Αρχική Ειδήσεις Ελλάδα-Κοινωνία ΕΚΤΑΚΤΟ: Συλλαλητήριο Θεσσαλονίκη – Επεισόδια (ξανά): Χημικά και πετροπόλεμος στο κέντρο της...

ΕΚΤΑΚΤΟ: Συλλαλητήριο Θεσσαλονίκη – Επεισόδια (ξανά): Χημικά και πετροπόλεμος στο κέντρο της πόλης| Μεγάλη πυρκαγιά σε κατάληψη (pics)

1
747

Συλλαλητήριο Θεσσαλονίκη: Μεγάλη πυρκαγιά σε κατάληψη (pics)

Μεγάλη πυρκαγιά κατέκαψε ολοσχερώς διατηρητέο κτήριο, όπου στεγαζόταν η κατάληψη «Libertatia», επί της Λεωφόρου Στρατού, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στο σημείο, σύμφωνα με πληροφορίες από το thestival.gr, επιχείρησαν 15 πυροσβέστες με 8 οχήματα..

Όπως ανέφερε η ίδια πηγή, κουκουλοφόροι, οι οποίοι πραγματοποιούσαν πορεία και φώναζαν συνθήματα για τη Μακεδονία, πέταξαν εντός του κτιρίου μολότοφ με αποτέλεσμα αυτό να καεί ολοσχερώς.

«Ήταν μια επικίνδυνη πυρκαγιά σε ένα παλιό διατηρητέο κτίριο επί της λεωφόρου Στρατού με επικινδυνότητα λόγω της παλαιότητας του. Η υπηρεσία μας επενέβη άμεσα με επτά πυροσβεστικά οχήματα. Απετράπη ο κίνδυνος της επέκτασης της», τόνισε ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Θεσσαλονίκης, Αρχιπύραρχος Δημήτριος Τσατσούλας.


Επεισόδια μεταξύ εθνικιστών και ΜΑΤ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (VIDEO)

 

Επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγη ώρα στην Πλατεία Ναυαρίνου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ομάδα ατόμων που κρατούσε ελληνικές σημαίες και σημαίες της Μακεδονίας, προσπάθησε να προσεγγίσει τον χώρο όπου είναι σε εξέλιξη η αντισυγκέντρωση αντιεξουσιαστών, στην Καμάρα.

Πενήντα άτομα που φορούσαν κουκούλες προσπάθησαν να κινηθούν προς την Εγνατία, ωστόσο, η αστυνομία δεν τους επέτρεψε να φτάσουν στην Καμάρα και τότε οι κουκουλοφόροι πέταξαν πυρσούς και πέτρες προς τα ΜΑΤ.

Η αστυνομία έκανε περιορισμένη χρήση χημικών, ενώ στη συνέχεια στο σημείο βρέθηκαν φυλλάδια της Χρυσής Αυγής

Δείτε τα βίντεο του Thestival:

Θεσσαλονίκη / Ειδήσεις: Επεισόδια σημειώθηκαν στη Λ. Βασ. Γεωργίου στη Θεσσαλονίκη, κατά την έναρξη του συλλαλητηρίου για το ζήτημα του ονόματος των Σκοπίων.

Σε «πεδίο μάχης» μετατράπηκε λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι της Κυριακής (21/01/2018) η Λ. Βασ. Γεωργίου, καθώς αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν σε άτομα που κρατούσαν ελληνικές σημαίες, αναφέρει το Thestival.gr.

Όλα ξεκίνησαν όταν άτομα που κρατούσαν ελληνικές σημαίνες κατευθύνονταν προς το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, πέρασν μπροστά από την κατάληψη «Σχολείο». 

Τότε, σύμφωνα με το Thestival.gr δέχθηκαν επίθεση από αντιεξουσιαστές, οι οποίοι τους πέταξαν μπουκάλια, πέτρες και φωτοβολίδες. Στο σημείο έφθασαν άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι ηρέμησαν τα πνεύματα.

 

Συλλαλητήριο για την Μακεδονία: Ύβρεις για Μπουτάρη – Πέτρες σε λεωφορείο στην Αθήνα!

Συλλαλητήριο για την Μακεδονία: Ύβρεις για Μπουτάρη – Πέτρες σε λεωφορείο στην Αθήνα! | Newsit.gr

 

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Θεσσαλονίκη. Σήμερα, στις 14:00 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένο το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Οι προετοιμασίες είναι «πυρετώδεις», ενώ δεν έχουν λείψει και κάποιες «παραφωνίες».

Πέτρες σε πούλμαν που κατεθύνονταν στο συλλαλητήριο!

Η αρχή έγινε νωρίς το πρωί της Κυριακής, 21.01.2018. Συγκεκριμένα λίγο πριν τις 07:00, ένα λεωφορείο που είχε ξεκινήσει από την Αθήνα με προορισμό την Θεσσαλονίκη, μεταφέροντας κόσμο για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, κινούνταν στην Πανεπιστημίου. Όταν έφτασε στη συμβολή με την Εμμανουήλ Μπενάκη, άγνωστοι εμφανίστηκαν… από το πουθενά και πέταξαν πέτρες στο λεωφορείο!

Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί, παρά μόνο υλικές ζημιές.

Εδώ να σημειωθεί πως από την Αθήνα έφυγαν το πρωί της Κυριακής περίπου 20 λεωφορεία. Ξεκίνησαν από πλατεία Καραϊσκάκη, Ομόνοια και Σύνταγμα.

Δείτε τις εικόνες του newsit.gr

Σημειώνεται πως μία ώρα πριν το συλλαλητήριο, στις 13:00, έχει προγραμματιστεί αντισυγκέντρωση από αντιεξουσιαστές, στην πλατεία Καμάρας. Κάτι που σημαίνει πως η παρουσία της αστυνομίας αναμένεται να είναι έντονη προς αποφυγήν… δυσάρεστων καταστάσεων.

Επίθεση στον Μπουτάρη για τη Μακεδονία!

Την ίδια ώρα, μια «παραφωνία» είχαμε και στην Θεσσαλονίκη. Ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης, έχει δηλώσει εξαρχής την αντίθεσή του με το συλλαλητήριο εν μέσω διαπραγμάτευσης Ελλάδας- Σκοπίων. Επίσης έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να παραστεί.

Άγνωστοι που είναι δυσαρεστημένοι από την στάση του δημάρχου, κόλλησαν φυλλάδια στην πλατεία του Λευκού Πύργου, με συνθήματα ενάντια στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το thestival.gr, τα φυλλάδια δεν έχουν καμία σχέση με το συλλαλητήριο για την Μακεδονία ή τους διοργανωτές του. Δόθηκε εντολή από τη συντονιστική επιτροπή να απομακρυνθούν άμεσα.

Δείτε τις επίμαχες φωτογραφίες

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ