Διακτινίζονται οι πρόσφυγες από τη Συρία προς τα παράλια – Αντί για 3 μήνες φτάνουν σε 15 μέρες – Τί βλέπουν οι παρατηρητές της ΕΛΑΣ για τους 3.000.000 επήλυδες στην Τουρκία

0
271

Το τελευταίο θερμό επεισόδιο στον Εβρο με τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ίσως να μην κρύβει μόνο αυτό που φαίνεται ή ερμηνεύεται. Και πιθανώς, η τουρκική διπλωματία να
μην στοχεύει στο προφανές, που μέχρι σήμερα θεωρείται ότι θα χρησιμοποιηθούν ως αθρώπινα προϊόντα ανταλλαγής με Τούρκους στρατιωτικούς που έχουν ζητήσει άσυλο στην χώρα μας.

Κι αν η στόχευση είναι το μεταναστευτικό και κάποιο πλήγμα στο διεθνές κύρος της Ελλάδας σε ότι αφορά στη διαχείριση του ζητήματος του προσφυγικού; Μια υπόθεση εργασίας κάνουμε και το καλοκαίρι είναι προ των πυλών.

Τις τελευταίες ημέρες και σίγουρα πάνω από ένα μήνα, τα αρμόδια στελέχη της ΕΛΑΣ γίνονται αποδέκτες συγκεκριμένων και αμετάβλητων καθημερινά πληροφοριών σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, σε ότι αφορά στον συμπεριφορισμό των μεταναστευτικών ροών από τα σύνορα της Συρίας προς τα Μικρασιατικά παράλια.

Ενώ στο παρελθόν και μέχρι τότε η μετακίνηση γινόταν με τον αραμπά και γιαβάς, γιαβάς, με αποτέλεσμα ο χρόνος από την αφετηρία μέχρι τον τερματισμό να ορίζεται σε διάστημα άνω των τριών μηνών, το τελευταίο μήνα αυτή η απόσταση διανύεται με ρυθμούς μαραθωνίου και μέσα σε μόλις 15 ημέρες!

Οι ίδιες πηγές παροχής των πληροφοριών, κάνουν λόγο για ένα προσφυγικό πλεόνασμα στη ν τουρκική επικράτεια, που φαίνεται ότι ξεπερνά τα 3.000.000 άτομα και όπως πιθανολογείται, αναμένεται η εντολή ώστε ν΄ ανάψει το πράσινο φως για την επιβίβαση στις λέμβους.

Πιθανή η εικαζόμενη προϋπόθεση, η εξίσωση ή έστω η σύγκλιση της Ελλάδας με την Τουρκία σε ότι αφορά στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και μάλλον μια και μόνη κατάθεση είναι αρκετή.

Είναι κι αυτή μια εκδοχή, που συνδθάζεται με πραγματικά γεγονότα. Τον χρόνο διαπεραίωσης των προσφύγων προς τις ελληνικές θάλασσες και τον αυξανόμενη αριθμό των «αποθηκευμένων» προσφύγων και μεταναστών στο κοντινό και απώτερο εσωτερικο της γειτονικής χώρας.

bloko.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ