Κατάρριψη τουρκικού στρατιωτικού ελικοπτέρου: Νεκροί και οι δύο πιλότοι (Vid)

3
1687

 

Δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από την κατάρριψη του τουρκικού στρατιωτικού ελικοπτέρου, σύμφωνα με τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Την κατάρριψη του ελικοπτέρου από τις δυνάμεις της κουρδικής πολιτοφυλακής που δρα στην Συρία (YPG), επιβεβαίωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, η κατάρριψη του ελικοπτέρου έγινε κοντά στην πόλη του Αφρίν που βρίσκεται στα βόρεια της Συρίας.

Οι δυνάμεις των Κούρδων πολιτοφυλάκων, γνωστοποίησαν ξεχωριστά την κατάρριψη του ελικοπτέρου.

«Ένα από τα ελικόπτερα μας μόλις καταρρίφθηκε. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν. Βρισκόμαστε σε πόλεμο. Μπορεί να χάσουμε ένα ελικόπτερο, αλλά θα πληρώσουν το τίμημα γι’ αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας σε μέλη του κόμματος του (AKP) στην Κωνσταντινούπολη.

Δείτε το βίντεο της πτώσης του ελικοπτέρου, το οποίο αναρτήθηκε στο Twitter, χωρίς όμως να είναι δυνατό να επιβεβαιωθεί αν πρόκειται για πλάνα του εν λόγω συμβάντος.

Την ευθύνη για την κατάρριψη του ελικοπτέρου ανέλαβαν Κούρδοι μαχητές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. https://southfront.org. τους εχουν τσακισει οι Κουρδοι. Τριτη εβδομαδα της τουρκικης εισβολης και μονο συνοριακα χωρια εχουν δει οι τουρκοι. Μην ξεχνατε οτι στην Idlib ειχαν χασει συνολικα περισσοτερα απο εκατο (100) τεθωρακισμενα και τελικα την κοπανισαν απο την περιοχη

  2. Τα μεμετια ειδαν το τυρι αλλα δεν ειδαν την φακα , οποιος μπηκε στην δινη της Συριας δεν ειχε καλα ξεμπερδεματα και δεν θα`χουν ουτε και αυτοι ….

  3. ενας μηνας σχεδον και ακομα δεν μπορουν να καταλαβουν μια πολη με πληθυσμο ~35000. με απολυτη υπεροχη/αποκλειστικοτητα σε αεροπορια, τεθωρακισμενα, οπλικα συστηματα και προσωπικο.και θελουν και πολεμο με την Ελλαδα 😀

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ