ΕΠΑΡΧΟΣ Κω: Απάντηση στον κ. Δ. Καλλούδη σχετικά με τον η/φ του Επαρχείου Κω & του δρόμου προς Ψαλίδι

12
1762

Αγαπητέ κ. Καλλούδη,

Φίλε Μίμη,

Με μεγάλο ενδιαφέρον διάβασα το κείμενό σας, σχετικά με το «σκοτάδι» στο Επαρχείο της Κω. Αν και συμφωνώ απόλυτα με τη διαπίστωσή σας, θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω για το γεγονός ότι η φωτισμός του συγκεκριμένου κτιρίου δεν είναι στις προτεραιότητές, τόσο τις δικές μου, όσο και το Περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκου.

Η φωταγώγηση του Διοικητηρίου, ήταν στις πρώτες προτεραιότητες που βάλαμε με την ανάληψη των καθηκόντων μας τον περασμένο Σεπτέμβριο και για το σκοπό αυτό, εκπονήθηκε η σχετική μελέτη από τους αρμόδιους μηχανικούς του Επαρχείου.

Όπως αντιλαμβάνεστε, επειδή πρόκειται για ένα κτίριο ιδιαίτερων χαρακτηριστικών αφού αποτελεί μνημείο της νεότερης ιστορίας μας, ο φωτισμός για την ανάδειξή του, θα πρέπει να είναι τέτοιος που να αναδεικνύει την μοναδική ομορφιά του.

Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας πληροφορήσω ότι στις 30 Ιουνίου 2020, λάβαμε την έγκριση της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού για τη μελέτη που σύνταξε η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου.

Έτσι, προχωράμε άμεσα, στις διαδικασίες ανάθεσης προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου.

 

Σε ότι αφορά στο έργο φωτισμού στο Ψαλίδι, θα πρέπει να σας ενημερώσω ότι – δυστυχώς  για δεύτερη συνεχόμενη φορά, ο διαγωνισμός του έργου «Επέκταση και αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού Επαρχιακού οδικού δικτύου», στο οποίο είναι ενταγμένος και ο συγκεκριμένος φωτισμός, απέβη άγονος. Αύριο πρόκειται να επανυποβληθεί για αναμόρφωση της προκήρυξης στην αρμόδια Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας και ελπίζουμε ότι αμέσως μετά τη δημοσίευσή του, θα τελεσφορήσει.

Θα μου επιτρέψετε να σας θυμίσω, πως το έργο στο οποίο αναφέρομαι, αφορά στην πλήρη κάλυψη των αναγκών ηλεκτροφωτισμού ολόκληρου του Επαρχιακού οδικού νησιού, που θα δώσει μια άλλη πνοή στην εμφάνιση του συνόλου της Κω, αλλά και θα λύσει οριστικά ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους οδηγούς.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 5.100.000 ευρώ και αφορά – μεταξύ άλλων – την αντικατάσταση και τοποθέτηση  1.400 φωτιστικών ιστών σε όλο το νησί, ενώ μόλις εγκατασταθεί ο εργολάβος, οι εργασίες θα ξεκινήσουν από το Ψαλίδι.

Σας ευχαριστώ θερμά για τις επισημάνσεις σας και είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε άλλη διευκρίνιση χρειαστείτε.

Με εκτίμηση

Ο Έπαρχος Κω – Νισύρου

Ιωάννης Καμπανής

 

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο κάθε ενεργός πολίτης δεν οφείλει να γνωρίζει διαδικασίες διαγωνισμών και νομοθεσίες δημοσίων συμβάσεων. Το κτίριο πρέπει να φωτιστει και να αναδειχθεί. Καλως πράττεις Επαρχε και ενημερώνεις, πίεσε τις υπηρεσίες της Ρόδου και όλους εκεί κάτω. Υπάρχουν και τα υπόλοιπα νησιά όχι μόνο η Ρόδος.

  2. τον επαρχειακο ποτε θα τον καθαρισεται ….πεντε χρονια επεζε ταβλι εσυ θα κανης κατι καθαρησε ο δημος ενα κοματι στο αεροδρομειο προς κεφαλο αλλα δεν ειναι αρκετο και κατι ακομα ελατε καμια φορα στην κεφαλο να σας γνωριση ο κοσμος σαν επαρχο του νησιου δεν δαγκωνουμε

  3. Πως γινεται η Αστυνομια να κανει ελεγχου σε μαγαζια του κεντρου και της Λαμπης ενώ στην άλλη πλευρα του νησιου στο Ψαλιδι,το διαδυκτιο να είναι γεματο με φωτογραφιες που δειχνουν κοσμο πανω από τα επιτρεπτε μετρα,ηχος στο φουλ αλλα η Αστυνομια σφυριζει αδιαφορα? η καλυπτει συναδελφους?

  4. Μια απλη απορία.Τα προηγουμενα χρόνια τα κτηρια φωταγωγουνταν λογικά βάσει κάποιας μελέτης που οι σοφοι του επαρχείου συνετασσαν κτλ κτλ. Γιατί ξανα μανα από την αρχή;;Δεν μπορείτε να πατησετε σε προυπαρχουσες καταστασεις;;

  5. Μου κανει εντυπωση.Εκτος την αμεση απαντηση.Απλα λιγα λογια και ξεκαθαρα.Αντε να ειχαμε μπλεξει με κανενα αρριστερ να μας ελεγε για το κεφαλαιο το καπιταλισμο ΝΑΤΟ και ΕΕ ενωση.Ο Θεος μας φυλαξε.

  6. Και μόνο που απαντήσατε δείχνει την διαφορά επιπέδου από τούς προηγούμενους.
    Συνεχίστε έτσι Κε Καμπανη.

  7. Αγαπητε επαρχε. Καλη η απαντηση αλλα η πραξη δειχνει αλλα.κατεβαινα στην πολη και ειδα εκει κοντα στον πελαργο σκουπιδια χορτα αγκαθια πλαστικα . Αυτα ειναι του επαρχειου. Μηπως ετοιμαζει καμμια μελετη και για αυτα η περιφερεια;

  8. Έπαρχε κάνε μια βόλτα στη Κέφαλο και μάλιστα από το δρόμο για Λιμιώνα,έχει τόσες λακκούβες που νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε βομβαρδισμένο τοπίο.

  9. Επαρχε θυμαμαι καποτε η επαρχος μαρια κυπραιου φωτισε το διοικητηριο λιγες μερες μετα που ανελαβε. Μηπως πρεπει να σηκωσετε τα μανικια επαρχειο και περιφερεια;

  10. Μακαρι να φωτιστεί θα είναι φαντασμαγωρικο μόλις βγαίνεις από το καράβι και πατάς το πόδι σου στην κω.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ