Σεισμός 5,1 Ρ. κοντά σε Κάρπαθο και Ρόδο – Αισθητός σε αρκετές περιοχές (pics)

0
857

Σεισμός Τώρα: Σεισμική δόνηση 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 03:28 στο θαλάσσιο χώρο 78 χλμ. ανατολικά-νοτιοανατολικά της Καρπάθου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου.

 

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού – Μεσογειακού Ινστιτούτου (EMSC), ο σεισμός που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (30/1), σε υποθαλάσσια περιοχή, νοτιοανατολικά της Καρπάθου και νότια της Ρόδου, είχε μέγεθος τα 5,1 Ρίχτερ.

Το εστιακό βάθος του σεισμού, σύμφωνα με την εκτίμηση του EMSC, υπολογίζεται στα 60 χλμ.

Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται, στα 78χλμ. νοτιοανατολικά της Καρπάθου και 149 χλμ. νότια από την πόλη της Ρόδου.

 

H αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνει το σεισμό στα 5,1 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 27,9 χλμ., και επίκεντρο 78 χλμ. ανατολικά – νοτιοανατολικά της Καρπάθου.

Από την πλευρά του, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS) δίνει το σεισμό στα 5,6 Ρίχτερ.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε αρκετές περιοχές των Δωδεκανήσων και της ανατολικής Κρήτης.

Δείτε στη gallery το σεισμό, όπως τον κατέγραψε ο σεισμογράφος του Σεισμολογικού Δικτύου του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που είναι τοποθετημένος στην Κάρπαθο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ