Όταν το Κολωνάκι ήταν γεμάτο πρόβατα και 17 ακόμη σπάνιες φωτογραφίες μιας άλλης Αθήνας που δεν υπάρχει πια

0
1211

Αθήνα μιας άλλης εποχής: Μπορεί η Αθήνα να αποτελεί στις μέρες μας μία πόλη με αυξημένη κίνηση σε δρόμους και πεζοδρόμια. Μπορεί η Αθήνα του σήμερα να είναι γεμάτη με ανθρώπους από τα μέρη όλου του κόσμου. Ωστόσο, τα πράγματα κάποτε ήταν διαφορετικά. Η Αθήνα δεν έμοιαζε σε τίποτα την Αθήνα του σήμερα. Η συγκεκριμένη περιγραφή δεν ανήκει πουθενά αλλού από την Αθήνα μιας άλλης εποχής.

Αθήνα

Το Κολωνάκι δεν ήταν όπως σήμερα. Δεν ήταν μια περιοχή γεμάτη από ακριβά μαγαζιά, γεμάτη από ανθρώπους με κύρος και οικονομική επιφάνεια. Εκείνη την εποχή, υπήρχαν μόνο τα χωράφια του Κολωνακίου. Χωράφια γεμάτα από Στα κατσίκες, που βοσκούσαν.

Υπήρχαν παντού κατσίκες, εκείνη την εποχή. Μπορούσε κανείς να τις συναντήσει στη λαχαναγορά στο Γκάζι, στην Πλατεία Συντάγματος του 1900 και στην Ερμού του 1920. Ευτυχώς, όμως, που υπάρχουν και φωτογραφίες. Μπορεί να είναι ασπρόμαυρες, αλλά αποτελούν ένα αδιάψευστο στοιχείο για την προαναφερθείσα κατάσταση στην πρωτεύουσα της Ελλάδας.

Ασπρόμαυρες αναμνήσεις από την πόλη των Αθηνών. Μια εποχή, που κάποιοι προσπαθούν να την αναδείξουν. Κάποιοι άνθρωποι έχουν ως στόχο να ανακαλύψουν την ιστορία της πόλης των Αθηνών. Δηλαδή, να δουν πώς ήταν περιοχές, που συχνάζουν σήμερα.

Αθήνα μιας άλλης εποχής: Φωτογραφίες από την εποχή που στο Κολωνάκι έβοσκαν πρόβατα

 

 

 

Πηγη enimerotiko.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ