Φορτηγό στο Βερολίνο, 12 νεκροί: Ποιος ο μανιακός οδηγός, ποιος ανέλαβε την ευθύνη [φωτο, video]

1
1181

Τρομοκρατική επίθεση Βερολίνο: Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών σύμφωνα με την Αστυνομία

Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι των γερμανικών αρχών για τον συνολικό αριθμό των θυμάτων από την επίθεση με φορτηγό σε υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας στο Twitter, 12 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 48 τραυματίστηκαν, ορισμένοι εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

 

Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση το βράδυ της Δευτέρας (19/12). Την είδηση μετέδωσε η Washington Times, επικαλούμενη ιρακινές πηγές.

Σύμφωνα με την αστυνομία συνελήφθη ένας άνθρωπος ως ύποπτος για την επίθεση ενώ ένας δεύτερος οδηγός φέρεται να είναι νεκρός.

Με πολωνικές πινακίδες το φορτηγό – Πιθανόν εκλάπη

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι το φορτηγό είχε πολωνικές πινακίδες και ότι ανήκει σε πολωνική μεταφορική εταιρεία, η οποία είπε στις αρχές πως το όχημα έφυγε από την Πολωνία το απόγευμα της Δευτέρας, με προορισμό το Βερολίνο. Τους είπαν ακόμη ότι έχασαν την επαφή με τον οδηγό στις 4 το απόγευμα (τοπική ώρα).

Υπάρχει η πιθανότητα κλοπής του φορτηγού, σύμφωνα με τον Guardian. Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας έδωσε συνέντευξη σε πολωνικό ραδιοφωνικό σταθμό, λέγοντας ότι ο ξάδελφός του ταξίδευε με το φορτηγό προς το Βερολίνο και ότι ήθελε να περάσει εκεί το βράδυ. Πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να φανταστεί τον ξάδελφό του να προκαλεί το περιστατικό, γιατί έχει 15 χρόνια οδηγικής εμπειρίας σε φορτηγά.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο CNN: «δεν είμαι ειδικός, αυτό όμως που μπορώ να σας πω είναι ότι το φορτηγό κινείτο με περίπου 40 μίλια την ώρα (64 χλμ.) και δεν φάνηκε να φρενάρει καθόλου».

Το λουτρό αίματος στο Βερολίνο, θυμίζει πολύ την περίπτωση του μακελειού στη Νίκαια της Γαλλίας στις 14 Ιουλίου 2016, οπότε ένα φορτηγό τρομοκράτη έπεσε σε πλήθος που γιόρταζε την ημέρα της Ανεξαρτησίας της Γαλλίας, σκοτώνοντας 86 και τραυματίζοντας 434 ανθρώπους

Η χριστουγεννιάτικη αγορά βρίσκεται σε κεντρικότατο σημείο του δυτικού Βερολίνου, δίπλα στον φημισμένο Ζωολογικό Κήπο, στην περιοχή Τιεργκάρντεν.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. και τωρα;;;ετοιμαστειτε για νεο ανθελληνικο κυμα επικρισεων και καταστροφολογιας εναντιον μιας χωρας που οι συριζαιοι την καναν σκονη και θρυψαλα.οχι οτι δεν ηταν αλλα αυτοι το τερματισαν εντελως σε χρονο dt.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ