Εξέλιξη βόμβα για Μελισσαροπούλου: Η σχέση με Νιγηριανό βαρόνο. «Δεν ήξερα ότι έχω…Σας ικετεύω, βοηθήστε με»

0
5539

Όπως αποκάλυψε στην εκπομπή Live News με το Νίκο Ευαγγελάτο ο συνάδελφος Βασίλης Χήτος, η νεαρή επί της ουσίας αρνείται να συνεργαστεί με τις αρχές, λέγοντας ότι δεν ήξερε τι μεταφέρει στις αποσκευές της.

Η 19χρονη Ειρήνη Μελισσαροπούλου αντιμετωπίζει τον κίνδυνο ακόμα και της θανατικής ποινής, βάσει της νομοθεσίας του Χονγκ Κονγκ για το εμπόριο ναρκωτικών.

Ωστόσο η ίδια φαίνεται να μην θέλει να δώσει πληροφορίες για το κύκλωμα που βρίσκεται πίσω από την κοκαΐνη που βρέθηκε πάνω της.

Μάλιστα ανέφερε πως δεν ήξερε ότι στις αποσκευές της είχε ναρκωτικά, ενώ αρνήθηκε και να μεταφέρει κάποιο αίτημα στις κινεζικές αρχές.

Όλοι όσοι την ήξεραν αναφέρουν ότι ήταν ένα ήσυχο και καλλιεργημένο κορίτσι, που ποτέ δεν είχε δώσει δείγματα ότι θα μπορούσε να έχει αυτήν την κατάληξη.

Στα «νύχια» της Νιγηριανής μαφίας

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της αμερικανικής δίωξης ναρκωτικών DEA, φίλος της Ειρήνης Έλληνας, την έπεισε να προσφέρει τις «υπηρεσίες της» σε Νιγηριανό «βαρόνο» της νύχτας στην Αθήνα.

Έγιναν μάλιστα πολλά ραντεβού για τις λεπτομέρειες του ταξιδιού και για να λάβει την προκαταβολή. Μάλιστα την έπεισαν πως θα είναι ένα ταξίδι «ρουτίνας» για μια όμορφη κοπέλα όπως αυτή, με ευρωπαϊκό διαβατήριο.

«Κύκλοι» των ελληνικών διωκτικών αρχών σημειώνουν πως αν δεν συνεργαστεί ώστε να «δώσει» ονόματα, η ποινή που θα αντιμετωπίσει θα είναι πολύ μεγάλη. Κι αυτό γιατί η δικαιολογία πως «δεν ήξερε» δεν πείθει…

«Δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα»

Ο ιδιοκτήτης του βενζινάδικου που εργαζόταν από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο του 2017, μίλησε για μία ήσυχη κοπέλα, συνεργάσιμη που δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα.

«Δεν έδωσε απολύτως κανένα δικαίωμα. Στην δουλειά ήταν τυπικότητα και χαμογελαστή με πολύ καλή επίδοση» είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν έχει προσγειωθεί ακόμα στην πραγματικότητα»

Για την κατάσταση της 19χρονης από την Μυτιλήνη τις πρώτες ώρες της σύλληψής της στο Χονγκ Κονγκ μίλησε στο newsit.gr, ο δικηγόρος της οικογένειας της κοπέλας, Σάκης Κεχαγιόγλου. Όπως ανέφερε, σύμφωνα με τα όσα του μεταφέρονται από την Κίνα, δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα την μεγάλη περιπέτεια που έχει μπλέξει, νομίζοντας πως είναι κάτι παροδικό.

Σύμφωνα με τον κ. Κεχαγιόγλου η 19χρονη είναι καλά στην υγεία της, ενώ και οι συνθήκες κράτησής της είναι καλές. Ο Έλληνας πρόξενος στην περιοχή της επισκέφτηκε στις φυλακές, ενώ τις επόμενες ώρες θα αναλάβει καθήκοντα και ένας άλλος δικηγόρος στο Χονγκ Κονγκ, προκειμένου να εκπροσωπήσει εκεί την κοπέλα.

Ο κ. Κεχαγιόλου ανέφερε επίσης πως η Ειρήνη ενημερώθηκε για την ανάληψη της εκπροσώπησής της από τον ίδιο, και πως τώρα κρατείται στην γυναικεία φυλακή ανηλίκων.

Όπως είπε επίσης ο πρόξενος της μετέφερε και την αγάπη και την συμπαράσταση της οικογένειας. Για ακόμη μια φορά τόνισε πως οι γονείς της δεν γνώριζαν για αυτή την της δραστηριότητα.

«Ήξεραν ότι από τις 31 Αυγούστου πήγε στην Καλαμάτα για σπουδές σε ΙΕΚ, και στη συνέχεια την είδαν με κουκούλα στο Χονγκ Κονγκ» είπε χαρακτηριστικά.

«Σας ικετεύω, βοηθήστε με» – H σπαρακτική έκκληση του 19χρονου μοντέλου με την κοκαΐνη

«Σας ικετεύω, βοηθήστε με» - H σπαρακτική έκκληση του 19χρονου μοντέλου με την κοκαΐνη

Πρόσωπο – «κλειδί» στην υπόθεση ο άγνωστος φίλος που θα έφτανε με άλλη πτήση στο Χονγκ Κονγκ

«Σας ικετεύω, βοηθήστε με», είναι τα συγκλονιστικά λόγια που ψέλλισε το μοντέλο στον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στο Χονγκ Κονγκ, κ. Ιωάννη Μαλούκο, ο οποίος είναι ο μοναδικός άνθρωπος, με τον οποίο ήρθε σε επαφή η 19χρονη που συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ με 2,6 κιλά κοκαΐνης.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο Alpha, οι ελληνικές και κινεζικές Αρχές αναζητούν τον «εγκέφαλο» που μετέτρεψε την 19χρονη από την Μυτιλήνη σε «βαποράκι».

 

«Βοηθήστε με, πείτε στους γονείς μου ότι είμαι αθώα»

modelonew2 1511514125 copy

«Ξεκίνησα το αεροπορικό μου ταξίδι με τελικό προορισμό το Χονγκ Κονγκ από την Αθήνα. Ενδιάμεσος σταθμός του αεροπλάνου ήταν η Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας. Εκεί, στο χρόνο που παρέμεινα στην πόλη πριν επιβιβαστώ στο αεροπλάνο και πάλι για το Χονγκ Κονγκ, αγόρασα από ένα κατάστημα ένα σακίδιο πλάτης», φέρεται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, να εκμυστηρεύτηκε στο γενικό πρόξενο.

«Κάποιοι μου έριξαν στην τσάντα ό,τι βρήκαν οι αρχές. Δεν μπορώ να θυμηθώ πότε και πως έγινε. Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ένα και μόνο πράγμα: Βοηθήστε ΜΕ! Σας ικετεύω βοηθήστε με! Πείτε στους γονείς μου ότι είμαι αθώα», στα λόγια της διακρίνεται ο πανικός και η ελπίδα της ότι θα μπορέσει να επικοινωνήσει με τους γονείς της.

Το πρόσωπο – «κλειδί»

«Φως» στην υπόθεση αναμένεται να δώσει η κατάθεση του φίλου της, ο οποίος θα έφτανε στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ με διαφορετική πτήση.

«Το ταξίδι στο Χονγκ Κονγκ το είχαμε αποφασίσει και οργανώσει μαζί με έναν φίλο μου. Λόγω κάποιων υποχρεώσεών του, αποφασίσαμε να ταξιδέψουμε με διαφορετικές πτήσεις. Είχαμε κανονίσει να συναντηθούμε εκεί, όπου θα τον περίμενα, αλλά δεν έχει έρθει ακόμη», είπε στον πρόξενο μέσα από τις φυλακές, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Alpha.

Αυτές είναι οι φυλακές, όπου κρατείται

Η 19χρονη κοπέλα βρίσκεται στις γυναικείες φυλακές ανηλίκων Lai King Correctional Institution, όπου κρατούνται κορίτσια ηλικίας 14 έως 21 ετών.

P200805280166 photo 410728 1

O… περίεργος διαγωνισμός ταξιδιών!

Την ίδια ώρα, υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας θεωρούν ότι τα ναρκωτικά που μετέφερε η 19χρονη προορίζονταν για την Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 19χρονη Ειρήνη ανέφερε στους φίλους της ότι φεύγει για σπουδές στην Καλαμάτα και πως είχε κερδίσει σε ένα διαγωνισμό ταξιδιών!

Ωστόσο, κάποιοι από τους φίλους της αμφισβητούν την ύπαρξη του διαγωνισμού με την ονομασία «World Star» και υπογραμμίζουν ότι η 19χρονη κοπέλα γνώρισε κάποιον συγκεκριμένο άνδρα και από τότε ξεκίνησαν τα ταξίδια της ανά τον κόσμο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ