Παγώνει η λειτουργία της Unicef στην Ελλάδα λόγω «ατασθαλιών»

0
102

Η διεθνής επιτροπή της Unicef απέσυρε το σύμφωνο αναγνώρισής της από την ελληνική εθνική επιτροπή του Οργανισμού, επειδή -έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε- φέρεται να εμφανίστηκαν οικονομικές ατασθαλίες. Ήδη ο φάκελος με τα σχετικά στοιχεία έχει φτάσει στον εισαγγελέα, ο οποίος αναμένεται να αποφανθεί εάν θα γίνουν διώξεις για την υπόθεση. 

Η απόφαση αυτή του διεθνούς Οργανισμού έχει άμεση ισχύ, γεγονός που σημαίνει ότι «παγώνει» για τις επόμενες 60 ημέρες η λειτουργία της ελληνικής επιτροπής. Ωστόσο, όλες οι εκκρεμότητες και οι σχετικές δράσεις που ήδη έχουν δρομολογηθεί για το ερχόμενο δίμηνο, θα πραγματοποιηθούν και θα ολοκληρωθούν κανονικά.

Παράλληλα, κατά το διάστημα των 60 ημερών, θα πληρώνονται κανονικά κι οι εργαζόμενοι στην ελληνική επιτροπή. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το δίμηνο, θα υπάρξουν αλλαγές στη νομική μορφή της επιτροπής.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της ελληνικής εθνικής επιτροπής της Unicef, Σοφία Τζιτζίκου, υπογράμμισε στην «Εφ.Συν.» ότι το παρόν διοικητικό συμβούλιο «στήριξε και προκάλεσε την κάθαρση».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ