Η Αγκυρα εγείρει θέμα μειονότητας σε Ρόδο και Κω!

7
234

Στο στόχαστρο της Άγκυρας μπήκαν εκ νέου η Ρόδος και η Κως, καθώς η Άγκυρα θεωρεί πως υπάρχει δήθεν… τουρκική μειονότητα.

Η τελευταία άψογα σχεδιασμένη τουρκική κίνηση δημιουργίας μειονοτικού θέματος στα Δωδεκάνησα υλοποιήθηκε στην Σμύρνη στις 10 Οκτωβρίου σε “συνέδριο”, παρουσία πλήθους Τούρκων επιστημόνων ως ομιλητών.
Το Διεθνές Συμπόσιο για τους “Τούρκους” σε Ρόδο και Κω, πραγματοποιήθηκε από τον Σύνδεσμο Πολιτισμού και Αλληλεγγύης των μουσουλμάνων Ρόδου-Κω και Δωδεκανήσου (ROISDER) στις 10-11 Οκτωβρίου 2019 με την υποστήριξη του πανεπιστημίου Yaşar.
Ο κύριος ομιλητής ήταν ο Δρ Mustafa Kaymakçı, πρόεδρος της ROİSDER, ο αντιπρόεδρος της γνωστής ανθελληνικής οργάνωσης FUEN Gösta Toft, ο δήμαρχος της Karşıyaka Cemil Tuğay Karşıyaka, ο καθηγητής Δρ. Mustafa İduğ (δήμαρχος στο Μπουρνόβα και ο Δρ. M. Cemali του Πανεπιστημίου της Σμύρνης αλλά και εκπρόσωποι από τις κοινότητες των μουσουλμάνων σε Ρόδο και Κω από την Ελλάδα και πολλοί άλλοι.
Μέσω του συνεδρίου που έχει ουσιαστικά την αιγίδα της τουρκικής κυβέρνησης συζητήθηκαν:
– Τα προβλήματα της ιθαγένειας, (ζητούν τουρκική ιθαγένεια για τους μουσουλμάνους των νησιών αυτών μιας και δεν τους επηρεάζει η συνθήκη της Λωζάννης).
– Της εκπαίδευσης στην τουρκική γλώσσα, (ζητούν τουρκόγλωσσα σχολεία για τα παιδιά τους εφόσον αναγνωριστούν ως τουρκική μειονότητα)
– Το πρόβλημα της θρησκείας και της λατρείας (θέλουν Τζαμιά)
– Το πρόβλημα της οργάνωσης και το πρόβλημα της διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς των Οθωμανών Τούρκων, (οθωμανικά μνημεία)
– Το πρόβλημα του μίσους και της… καταπίεσης του ελληνικού κράτους
– Το πρόβλημα των τουρκο-μουσουλμανικών ιδρυμάτων και των Βακουφίων
«Ο κύριος σκοπός του συμποσίου είναι η ευαισθητοποίηση σε εθνικό και διεθνές επίπεδο για τα οθωμανικά-τουρκικά αρχιτεκτονικά έργα, τα οποία παρέμειναν στα νησιά της Δωδεκανήσου, τις πωλήσεις και τους πλειστηριασμούς τουρκο-μουσουλμανικών ιδρυμάτων στη Ρόδο και την Κω», γράφει ο τουρκικός τύπος, σε μια προσπάθεια να εγερθεί θέμα και να πιεστεί η ελληνική κυβέρνηση από την Άγκυρα.
Το κύριο σχέδιο μετά την προσπάθεια αναγνώρισης “τουρκικής μειονότητας” σε Ρόδο και Κω είναι ακόμα πιο επικίνδυνο και αφορά στην επιστροφή “περιουσιών” στα νησιά αυτά.
Δεν πρόκειται για κάτι απλό, αλλά για έναν τρομερό μηχανισμό διεκδίκησης “περιουσιών” Τούρκων που ζούσαν σε περιοχές όπως τα Δωδεκάνησα, τα οποία έως το 1948 ανήκαν στην Ιταλία.
Πρόκειται για νέο κεφάλαιο στο σκοτεινό σχέδιο Ερντογάν για τα 18 νησιά που διεκδικεί η Τουρκία.
Στην ουσία οι μουσουλμάνοι που ζουν σε αυτά τα νησιά, είναι Έλληνες πολίτες, αλλά με την συνδρομή της τουρκικής κυβέρνησης, απαιτούν να εφαρμόζεται ο τουρκικός νόμος επί ελληνικού εδάφους, σε μια χώρα μέλος της ΕΕ, ενώ θέλουν να μην συμμετέχουν στην εφαρμογή των φορολογικών νόμων που ισχύουν για όλους τους Έλληνες πολίτες.
Κύρια προσπάθεια της Άγκυρας είναι να εγείρει θέμα μειονότητας στα Δωδεκάνησα για να το ανταλλάξει πιθανόν με κάτι άλλο στην συνέχεια έχοντας πάντα κατά νου το Καστελόριζο.
Ενδεικτικό της προπαγάνδας της Αγκυρας είναι το ακόλουθο άρθρο που δημοσιεύθηκε προχθές μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του… “συμποσίου” με τίτλο: “Η μουσουλμανική ιδιοκτησία των Τούρκων των Δωδεκανήσων εξαφανίζεται”, του ειδησεογραφικού πρακτορείου Anadolu.
Στο άρθρο αναφέρεται ότι περίπου το 90% των μουσουλμανικών ιδιοκτησιών στα Δωδεκάνησα έχουν εξαφανιστεί τα τελευταία χρόνια.
«Μιλώντας σε συμπόσιο για τα προβλήματα της τουρκικής μειονότητας που ζουν στα νησιά των Δωδεκανήσων, ο Αμπντουλάχ Ερέν, επικεφαλής της Τουρκικής Προεδρίας Τούρκων και Συγγενών Κοινοτήτων του Εξωτερικού (YTB), δήλωσε ότι ο αριθμός των μουσουλμανικών ιδιοκτησιών έχει μειωθεί δραματικά.
Ενενήντα τοις εκατό των ιδιοτήτων των βακουφίων στα Δωδεκάνησα έχουν εξαφανιστεί. Υπήρχαν περίπου 400 ιδιότητες Βακουφ και τώρα υπάρχουν μόνο 40», τόνισε.
Ο Eren δήλωσε ότι οι ιδιοκτησίες των Τούρκων έχουν πωληθεί εδώ και καιρό, μερικές φορές σε πολύ χαμηλότερες τιμές από την αγοραία αξία».
Στο άρθρο υποστηρίζεται ότι στα νησιά της Δωδεκανήσου φιλοξενείται μια τουρκική-μουσουλμανική μειονότητα περίπου 6.000 ανθρώπων.
Υποστηρίζεται ότι λίγοι Δωδεκανήσιοι Τούρκοι φοιτητές εγγράφηκαν σε πανεπιστήμια της Τουρκίας μέσω του προγράμματος υποτροφιών της Τουρκίας. Ο Eren δήλωσε ότι διοργανώνονται πολιτιστικά ταξίδια για τους νέους Τούρκους των Δωδεκανήσων και πάνω από 100 συμμετείχαν σ’ αυτά για να επισκεφθούν ιστορικά και πολιτιστικά αξιοθέατα της Τουρκίας.
Επίσης, μιλώντας στο συμπόσιο, ο Mustafa Kaymakçı, επικεφαλής της Ένωσης Πολιτισμού και Αλληλεγγύης της Ρόδου, Κω και Δωδεκανήσου μουσουλμάνων, δήλωσε ότι μέχρι πρόσφατα υπήρχε η αντίληψη ότι η περιοχή της Δυτικής Θράκης ήταν η μόνη περιοχή της χώρας όπου ζουν Τούρκοι. Ισχυρίστηκε ότι σήμερα, στα ελληνικά νησιά της Ρόδου και της Κω, υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που αναγνωρίζονται ως Τούρκοι και Μουσουλμάνοι.
«Ωστόσο, οι ελληνικές αρχές δεν αναγνωρίζουν την πολιτιστική ταυτότητα των Τούρκων που ζουν στα νησιά των Δωδεκανήσων, καθώς τα νησιά βρίσκονταν υπό ιταλική κατοχή όταν υπογράφηκε η Συνθήκη της Λωζάνης του 1923.
Ο Kaymakci δήλωσε ότι οι “Τούρκοι των Δωδεκανήσων” αντιμετωπίζουν πολυάριθμα προβλήματα σχετικά με το δικαίωμά τους στην εκπαίδευση, την ελευθερία της λατρείας και άλλα δικαιώματα.
Ο Kaymakci είπε ότι κατά τη δεκαετία του 1970 τα Τουρκόφωνα σχολεία στα Δωδεκάνησα έκλεισαν και η Ελλάδα σταμάτησε να τους αποκαλεί Τούρκους, αποκαλώντας τους αντ’ αυτού Έλληνες μουσουλμάνους.
«Σήμερα, τα παιδιά των Τούρκων των Δωδεκανήσων στερούνται του δικαιώματός τους να μαθαίνουν τη μητρική τους γλώσσα», τόνισε.
«Οι Τούρκοι στη Ρόδο και την Κω έχουν φτάσει στο χείλος της εξαφάνισης. Αν αυτή η πολιτική αφομοίωσης δεν σταματήσει, σύντομα, θα πάψουμε να ακούμε για τους Τούρκους στα Δωδεκάνησα», δήλωσε.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

7 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυτό το άρθρο έπρεπε να είναι το πρωτοσέλιδο..εδω θα πρέπει να πάρουν θέση επιτέλους οι φίλοι μουσουλμάνοι της Κω και να πουν στους Τούρκους και σε εμάς τελικά που θέλουν να ανήκουν.
  Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι οι Τούρκοι εγείρουν τέτοια θέματα, η επεκτατική πολιτική αυτής της χώρας με κάθε κόστος κ τρόπο δεν έχει σταματήσει ποτέ…Επιτέλους πρέπει να απαιτήσουμε εξωτερική πολιτική απο την ελληνική κυβέρνηση και να νοιαστούμε ο κάθε ένας ξεχωριστά οσο είναι νωρίς…

  • Την απάντηση στα πιο πάνω ερωτήματα θα πρέπει να την δώσουν όλοι οι φίλοι Μουσουλμάνοι! Φυσικά και είνια αυτονόητο Τουρκική Ιθαγένεια επι Ελληνικού Εδάφους, είναι αστείο και να συζητείται. Συνεπώς, όποιος επιθυμεί να αποκτήσει οποιαδήποτε άλλη Ιθαγένεια πλην της Ελληνικής (και δεν αναφέρομαι στους ήδη έχοντες ξένη Ιθαγένεια), μπορεί να μας κουνήσει το μαντήλι προς την πατρίδα της καρδιάς του, ανά πάσα ώρα και στιγμή. Η Ελλάδα δεν κρατάει κανέναν έδώ με το ζόρι. Ούτε τα παιδιά της!!

  • φιλε σταματη πλανασε πλανην οικτραν δεν υπηρξε δεν υπαρχει και δεν θα υπαρξει ποτε μουσουλμανος που δεν θα ηθελε να δει την τουρκικη σημαια υψωμενη στο καστρο της Κω, να φοβασαι απο κατι …… που προετοιμαζουν το εδαφος…….

   ΞΥΠΝΑΤΕ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΤΥΠΗΜΑ ,ΕΔΩ ΑΛΛΩΣΤΕ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΤΟ ΔΗΛΩΣΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ »ΞΑΦΝΙΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΥΧΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΔΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ», το δογμα γαλαζια πατριδα εχει ξεκινησει το 2023 η τουρκικη δημοκρατια κλεινει 100 χρονια και θελει να εχει γινει ο νεος »ΑΤΤΑΤΟΥΡΚ’.

 2. ΜΑΚΑΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΑΝ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ

  ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΑΛΛΗΛΙΑ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΡΜΤΟΓΑΝ! ΔΕΣΤΕ ΤΑ ΣΤΟΘΧΕΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΑΣΥΛΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΓΛΥΤΏΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΥΡΑΝΝΊΑ ΤΟΥ ΨΥΧΟΠΑΘΟΥΣ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ!!

 3. Μιλάνε για εξαφανίσει περιουσιών ,όταν στην Κωνσταντινούπολη ,εξαφάνισαν κ ανθρώπους κ περιουσίες .Με προβοκάτσια που δική τους τότε στην Θεσσαλονίκη ,στο σπίτι του Κεμάλ ,ξεκίνησαν εχθροπραξίες οι Τούρκοι στην Κωνσταντινούπολη έκαψαν ελληνικά μαγαζιά σπίτια σκότωσαν απείλησαν κ έδιωξαν με την βία τους Έλληνες .Από ένα τόπο που δεν τους ανήκει ,μέχρι σήμερα .Η μικρά Ασία έγινε με το ζόρι Τουρκία ,με αρπαγές παιδιών με σφαγές λεηλατουσαν ότι έβρισκαν στο δρόμο τους κ άρπαζαν κοπέλες από την αγκαλιά της μάνας τους για φτιάχνουν χαρέμια για γεννούν ,κ να αλλάξει η παλιοφαρα τους χρώμα ματιών κ μαλλιών Αυτό το κράτος δεν φτιάχτηκε με την ευλογία του Θεού ,γι’αυτό μια μέρα θα διαλυθεί.

 4. Έτσι κ εγώ γίνομαι μεγάλο κράτος ,απαξαν Ελληνική γη,Αρμενική κουρδικοι έφτιαχναν στρατό με γενίτσαρους για να πολεμανε , εξισλαμισαν κ έκαναν με το ζόρι Οθωμανούς όλους όσους άρπαζαν από άλλες χώρες κ μετά καυχώνται ότι είναι εκατομ.Αυτη η χώρα δεν φτιάχτηκε με την ευλογία του Θεού κ μια μέρα θα πληρώσει για τα εγκλήματα που έκανε κ κάνει αυτή την στιγμή στην Συρία.

 5. ναι αλλα η σιωπη των μουσουλμανων τησ κω δηλωνει ενοχη, και προσμονη, κε Κιαρη οταν ενα αρθρο δεν περιεχει βρισιες μην κοβετε λεξεις γιατι δεν ειναι αυτο ακριβως που γραφεται και αλλαζει το νοημα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.