«Απεργία πείνας και δίψας από μετανάστες στο Κέντρο Υποδοχής Κω» (ΒΙΝΤΕΟ)

46
1938

Απεργία πείνας και δίψας από πρόσφυγες στην Κω

Μαζική αποχή από φαγητό και νερό ξεκίνησαν σήμερα το πρωί πρόσφυγες και μετανάστες στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην Κω, σύμφωνα με την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική, που αναφέρει πως ξεσηκώθηκαν απαιτώντας ελευθερία και να μπει τέλος στη ρατσιστική πολιτική της αφαίρεση των δικαιωμάτων τους.

Οι πρόσφυγες πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία φωνάζοντας συνθήματα, όπως «Liberte» και «Freedom», και καταγγέλλοντας την αδιαφορία των αρχών και της Ε.Ε. για την κράτηση τους από 6-12 μήνες.

Η ΚΕΕΡΦΑ κάνει λόγο για δίκαιη εξέγερση ανθρώπων «ενάντια στις ρατσιστικές πολιτικές του νέου απαρτχάιντ που έχει μετατρέψει τα νησιά σε φυλακές ενώ στα ίδια χτίζει νέες σπαταλώντας εκατομμύρια ευρώ» και κραυγή ελευθερίας γιατί οι ζωές τους «μετράνε και δεν μπορούν αντιμετωπίζονται με απάνθρωπες κρατήσεις σε Γκουαντάναμο».

Η Κίνηση ζητά για ακόμα μια φορά την «άμεση απελευθέρωση όλων, μετακίνηση στις πόλεις, να πάρουν χαρτιά, άσυλο και δικαιώματα» και την κατάργηση των ρατσιστικοών νόμων της κυβέρνησης και της ΕΕ, ώστε «να ανοίξουν τα σύνορα, να σταματήσουν οι ρατσιστικές απελάσεις και οι εξώσεις προσφύγων από τα σπίτια».

«Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι καλοδεχούμενοι! Να κλείσουν τώρα οι Μόριες και οι Αμυγδαλέζες, έξωση του Μηταράκη, απελάστε τώρα τον Μητσοτάκη!
Δημοσιοποιούμε τα βίντεο που μας απέστειλαν» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: https://www.efsyn.gr/ellada/dikaiomata/250858_apergia-peinas-kai-dipsas-apo-prosfyges-stin-ko

46 ΣΧΟΛΙΑ

  1. …να μην φάνε.Εδω είμαστε ρατσιστές να π[ανε στις χώρες τους που είναι δημοκράτες.Τι έγινε χαλάσανε οι μπίσνες των ΜΝΚΟ και τους βαζουν να κανουν τετοια;Απορω γιατι τους φερανε εδω σε μια ρατσιστικη χωρα.Ντροπη τους.

  2. Πριν από ένα έτος ο Ελληνικός λαός αποφάσισε ότι θέλει κλειστά σύνορα και σκληρή αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης. Το τι επιθυμούν οι πράσινοι, οι αριστεροί και κυρίως οι κατηγορούμενοι για σύσταση συμμορίας, μας αφήνει παντελώς αδιάφορους

  3. Άντε και στους συριζαίους!
    Δεν αρχίζετε μια απεργία πείνας και εσείς για συμπαράσταση;
    Καλύτε

  4. Να αρχίσουν απεργία δίψας και οι συριζαίοι και οι αντιφα. Συμπαράσταση δε θα δείξουν; Τι σόι αριστεροί είναι;

  5. Η φιλοξενία είχε σημαντική κοινωνική δύναμη, διότι μπορούσε να συνδέσει άτομα οποιασδήποτε τάξης, ακόμη και απλούς πολίτες με βασιλιάδες. Στα χρόνια του Ομήρου, σε όποιο σπίτι και αν πήγαινε ένας ξένος, θα έβρισκε φιλοξενία. Κάτι τέτοιο αφορούσε όλες τις Πόλεις Κράτη της Ελλάδας, αν και οι Θεσσαλοί και οι Αθηναίοι φημίζονταν ειδικά για τα φιλόξενά τους αισθήματα. Ο ξένος βέβαια της εποχής του Ομήρου δεν ήταν τουρίστας, αλλά αγγελιοφόρος, εξόριστος, ταξιδιώτης, κλπ.

    • Τι σχεση εχει αυτο που λες με τους εισβολεις που εχουμε εμεις;Εδω σου λενε στα μουτρα δεν σε γουσταρω να μεινω εδω απλα θελω να σε χ….. να περασω και να φυγω.Ποσο χαχας εισαι;

  6. Η φιλοξενία (ετυμολoγία από το φιλώ (= αγαπώ) + ξένος) αναφέρεται στην πράξη της περίθαλψης και φροντίδας ενός ξένου στο σπίτι κάποιου.

    Ήταν θεσμός για τους αρχαίους να υποδέχονται και να περιποιούνται τους ξένους στο σπίτι τους. Πίστευαν ιδιαίτερα στην ιδέα της φιλοξενίας και την θεωρούσαν ηθικό χρέος και ιερό κανόνα των θεών (προστάτης ο Ξένιος Ζευς). Γι’ αυτό και οι ξένοι, ως σταλμένοι από τους θεούς, θεωρούνταν πρόσωπα ιερά, τιμημένα και σεβαστά.

    Αυτή η αντιμετώπιση των ξένων ξεκίνησε από την πίστη ότι οι ίδιοι οι θεοί, μεταμορφωμένοι, τους επισκέπτονταν για να ελέγξουν ποιοι άνθρωποι τηρούν τους θρησκευτικούς κανόνες και υπακούν στους νόμους και ποιοι όχι (υβριστές). Επιπλέον, ο τρόπος ζωής των Ελλήνων (ταξίδια, εμπόριο, πόλεμοι) είχε αποτέλεσμα να βρίσκονται στους δρόμους, σε ξένους τόπους, με μεγάλη ανάγκη για στέγη , βοήθεια ή προστασία. Με το θεσμό, λοιπόν, της φιλοξενίας, έβρισκαν και οι ίδιοι αυτά που ζητούσαν. Εξάλλου, οι ξένοι ήταν καλοδεχούμενοι, γιατί ήταν για πολλούς η μόνη επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο και πηγή πληροφοριών λόγω της έλλειψης μέσων επικοινωνίας.

    • ξενηλασία
      Τήν τε γὰρ πόλιν κοινὴν παρέχομεν, καὶ οὐκ
      στιν ὅτε ξενηλασίαις ἀπείργομέν τινα ἢ
      μαθήματος ἢ θεάματος, ὃ μὴ κρυφθὲν ἄν τις
      τῶν πολεμίων ἰδὼν ὠφεληθείη.
      Θουκυδίδης, «Ιστορία του Πελοποννησιακού Πολέμου», B.39.1
      ἐπίσταμαι δὲ καὶ πρόσθεν τούτου ἕνεκα
      ξενηλασίας γιγνομένας καὶ ἀποδημεῖν οὐκ
      ἐξόν, ὅπως μὴ ῥᾳδιουργίας οἱ πολῖται ἀπὸ
      τῶν ξένων ἐμπίμπλαιντο.
      Ξενοφών, «Λακεδαιμονίων Πολιτεία», XIV,

  7. Να γυρίσουν πίσω καλά κάνουμε κι ήμαστε ρατσιστές όλοι αυτοί δεν είναι από πόλεμο Δεν τους αξίζει να είναι στο νησί μας εδώ Έλληνες δική μας άνθρωποι δεν έχουμε δουλειές Δεν έχουν φαγητό να φάμε κι ταιζουμε αυτούς τους ελεηνους που ήρθαν απλά για να πάρουν τους δουλειές μας κι συν αυτό να πληρώνονται από το κράτος τζάμπα δεν μας αξίζει κάτι τέτοιο στο πυλι να πάνε να ξεγκρεμιστουν από εδώ…..Πρεπει να ήμαστε ενωμένοι όλο το νησί για να τους διώξουμε όλους από εδώ να γίνει το πυλι οπως ήταν πριν μερικά χρόνια….

  8. ΕΠΙΤΡΕΠΩ ΣΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ ΣΤΟΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΕΡΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΛΑΜΠΗ ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΟΥ .ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ…..

    • Άλλο όνομα διάλεξε καλύτερα, το ΖΕΥΣ δεν σου ταιριάζει. Τους εχθρούς δεν τους φιλοξενούσαν.

    • Ξύπνησε και ο Συριζαίος. Όλοι λένε να φύγουν και ο Συριζαίος την ..@ρι@ του. Να τους πάρεις σπίτι σου να δούμε τι θα τους ταΐζεις.

    • να φυγει και η κυβερνηση ετσι μεγαλε.Να ερθουν απο το Πακισταν οπως φωναζατε στη πορεια.Αλλο ανθρωπισμος και αλλο ερχομαι και σου χαλαω τη ζωη που εχτισαν οι προγωνοι σου με αιμα και υδρωτα.Αληθεια θα ηθελα να σε ρωτησω μιας και εισαι πιο Ελληνας οπως λες …υπαρχει καποιος λογος που θα πολεμαγες για την πατριδα σου ;Μπορεις να μας πεις;

  9. Να πάνε σε άλλες χώρες π.χ. δικές τους που είναι ποιο δημοκρατικές, ( μάθανε και την Δημοκρατία) όσο για εσένα Αρχαιε Έλληνα ο ξένος ήταν καλοδεχούμενος τον περιποιούνταν και έφευγε!! Δεν μπαστακωνονταν και δεν είχε απαιτήσεις που έχουν αυτοί οι καθοδηγούμενοι από τις ΜΚΟ .
    Δεν καλέσαμε……… Ήρθαν.
    Και με το έτσι θέλω

  10. Ντροπή ντροπή ντροπή….
    Να φύγουν….καλοπερνανε…Κάθε μέρα αραπαδες άντρες ομαδι πάνε παραλία τα πουλάκια μου….Μέσα στη βρώμα είναι η θάλασσα Μαρμαριου…Ντροπή
    Ξέρω οικογένειες που κυριολεκτικά ταΐζουν τα παιδιά τους μόνο ρύζι….Ντροπή
    Βρωμιάρηδες.Αλλά ντροπή περισσότερο στους κουστουματους του νησιού.

  11. Είπα και εγώ δεν θα βγαίναν τα σκουλήκια της ΜΠΟΧΑΣ να βγάλουν την χολή τους τα καθαρόαιμα και αυτά.

  12. Πίσω στην πατρίδα σου μεταν-άστυ!
    Ηρθες Παράνομα ( Λαθραία ) και απαιτείς; Σύλληψη, φυλάκιση και απέλαση Άμεσα. Να πας και ας θες ξαναγύρνα με τα χαρτιά σου νόμιμα από τα σύνορα και αν δικαιούσαι μείνε αλλιώς πίσω….

  13. Σιγά που δεν τρώνε και δεν πίνουν. Μετά τις φωτογραφίες έγινε φαγοπότι τρικούβερτο.. Μην μας δουλεύουν και οι ΜΚΟ τώρα..

  14. ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΚΑΛΟ! ΝΑ ΠΑΝΕ ΠΊΣΩ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΡΟ ΣΥΓΚΡΙΣΗΣ. ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΜΟΡΙΑ ΓΙΑ 13000 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ 500 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΛΙΠΟΘΥΜΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΙΤΙΑ ΟΠΩΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΕΝΝΙΑΧΡΟΝΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΣΤΗ ΡΟΔΟ!!!!! ΓΙΑ ΤΗ ΣΙΤΙΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΩΝ ΛΑΘΡΑΙΩΝ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΟΣΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΤΟ ΝΗΣΙ! ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

  15. Εντέχνως,είτε από αφέλεια είτε εκ τού πονηρού,δέν σημειώνεται πουθενά οτι αυτοί είναι τίποτα λιγώτερο από λαθρομετανάστες.Αυτό σημαίνει ότι αφού επέλεξαν ή εξαπατήθηκαν να φθάσουν μέχρι το κατώφλι μας χωρίς διαβατήριο,βίζα,αδεια παραμονής καί εργασίας ουσιαστικά είναι παντελώς παράνομοι αρα ΔΕΝ έχουν δικαιώματα πλήν προσωρινού φαγητού,νερού καί κράτησης.
    Η ενοχική,θολή καί αγνοική αντιληψη οτι σώνει καί καλά τα 1 Δισεκατομύριο Αφρικανών πρέπει να φιλοξενηθεί και νά ομογενοποιηθεί μέ τούς Ελληνες είναι τουλάχιστον καταστροφική.Οπου έγινε αυτό,οι μέν «ησυχοι» φτιάξαν φαβέλες τύπου Βραζιλίας ή Σαίντ Ντενίζ στό Παρίσι ζώντας από τα κοινωνικά επιδόματα τών όψιμα Ενοχικών Κυβερνήσεων Γαλλίας,Ιταλίας,Βελγίου,Ολλανδίας,Γερμανίας,Ισπανίας,Πορτογαλίας,Δανίας,Σουηδίας.
    Πέραν τούτου οι μή «Ησυχοι» ασχολούνται μέ τήν πορνεία,διακίνηση ναρκωτικών καί ανθρώπων,συμμορίες,συμμετοχή σέ αναρχικές ομάδες (Αθήνα-Πολυτεχνείο) κτλ.Ενα μικρό ποσοστό ξεφεύγει καί γίνονται κανονικοί μή παραβατικοί καί παραγωγικοί πολίτες.

  16. Η Ελλάδα δέν επιτρέπεται νά έχει ενοχές τέτοιου τύπου.Η τελευταία αποικία μας ήταν στίς Συρακούσες ?
    Ρατσισμός-Φασισμός: Σέ όσους δέν ξέρουν από Αφρική,νά υπενθυμίσω τίς αιώνιες ρατσιστικές αντιπαλότητες καί γενοκτονίες ανάμεσα στίς Φυλές. Ρουάντα,Σουδάν,Κογκό,Ουγκάντα,Λιβερία,Σιέρα Λεόνε,Νότια Αφρική,Αγκόλα,Νιγηρία,Μαλι,Μπιαφρα,Σομαλία,Λιβύη. Δυστυχώς είναι ενα γεγονός σύμφυτο μέ τήν κουλτούρα τους καί ίσως εργαλείο επιβίωσης γιά κάποιες φυλές.
    Ολη η πρόσφατη λοιπόν συνθηματολογία καί ψυχοπονιά κρύβει άγνοια,αφέλεια ή συμμετοχή σέ ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ.

  17. Υπαρχει καποιος που να τους υποστηριζει χωρις να εχει παρει ευρω ;Μονο οσοι δουλευουν με αυτους η τρωνε απο αυτη τη κατασταση ειναι με το μερος τους.Να τελειωνει το παραμυθι.Αν ηταν πραγματικοι αγωνιστες θα πηαγιναν στις χωρες τους να πολεμισουν εκει για τους ανθρωπους που εμειναν πισω και υποφερουν.Αυτοι εδω ειναι προνομειουχει που δεν ξερουμε ποσους εφαγαν για να μπορουν να βρισκοντε εδω σημερα.ΤΕΛΟΣ.

  18. Ναι είμαστε φύλοξένοι οι Έλληνες αλλά αυτό δεν μπορεί να κρατάει για τόσα χρόνια με τους δήθεν μετανάστες κ καλά να παραμένουν εδώ τόσο πολύ καιρό κ η χώρα μας να τους ταΐζει κ εμείς να βρισκόμαστε χωρίς δουλειά χωρίς ασφάλεια χωρίς φαγητό κ πολύ κόσμο Έλληνες δικούς μας στον δρόμο χωρίς σπίτι κ το χυροτερο οι κυβερνώντες να μην κάνουν τπτ για εμάς απολύτως μόνο να μας φορολογουν κ να πληρώνουμε ακόμα κ αν δεν έχουμε δουλειά κ σπίτι. Αυτοί τουλάχιστον περνούν κ επιδόματα αλλά κ είναι κ σε καλητερα θέση από μας εδώ πέρα. Αλλά τι περιμένεις από 1 κράτος που τρώει το ίδιο τα παιδιά του.

  19. Α ξέχασα να συμπληρώσω πως αν εμείς εισβαλαμε στην χώρα τους με το έτσι θέλω λαθραία δλδ τώρα δεν θα ειμασταν ζωντανοί. Καθαρισμενους θα μας είχανε.κ κάτι άλλο… Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που έχουν συμμετάσχει στο να προσπαθούν να βγάλουν φράγκα από τους δήθεν μετανάστες είναι διότι η χώρα μας μας έχει φέρει σε μια κατάσταση να προσπαθούμε να πάρουμε λεφτά από όπου μπορούμε να επιβιώσουμε αντί η ίδια η χώρα μας να μας βοηθήσει με αποτέλεσμα να είμαστε πουλημένοι Έλληνες.

  20. Όλοι οι χριστιανοι πικρόχολοι εύχονται ψ…ς στους μετανάστες.Ευχαριστούμε και ανταποδίδουμε σε σας και τις οικογένειες σας, δεν θα λείψει σε κανέναν η σ…ψυχία σας

    • Ευχαριστούμε πολύ για τις ευχές σου να είσαι καλά φιλόξενε Ελλήνα …Σε λίγο καιρό να δουμε τι θα λές …

    • ΕΣΕΝΑ ΜΑΛΛΟΝ ΣΟΥ ΚΟΨΑΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΕΣ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΓΕΜΑΤΗ ΜΙΝΑΡΕΔΕΣ.

    • Το επειδη πληρωνεσαι καταργιεσαι τους συναθρωπους σου τι να πω.Δεν χωραμε και οι δυο σε αυτο το νησι.Μακαρι να γινει……..ζωο που βριζεις επειδη μας εφεραν ακαλεστους πακιστανους.Ηλιθιε και να σε ηξερα.

    • Φιλε εγω ειμαι μουσουλμανος και δεν γουσταρω αυτους που μας φερνετε εδω για να βγαλετε μερκαματο.Φιλαθρωποι με μισθο.Τι δεν καταλαβαινεις;

  21. Ευχαριστούμε πολύ για τις ευχές σου να είσαι καλά φιλόξενε Ελλήνα …Σε λίγο καιρό να δουμε τι θα λές …

  22. Τελικα απο τη μια ειναι οι Ελληνες και οσοι ζουνε στο νησι με επιλογη τυς και απο την αλλη οι εισβολεις που μας βριζουν και ρασιστες μαζι με τους επαγγελματιες των ΜΚΟ.Διαλεχτε στρατοπαιδο.Καποιοι στο τελος θα πανε στη θαλασσα.

  23. Γιαυτό σας λένε ΜΠΟΧΑλους γιατί βρωμάτε ρατσισμό. Έτσι μια ζωή πικρόχολοι. Καλό τουρισμό σας εύχομαχαχαχαχαχαχαχαχ βρωμιάρηδες

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ