Ισχυρή σεισμική δόνηση 4.6 R στην Κρήτη: Δείτε Live τι καταγράφουν οι σεισμογράφοι στην Ελλάδα

0
633

Σεισμοί – Ελλάδα | Ειδήσεις: Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 15:42 το μεσημέρι της Παρασκευής (13/07/2018) στην Κρήτη

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου ο σεισμός είχε μεγέθος 4,5 Ρίχτερ και εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα, με επίκεντρο θαλάσσιο χώρο νότια της Ιεράπετρας.

Πέντε λεπτά αργότερα ακολούθησε και δεύτερη σεισμική δόνηση, με το ίδιο επίκεντρο, μεγέθους 3,5 ρίχτερ.

seismos

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο υπολόγισε το μέγεθος του σεισμού στα 4,6 Ρίχτερ.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Δείτε πως καταγράφηκε από τον σεισμογράφο:

Δείτε LIVE τι καταγράφει το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο

Η μεγάλη σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες στη χώρα μας έχει θέσει σε εγρήγορση τους επιστήμονες.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι έντονο προβληματισμό πανικό προκάλεσε και ο σεισμός των 4,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης (1/5) στις 23:50, κοντά στον Κάλαμο Αττικής, 28χλμ. βορειανατολικά της Αθήνας.

Παρόλα αυτά, καθησυχαστικός εμφανίστηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία του με το CNN Greece ο καθηγητής σεισμολογίας Ευθύμης Λέκκας, μετά τη σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών Ρίχτερ που ταρακούνησε την Αττική.

«Λόγω του μικρού μεγέθους δεν υπάρχουν επιπτώσεις» τόνισε ο κ. Λέκκας, και συμπλήρωσε: «Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου. Δεν υπάρχει κάτι που να μας ανησυχεί ιδιαίτερα».

Ωστόσο, ο σεισμολόγος ανέφερε ότι μπορεί να υπάρξουν μικρότεροι μετασεισμοί. Όπως ανέφερε ο ίδιος, η δόνηση σημειώθηκε στην περιοχή του Μαραθώνα στις 23:50.

Δείτε LIVE τι καταγράφει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο (παρακολούθηση της σεισμικότητας σε πραγματικό χρόνο τις τελευταίες 48 ώρες)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ