Εργατικό Κέντρο: Κλίμα αβεβαιότητας και ανησυχίας στους εργαζόμενους σε ΜΚΟ στα Hotspot

9
1227

Σε κλίμα αβεβαιότητας και ανησυχίας ζουν το τελευταίο διάστημα οι εργαζόμενοι σε ΜΚΟ στα Κέντρα Πρώτης Υποδοχής (hotspot) στα περισσότερα σημεία της χώρας όπως στην Κω και την Λέρο, μετά την ενημέρωση για μη ανανέωση των συμβάσεων τους.

Στα ΚΠΥ με ευθύνη της κυβέρνησης έχει δημιουργηθεί ένα ψηφιδωτό εργασιακών σχέσεων και συμβάσεων που αποτελείται από εργαζόμενους με πρόσληψη μέσω ΟΑΕΔ ,στις ΜΚΟ, μέσω ΑΣΕΠ , από τους Δήμους και άλλους από εργολαβίες, με συμβάσεις όλων των ειδών.

Οι υπηρεσίες που προσφέρουν αυτοί οι εργαζόμενοι είναι πολύτιμες για τους πρόσφυγες (και τις τοπικές κοινωνίες), που βρέθηκαν στον τόπο μας εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών πολέμων, κάτω από επικίνδυνες συνθήκες ελπίζοντας ότι κάποτε θα μπορέσουν να συνεχίσουν και να φτάσουν στην τελική χώρα προορισμού τους.

Οι περισσότεροι εργαζόμενοι στα ΚΠΥ, χρειάστηκε να γίνουν «εσωτερικοί» μετανάστες για απασχόληση σε αντίξοες και ιδιαίτερες συνθήκες, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, με σημαντική καθυστέρηση στην καταβολή της μισθοδοσίας τους.

Οσοι εργάζονται στις ΜΚΟ έχουν να κάνουν με καλοστημένες επιχειρήσεις οι οποίες ευθυγραμμίζονται πλήρως με τις κατευθύνσεις της ΕΕ, αξιοποιούν όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο προκειμένου να αποφύγουν οικονομικές επιβαρύνσεις αποδεικνύοντας έτσι τον κερδοσκοπικό και κυβερνητικό τους χαρακτήρα.

Η μη ανανέωση των συμβάσεων γεννά ερωτηματικά από ποιόν θα προσφέρονται αυτές οι υπηρεσίες στους πρόσφυγες, δεδομένου ότι την περίοδο αυτή τα Hot Spot είναι ήδη υποστελεχωμένα και είναι γνωστή η ανεπάρκεια κρατικών και αξιοπρεπών υπηρεσιών στις δομές, επιτρέποντας ουσιαστικά στις ΜΚΟ να δραστηριοποιούνται απομυζώντας εκατομμύρια ευρώ.

Τελικά τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτή την στιγμή από κοινού οι εργαζόμενοι στα hot spot και οι πρόσφυγες που στεγάζονται σε αυτά έχουν

την ίδια μήτρα.

Είναι η πολιτική που μειώνει μισθούς & συντάξεις ,εφαρμόζει μνημόνια, επιτίθεται αδιάκοπα στα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα, που δοξολογεί την ΕΕ & το ΝΑΤΟ όσο και τους άλλους μηχανισμούς του κεφαλαίου ως προστάτες και σωτήρες των λαών, την στιγμή που ρίχνει λάδι στη φωτιά και συμμετέχει στους επικίνδυνους ανταγωνισμούς που γεννούν πολέμους και συρράξεις.

Είναι η πολιτική που εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε συνέχεια όλων των προηγούμενων.

Καμία απόλυση!

 • Να διαμορφωθούν ανοικτές δομές ανθρώπινης, αξιοπρεπούς και ασφαλούς προσωρινής φιλοξενίας, που θα λειτουργούν με ευθύνη του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και εργαζόμενους που τώρα απασχολούνται στις ΜΚΟ ή αλλού.

 • Σταθερή και μόνιμη εργασία.

 • Να πληρωθούν τώρα όλοι οι εργαζόμενοι.

Το Εργατικό Κέντρο Β Συγκροτήματος Δωδεκανήσου εκφράζει την αλληλεγγύη του σε πρόσφυγες και μετανάστες και την αντίθεσή του στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την εμπλοκή της χώρας μας σε αυτούς.

Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ.

Να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στους πολέμους.

Καλεί τους εργαζόμενους στο ΚΠΥ Λέρου όπως και της Κω να οργανωθούν και να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα συνολικά και συλλογικά.

Το Εργατικό Κέντρο μπορεί να συμβάλλει στην οργάνωση αυτής της μάχης.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

9 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Η ΜΚΟ SOLIDARITY-NOW ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΡΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ» 1

  Το’ χουν παρακάνει τα συριζοψεκασμένα τρωκτικά με το φάγωμα των κονδυλίων που προορίζονται για τα «προσφυγάκια» και ανάγκασαν ακόμα και μια ΜΚΟ να τα καταγγείλει.
  Έτσι, Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Αλληλεγγύη – Solidarity Now» κατέθεσε καταγγελία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την οποία ζητά «τη διερεύνηση της διάθεσης των κοινοτικών κονδυλίων στην Ελλάδα», όπως είπε ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης, Επαμεινώνδας Φαρμάκης: «Περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο ευρώ έχει διατεθεί στη χώρα και δεν έχει δημιουργήσει συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων σε μετακίνηση ούτε με την ελάχιστη αξιοπρέπεια. Είμαστε μάρτυρες καθημερινά μιας συνεχούς κατασπατάλησης πόρων.

  • Σιγά τους εργαζόμενους, οι περισσότεροι είναι βολεμένα κομματόσκλυλα του ΣφΥΡΙΖΑ...

   Πολύ το παραδάκι από το προσφυγικό που όμως καταλήγει σε ΜΚΟ κομματικές της κυβέρνησης ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και σε κομματικούς φίλους των υπουργών.

  • Ασχοληθείτε βρε εργατοπατέρες και με τους άνεργους νέους, τους πεινασμένους συνταξιούχους και όχι με τα βολεμένα κομματόσκλυλα...

   Μήπως επιθυμείτε και μονιμοποίηση τους;;; Γράψτε κάτι και για τους πεινασμένους Έλληνες που ευτυχώς εδώ στην Κω τους ταΐζει ο Δεσπότης και οι φιλέσπλαχνοι πολίτες, εσείς μόνο για τους ΛΑΘΡΟ και για το παραδάκι που κυκλοφορεί γύρω τους ενδιαφέρεστε…

 2. Η ΜΚΟ SOLIDARITY-NOW ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΡΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ» 2

  Το υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής επιμένει στην ύπαρξη καταυλισμών. Η οργάνωση ζητά από την Επιτροπή Δημοσιονομικού Ελέγχου, να κάνει τους σχετικούς ελέγχους και να στείλει το πόρισμα στη Γ.Γ. για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς του υπ. Δικαιοσύνης»,

  Παρεμπιπτόντως, ακούσατε την είδηση για την καταγγελία στα ΜΜΕ; Όχι! Ακούσατε να αναδεικνύει το θέμα κάποιο κόμμα της… δημοκρατικής «αντιπολίτευσης» – και κυρίως η νουδούλα; Ούτε! Γιατί άραγε οι ολιγάρχες των ΜΜΕ και τα κόμματα του… συνταγματικού τόξου προστατεύουν το συριζοψεκασμένο λεχριταριό; Παίρνουν μερίδιο από τη λεία;

 3. Όλοι πρόσφυγες που θέλουν να πάνε στην χώρα τελικού προορισμού τους…εκεί που ακόμα κόβουν επιδόματα και μισθούς,,που έχουν εργοστάσια που κόβουν χρήμα…να κάθονται,να λιάζονται και σε αναγνώριση όλων όσων έκαναν οι φιλόξενοι Ευρωπαίοι..να οργανώνουν τρομοκρατικές επιθέσεις,να προσεύχονται είκοσι φορές την ημέρα στην δουλειά,να κυκλοφορούν με σαρίες,να απειλούν για τον τρόπο ζωής,να διαμαρτύρονται,να πετάνε σκουπίδια παντού,να γκετοποιούνται,να επιβάλουν τον τρόπο ζωής τους σε όλους///Ωραίες ιδέες….

 4. ΤΗΝ… ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΖΗΤΑΝΕ ΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΤΟΥ HOT SPOT ΤΗΣ ΜΟΡΙΑΣ!

  Όχι μόνο διορίστηκαν στο -αθάνατο!- ελληνικό δημόσιο τα «αλληλέγγυα» συντρόφια, αλλά τώρα απαιτούν και την… μονιμοποίησή τους, στα hotspots που υποτίθεται πως είναι… προσωρινά, βασιζόμενοι προφανώς στο γνωστό ρητό: «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού».
  Έτσι, ως «επιτακτική ανάγκη» χαρακτηρίζει την μονιμοποίηση των «εργαζομένων» στο hot spot της Μόριας η Επιτροπή Αγώνα!
  Μάλιστα, καλεί τα συντρόφια να πάρουν μέρος στη Γενική Συνέλευση που θα γίνει σήμερα στο Εργατικό Κέντρο της Λέσβου, με την υποστήριξη εργατοπατέρων του… τιμημένου κουκουέ.
  Ποιος βάζει… στοίχημα από τώρα ότι η απαίτηση θα γίνει δεκτή;

 5. Αδελφοί οσονούπω Πακιστάνια θα αναλάβουν τις θέσεις σας. Δεν είδατε που για καθαριότητα, μαγείρεμα τώρα θα προσλαμβάνονται και αλλοδαπά;

 6. Που νοιάζεστε για αυτούς που υπηρετούν και ξεσκατίζουν τους λαθρομετανάστες. Ούστ κουμμούνια !!!

 7. συντροφους κουμουνιστες!!! Να γινουμε ολοι δημοσιοι υπαλληλοι με κατοχυρομενη μονιμοτητα και συνταξη στα 50!!! ΕΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΣΤΕ ΒΑΘΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΙ!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.