Αρχική Ειδήσεις Ελλάδα-Κοινωνία Κατεχόμενο Ριζοκάρπασο: Ο γάμος του Χρήστου & της Χριστίνας από τη Ρόδο...

Κατεχόμενο Ριζοκάρπασο: Ο γάμος του Χρήστου & της Χριστίνας από τη Ρόδο που «έγραψε» ιστορία (vid)

0
482

Με τα Ιερά δεσμά του γάμου ενώθηκαν δύο νέοι άνθρωποι στο Ριζοκάρπασο. Ο Χρήστος και η Χριστίνα έγραψαν ιστορία καθώς ο τελευταίος γάμος στο κατεχόμενο χωριό έγινε πριν από 27 χρόνια.

Στο Ριζοκάρπασο βρέθηκε συνεργείο του Alpha με την Όλγα Κωνσταντίνου και κατέγραψε τις όμορφες εικόνες αγάπης και ελπίδας που στέλνει ο συγκεκριμένος γάμος των δύο νέων.

Δείτε το ρεπορτάζ

Με ροδίτικο χρώμα ο γάμος ύστερα από 27 χρόνια στο Ριζοκάρπασο

Με ροδίτικο χρώμα ο γάμος ύστερα από 27 χρόνια στο Ριζοκάρπασο

Πρωτόγνωρα τα όσα έζησε προχθες το σκλαβωμένο Ριζοκάρπασο, αφού για πρώτη φορά μετά από 27 ολόκληρα χρόνια έπαιξαν χαρμόσυνα οι καμπάνες του Αγίου Συνεσίου για το γάμο του Χρίστου Αχιλλέως και της Χριστίνας Χαλκίτη.

Ο Χρίστος Αχιλλέως, το τρίτο από τα δεκατρία παιδιά του Κυριάκου Αχιλλέα και της Γιαννούλλας Μικέλλη παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του και μητέρα των δύο του παιδιών Χριστίνα, από τη Ρόδο, την οποία γνώρισε όταν αυτή επισκέφτηκε την Καρπασία για να προσκυνήσει τη χάρη του Αποστόλου Ανδρέα.
Το μυστήριο τέλεσε ο ηρωικός οικονόμος Ζαχαρίας, στον μοναδικό Ορθόδοξο ναό που δεν διέκοψε ποτέ τη λειτουργία του στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου, τον Άγιο Συνεσίο.

Η ζωή του εγκλωβισμένου στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο όμως είναι δύσκολη, και παρά τη χαρά, η επόμενη μέρα δεν βρίσκει το ζεύγος να ετοιμάζεται για το μήνα του μέλιτος, αλλά να εργάζεται.

Η απόφαση όμως να συνεχίσουν τη ζωή τους κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες δεν ήταν εξίσου δύσκολη. Ερωτηθείς από τον ΑΝΤ1 για το αν θα παραμείνουν στο χωριό, ο Χρίστος απαντά με άνεση που εντυπωσιάζει στέλνοντας συνάμα μήνυμα στους υπόλοιπους νέους του Ριζοκαρπάσου που σκοπεύουν να παντρευτούν.

«Καλό, αφού έχουμεν τζιαι θκυο μωρά. Εμένα η δουλειά μου τούτη είναι δα κάτω, η κτηνοτροφία. Αποφάσισα το να κάμω ένα γάμο δα κας το χωρκό τούτο. Λαλώ της Χριστίνας εμείς να τον κάμουμε τζιη κάτω το γάμο. Λαλεί ό, τι θέλεις. Ε εκαμάμεν τον δα κάτω. Νιώθω πολλά καλά που παντρευτήκαμε. Εδείξαμε. Ας κάμουν τζιαι άλλοι γάμοι δα κάτω. Όι να παέννουν ούλοι ποτζιή να παντρεύκεται η νεολαία.
Ας κάμουν τζιαι οι άλλοι γάμο δα κάτω.»

Το «παρών» στο γάμο έδωσε ολόκληρη η οικογένεια του γαμπρού, σύσσωμοι οι εγκλωβισμένοι Ριζοκαρπασίτες, ενώ μαζική ήταν η κάθοδος από τη Ρόδο, συγγενών της νύφης.

Σύμφωνα με τον Χρίστο Αχιλλέως, τόσο στην εκκλησία όσο και στη δεξίωση στον Άγιο Θέρισσο, παρευρέθηκαν όλοι οι Τουρκοκύπριοι που προσκάλεσε το ζευγάρι, καθώς και αρκετοί πολίτες που ούτε το ίδιο το ζευγάρι δεν ανέμενε.

(Πηγή: ant1iwo.com)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ