν και ο αντιπεριφερειάρχης Ιωάννης Θεμέλαρος.

Το σκάφος κατέπλευσε στο λιμάνι των Μυρτιών λίγο μετά τις 10.00 το πρωί και την Υπουργό ανέμεναν στην προβλήτα ο Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης  και Έπαρχος Μανώλης Μουσελλής.

Αμέσως μετά η Υπουργός και η συνοδεία της κατευθύνθηκαν στο ιστορικό Νικηφόρειο .

Στην είσοδο του Σχολείου υποδέχτηκαν την  Υπουργό ο Διευθυντής του ΕΕΕΕΚ Στέφανος Κορφιάς με παιδιά του Σχολείου που τις επέδωσαν ανθοδέσμη.

Εισερχόμενη στο προαύλιο η Υπουργός καταχειροκροτήθηκε από τους μαθητές  .

Αμέσως μετά ξεκίνησε ο αγιασμός που τελέστηκε από τον Μητροπολίτη κκ. Παίσιο.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στο σύντομο χαιρετισμό της και μετά τις ευχές για τη νέα Σχολική χρονιά είπε:

Δεν είναι τυχαίο που είμαστε σήμερα εδώ ,δίπλα σας. Θέλουμε να περάσουμε ένα μήνυμα στήριξης της ακριτικής Ελλάδας ,στήριξη της παραμεθορίου ,στήριξη των ακριτικών  μας νησιών.

Για αυτό λοιπόν είμαστε σήμερα το πρωί δίπλα σας εδώ στην Κάλυμνο και θέλω να στείλω ένα μήνυμα προς τους μαθητές. Τα καλύτερα είναι μπροστά σας. Σκοπός είναι να αποκτήσετε πλούσιες γνώσεις , χρήσιμες δεξιότητες ,πολύτιμες εμπειρίες.

Προς τους εκπαιδευτικούς που γνωρίζω ότι με αντίξοες συνθήκες  επιτελείτε  ένα πραγματικό λειτούργημα. Βρίσκομαι εδώ για τον λόγο να σας δηλώσω απερίφραστα ότι θα έχετε την απόλυτη στήριξη της πολιτείας.

Και ξέρω ότι στο παρελθόν η πολιτεία δεν στάθηκε δίπλα σας όσο έπρεπε. Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να στηρίξουμε το έργο σας  όταν μάλιστα γνωρίζουμε ότι αρκετοί από εσάς βρίσκεστε μακριά από τις οικογένειες σας και είστε αφοσιωμένοι στο λειτούργημα που επιτελείτε .

Λαμβάνοντας το λόγο ο Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης μετά τις ευχές του επισήμανε ότι είναι η πρώτη φορά που Υπουργός Παιδείας βρίσκεται σε αγιασμό στην Κάλυμνο και για το λόγο αυτό την ευχαρίστησε, τόνισε ότι την θεωρεί ως μεγάλη φίλη της Καλύμνου και στα όποια προβλήματα υπάρχουν της είπε, σας θέλουμε αρωγό για την επίλυσης τους

Οι Διευθυντές του 1ου Νικηφορείου Γυμνασίου Παντελής Έλληνας και ο Διευθυντής του 1ου ΓΕΛ Νικόλαος Κορφιάς προσέφεραν αναμνηστικά δώρα στην Υπουργό

Ακολούθησε σύντομη συνάντηση της Υπουργού με το εκπαιδευτικό προσωπικό .

Στη συνέχεια η Υπουργός  μετέβη και παραβρέθηκε στον αγιασμό του 1ου ΕΠΑΛ.

 

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος  τόνισε ότι το ΕΠΑΛ Καλύμνου είναι  η μεγαλύτερη σχολική μονάδα στα Δωδεκάνησα και ζήτησε από την Υπουργό την τοποθέτηση  του εκπαιδευτικού προσωπικού που λείπει, ενώ ζήτησε και την συμβολή της στην άμεση λειτουργία Τμήματος μηχανικών στην ΑΕΝ Καλύμνου.

Στην Υπουργό προσέφερε αναμνηστικό δώρο ο Διευθυντής του Σχολείου Ιωάννης Ιακώβου.

Η υπουργός μετά το πέρας του αγιασμού στο ΕΠΑΛ και τη φωτογράφηση της με τους μαθητές του Σχολείου κατευθύνθηκε στο λιμάνι των Μυρτιών και επιβιβάστηκε στο σκάφος του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ με προορισμό τη Λέρο απ’ όπου το μεσημέρι αναχώρησε αεροπορικώς για επιστροφή στην Αθήνα.

Πηγή: https://kalymnos-news.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ