Ε. Παναγιωτοπούλου- ΕΕΣ Κω: ΔΙΕΘΝΕΣ βραβείο για προσφυγικό/μεταναστευτικό στη Φλωρεντία (Pics-Vid)

Διεθνές βραβείο "Premio Galileo", μεταξύ 7 επιλεγμένων προσωπικοτήτων απ' όλη την Ευρώπη

6
362
Βράβευση Προέδρου Περιφερειακού Τμήματος ΕΕΣ Κω
Η Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Κω    Ειρήνη Παναγιωτοπούλου βραβεύτηκε με το διεθνές βραβείο «Premio Galileo», μεταξύ επτά επιλεγμένων προσωπικοτήτων απ’ όλη την Ευρώπη, για τη συνεισφορά τους στη διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος.
Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε από το Ίδρυμα «Fondazione Premio Galileo  2000», την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016,  στο κατάμεστο θέατρο «Teatro della Pergola» στην Φλωρεντία.
unnamed2
                          unnamed1
Στην ίδια τελετή, βραβεύθηκαν επίσης:

Θεοδόσιος Πελεγρίνης:          τέως Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας, Θρησκευμάτων 
Valter Girardelli:                     Αρχηγός του Επιτελείου του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού

Marco Impagliazzo:                Πρόεδρος της Κοινότητας του Sant’ Edigio
Pietro Bartolo:                        Γιατρός στην Λαμπεντούζα
Anouar Kbibech:                    Πρόεδρος της Μουσουλμανικής Κοινότητας στη  Γαλλία
Joseph Levi:                          Αρχιραββίνος της Εβραϊκής Κοινότητας της Φλωρεντίας.
unnamed
Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή μαζικής εισροής προσφύγων και μεταναστών στο νησί της Κω, κλιμάκια του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κινητοποιήθηκαν άμεσα διανέμοντας συστηματικά είδη πρώτης ανάγκης (οικογενειακά δέματα, πακέτα με γυναικεία και βρεφικά είδη, κυτία επιβίωσης, τρόφιμα, πόσιμο νερό κ.ά.) ενώ παρείχαν υπηρεσίες αποκατάστασης οικογενειακών δεσμών, ψυχοκοινωνικής στήριξης και πρώτες βοήθειες. Με τον τρόπο αυτό συνέβαλαν καθοριστικά στην αντιμετώπιση των μεγάλης κλίμακας ανθρωπιστικών αναγκών που είχαν ανακύψει.
 unnamed3
Για να παρακολουθήσετε το βίντεο της τελετής βράβευσης, πιέστε εδώ.
—–
Ειρ. Παναγιωτοπούλου
Πρόεδρος του Π.Τ. Κω του Ε.Ε.Σ.

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες που μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ, η ΜΕΡΚΕΛ δήλωσε ότι «δεν είναι δυνατόν να μείνουν τόσες χιλιάδες Αφγανοί στην Γερμανία» κι ετοιμάζεται να ξαποστείλει καμμιά εκατοστή χιλιάδες!
    Ήδη, 60.000 αιτήσεις από Αφγανούς για παροχή ασύλου έχουν απορριφθεί, κι όπως αποκάλυψε η ΜΕΡΚΕΛ, σύντομα αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο για την επιστροφή τους στην πατρίδα τους. Μαζί με περίπου 40.000, των οποίων οι αιτήσεις αναμένεται να απορριφθούν στο άμεσο μέλλον.
    Σύμφωνα με το σχέδιο, προβλέπεται η παροχή ενός χρηματικού ποσού για να ξεκινήσουν νέα ζωή στο Αφγανιστάν και η κάλυψη του αεροπορικού εισιτηρίου για το ταξίδι της επιστροφής.
    Όπως βλέπετε, όλες οι χώρες της Ευρώπης κοιτάνε πως θα διώξουν τα «προσφυγάκια» και μόνο μία πως θα τα… προσελκύσει: η Ελλάδα των Μνημονίων!

  2. ΜΟΝΟ ΓΕΛΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ.
    ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ