Δημήτριος Γερούκαλης: Ἀφαίρεσις τίτλου ἐπιτίμου δημότου

27
2175

Αγαπητέ μου κύριε ‘Ιωάννη Κιάρη,

Πρό ὀλίγων μηνῶν, ὁ Δῆμος Καλυμνίων, μετά ἀπό σχετικήν ἀπόφασιν τοῦ
Δημοτικοῦ Συμβουλίου, ἀπένειμε εἰς τόν κύριον Τσίπραν, τόν τίτλον τοῦ
ἐπιτίμου δημότου.
Ἡ ἱστορία τῆς πολιτικῆς καί κοινωνικῆς ὀργανώσεως τῆς Καλύμνου, ἔχει
ὡς ἐμβληματικήν ἀναφοράν α) τόν Κανονισμόν τῆς Δημογεροντίας (ΚΔΚ),
ἔτος 1894, καί β) τόν Ναυτικόν Σπογγαλιευτικόν Κανονισμόν.
Ὁ ΚΔΚ, εἰς τό ἄρθρον 2 ἀναφέρει ρητῶς τά ἑξῆς :

» Προκειμένου περί ζητημάτων θιγόντων τά ἀνέκαθεν καθιερωμένα καί
ἀναγνωρισμένα προνόμια τοῦ τόπου, ἡ Δημογεροντία κατά τά ἀνέκαθεν
κεκανονισμένα οὐδεμίαν ἁρμοδιότητα ἔχει, μόνος δε ἁρμόδιος εἶναι ὁ λαός
τῆς νήσου Καλύμνου, πρός ὅν ἡ Δημογεροντία ὀφείλει νά ἀναφέρεται
ἐν πάση τοιαύτη καί συμφώνως τῆ κοινῆ αὐτοῦ ἐγκρίσει ἐνεργεῖ νομίμως.
Ἄλλως πᾶσα οἱαδήποτε μονομερής πρᾶξις τῆς Δημογεροντίας θέλει
εἶσθαι ὅλως ἄκυρος, οἱ δε παραίτιοι αὐτῆς Δημογέροντες εἴτε καί δημοτικοί
σύμβουλοι θέλουσιν εἶσθαι ὑπεύθυνοι ἀπέναντι τοῦ λαοῦ, θά παύωνται
ἀμέσως τῆς θέσεώς των, καί θά ἐκλέγωνται κατά τά κεκανονισμένα ὑπό
τοῦ λαοῦ ἄλλοι ἀντ’ αὐτῶν, ἐν οἱανδήποτε ἐποχή τοῦ ἔτους.»

Ἡ ἐμμονή τοῦ κυρίου Τσίπρα, πρωθυπουργοῦ κατά τήν συγκυρίαν αὐτήν,
μέ τήν ἐφιαλτικήν συμφωνία τῶν Πρεσπῶν, ὐπηρετώντας τά συμφέροντα
τῆς Γερμανίας καί πλήττοντας τά Ἐθνικά συμφέροντα, ἀνοίγοντας τούς ἀσκούς
τοῦ Αἰόλου ἀκόμη καί διά τόν διαμελισμόν τῆς βορείου Ἑλλάδος, εἶναι
πλήρως ἀναντίστοιχη μέ τόν ἀναφερθέντα ΚΔΚ καί ἀνακόλουθος τῶν
ὑποχρεώσεών του ὡς δημότου τῆς νήσου Καλύμνου.

Συμβολική πατριωτική πρᾶξις εἶναι ἡ ἀφαίρεσις τοῦ ἀπονεμηθέντος τίτλου.

Δημήτριος Γερούκαλης
ΚΩΣ, Ἰανουάριος 2019.

27 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δηλαδη Γιατρε αν καταλαβα καλα εσυ θα ηθελες να συνεχισει να ονομαζεται «Μακεδονια» οπως την εχουν αναγνωρησει 160 κρατη στον κόσμο και όχι «Βορεια Μακεδονια»… Ας ειναι…εσυ ξερεις…

    • Σκασιλα του «γιατρου» οτι 160 Κρατη την λενε Μακεδονια….Αυτος σαν Καλυμνιος και μετανθρωπος την λεει οπως….θελει!!! και βριζει και τον Τσιπρα!!! Τι να πεις μπροστα σε τοση ….ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ!!!

      • Τι και να το λένε 160 χώρες το κρατίδιο,αφού μέχρι εκεί είναι η …’ζημιά’,αυτό είναι επιτυχία,γιατί ούτε στην Ευρώπη,ούτε σε καμιά Συμμαχία σαν ΙΣΟΤΙΜΟ κράτος θα έμπαινε,ούτε θα κατοχύρωνε μειονότητα,ούτε ΕΠΙΣΗΜΑ θα διεκδικούσε κάτι.Το τι βλέπει ο Γιατρός παραπέρα απ τις δικές σου σαχλαμάρες…θα το ξανασυζητήσουμε σίγουρα!!!Το πόσο αδιάβαστος σαχλαμάρας είσαι…ανιστόρητος μαμούχαλος!!!!Άνοιξε κανένα βιβλίο ,πέρα απ την Αυγή.

      • Σχετικά με τα 160 κράτη… Μην κολλάς σε αυτό. Μια ΟΛΙΓΩΡΙΑ τόσων ετών (εκ του πονηρού) δεν σημαίνει ότι όταν ερθη η ώρα κάποια στιγμη δεν μπορεί να διορθωθει. Μόνο σκέψου ποιοι σε «κυβερνουν» τα τελευταια 70 χρόνια και θα καταλάβεις πολλά…

  2. Ένα γιατρό ρε παιδιά
    Πλανάστε πλάνη οικτρά !!!
    Πρωθυπουργός της Χώρας Hallo 👋
    Η Μακεδονία ησύχασε τώρα!
    Πέσε και συ να κοιμηθείς αγόρι….
    Και το πρωί θα είναι μια άλλη μέρα και άσε τους Καλύμνιους, ξέρουν αυτοί…

  3. Ωραία η επισήμανση για την αφαίρεση της ιδιότητας του δημοτη! Ευχόμαστε να συμπέσει με την ιδιότητα του ως πρωθυπουργού πριν πραγματοποιήσουν τα απατριδα όνειρα τους!!

  4. ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ Ο ΚΑΛΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΑΣ;;;;;ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ….

    • Αντιτρομοκρατική εκεί? Μια γριά σιγοτραγουδάει το ' Μακεδονία Ξακουστή...',

      …ελάτε να την συλλάβετε.

  5. Ποια βόρεια Μακεδονία ρεεεεεεεεε
    Ο ψηλός του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει θα πάρει αλλα 8000 αυτό το μηνα και θα ξαναέρθει στην κω να μας το παίξει σωτήρας

  6. Είχα ακούσει κάτι για τους γιατρούς αλλά δυσκολευόμουν να το πιστέψω. Ο Κος Γερούκαλης διέλυσε κάθε αμφιβολία. Άντε γειά!!!

  7. Ξεχάσαμε να σε κάνουμε πρωθυπουργό Αλλά όπως ξέρεις υπάρχουν και άλλα μέρη που κάποιος γίνεται Ναπολέοντας η Μεγαλέξανδρος

  8. Ζεις στην εποχή των βαλκανικών πολέμων. Μπροστά εσύ και πίσω εμείς να τους πάρουμε φαλάγγι

  9. Ήμουν οπαδός του Σημίτη, αλλά ασπάστηκα άρτι πρώην επίτιμο αρχηγό της πλατείας Εξαρχείων

  10. Η πρόταση κ.Γερούκαλη, δηλώνει τα αυτονόητα που έχουν καθήκον οι Καλύμνιοι να πράξουν. Δεν θα έπρεπε καν να αποδοθεί εξ’αρχής. Στοιχειώδης Πατριωτική ευθιξία και καθήκον κάθε Έλληνα, η υπεράσπιση της Πατρώας γης που βάφτηκε με αίμα. Αφαίρεση του τίτλου είναι το ελάχιστο τίμημα σε όσους συμβάλλουν σε Εθνική Προδοσία.

    • Ἀγαπητέ Δημήτρη, Καλή Χρονιά μέ ὑγεία, Ἡ πατριωτική στάσις γνωρίζουμε ὅτι ἐνοχλεῖ τούς διεθνιστές κομμουνιστές, ἀριστερούς ἐθνομηδενιστές, μετα-ρομαντικούς καί μετα-φιλελεύθερους. Ἐπίσης ὅσους διακατέχονται ἀπό αἰσθήματα ἐνοχῆς. Τό 1941 οἱ δωσίλογοι καί οἱ μαυραγορίτες, ἀκολουθούμενοι ἀπό τούς ἐξυπηρετούμενους, διαδήλωναν εἰς Ἀθήνας μέ τό σύνθημα «βάστα Ρόμμελ». Τό κράτος τῆς Ἀνατολικῆς Γερμανίας τό εἶχαν ἀναγνωρίσει ὅλες οἱ χῶρες πλήν τῆς Δυτικῆς Γερμανίας.
      Ὅπως γνωρίζεις ἡ ἱστοσελίδα ΑΝΤΙΒΑΡΟ φιλοξενεῖ πλούσιο ὑλικό ἐπί τοῦ θέματος αὐτοῦ. Καλόν δε θά ἦταν νά ἐνθυμούμεθα τί ἔχουν γράψει διά τήν Ἑλλάδα καί τήν σημασίαν της, οἱ μεγάλοι τῆς Γεωπολιτικῆς Μακίντερ, Ράτζελ, Κάπλαν, ὁ θεωρητικός τοῦ Γερμανικοῦ Ἐθνικοσοσιαλισμοῦ Χάουσχόφερ καί τέλος ὁ Χίτλερ, κατά τήν ὁμιλίαν του εἰς τήν Γερμανική Βουλή τήν ἄνοιξιν τοῦ 1941.
      Καί μόνον αὐτή ἡ γνῶσις εἶναι ἱκανή συνθήκη διά τόν ἀγῶνα τῆς διατηρήσεως τῆς ἰδιοπροσωπίας μας.
      Φιλικῶς,
      Δημήτριος Γερούκαλης.

    • Νομίζεις πως με λεκτικά πειροτεχνήματα καταφέρνεις τίποτα περισσότερο από το να φωτίζεις τις ακριαοφασιστικές σου αντιλήψεις. ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΑΙ ΜΩΡΕ ΠΩΣ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΑΙ ΚΑΙ ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ Η ΟΤΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ Η ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟΨΗ ΕΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΩΣΤΗ, έτσι σύμφωνα με την ιστορία σκφτόντουσαν κάποιοι κύριοι ονόματι Μπενίτο, Αδόλφος, Φράνγκο, Σαλαζάρ, Παπαδόπουλος κλπ ντρέπομαι και λυπάμαι για λογαριασμό σας

  11. το θεμα δεν ειναι μόνο το βόρεια Μακεδονια όσο τα αλλα δύο που ηθελημενα αποσιωπας. Οτι με την υπογραφη μας θα λεγονται σκετο Μακεδόνες και η γλώσσα τους θα λέγεται σκετο μακεδονική! Καταλαβες το μεγεθος της προδοσίας; Αυτοί θέλουν ειδικο δικαστηριο για εσχατη προδοσια Μας τα παίρνουν όλα και ονομα και γλωσσα και ιστορια!

  12. Και αναμένομεν την στιγμή της μεγάλης αντεπίθεσης, βαδίζοντας στα χνάρια της αρχαίας κρυπτείας και των σπηλαίων της Εκάβης, μέσα στο απόλυτο σκότος. Και σε κατάσταση ευεξίας ασύγκριτης το σώμα ολόκληρο θα δονείται από κύματα χαράς και λύπης. Γέλωτος και δακρύων Ανύπαρκτος φύση ανίκανη φέρουσα τέτοιο αποτέλεσμα. Ούτε διεγερτική ως το κρασί, ούτε παραισθησιογόνα ως χόρτο της Πυθίας. Η έκσταση παράγεται μόνη της με διεργασίες μουσικής μετά τυμπάνων και σαλπίγγων εντός των οιστρογόνων νευρώνων της αμαθούς ζωής επιλεγμένων. Εμπρός παίδες να συντρίψομεν το φράγμα του ήχου. Ίτε παίδες θερμοπυλιώτες Μακεδονομάχοι. Ζήτω το έθνος της Μαδαγασκάρης.

  13. Κ. Γερούκαλη στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Είναι ντροπή να ξεστομίζεις αυτές τις ασυναρτησίες χρησιμοποιώντας μάλιστα ένα Κανονισμόν Δημογεροντίας (ΚΔΚ) που είχε δημιουργηθεί όταν η Κάλυμνος ήταν Τουρκοκρατούμενη και με λογική προκρούστια προσπαθείς να χωρέσεις πρακτικές του χθες που αφορούσαν εντελώς διαφορετικά περιβάλλοντα στο σήμερα. Αλήθεια πότε θα γίνει καμιά έρευνα γιατί στην Κάλυμνο χορηγήθηκαν την περίοδο 1980-2000 αφειδώς ιατρικές βεβαιώσεις που τις προσκόμιζαν οι ενδιαφερόμενοι για να πάρουν πρόωρες συντάξεις, εσείς σαν γιατρός στην Κάλυμνο εκείνη την εποχή και πρώην Έπαρχος κάτι περισσότερο θα ξέρετε

    • Πρός ΑΜΝΕΙΑΝ,
      ἐάν συστηθεῖτε μέ τό ὄνομά σας, τότε θά σᾶς ἀπαντήσω καί ἐπί τῆς πολιτικῆς καί ἐπί τῶν ἐλεγχομένων ὑπαινικτικῶν σας σχολίων.
      Δημήτριος Γερούκαλης.

  14. με το πολυτονικό πως καταφέρνετε να γράψετε; Και το επίθετο σας δεν παίρνει περισπωμένη;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ